krakelingen
Een middag koekjes bakken met de kinderen bak dan eens krakelingen
voor 14 stuks: 4 plakjes bladerdeeg 1 eidooier 3 el room 100 g rietsuiker 1 tl kaneelpoeder
Verwarm de oven op 180 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op elkaar en rol ze tot een plak van circa 20x20 centimeter. Snijd het bladerdeeg repen in repen van circa 1,5 cm breed. Vouw de slierten tot krakelingen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de room en bestrijk de bovenkanten van de krakelingen ermee. Meng de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi het deeg ermee. Laat voor het mooiste resultaat het deeg circa 10 minuten rusten. Bak de koekjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-09-201230-60 min.
- Eigen recept
Krakelingen
4 Grote krakelingen, op smaak gebracht met vers bladerdeeg van Tante Fanny.
1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g, 1 eigeel, 3 el melk, 30 g rietsuiker, 1/2 tl kaneel
- Geplaatst op04-09-2014
Krakelingen
Heel makkelijk een eigen gemaakte krakeling bij de koffie of thee.
, 4plakjesbladerdeeg, 1eidooier, 3elroom, 100grietsuiker, 1tlkaneelpoeder, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-12-2013Nederlands30-60 min.
krakelingen
Lekkere koekjes, wie houdt er niet van?
1 pakje diepvriesbladerdeeg / 1 ei / kristalsuiker
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-04-200020-30 min.
Krakelingen
Krakelingen ovenvers smullen!!!
Tarwebloem 250gr., Instand-gist 1,5 tl., Kristalsuiker 2 el., Zout 0,25 tl., Melk handwarm 50 ml., Boter 100gr. gesmolten., Ei 1st. goed losgeklopt., Basterdsuiker (lichte) 200gr. , ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-02-2014Nederlands30-60 min.
Krakelingen
Lekker
Suiker en bladerdeeg
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-10-199910-20 min.
Krakelingen
500 g bloem, 400 g boter, 1 1/2 dl melk, 50 g gist, 2 eieren, 1 ei voor het doreren, een mespuntje gist
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-09-2001Belgisch60-120 min.
Vanille Krakelingen
Lekker
100 gram boter, 200 gram bloem, 60 gram suiker, 1 smifke zout, 2 zakjes vanillesuiker en 1 eiwit.
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-10-199910-20 min.
Franse krakelingen
Het recept van deze krakelingen is afkomstig uit de Elzas, een landstreek tussen de Rijn en de Vogezen. Voor 8 stuks.
500 gr tarwebloem(en wat extra voor het verwerken), 1 zakje gedroogde gist(7 gr), 1 tl suiker, 2 dl lauw water, 1 tl zout., VOOR HET BESTRIJKEN; 1 eierdooier, 1 tl ketjap.
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-09-2001Frans60-120 min.
Knapperige krakelingen
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-03-2010Belgisch Nagerecht10-20 min.
Zoute krakelingen
Nog zo'n ouderwets Nederlands koekje. Ze blijven lekker!
Voor ca. 14 stuks: , 1 ei en 2 eierdooiers, 250 gram boter, 250 gram boter, 13 gram zout, 300 gram patentbloem, 100 gram melk
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2004Nederlands30-60 min.
Zoute Krakelingen
Voor: 20 krakelingen
450 gr bakkersbloem - 1 tl zout - 6 gr instant gist (zakje) - 25 gr boter - 3 dl melk - 1 ei losgeroerd - grof zeezout om mee te strooien.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-06-1999Internationaal30-60 min.
Gefrituurde krakelingen
Een december lekkernij
500 gr bloem, 30 gr gist, 2 ? dl melk, 75 gr zachte boter, 1 ei, snufje zout, ? theel geraspte citroenschil, mespunt gemberpoeder, bloem om te bestuiven, frituurvet of olie, suiker.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2004Nederlands30-60 min.
Endschedese Krakelingen
Leuk om met de kinderen te maken
250 gr. bloem, snufje zout, 10 gr. gist, 75 ml melk, 100 gr boter, 1 el keukenstroop, suiker, boter om in te vetten
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-06-2000Nederlands60-120 min.
Knapperige krakelingen
Een heerlijk knabbeltje bij een glaasje bier of wijn. De krakelingen zijn snel en gemakkelijk gemaakt en u kunt ze goed bewaren. Minder zout: ipv zeezout kunt u maanzaad of sesamzaad op de krakelingen strooien. Voor feestjes.
250 gr. tarwebloem, 125 gr. koude boter, 1 ei, 2 eetl. crème fraîche, 1 theel. zout, peper, 1 snufje paprikapoeder, 1 eidooier, 2 eetl. melk, 2 eetl. grof zeezout, boter voor de bakplaat, bloem voor het aanrecht
- Goedkoop en snel
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-01-2019Goedkoop en snel60-120 min.
zoute krakelingen
Voor: 20 krakelingen
450 gr bakkersbloem, 1 tl zout, 6 gr instant gist (zakje), 25 gr boter, 3 dl melk, 1 ei losgeroerd, grof zeezout om mee te strooien, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-12-199930-60 min.
Zoute Krakelingen
450 gr bakkersbloem, 1 tl zout, 6 gr instant gist (zakje), 25 gr boter, 3 dl melk, 1 ei losgeroerd, grof zeezout om mee te strooien
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2000Duits30-60 min.
Makkelijk te maken Krakelingen
We krijgen vanavond koffievisite en OEPS ik heb niks bij de koffie!! SUPER simpel: bladerdeeg heb je altijd wel in huis
2 plakjes diepvries bladerdeeg 6 el suiker 6 el water.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-04-2004Frans20-30 min.
Grote zoete krakelingen:
Van "M."
250 g tarwebloem, 1 theelepel kaneel, 5 g gist, 1 dl lauwe melk, 1 theelepel suiker, 100 g zachte boter, ? theelepel zout, melk, kristalsuiker
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2003Internationaal0-10 min.
Krakelingen Uit Hanau
Geen 16 personen maar 16 stuks
250 g boter, 250 g suiker, 3 eieren, geraspte schil van 1 citroen, zout, 600 g bloem, 1:2 pakje bakpoeder, bloem om te bestuiven, 1 ei om te bestrijken, boter om in te vetten
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-08-2000Duits30-60 min.
Hartige krakelingen met basilicum
Palmiers au Basilic is de Provencaalse naam. Heerlijk bij wat fruitige rode Rhone wijnen en heel erg makkelijk te maken.
450 g bladerdeeg, 30 verse blaadjes basilicum, 5 tenen knoflook, 5 eetl. olijfolie, zeezout.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2004Frans30-60 min.
Monchoutaart ZONDER slagroom met roomboter krakelingen bodem
Ik heb deze heerlijke monchoutaart gisteren gemaakt. Maak normaal altijd koude monchou taarten, maar deze keer eens uit de oven. Vooral de krakelingen bodem is erg lekker. Heerlijke taart!
, 125 gram ambachtelijke roomboter krakelingen (merk AH), 50 gr. roomboter, 300 gr. monchou (de vierkante pakjes van 100 gr. p.stuk), 60 gr. suiker, ik gebruik rietsuiker, 2 tl. citroensap, zaadjes van een half vanille stokje, 100 gr. crème fraîche, 50 gr. Griekse yoghurt (ik heb een klein bakje bij AH gehaald met 0 % vet), 2 eieren (m), 250 gr. blauwe bessen, Ik heb een pakje uit de diepvries gebruikt, en dat tijdig laten ontdooien., 5 -6 El. water, 2 tl. maizena, maar als je diepvries vruchten gebruikt dan iets meer maizena nemen, en ook iets meer of minder water, kijk zelf even of het dik genoeg wordt, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2013Nederlands30-60 min.
Eiers En Beiers
750 g kiwi's, 150 g suiker, 6 eieren, mespunt kaneel, 6 krakelingen
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-03-1999Nederlands Nagerecht60-120 min.
Eiers en Beiers
750 g kiwi's, 150 g suiker, 6 eieren, mespunt kaneel, 6 krakelingen
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-03-2003Nederlands Nagerecht0-10 min.
Eiers en Beiers
750 g kiwi's, 150 g suiker, 6 eieren, mestpunt kaneel, 6 krakelingen,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-08-2004Nederlands Nagerecht20-30 min.
Bessenbluf
EXTRA LUCHTIG TOETJE
2 EIEREN, 1/2 L VANILLEPUDING OF-VLA, 2 EETL. BESSENJAM, 100 G GEMENGDE BESSEN, 4 ZOETE KRAKELINGEN
- Afrikaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-1998Afrikaans0-10 min.
Zomercoupe met aardbeien
Zomercoupe met aardbeien
250 g aardbeien,4 krakelingen,4 eetl.puddingsaus(vijfbosvruchten),8 bolletjes roomijs(stracciatella),toefje slagroom
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-09-2003Nederlands Nagerecht0-10 min.
Bretzeln en salzstangen
Deze Bretzeln und Salzstangen komen oorspronkelijk uit Duitsland, waar deze knappende hapjes bij de soep of in de avond bij een glas gekoeld tapbier worden gegeven. Maar persoonlijk ga ik voor een lekker glas wijn erbij!
, Voor 12 stengels en 8 krakelingen:, * 15 gram gist, * ruim 175 ml. warm water, * 1 theelepel suiker, * 300 gram bloem, * 2 theelepels zout, * 1 losgeklopt ei, * grof zout, * maanzaad, * karwijzaad, * sesamzaad
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-04-2002Duits30-60 min.
Club Tropicana
15 cl vers tropisch vruchtensap -, 125 gram mascarpone -, 125 ml slagroom -, een beetje poedersuiker -, verse krakelingen -, 2 passievruchten, , ,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2004Nederlands Nagerecht20-30 min.
Gember Amandelijs
1/2 kop witte hele amandelen, 3,5dl room, 1,25 dl. melk, 6 eierdooiers, 160 gr witte basterdsuiker, 1/4 kop fijngehakte gekonfijte gember, eventueel krakelingen en gekonfijte gember ter garnering
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-05-1999Nederlands10-20 min.
Gekruide popcorn - ontbijtgranenmix
Lekkere gekruide popcornmix als knabbeltje bij tv of tussendoor
-60 g boter, -1 el worcester saus, -1 el gedroogde oregano, -enkele druppels scherpe rode pepersaus, -4 kopjes wafeltjes van mais, tarwe of rijst (ontbijtgranen), -1 kopje zoute ringetjes of krakelingen, -150 g ongezouten pinda's, -4 kopjes popcorn
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2003Amerikaans20-30 min.
Griekse Paaskoekjes (KOULOURAKIA LAMBRIATIKA)
Dit gebak mag niet ontbreken op de paastafel. Wzeken na pasen worden deze koekjes nog bij de koffie geserveerd (waar ze in gedoopt worden)! Goed voor 48 stuks!!!
-800 g bloem, -1 eetlepel bakpoeder, -snufje zout, -175 g zachte boter en 175 g suiker, -2 eieren, -100 ml melk, -rasp van 1/2 sinaasappel en 1/2 citroen, -enkele druppels vanille essence, -1 eierdooier met 1 eetlepel sinaasappelsap om te bestrijken, -sesamzaad
- Grieks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2003Grieks Nagerecht30-60 min.
Pretzels
125 gr. mix voor witbrood pak a 500 gr., grof zeezout, 1 eidooier
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-03-2009Duits30-60 min.
pretzels
Lekker als snack, maar ook bij de soep
1 pak witbroodmix (500 gr.), 25 gr. boter, 1,5 el zout, 2 el karwijzaad, plastic folie, , ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-07-199920-30 min.
Chebakia
*2 kg bloem, *snufje zout, *1 theelepel kaneel, *1 pakje safraan,opgelost in water, *2 geklutste eiren, *30 gr verse gist,opgelost in lauw water, *2 glazen lauw water, *olie om te bakken, *1 kg honing, *2 eetlepels oranjebloesemwater, *300 gr sesamzaad
- Marokkaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-12-2004Marokkaans60-120 min.
Haagse Bolus
Lekkere Haagse krakelingen, eenvoudig recept, goed voor 15 stuks
-500 g bloem, -3,75 dl melk, -20 g gist en 10 g zout, -25 g boter, -suiker en kaneel
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-2003Nederlands10-20 min.
Enschedese Krekkels
Dit is het recept van een lekker koekje:de krakeling.Het is een streekgerecht.
250 gr.boter*200 gr.suiker*2 zakjes vanillesuiker*3 eieren*500 gr. bloem*1 zakje bakpoeder*amandelschaafsel
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2001Nederlands30-60 min.
rozijnenkrakeling
40 gr. gist, 200 ml lauwwarme melk, 1 snuifje zeezout, 500 gr tarwebloem, 100 gr boter, 1 ei, 150 gr rozijnen, 1 eigeel vermengd met melk om de broodjes te bestrijken
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-09-199960-120 min.
Kaneelkrakelingen
Eenvoudig te maken met de kinderen of alleen.:)
Kaneelkrakelingen, , 150 g boter, 20 g poedersuiker, mespuntje zout, mespuntje kaneelpoeder, 60 ml melk, 70 g suiker, 200 g bloem, Kaneelsuiker, , 2 el suiker, 1 tl kaneelpoeder
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-05-2013Frans20-30 min.
Kaaskrakelingen
Ca. 50 stuks
75 g zachte boter, 1 ei, 175 g geraspte oude Goudse kaas, 150 g bloem, 1/2 dl melk, zout, peper, selderijzout, nootmuskaat,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2003Nederlands10-20 min.
Pretzels
Hartige snack
1 pak witte broodmix, 25 gr. boter, 1 1/2 eetl. zout, 2 eetl. karwijzaad,
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-05-2002Amerikaans30-60 min.