Avocado met krab
* 2 avocado's * 200 gram krab vlees * 2 el creme fraiche * 1 el rum * citroensap * peterselie * peper & zout
* Snij de avocado's in de lengte door midden en verwijder de pit. * Schep het vrucht vlees van de avocado's er met een lepel uit. * Snij het vrucht vlees in blokjes en besprenkel het met wat citroensap. * Knijp het krab vlees goed uit en voeg deze toe aan de avocado blokjes. * Voeg nu de rum en de creme fraiche toe en roer dit goed door. * Breng dit geheel op smaak met wat peper & zout. * Vul de avocado's schillen met het vruchtvlees mengsel. * Garneer dit met wat peterselie.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2002Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Zalmterrine met krab
100 gr gerookte zalm * 5 blaadjes gelatine * 250 gr gefileerde zalm * 1/4 liter visfond (uit een pot of van tabletten) * scheutje citroensap * 150 gr krab (uit blik of uit de diepvries) * 1/4 liter slagroom * zout en vergemalen witte peper * 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries) * veldsla en kerstomaatjes om te garneren,
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2002Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Pastasalade Met Krab, Garnalen En Feta
Mediterrane salade voor bij de barbecue of om als maaltijdsalade van te smikkelen
1 blikje krab, 200 gr pasta (strikjes of spiraaltjes), 1 kleine rode paprika, ontdaan van zaad en zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden, 2 fijngesnipperde bosuitjes, 150 gr gepelde garnalen, 100 gr fetakaas, zwarte olijven, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel suiker, een mespuntje mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie, versgemalen peper,
- Mediterraan
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-04-2000Mediterraan10-20 min.
Skrei met krab
De Noorse winterkabeljauw staat in de meest befaamde restaurants van Europa tegenwoordig hoog op de kaart genoteerd. De kabeljauw die bij de Noorse Lofoten wordt gevangen is er alleen in het vroege voorjaar.
2 plakken (ca. 2 cm dik) gefileerde skrei (winterkabeljauw), elk ca. 125 gram, - 1 blikje krab (naturel), uitlekgewicht ca. 150 gram, - 1 tablet voor visbouillon, - 2 eetl. droge witte wijn, zoals Pinot blanc (Elzas), - 2 dl (kook)room, - 40 gram boter, ijskoud, - zout, - witte peper uit de molen, - enkele druppels limoen- of citroensap, - 1/2 eetl. fijngesneden bieslook, - 2 takjes verse dille,
- Scandinavisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2003Scandinavisch Hoofdgerecht20-30 min.
Roerei met krab
Het Mingus Minus-Dieet voor 4 januari; 300 Kcal
1/2 blikje krab (7 gr), 1 eetl boter, 1 ei, 2 eetl melk, zout en peper, peterselie, 1 knackebrod,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-2002Slanke keuken0-10 min.
Gevulde krab
Puur en lekker !Â
, 1 takje koriander, 5 gr gember, 10 cl room, 1 el droge witte wijn, gemalen kaas, 1 krab , ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-11-2014Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
krab quiche
En heerlijke quiche die ook afgekoeld erg lekker is...het kan ook met zalm of ham gemaakt worden als je de krab wat te duur vindt.
300 gr bloem*zout & peper*150 gr gekoelde margarine* 2 blikjes krab a 198 gr.*1 theel kerriepoeder*1 blikje asperges*3 takjes dille (of 2 theel gedroogde of diepvries)*2 eieren*1/2 potje mayonaise (150 gr)
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-10-199960-120 min.
Canapes met krab
Borrelhapje
20 ronde canapes (5 cm. ), 200 gr. krab, 1 dl. mayonaise, 1 el. tomatenketchup, ? avocado
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-10-20000-10 min.
Eiertimbaaltje met krab
1 blikje krab (nettogewicht ca. 200 g) of 200 g surimi-sticks, of 200 g echte krab, 5 eieren, 12,5 cl slagroom, 1 el cognac, 1 tl zout, 1 tl kerriepoeder, 6 sneetjes wit casinobrood, 75 g waterkers, 100 g alfalfa, 3 el vinaigrette, 2 tomaten, 4 el kerriesaus,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2005Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Krab Cocktail
1 flink blik krab ontdaan van kraakbeen., 1 kop dikke mayonaise, 1 kopje ongezoete stijfgeklopte slagroom, 1 lepel citroensap, een scheut worchestersaus, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels cognac
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-08-2000Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Eiersalade Met Krab
8 eieren, 250 gram krab of krabfantasysticks (surimi; diepvries), 1 flinke wortel, 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 bekertje creme fraiche (125 gram), 1 eetlepel fijngehakte verse dragon of dragon uit de diepvries, zout en versgemalen peper, 1 bosje bieslook
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-2000Nederlands20-30 min.
eiersalade met krab
4 eieren, 125 gr. krab, wortel,2 eetl. mayonaise,1 eetl. tom.ketchup,1/2 bekertje creme fraiche, 1/2 eetl.dragon, peper zout bieslook
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2002Nederlands0-10 min.
Eiersalade Met Krab
8 eieren, 250 g krab of krabfantasysticks (surimi), 1 wortel, 4 el mayonaise, 2 el tomatenketchup, 1 bekertje creme fraiche (125 g), 1 bosje bieslook, eikruiden (Verstegen) of zout/peper
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-06-2000Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Krab- of Surimicocktail
200 gr. grof verdeelde krab (= 1 blikje) of Surimi-sticks, 3 el. mayonaise, 1 el. tomatenketchup, mespunt cayenne, 1/2 el. citroensap, 2 th.l. sherry, beetje mosterd, 2 geprakte hardgekookte eieren, (rucola-)sla, tomaat, augurk
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-07-2009Voorgerecht10-20 min.
Chili krab
Eenvoudig slank en goedkoop gerecht
4 pomedoritomaten, 2 blikjes krab a 175 g (dus niet van die vreselijke krabsticks), 2 grote rode spaanse pepers, 3 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, olijfolie, linguini of tagliatelle.
- Fusion Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-10-2001Fusion Hoofdgerecht10-20 min.
Noedelsoep met krab
3 eetlepels zonnebloemolie - 1 zakje Thaise groentenmix - 2 eetlepels Thaise groene currypasta - 400 ml. kokosmelk - 200 gram mihoen - 2 blikjes krab - 3 bosuitjes - 1 zak kroepoek
- Thais
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-12-2002Thais10-20 min.
Eiertimbaaltje met krab
1 blikje krab (nettogewicht ca. 200 g) of 200 g surimisticks, of 200 g echte krab, -5 eieren, -0,125 l slagroom, -1 el cognac, -1 tl zout, -1 tl kerriepoeder, -6 sneetjes wit casinobrood, -75 g waterkers, -100 g alfalfa, -3 el vinaigrette, -2 tomaten, -4 el kerriesaus,
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-2002Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Salade Met Krab
Heerlijk Bijgerecht met krab. Super snel klaar en super lekker
* 1/4 krop ijsbergsla, * 1 blikje krab of imitatie krab, * 1 el japanse soja saus, * 1 el sesamolie, * 2-3 tl chiliesaus, * 2 el grof gesneden bieslook
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-01-2000Goedkoop en snel Bijgerecht0-10 min.
Mousse van Krab
Een luchtig zeegerecht
1/2 liter heldere visbouillon, 10 blaadjes gelatine, 1 blik krab, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. citroensap, 2 theel. tomatenpuree, 1 theel. paprikapoeder, 2 eetl. fijngesneden augurk, 1/8 liter slagroom, peper
- Nederlands Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-09-2001Nederlands Tussengerecht30-60 min.
Eiersalade met krab
Eenvoudig te maken salade, voor op een toastje of geroosterd brood, met een heerlijke smaak.
4 eieren1 blikje krab of bijv. 125/150 surimisticks1 wortel (geen winterwortel maar een peentje)2 eetlepels mayonaise1 eetlepel tomatenketchup? bekertje (light) creme fraiche a 125 gr.? eetlepel fijngehakte dragonzout en versgemalen peper1 bosje bieslook
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-02-2004Internationaal10-20 min.
Avocado met krab
2 avocado's, 200 gr krab vlees, 2 el creme fraiche, 1 el rum, citroensap, peterselie, zout en peper.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-05-2002Nederlands10-20 min.
Gebakken krab
Makkelijk voorgerecht uit de wok, p.p. 195 kcal.
1 ongekookte krab of 10 krabklauwtjes2 el. olie2 teentjes knflook1 rode peper1 el. sojasaus1 lente uitje
- Mediterraan Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2003Mediterraan Voorgerecht10-20 min.
krab lingini
Lekker en heel simpel om klaar te maken
250 gram verse krab of krab uit blik, handvol verse bladpeterselie, 2 teentjes look 2 chilis, olijfolie goede kwaliteit, glas goede witte wijn, peper zout, goede kwiliteit pasta luigini of gewone pasta,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2005Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Gevulde krab
Voor 2 personen Goa (India); gezien op TV1
1 krab, 2 hardgekookte eieren, 1 limoen, 3 teentjes verse look, 1 stukje verse gember, 1 eetlepel olijfolie, zout, peper, verse koriander
- Indiaas Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-02-2004Indiaas Voorgerecht30-60 min.
Krab Met Perziken
VOOR ALS JE VAN EEN BEETJE ZOETE SMAAK HOUD
5 GROTE PERZIKEN, 200 GR. KRAB, 1 DL. SLAGROOM, 1 EETL. COGNAC, PEPER EN ZOUT, 8 BLAADJES SLA, PAPRIKAPOEDER.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-04-2001Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Omelet Met Krab
1 blikje krab - 2 sjalotjes - 1 teentje knoflook - 60 gram boter - 60 gram room - kerriepoeder - 8 eieren - bieslook - zout, peper
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-02-2002Internationaal0-10 min.
Krab koken
Krab koken op de juiste manier geeft het lekkerste resultaat !Â
Voor de court bouillon :, 5 liter Water, 250 gram Ajuin, 250 gram Wortel, 250 gram Stoofselder, 2 dl Witte droge wijn, 1 Citroen, Tijm, Laurier, Peterseliestengels, Peper, Zout, , 1 krab
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-11-2017Belgisch20-30 min.
Toast met krab
* 8 sneetjes brood, * 1 blikje krab, * 4 eetlepels mayonaise, * zout, * peper, * paprikapoeder, * 4 tomaten, * 100g geraspte kaas, ,
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-200610-20 min.
Artisjokbodems met krab
Makkelijk en lekker aperitiefhapjeÂ
190 g King krab (blik), 400 g artisjokbodems (bokaal), 1 citroen (alleen het sap), 2 lente-uitjes, 2 eieren, 4 eetl. mayonaise, 2 takjes peterselie (vers), 1 mespunt cayennepeper, peper en zout
- Belgisch Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-03-2018Belgisch Amuse10-20 min.
witloofcanape met krab
Voorgerecht,eenvoudig en lekker
14 witloofstronken,250 gr champignons,3 sjalotten,boter,2 blikken King krab van 170 gr,1 citroen,2 eetlepels strooibare roux,2 eierdooiers,1 dl room,2 eetlepels hot currie,50 gr gemalen emmenthaler
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2000Belgisch Voorgerecht20-30 min.
spaghetti met krab
250 gr. spaghetti, 4 e.l. boter, 4 e.t. bloem, 4 d.l. melk, bakje champignons, 150 gr. geraspte kaas, 1 d.l. sherry, 2 e.l. gehakte rode paprika, 1 t.l. worcestershiresaus, selderijzout en peper, 2 blikken krab of een pak surimi.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-1999Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Amuse Van Krab
4 krabsticks, 1 el mayonaise, 2 tl cognac, 2 tl koffieroom, 2 tl tomatenketchup, 16 blaadjes waterkers, roze peperkorrels en fijngeknipte bieslook, 8 amuselepels
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2000Frans Voorgerecht0-10 min.
Krab rijst
Lekkere combinatie en een heerlijk sausje; snel-klaar gerecht
-250 g rijst, -1 blik krab (185 g), -1 glas cognac, -1 glas droge witte wijn, -cayennepeper, -zout naar behoefte, -1 krop sla, -1 eetlepel fijngehakte peterselie, -2 dl pittige tomatensaus
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
meloen met krab
Een exclusief & makkelijk voorgerechtje
2 rijpe meloentjes, type galia of charantais, 200 g gekookte krab (eventueel uit blik), 1 el mayonaise + 1 el yoghurt, 1 el soyasaus of vissaus naar smaak, cayennepeper, zout, , eventueel wat citroen of limoensap, enkele blaadjes rucola of waterkers om te garneren
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-2008Slanke keuken0-10 min.
Eiersalade met krab
8 eieren -, 250 gram krab of krabfantasysticks -, 1 flinke wortel -, 4 eetlepels mayonaise -, 2 eetlepels tomatenketchup -, 125 gram creme fraiche -, 1 eetlepel fijngehakte verse dragon -, zout en versgemalen peper -, 1 bosje bieslook, , ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2003Nederlands10-20 min.
Krab dip
Een lekker dipsausje bij snackgroenten
2 kleine blikjes krab (totaal ongeveer 300 a 350 gram), 2 eetlepels mayonaise (of halvanaise), 2 eetlepels cre fraiche, Scheutje citroensap, Versgemalen peper en zout, Beetje fijngeknipte bieslook om mee te garneren (of dille, dat smaakt ook prima)
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-05-20140-10 min.
Aspergecocktail met krab
Feestgerecht :Energie: 968 KiloJoules/230 KiloCalorien Koolhydraten: 6 gram Eiwit: 12 gram Vezels: 1 gram
170gr krab, 4 eetlepels verse peterselie, 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels zure room, 2 eetlepels witte droge wijn, 1 theelepel kerrie (poeder), 1 pak witte asperges, 1 halve theelepel honing
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-10-2002Multi-cultureel Voorgerecht10-20 min.
nasi met krab
Gebruik voor deze schotel gekoelde,gekookte rijst,zadat hij gemakkelijk uit elkaar valt
2 eetl. plantaardige olie, 2 eieren,geklopt, 2 sjalotjes,fijngehakt, 2 teentjes knoflook,geperst, 700 gr. rijst,gekookt, 2 kleine chillipepers,in ringetjes, 175 gr. krab uit blik,uitgelekt en in stukjes verdeeld, 2 eetl vissaus, citroenpartjes,ter garnering
- Indonesisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-02-2002Indonesisch Bijgerecht10-20 min.
Rijstsalade met krab
Zout, 200 g droogkokende rijst, 3 eieren, 1 blikje krab, 2 blikjes artisjokharten, 1 tl mosterd, 1 bakje wortelselleriesalade, 1 el dille, peper,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-05-2000Nederlands30-60 min.
Avocado's met krab
2 avocado's, sap van 1 citroen, 1 stengel bleekselderij, 1 blikje krab, 60 ml mayonaise, 1 theelepel ketchup, 1 theelepel cognac, milde paprikapoeder
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-09-2002Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Sushi Met Krab
Sushi van krab, komkommer en avocado
450 gram Japanse rondgraanrijst, 750 ml water, 2 eetl. rijstazijn, 2 theel. suiker, 1 theel. zout, 5 vellen nori, 1 theel. wasabipoeder, 1 kleine komkommer, 1 avocado, 12 krabsticks, 1 eetl. sesamzaad, 50 ml Japanse sojasaus
- Japans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-1999Japans Bijgerecht30-60 min.
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
Mosselpot
van ellentje , 79 recepten, 0 volgers