Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Koud Buffet

Koud buffet recepten (156) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijke pastasalade

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin

INGREDIENTEN

* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Buffet timbaaltjes

Deze buffet hapjes kan je zowel koud of warm serveren

INGREDIENTEN

-250 g gemengd gehakt, -1 ui (fijn gesnipperd), -50 g champignons (fijn gehakt), -1 el fijngehakte peterselie, -2 eierdooiers, -1 el room, -zout, peper, snufje paprikapoeder, -2 eiwitten, -boter om in te vetten, -1 el tomatenketchup, -fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een Zalmpate die bij een buffet niet mag ontbreken!!

Ziet er geweldig uit! Smaakt bijzonder lekker!! Kan je van te voren invriezen!! Dus PERFECT voor een groot buffet! (EN ABSOLUUT NIET TE DUUR!!!!)

INGREDIENTEN

1 groot blik zalm 5 blaadjes gelatine 4 el mayonaise 1 bekertje creme fraiche 1 el tomatenpuree 1 el citroensap 1 tl suiker halve dl droge witte wijn 3 el fijngehakte dikke zout en peper < tabasco.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Frans
  •  60-120 min.

Telor ketjap eieren in ketjap

Voor bij een oosterse tafel en of buffet

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 tomaat, 6 eieren, 3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, 1 eetl. sambal_trassi of oelek, 1/2 theel gemberpoeder, 1 theel. gula_djawa (Javaanse suiker), of 1 eetl. bruine suiker, 4 eetl. ketjap_manis, snufje zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

tonijn pasta ovenschotel

Kan warm en koud worden gegeten. Heel makkelijk om eerder te maken en af te bakken 20` voor tijd. Erg makkelijk bij een buffet op verjaardagsfeest.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn op olijfolie, zak penne (of andere holle pijp pasta), 1,5 bakje creme fraiche, 1 dikke courgette, 1 dikke prei, (handje vers geraspte) parmezaanse kaas en 1 ons (geraspte) belegen kaas, olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

Dit is een hartige taart die in een handomdraai is gemaakt. Erg simpel maar wel lekker. Ik heb voor het gemak gewoon kant en klare plakjes deeg gebruikt. Door de verse groenten die je gebruikt krijg je toch voldoende vitaminen binnen. Je kunt het als hoofdgerecht eten maar ook op een buffet of bij een brunch is dit een leuk gerecht. En blijft er alsnog iets over, geen probleem want ook koud is dit een heel lekker hapje.

INGREDIENTEN

2 st prei, 8 tomaatjes, 2 uien, 200 gram gekookte ham (in reepjes), 2 bollen mozzarella, 4 eieren, 200 ml cre fraiche, 1 rol bladerdeeg, of 7 plakjes, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2014
  • Internationaal
  •  60-120 min.

prei-kaastaart

Ook ideaal voor een vegetarisch buffet! De taart kan tevoren klaargemaakt worden en kan heel goed koud gegeten worden.

INGREDIENTEN

700 g prei, 200 g Leerdammer kaas, 50 g boter, 1/2 eetl. milde kerriepoeder, 4 eieren, 125 g magere kwark, 1 eetl. bouillonpoeder, 150 g bloem, 75 g rozijnen, peper, 2 eetl. paneermeel, 3 eetl. geroosterd sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Selderijsalade met spekreepjes, kaas en walnoten

Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet.

INGREDIENTEN

Knolselderij schillen en in hele dunne reepjes snijden. In kokend water met citroensap en wat zout plm. 3-4 minuten koken. Afgieten en koud water afspoelen. Goed laten uitlekken. (Gebruik je een potje selderijsalade dan deze goed laten uitlekken. Bleekselderij wassen, in smalle boogjes snijden. Appels wassen. Klokhuis verwijderen en in reepjes snijden. Kaas ook in smalle reepjes snijden. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Noten in droge koekenpan roosteren. Af laten koelen., 300 gram knolselderij of een potje selderijsalade - sap van 1 citroen (vervalt als je een potje selderijsalade gebruikt!) -, 200 gram magere gerookte spekreepjes -, 2 stengels bleekselderij -, 300 gram belegen kaas - 2 appels (liefst Elstar) - 150 gram gehakte walnoten - mayonaise naar smaak -, 1 afgestreken eetlepel scherpe mosterd -, 4 eetlepels slagroom - peper, zout - 2 eetlepels selderijgroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno. Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg. TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet  

INGREDIENTEN

- 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes), - 1 kg uien, - 1 of 2 blikjes tonijn, - evt. 1 blikje ansjovis, - handvol zwarte olijven, - 5 takjes tijm, - peper en zout, - olijfolie,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

koude pasta salade

Lekker als het zo warm is,makkelijk van te voren klaar te maken,ook lekker als onderdeel van een koud buffet of bij een bbq

INGREDIENTEN

Pak strikjes pasta,2 blikjes tonijn op oliebasis,1rode paprika,1rode ui,klein blikje mais,klein potje doperwten,2hard gekookte eieren,3augurken 2 eetlepels zilveruitjes,peper,mayonase en pesto

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mini Tomatentaartjes met feta

Deze lekkere tomatentaartjes die lauw maar ook koud verrukkelijk zijn heb ik gemaakt voor een groot buffet. Het was echt een succes. Echt smullen en dan ook nog heel snel klaar. Dus iets voor je volgende feestje?? Deze week de tomatentaartjes weer gebakken voor een feestje. Nu elk plakje in 4 driehoekjes gesneden en kerstomaatjes gebruikt. Gemakkelijke weg te happen tijdens een borrel!

INGREDIENTEN

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225 graden. Steek met een groot glas of een uitsteekvorm mooie grote rondjes uit het bladerdeeg. Bestrijk de deegplakken dun met olijfolie. Scheur de basilicum in grove stukken en verdeel de basilicum over de plakken bladerdeeg. Snij de tomaten in hele dunne plakken en leg deze dakpansgewijs in een cirkel op de plakken bladerdeeg. Verkruimel de feta en verdeel de feta over de tomatenplakjes. Bestrooi met Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak., , 10 plakjes (roomboter) bladerdeeg - 10 rijpe maar stevige (pomedori) tomaten - olijfolie - plm.20 blaadjes verse basilicum - Italiaanse kruiden - plm.125 gram Griekse feta - peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

crumble met mascarpone en perzik

Een heerlijk kleurrijk en smeuig toetje dat je ruim van tevoren kunt klaarmaken. Mooi op zichzelf of als onderdeel van een buffet. Hier met perzik, maar ook heel lekker met rode vruchten!

INGREDIENTEN

Eerste laagje:, 80 gr bastogne koeken (of speculaas), 30 gr gesmolten boter, 20 gr lichtbruine suiker (cassonade), , tweede laagje:, 200 à 250 gram mascarpone, 1 ei (enkel de dooier), 20 gram suiker, 2 el siroop uit het blik perzikken, 1 el oranjebloesemwater (eventueel), , derde laagje:, 200 ml abrikozen-perzik nectar (of multi-vruchten sap), 1 blaadje gelatine, 2 el lichtbruine suiker (cassonade), 3 halve perzikken op siroop (blik)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

De Hartige Taart Van Petra

Lekker zowel warm als koud of bij een buffet.

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg,1 ui gesnipperd,2 teentje knoflook in dunne plakjes,300 gram shoarmavlees,1 pakje paturain,2 eieren,2 dl houdbare slagroom,2 eetlepels verse peterselie,cayennepeper,zout en peper, 30 gr geraspte kaas., , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Mon Chou taart met noten

Als ik thuis een koud buffet maak, zit altijd de Mon Chou Notentaart bij. Daar deze waanzinnig lekker van smaak is.

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG: 200 gr.bloem, snufje zout, 1 eetl. basterdsuiker, 125 koude boter, 1 ei. VOOR DE VULLING: 75 gr. rozijnen, 50 gr. blanke hazelnoten, 75 gr. amandelen, 50 gr. pistachenoten, 300 gr. zachte Mon Chou, 1/8 l. slagroom, 100 gr. suiker, 2 eieren, 3 zakjes vanillesuiker., , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2005
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pastasalade met rode pesto, kip en geitenkaas

Heerlijke pastasalade als hoofdmaaltijd of voor een buffet.

INGREDIENTEN

1/2 zak volkorenpasta (penne), 1 bakje cherrytomaten, 1 stukje gerookte kipfilet, 1 stukje (plak) Bettine Blanc 58+ geitenkaas, 1 komkommer, 1 zakje rucola van 75 gram, 1 potje rode pesto, 1 stukje parmigiano rggiano of grada pardano

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2011
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Bolletjessaus.

Lekkere zoete saus met rozijntjes.

INGREDIENTEN

(Recept gekregen kok tijdens een koud buffet, door hemzelf verzonnen:) witte en blauwe rozijnen, pot zilveruitjes (zonder azijn),witte wijn, 4 kruidnagelen, 1 laurierblad.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  •  
  •  > 120 min.

Huzarensalade

De huzarensalade is van te voren goed klaar te maken.Handig als je veel eters op bezoek krijgt, mag zeker niet ontbreken bij een lopend buffet.

INGREDIENTEN

600 g aardappels, zout, 3 eieren, 200 g worteltjes, 12 fijne zoetzure augurken, 16 zilveruitjes, 1 sjalotje, 250 g corned beef in plakken van ? ? cm. dik, 2 kleine zure appels (? 350 g, Granny Smith), 3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels (Zaanse) mosterd, 1? eetlepel tomatenketchup, ? krop sla, 3 takjes peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Smullen! Pittige mini party balletjes

Feestje? Of gewoon stiekem snacken in het weekend of een buffet dan zijn deze malse mini smul balletjes heerlijk! Het zat al in de planning, maar het kwam er niet van om ze te maken. Nu dus wel. Zo lekker om je vingers bij op te vreten. Ideaal met de feestdagen straks als borrelhapje. Warm lekker, koud lekker en op te warmen in de oven. Maak ze desnoods een dag eerder want veel werk is het niet.

INGREDIENTEN

1 kilo HOH gehakt, 2 sneetjes brood (zonder korst), 2 grote uien, 1 kleine rode paprika, 1 kleine gele paprika, 1 teentje knoflook, Melk, 2 eieren, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Paprikapoeder, 1 el pittige mosterd, 1 flinke el currysaus (Remia)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Internationaal
  •  20-30 min.

de hartige taart van petra

Lekker zowel warm als koud. Ook heerlijk bij een buffet.

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg,1 ui gesnipperd,2 teentje knoflook in dunne plakjes,300 gram shoarmavlees,1 pakje paturain,2 eieren,2 dl houdbare slagroom,2 eetlepels verse peterselie,cayennepeper,zout en peper, 30 gr geraspte kaas.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-1999
  • Spaans
  •  30-60 min.

Vitello Tonnato: fricandeau met Tonijnsaus

Bij tapenade of gewoon op een stokbroodje of bij een koud buffet

INGREDIENTEN

# 1 blikje (ca.200gr) tonijn op olie, # 2 ansjovisfilets, # 2 eetlepels citroensap, # 4 eetlepels mayonaise, # 1/8 liter zure room, # zout en vers gemalen peper, # 2 eetlepels gesnipperde bieslook, # 2 eetlepels kappertjes, # 350 gr fricandeau (vleeswaar), # partjes citroen naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

REGENBOOGSPAGHETTI

Een lekkere snelklaar salade, ziet er nog leuk uit ook! Voor wie dit apparaatje niet kent eigen foto Werkt echt prima, en nu eens geen dure machine nodig!

INGREDIENTEN

HOEVEELHEID hangt af van hoe en wanneer je dit eet, kan met brood als lunchgerecht, als voorgerecht,bij buffet, barbeque etc., winterwortel, courgette, komkommer, rode paprika, gele paprika, rauwe ham, emmentaler kaas of jong belegen goudse.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

koude pastasalade met rucola en tonijn

Deze had bij het buffet van een grote bbq staan ,iedereen vond het heerlijk

INGREDIENTEN

300 gr pasta;, 1 bouillontablet (kruiden),, 2 bekertjes zure room,, klein blikje tomatenpuree,, tabasco,, peper en zout,, paprikapoeder,, worcestersaus,, 1/2 teen knoflook geperst,, 1 ui,, 300-400 gr tonijn (blik/olie),, 1 bakje cherrytomaatjes,, rucolasla,, 1 el peterselie,,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Pastasalade met gerookte zalm en garnalen

Lekkere, snelle maaltijdsalade voor warme dagen! De hoeveelheden voor dit recept zijn zeer eenvoudig aan te passen voor meer personen, waardoor het ook zeer geschikt is voor een buffet! Ook is dit recept geschikt om een dag te voren klaar te maken, de smaak wordt er zelfs beter van!

INGREDIENTEN

1 pak Fusilli tricolore pasta (bijv. Honig), 1 potje cocktailsaus (bijv. de vos-lemmens), ca. 1 dl. olijfolie extra virgine, 1 volle eetlepel fijngehakte dille, ca. 2 el. kappertjes, ong. 10 kleine zoetzure augurkjes, in kleine plakjes gesneden, wat chili-olie, ca. 10 sprietjes bieslook, fijngeknipt, ca. 300 gr. roze garnalen, ca. 400 gr. gerookte zalmsnippers, peper en zout naar smaak, Voor garnering:, paar takjes dille, paar plakjes gerookte zalm,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Surinaamse Maiskoekjes

Vrolijk en pittig borrelhapje, ideaal voor een koud buffet en zowel warm als koud heerlijk!

INGREDIENTEN

- 1 blikje mais, - groen van een prei gesnipperd, - klein gesnipperd uitje, - 2 el suiker, - zout, - sambal, - theelepel kerrie, - 2 eieren, - 4 lepels bloem, - scheutje melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Kipfilets met pesto en zongedroogde tomaatjes

Heb ik met kerst gemaakt bij een warm en koud buffet

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 100 gr verse roomkaas, 10 zongedroogde tomaatjes op olie, 3 el pesto, peper, plakken rauwe ham, 1 teentje knoflook, 3 el tomatenpuree, 2 dl koksroom, 1 ui, 5 zongedroogde tomaatjes, mespunt tijm, 1 el azijn of citroensap, 2 tl suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Pastasalade met kip en champignons

Heerlijke romige pastasalade, kan lauwwarm of koud gegeten worden. heerlijk voor bij de bbq of een buffet

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet in blokjes * 2 el olijfolie * 1 bouillonblokje (kip) * 300 gram pasta (strikjes of spiraaltjes of penne) * 1 bakje champignons(of andere paddestoelen) * 2 el mayonaise * 2 el melk * 2 el italiaanse kruiden * peper en zout * 2 teentjes knoflook * eventueel 1 doosje kerstomaatjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  •  
  •  0-10 min.

Elinika keftedakia Griekse gehaktballetjes

Keftedes zijn een soort kroketjes die in olijfolie worden gebakken of gefrituurd. Het simpele woord Keftedes wordt in Griekenland gebruikt voor gehaktballetjes. Ik heb de balletjes gemaakt als onderdeel van een buffet. Heerlijk! Ik had plm. 50 gehaktballetjes. Ik heb het originele recept iets aangepast.

INGREDIENTEN

6 sneetjes oud witbrood, 2 grote uien, 3 flinke eetlepels gehakte peterselie, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1000 gram rundergehakt, 2 teentjes knoflook, plm. 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel vieux of cognax (of Metaxa: de Griekse variant), 2 theelepels kaneel, 1 theelepel citroenrasp, zout, peper, plm. 50 gram bloem of iets meer,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Grieks
  •  20-30 min.

Zalmmousse

Voor bij een buffet of op Oudejaarsavond!

INGREDIENTEN

*1 blik zalm, *4 eetl. mayonaise, *1 eetl. gehakte bieslook, *1 eetl. citroensap, *1 tl. mosterd, *1 tl worchestersaus, *zout en peper, *1 tl. paprikapoeder, *1 blaadje gelatine, *3 eetl. geklopte room., Garnering: hardgekookte eieren, tomaat.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

gehaktbrood

Leuke aanvulling bij een warm of koud buffet

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt naar keuze (bv rund en lams), 1 uitje fijngesneden, 1 rode paprika in kleine blokjes, 3 teentjes knoflook fijngeperst, groene olijven 1 of 2 handjes fijngehakt, 1 ei, 2a3 eetlepels paneermeel, paprikapoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, peper en zout, boter om je ovenschaal mee in te vetten, , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastasalade

Een lekkere salade bij de barbecue maar ook geschikt voor een buffet

INGREDIENTEN

250 gr pasta (3 kleuren), 100 gr peultjes, 100 gr doperwten, 1 rode paprika, 1 blikje tomaatstukjes, 1 blikje tonijn op water, 100 gr salami, 2 rode uien in ringen gesneden, 2 lente-uitjes in ringen gesneden, 12 zwarte olijven in plakjes, 1 el kappertjes, 2 el verse basilicum fijngesneden, peper, zout, cayennepeper, 2 el azijn, 4 el olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bladerdeegtaart met asperges en ham

Heerlijk warm of koud voorgerecht dat het ook op een buffet tafel goed doet en niet al te moeilijk is

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 eetl. bloem, 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 kg asperges, wit en groen, geschild, 200 ml kookroom, of crème fraiche (Melkan), 3 eieren, 3 bosuitjes, klein gesneden, 4 eetl. gehakte peterselie, vers of diepvries, 2 eetl. gehakte basilicum, vers of diepvries of 2 theel. gedroogd, zout en versgemalen peper, 250 g beenham, in repen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2011
  •  
  •  20-30 min.

ITALIAANS GEVULD GEHAKTBROOD

Akelig lekker en makkelijk van tevoren te maken. A.s zondag moeten we de hele dag weg, dan maak ik dit dus op zaterdag. Ook ideaal voor bij het buffet.

INGREDIENTEN

- 1 kilo rundergehakt, - 4 sjalotten, - 3 teentjes knoflook, - 1 bolletje mozzarella (ca. 150 gram), - 75 gram zongedroogde tomaten op olie, - 80 gram zwarte olijven zonder pit, - 80 gram groene olijven met piment, - 2 ansjovisfilets of 1 theelepel ansjovispuree, - 2 eieren, - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (vers), - 1-1 1/2 theel. zout, - versgemalen peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Coleslaw met mayonaise dressing

Koolsalade. Een witte kool geraspt met een mayonaise dressing voor bij de bbq, koud buffet of picknickmand

INGREDIENTEN

1/2 wittekool klein geraspt, 1 Winterwortel, geraspt, 2/3 kopje mayonaise, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels plantaardige olie, 2 1/2 eetlepels suiker, of naar smaak, 1/ 2 theelepel selderijzout, 1 / 4 theelepel zout, of naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2011
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Surimisalade

Heerlijk bij een koud buffet

INGREDIENTEN

120 gram surimi(imitatiekrab), 2 soeplepels mayonaise., 1 soeplepel kappertjes., 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 hard gekookte eieren., sap van een 1/2 citroen., peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Boeren Asperge salade

Lekker bij koud buffet en heerlijk bij de BBQ. Kan van te voren worden klaargemaakt. Zonder hamblokjes ook als vegetarische salade te gebruiken.

INGREDIENTEN

600 gram verse asperges, 500 gram aardappelblokjes van vaste aardappelen, 250 gram hamblokjes, 3 eieren, 1 eetlepel mayo of halvanaise, 1/2 eetlepel mosterd, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Haringsalade

Onderdeel koud buffet

INGREDIENTEN

1 zure haring, 3 zoute haringen, 2 gekookte bietjes, 3 gekookte aardappelen, 1 zure appel, 1 uitje, 3 eetlepels olie, 1eetl kruiden azijn, 1 zure augurk, 1 theelepel dille, 1 theel. suiker, vers gemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevuld ei met tonijn

Lekker als borrelhapje, maar ook bij een buffet of als voorafje

INGREDIENTEN

Ca. 8 hardgekookte eieren, ca. 2 el. mayonaise, ca. 2 el. tonijn op water uit blik, gesnipperde (knoflook-)bieslook, peper uit de molen, paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pasta met cherry tomaatjes en fetakaas

Zomers pastagerecht, ook koud te eten als salade bij een buffet.

INGREDIENTEN

Pasta, 1 ui, 2 tenen knoflook, een doosje cherrytomaatjes, pijnboompitten of zonnebloempitten naar smaak, 50 gr. feta, z+p, olijfolie, eventueel een beetje tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Aardappelsalade met bleekselderij en roquefortsaus

Lekker bij een barbeque, koud vlees en een buffet met diverse salades. Reken bij de bereidingstijd van ca. 30 min. een afkoeltijd bij (krieltjes) van 2 uur. 10 personen is voor bij een buffet.

INGREDIENTEN

11/2 pak krieltjes a 750gr-300gr bacon-1 rode paprika-1 struik bleekselderij-3 lente-uitjes-1 krop ijsbergsla-4 takjes peterselie-50gr Roquefort-2 bekertjes creme fraiche-2 eetl. mayonaise-1 eetl. wijnazijn-1/2 tl. suiker-1/2 tl. mosterd-zout,peper- 2 eetl. citroensap-1 bakje tuinkers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2007
  •  
  •  30-60 min.

Creoolse garnalenspread

Op het buffet of voor een feestje, dit heerlijke krab of garnalen smeersel.

INGREDIENTEN

1 blik geconcentreerde champignon-roomsoep200 gr. zachte roomkaas1 pakje witte, gelatine, geweekt in koud watereen bosje lenteui, gehaktca. 1 1/4 kg. gekookte, grof gehakte garnalenof500 gr. krabvlees2 dl. mayonaise1 eetl. citroensaptabasco, naar smaak of creoolse kruidenmix

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top