Dit gerecht noemt in het Koreaans : Gungjungddeokbokki .Dit milde gerecht werd oorspronkelijk geserveerd aan het hof van de Joseon dynasty van de Koreaanse koningen en keizers. De hofkeuken van Korea is zeer uitgebreid en iedere maaltijd bestond uit minimaal 12 (bij)gerechten, een soep en uiteraard rijst. Het hof kreeg wel 5 maaltijden per dag aangeboden, welke allemaal van de beste kwaliteit waren en deze werden voorgeproefd door speciaal geselecteerde vrouwen om vergiftiging te voorkomen.Deze traditie duurde tot 1910 toen het Koreaanse Keizerrijk werd bezet en geannexeerd door Japan, waarna het koningshuis verdween en veel Koreaanse tradities werden onderdrukt. Vooral in de 21e eeuw is er weer hernieuwde interesse naar de oude culinaire gebruiken van het hof.Rijstcake met groente en rundvlees â€" Gungjungddeokbokki …
Lees verder »
Knapperig met de perfecte balans tussen zoet, zuur en flink pittig, misschien wel jouw favoriete variant van gefrituurde kip. Sla het dubbel frituren niet over, hierdoor wordt de korean fried chicken extra crispy. …
Lees verder »
Wat wij met verse frietjes doen , doen de koreanen met hun kip , dubbel frituren.
Gewoon omdat je dan de lekkerste buitenkant en een sappige binnenkant krijgt. ( altijd doen ! )Â
sla de diverse soorten meel, bakpoeder etc niet over , dan gaat het zeker niet lukken.
bijgerecht of super sticky street fingerfood, …
Lees verder »
Deze Koreaanse hartige pannenkoek met lente-uitjes moet je proeven! Ook heel lekker met scampi's erin gebakken. Dip de pannenkoek in het heerlijke sausje. …
Lees verder »
Ja lekker kippenvleugels kluiven. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van. Dat geldt ook voor mij. Als we boodschappen gaan doen dan moet je verplicht langs de poelier lopen. Die zit nou eenmaal aan het begin van het winkelcentrum en kan de verleiding dan niet weerstaan om wat te halen. Kip van goede kwaliteit is zoveel lekkerder dan plofkip van AH of Jumbo. Nooit kopen dus. Dit recept heb ik ooit gekregen van een andere bevriende scheepskok (een Canadees) en die zette dat op tafel als snack. Helemaal verbouwd dat recept en nu is het dit geworden. …
Lees verder »
Mijn vrouw is van Chinese afkomst en is geboren en getogen in Noordoosten van China in het autonome Koreaanse Prefectuur Yanbian. In de vele restaurantjes en bij familie thuis is dit een veel voorkomend gerecht op tafel. Dit gerecht is ook in vele varianten te vinden. …
Lees verder »
Mijn voorliefde voor Aziatische, met name Koreaanse, muziek, cultuur en verdedigingskunst bij deze vertaald naar gegarandeerde gastronomische verlichting. …
Lees verder »
Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker! …
Lees verder »
Komkommersalade met een lekkere Oosterse smaak. Beetje pittig. Lekker bij Oosterse maaltijden, maar kan ook heel goed bij een lekker stamppotje.
Ik vond dit recept op internet maar heb het recept enigszins aangepast. …
Lees verder »