1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaanse
  4. Koreaanse recepten
Koreaanse recepten Meer Koreaanse recepten recepten »

Dit gerecht noemt in het Koreaans : Gungjungddeokbokki .Dit milde gerecht werd oorspronkelijk geserveerd aan het hof van de Joseon dynasty van de Koreaanse koningen en keizers. De hofkeuken van Korea is zeer uitgebreid en iedere maaltijd bestond uit minimaal 12 (bij)gerechten, een soep en uiteraard rijst. Het hof kreeg wel 5 maaltijden per dag aangeboden, welke allemaal van de beste kwaliteit waren en deze werden voorgeproefd door speciaal geselecteerde vrouwen om vergiftiging te voorkomen.Deze traditie duurde tot 1910 toen het Koreaanse Keizerrijk werd bezet en geannexeerd door Japan, waarna het koningshuis verdween en veel Koreaanse tradities werden onderdrukt. Vooral in de 21e eeuw is er weer hernieuwde interesse naar de oude culinaire gebruiken van het hof.Rijstcake met groente en rundvlees €" Gungjungddeokbokki …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Koreaans

Knapperig met de perfecte balans tussen zoet, zuur en flink pittig, misschien wel jouw favoriete variant van gefrituurde kip. Sla het dubbel frituren niet over, hierdoor wordt de korean fried chicken extra crispy. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Koreaans

Wat wij met verse frietjes doen , doen de koreanen met hun kip , dubbel frituren. Gewoon omdat je dan de lekkerste buitenkant en een sappige binnenkant krijgt. ( altijd doen ! )  sla de diverse soorten meel, bakpoeder etc niet over , dan gaat het zeker niet lukken. bijgerecht of super sticky street fingerfood, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Koreaans

Makkelijk en smakelijke kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Koreaans

 Koreaans gerecht dat letterlijk €gemengde rijst' betekent met in het midden een eitje .  Omdat je de ingrediënten los van elkaar dient te bereiden is het een bewerkelijk gerecht. Je kunt natuurlijk één pan gebruiken waarin je de ingrediënten één voor één bakt, waarbij je de ingrediënten tussentijds warm houdt. Je kunt echter ook meerdere pannen gebruiken zodat je meerdere ingrediënten tegelijk kunt bakken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Koreaans

Eerst marineren we de lamskoteletjes 24 uur , dan is het alleen griillen en smullen !  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Koreaans

Deze Koreaanse hartige pannenkoek met lente-uitjes moet je proeven! Ook heel lekker met scampi's erin gebakken. Dip de pannenkoek in het heerlijke sausje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Koreaans

=18pxKimchi of gefermenteerde kool is een populair gerecht in de Koreaanse keuken. En je maakt het makkelijk zelf! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Koreaans

Ja lekker kippenvleugels kluiven. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van. Dat geldt ook voor mij. Als we boodschappen gaan doen dan moet je verplicht langs de poelier lopen. Die zit nou eenmaal aan het begin van het winkelcentrum en kan de verleiding dan niet weerstaan om wat te halen. Kip van goede kwaliteit is zoveel lekkerder dan plofkip van AH of Jumbo. Nooit kopen dus. Dit recept heb ik ooit gekregen van een andere bevriende scheepskok (een Canadees) en die zette dat op tafel als snack. Helemaal verbouwd dat recept en nu is het dit geworden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Koreaans

Mijn vrouw is van Chinese afkomst en is geboren en getogen in Noordoosten van China in het autonome Koreaanse Prefectuur Yanbian. In de vele restaurantjes en bij familie thuis is dit een veel voorkomend gerecht op tafel. Dit gerecht is ook in vele varianten te vinden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Waanzinnig lekker en in no-time klaar !!! …  Lees verder »

Een Koreaans nationale gerecht die als ingrediënt in vele Koreaanse gerechten worden gebruikt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Koreaans

Mijn voorliefde voor Aziatische, met name Koreaanse, muziek, cultuur en verdedigingskunst bij deze vertaald naar gegarandeerde gastronomische verlichting.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Koreaans

Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Koreaans

Komkommersalade met een lekkere Oosterse smaak. Beetje pittig. Lekker bij Oosterse maaltijden, maar kan ook heel goed bij een lekker stamppotje. Ik vond dit recept op internet maar heb het recept enigszins aangepast. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Koreaans

Chinese kool met Koreaanse kruiden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Koreaans

1 kg kipkarbonade 2 teentjes knoflook 3 lepels Chinese sojasaus 1 lepel sesamolie 1/2 theelepel chilipoeder zout peper 12 gedroogde Chinese paddestoelen 1 ui 4 lente-uitjes 140 g bamboescheuten 2 lepels sesamzaad ongeroosterd 2 lepels olie …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Koreaans
Top