Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaans Mosselen

Koreaans mosselen recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gebakken Mosselen uit Korea

Mosselen uit de wok, lekker en super pittig !

INGREDIENTEN

-700g mosselen met schelp, -1/2 ui, -1 stengel lente-ui, -4 teentjes look, -3 droge chili pepers, -1 eetlepel hete chili peper olie (u kan deze chilipepr olie ook zelf maken: doe 3 gedroogde hete chili pepers in olie en wok tot de olie een sterke rode kleur krijgt. Zorg ervoor dat de pepers niet aanbakken!), -125 ml mosselen kooknat, Kruiderijen :, , -2 eetlepels hete chinese chili saus, -2 eetlepels hete chili peper poeder, -2 eetlepels suiker, -1 eetlepel sherry of chinese wijn, -1 eetlepel soya saus, -1/3 theelepel gember poeder, -1/2 eetlepel sesam olie, -zwarte peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hong hap cho

Korea; Mosselen in gember-sojasaus

INGREDIENTEN

500 gr. mosselen, schoongemaakt1 eetl. gembernat4 eetl. sojasaus2 eetl., suiker2 eetl. sake of rijstwijn2 eetl. water1 theel. sesamzaadjes1 theel., sesamolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Koreaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sengsun Maeuntang (Koreaanse Visstoofpot)

Dit is een van Korea's meest populaire recepten. De ingrediënten ervoor vindt u in winkels in de Chinese buurt of op het internet.

INGREDIENTEN

1 grote rode snapper (25 cm lang), schoongemaakt en in stukken gesneden, 4-8 mosselen of 16 kokkels, 4-8 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, , 2 grote gedroogde shiitake paddenstoelen, 250 g Koreaanse radijs, geschild en in stukken van 2.5 cm bij 0.3 cm gesneden, 1 pak gedroogd zeewier (kombu), 1.75 liter water, , 7 tenen knoflook, 1/2 ui, in reepjes gesneden, 1/2 eetlepel gember, 2 eetlepels kookwijn (soju goud), 2 eetlepel gochugaru (Koreaans rood chilipoeder of pepervlokken), 1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilipeperpasta), 2 eetlepels vissaus, , 120 g eetbare chrysantbladeren (ssukgat; optioneel), in stukken van 7 cm, Japanse peterselie (minari), in stukken van 7 cm, 200 g enoki champignons, onderste stuk verwijderd, gewassen en uit elkaar gehaald, 2 lenteuien, in stukjes van 2.5 cm gesneden, 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd indien gewenst, vervolgens in dunne plakjes gesneden, 1 kleine groene peper, zaadjes verwijderd indien gewenst, vervolgens in dunne plakjes gesneden, 1/2 theelepel zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2019
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top