Gebakken Mosselen uit Korea
Mosselen uit de wok, lekker en super pittig !
-700g mosselen met schelp, -1/2 ui, -1 stengel lente-ui, -4 teentjes look, -3 droge chili pepers, -1 eetlepel hete chili peper olie (u kan deze chilipepr olie ook zelf maken: doe 3 gedroogde hete chili pepers in olie en wok tot de olie een sterke rode kleur krijgt. Zorg ervoor dat de pepers niet aanbakken!), -125 ml mosselen kooknat, Kruiderijen :, , -2 eetlepels hete chinese chili saus, -2 eetlepels hete chili peper poeder, -2 eetlepels suiker, -1 eetlepel sherry of chinese wijn, -1 eetlepel soya saus, -1/3 theelepel gember poeder, -1/2 eetlepel sesam olie, -zwarte peper naar smaak
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-11-2006Koreaans Hoofdgerecht20-30 min.
Sengsun Maeuntang (Koreaanse Visstoofpot)
Dit is een van Korea's meest populaire recepten. De ingrediënten ervoor vindt u in winkels in de Chinese buurt of op het internet.
1 grote rode snapper (25 cm lang), schoongemaakt en in stukken gesneden, 4-8 mosselen of 16 kokkels, 4-8 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, , 2 grote gedroogde shiitake paddenstoelen, 250 g Koreaanse radijs, geschild en in stukken van 2.5 cm bij 0.3 cm gesneden, 1 pak gedroogd zeewier (kombu), 1.75 liter water, , 7 tenen knoflook, 1/2 ui, in reepjes gesneden, 1/2 eetlepel gember, 2 eetlepels kookwijn (soju goud), 2 eetlepel gochugaru (Koreaans rood chilipoeder of pepervlokken), 1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilipeperpasta), 2 eetlepels vissaus, , 120 g eetbare chrysantbladeren (ssukgat; optioneel), in stukken van 7 cm, Japanse peterselie (minari), in stukken van 7 cm, 200 g enoki champignons, onderste stuk verwijderd, gewassen en uit elkaar gehaald, 2 lenteuien, in stukjes van 2.5 cm gesneden, 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd indien gewenst, vervolgens in dunne plakjes gesneden, 1 kleine groene peper, zaadjes verwijderd indien gewenst, vervolgens in dunne plakjes gesneden, 1/2 theelepel zout
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-02-2019Koreaans Hoofdgerecht60-120 min.
Hong hap cho
Korea; Mosselen in gember-sojasaus
500 gr. mosselen, schoongemaakt1 eetl. gembernat4 eetl. sojasaus2 eetl., suiker2 eetl. sake of rijstwijn2 eetl. water1 theel. sesamzaadjes1 theel., sesamolie
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-04-2004Koreaans Bijgerecht20-30 min.