Koreaans ribstuk
Een Aziatisch grill of barbecue bereiding, die het erg goed doet op feestjes
-2 kg runderrib 6.5 cm dik -2/3 kopje van Teriyaki saus -1 eetlepel geroosterde sesaamzaden - 1 th lepel suiker -2 th lepels Tabasco -2 fijngestampde lookteentjes
-Met de punt van een mes de vleeskant van de rib om de 12mm, op 1cm diep, gaten maken. -Doe de rib in een grote plastic zak. -Meng de teriyaki saus, de sesaamzaden, de suiker, de Tabasco en de look en giet over de ribben. *Verwijder zorgvuldig de lucht uit de zak en sluit hem. * Plaats alles gedurende 4 uur in de koelkast, en draai de zak af en toe eens om.
-Haal de ribben uit hun verpakking en braad ze op 10 centimeter afstand van een warmtebron: grill of barbecue gedurende 15 a 18 min. -De buitenkant van de ribben is dan lekker bruin en knapperig geworden. -Vergeet niet de rib regelmatig om te keren tijdens het braden.
- Koreaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-2006Koreaans10-20 min.
Kimchiguk (Koreaans kimchi soep)
Weinig smaakmakers, maar don`t worry, de kimchi doet de werk...
2 kop kimchi (zelf gemaakt of bij toko gekocht), 2 e Sichuan hete bonenpasta (of Koreaans chilipasta als je het kunt krijgen), 250 g schouderkarbonade, in blokjes, 1 t suiker, 2 lente-ui, in schuine plakjes gesneden, tofu, in 3 cm blokjes gesneden, (gaar rijst om zelf erdoor te roeren)
- Koreaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-07-2013Koreaans30-60 min.
Koreaans gegrild entrecotevlees (Bulkoki)
Weer eens wat anders
1 kg. entrecote, 3 lente-uitjes, 4 teentjes knoflook, 5 el. sojasaus, 2 el. sesamolie, 50 gr. suiker, 2 el. sherry, 0.5 dl. runderbouillon, Peper, zwarte
- Koreaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-07-2010Koreaans Hoofdgerecht60-120 min.
kim chi (Koreaans)
Koreaans bijgerecht
1 grote Chinese kool, 1/2 kop zeezout, 1/2 tl cayennepeper, 5 lente uitjes, fijngehakt, 2 tenen knoflook fijngehakt, 5 cm gemberwortel, geraspt, 3 tl tot 3 el verse lomboks, 1 el suiker, 6 dl koud water
- Aziatisch
- > 120 min.
- Geplaatst op04-01-2001Aziatisch> 120 min.
Spinazie op z'n Koreaans
Een traditioneel bijgerecht met spinazie uit de Koreaanse keuken.
Verse spinazie, vissaus (nam pla), sesam olie en geroosterde gemalen sesamzaadjes
- Koreaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-02-2005Koreaans Bijgerecht10-20 min.
Japans Koreaans Sushi rol
Koreaanse "kimbap" sushi rol, Gezond, snel en een geweldige lunch
Gekookte (surinaamse "kleverige") rijst ( geen droge korrel gedoe.) blikje tonijn, komkommer, ei, peen, etc. naar eigen inzicht, zeewier blad
- Koreaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-01-2003Koreaans0-10 min.
Koreaans Varkensvlees Met Spinazie
1 el sesamzaad, 400 gr spinazie, 2 tene knoflook in zeer dunne plakjes, 3 lente-uitjes, fijngehakt, 1/2 tl cayennepeper, 300 gr hamlappen in dikke repen, 2 el olie, 2 tl sesamolie, 2 el Japanse sojasaus, 2 tl suiker
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2001Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
koreaans gegrild entrecotevlees (bulkoki)
1 kg. entrecote, 3 lente-uitjes, 4 teentjes knoflook, 5 el. sojasaus, 2 el. sesamolie, 50 gr. suiker, 2 el. sherry, 0.5 dl. runderbouillon, Peper, zwarte
- Koreaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-08-2002Koreaans Hoofdgerecht0-10 min.
Pittig gegrild Koreaans rundvlees (Bulgogi)
Dit gerecht is uitzonderlijk lekker dus maak een flinke hoeveelheid, dan kun je er twee dagen van genieten!
750 gr. kogelbiefstuk, 3 el. sesamzaad, geroosterd, 3 bosuitjes, 3 knoflooktenen, 1 centimeter gemberwortel, 1.5 el. suiker, 1 dl. sojasaus, 4 el. water, 0.5 el. sesam-olie, 1 tl. bonenpasta, rode, 2 el. rijstwijn, 1 el. korianderblaadjes, Chilisaus, Peper, zwarte, gemalen
- Koreaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-07-2003Koreaans Hoofdgerecht> 120 min.
Koreaans tafelgrillen op de bakplaat
200 g speklappen (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden), 200 g varkenshaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden), 200 g ossenhaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden), 5 eetlepels sesamolie, 5 eetlepels gembersiroop, 5 eetlepels bruine suiker, 6 deciliter ketjap manis, 6 teentjes knoflook, 4 eetlepels rode pepersaus (bijv. Tabasco), 5 eetlepels citroensap
- Koreaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-05-2003Koreaans Hoofdgerecht0-10 min.
Koreaans gevuld deegpakje (Twikim Mandoe)
250 gr. bloem -, 1 dl. water, warm -, 1 lente-ui -, 1 plakje gember -, 150 gr. varkensgehakt -, 4 tl. sojasaus, lichte -, 1 tl. rijstwijn -, Zout -, Strooimeel -, 6 el. olie, plantaardige -, 1 tl. rijstazijn -, 0.5 el. sojasaus -, 0.5 el. azijn, 6 el. water, koud,
- Koreaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Koreaans60-120 min.
Pittig gegrild Koreaans rundvlees (Bulgogi)
750 gram kogelbiefstuk -, 3 eetlepels geroosterd sesamzaad -, 3 bosuitjes -, 3 knoflooktenen -, 1 centimeter gemberwortel -, 1 1/2 eetlepel suiker -, 1 dl. sojasaus -, 4 eetlepels water -, 01/2 eetlepel sesam-olie -, 1 theelepel rode bonenpasta -, 2 eetlepels rijstwijn -, 1 eetlepel korianderblaadjes -, chilisaus -, gemalen zwarte peper,
- Koreaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-09-2002Koreaans Hoofdgerecht> 120 min.
Pittig gegrild Koreaans rundvlees (Bulgogi)
750 gr. kogelbiefstuk, 3 el. sesamzaad, geroosterd, 3 bosuitjes, 3 knoflooktenen, 1 centimeter gemberwortel, 1.5 el. suiker, 1 dl. sojasaus, 4 el. water, 0.5 el. sesam-olie, 1 tl. bonenpasta, rode, 2 el. rijstwijn, 1 el. korianderblaadjes, Chilisaus, Peper, zwarte, gemalen,
- Koreaans
- > 120 min.
- Geplaatst op20-12-2002Koreaans> 120 min.
Pikant gesmoorde kip op zijn Koreaans ( Dakbokkeumtang)
Pittig Koreaans pruttelpotje
1 kg. kip (vleugels, filet of andere soort kip), 6 cl soja saus, 60 g fijngesneden knoflook, 60 g peper pasta, 60 g peper vlokken, 1 el. suiker, 3 middelgrote uien grof gesneden, 4 grote aardappels, 2 groene chili pepers, 2 lente uien
- Koreaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2021Koreaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pittig gebakken spek op zijn Koreaans ( Doejij Bulgogi)
Pittig gebakken buikspek op zijn Koreaans , snel , makkelijk en hot !Â
600 gr. speklappen, 1 grote ui, 3 lente uien, , ½ theelepel fijn gesneden gember, 4 tenen knoflook geperst, 1 el. rode peperpasta (Gochujang), 2 el. sojabonen pasta (Doenjang), 2 el. bruine suiker, 1 el. sesamzaadjes, 2 el. sesamolie, 1 el. sojasaus, 1 tl. gemalen zwarte peper, 1 groene chili peper (optioneel)
- Koreaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2021Koreaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Spicy Koreaanse kippenvleugels met knoflook-soja dip
Ja lekker kippenvleugels kluiven. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van. Dat geldt ook voor mij. Als we boodschappen gaan doen dan moet je verplicht langs de poelier lopen. Die zit nou eenmaal aan het begin van het winkelcentrum en kan de verleiding dan niet weerstaan om wat te halen. Kip van goede kwaliteit is zoveel lekkerder dan plofkip van AH of Jumbo. Nooit kopen dus. Dit recept heb ik ooit gekregen van een andere bevriende scheepskok (een Canadees) en die zette dat op tafel als snack. Helemaal verbouwd dat recept en nu is het dit geworden.
Kip met marinade:, , 1 kilo kippenvleugels, 2 el sojasaus, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el sesamzaad, 1 el vers geraspte gember, 1 t sesamolie, 2 t suiker, ½ t zwarte peper, 2 t cayennepeper, , De knoflook-soja dipsaus:, , 4 el fijngehakte lente uitjes, 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 el sojasaus, 2 el rijstazijn, 1 t sesamolie, 1 t suiker, ½ t chilipoeder
- Koreaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-08-2013Koreaans30-60 min.
CHILIOLIE
HONG YOU "Deze olie is een onmisbare ingrediënt in Sishuanese koude gerechten. Hij wordt tevens gebruikt om dumplings en andere snacks in te dippen."
500 ml bakolie, 100 gr gemalen Sichuanese chilipepers (niet de kleine, die is te pittig) of Koreaans peperpoeder, 1 theel. sesamzaadjes, een stukje gember, ongeschild en gekneusd
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-05-2013Chinees20-30 min.
Kimchi Zelf Maken
Een Koreaans nationale gerecht die als ingrediënt in vele Koreaanse gerechten worden gebruikt.
1 grote Chinese kool, bladeren in 3x3 cm plakjes gesneden, tafelzout voor pekel, 2 uien, in grove stukken, 2 bosjes lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, , voor pasta, 1 hele knol knoflook, waarbij de teentjes van velletje ontdaan worden, 5 cm gember, in stukjes, 4-5 e chilipoeder, 2 e cayennepeper, 3 e Sichuan bonen pasta, 3 e rijstwijn azijn, 3 e oestersaus, 3 e suiker, , 1. Leg een een grote plastiek bak met een bodem water erin een laag kool., 2. Verdeel daar genoeg zout over., 3. Herhaal proces tot kool op zijn., 4. Laat zout voor tenminste 4 uur in kool trekken, waarbij je zo nu en dan de kool met jou handen omroeren.
- Koreaans
- > 120 min.
- Geplaatst op31-07-2013Koreaans> 120 min.
Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes
Pittig stoofpotje, boorden vol van de goede vitamientjes en proteïnen.
250 g speklap, in plakjes van 3 cm gesneden, 4 kopjes gehakte kimchi of gekocht uit potje, 3-4 e sap van kimchi, 1 e suiker, 1 e Sichuan chilibonen pasta of Koreaans chili pasta, indien beschikbaar, 1 t hete pepervlokken (ik gebruikte gedroogde rode pepers die ik dan er later uit vissen), 1 ui in reepjes, 200 g natuurlijke tofu, in blokjes gesneden, lente-ui in diagonale plakjes, 2 t sesamolie
- Koreaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-08-2013Koreaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bulgogi
Koreaans vuurvlees
Ingredi?nten:, 500 gr entrecote (of ander vetarm rundervlees) (Ik gebruik ook graag varkenshaas, dat geeft weer een heel andere smaak maar ook erg lekker), MARINADE:, 6 eetlepels ketjap of andere zoute sojasaus, 2 eetlepels suiker, 2 bos/lenteuien, 3 eetlepels sesamolie, 2 tenen knoflook (mag ook meer), zwarte peper, klein scheutje wittewijn azijn, , BIJGEGRECHT:, Icebergsla (hele bladeren), witte plakrijst (gekookt), sojasaus of oestersaus, knoflook in dunne plakjes, kimchi (eventueel), rode pepers (eventueel), champignons (eventueel), uien (eventueel), , ,
- Koreaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-03-2006Koreaans Hoofdgerecht60-120 min.
Koreaanse komkommersalade (Oyi Namul)
Bijgerecht: een woord heerlijk!
1 grote komkommer, 0.5 el. zeezout, 1 el. sesamzaad, geroosterd, 1 bosuitje, 1 grote knoflookteen, 2 el. wijnazijn, 1 tl. suiker, 0.5 tl. chilipoeder, 1 el. peterselie, verse, fijngehakte
- Koreaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-05-2003Koreaans Bijgerecht20-30 min.
Koreaanse Kippenvleugeltjes ‘Gangnam' Style
Mijn voorliefde voor Aziatische, met name Koreaanse, muziek, cultuur en verdedigingskunst bij deze vertaald naar gegarandeerde gastronomische verlichting.Â
• 12 biologische kippenvleugeltjes, • 2 theelepels Chinese 5-spices (toko), • Zeezout en vers gemalen zwarte peper, • 200 gr. Zilvervliesrijst, • 1 stuk gember (duimgroot), • 2 eetlepels tomatenketchup, • 1 eetlepel soja saus (zout), • 1 eetlepel honing, • 1 eetlepel sesamzaad, • 2 tenen knoflook, • 1 (of 2) rode pepers, • 2 paksoi, • drupje sesamolie, • 2 eieren (vrije uitloop),
- Koreaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-07-2016Koreaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Kerst 2010
Koreaans gemarineerde aardappel Chocoladetaart Kippenpootjes Koude gemarineerde groentenloempias
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-20100-10 min.
Bulgogi
Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!
4biefstuken., 1a2 rode pepers, in ringetjes, 1 ui, in halve ringen, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 50 ml ketjap manis, 30 ml Japanse sojasaus, 1 el sesamolie, 300 g pandanrijst, 3 cm verse gember, geschild en fijngesneden, 2 el sesamzaad, 3 el zonnebloemolie, 1 kropsla, blaadjes losgehaald, 3 bosuitjes, in ringetjes..
- Koreaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2012Koreaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bulgogi Marinade
Marinade voor rundvlees op z'n Koreaans
6 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels suiker, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels sesamolie, 5 eetlepels lente ui (in fijne ringetjes gesneden), 4 theelepels uitgeperste knoflook, 2 theelepels rode peper, 2 eetlepels sesamzout,
- Koreaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-11-2006Koreaans10-20 min.
Pul-Kogi
Een koreaans recept voor bbq of grill
500 g biefstuk, 6 tenen knoflook, 1 kiwi, 2 uien, 60 ml sojasaus, 25 g suiker, 15 ml sesamolie, 15 ml rijstwijn, 10 g sesamzaad, 2 g gehakte verse gember, peper naar smaak
- Koreaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-09-2005Koreaans Hoofdgerecht0-10 min.
Sla-envelopjes met Kipreepjes
Sla-envelopjes met Kipreepjes een groot succes bij vrienden en kennissen. Het recept heb ik aangepast naar aanleiding van het heerlijke recept van lekkerkoken1. Waarvoor dank!
1 kg kipfilet in blokjes of reepjes, 1,5 eetlepel suiker, 3 eetlepels mirin, blaadjes sla (van kropsla)., , Voor de saus: 8 eetlepels sojasaus, 2 1/2 eetlepel suiker, 5 fijngesneden teentjes knoflook, 3 eetlepels in dunne ringen gesneden lente-ui, 1,5 eetlepel geroosterd sesamzaad, 3 eetlepels sesamolie., ,
- Koreaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-12-2005Koreaans Hoofdgerecht> 120 min.
Bibimbab
Land: Korea; lekker en simpel klaar te maken....
Rijst; vlees (entrecote); spinazie; oesterzwammen; worteltjes; look; courgette; sesamzaadjes;
- Koreaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-05-2004Koreaans Hoofdgerecht20-30 min.
galbi jim
Krabbetjes met sesamsaus een Koreaans vleesgerecht.
1 1/2 kg krabbetjes of spare-ribs, 1 eetl. olie, 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. sesamolie, 3 voorjaarsuitjes fijngehakt, 1 theel. verse geraspte gemberwortel, 2 eetl. suiker, 2 eetl. rijstwijn of droge sherry, 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes, 1 kop kokend water, 1 theel. maizena, 1 eetl. koud water, voorjaarsuitjes of prei voor de garnering.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-1999Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Koreaanse komkommersalade
Komkommersalade met een lekkere Oosterse smaak. Beetje pittig. Lekker bij Oosterse maaltijden, maar kan ook heel goed bij een lekker stamppotje. Ik vond dit recept op internet maar heb het recept enigszins aangepast.
1 komkommer, 3 lente-uitjes, 1 theelepel sesamzaadjes, , Dressing, 1 eetlepel Japanse of Chinese sojasaus, 1 eetlepel honing (suiker mag ook), 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnzijn, ½ theelepel sambal oelek
- Koreaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-05-2018Koreaans0-10 min.
Bul Ko Ki (Sla-envelopjes met vleesreepjes)
600 gr entrecote in hele dunne reepjes, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels mirin, 3 eetlepels soja-olie, blaadjes sla (van kropsla), , voor de saus:, 5 eetlepels sojasaus (Kikkoman), 1 1/2 eetlepel suiker, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels in dunne ringen gesneden lente-ui, 1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad, peper, 2 eetlepels sesamolie
- Koreaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2002Koreaans Hoofdgerecht0-10 min.
Roergebakken Kimchi kip
niet alleen kip, maar ook met biefstuk reepjes, of hamlap of vis, kunt je deze gerecht mee bereiden.
500 g kipfilet, in hapklare stukjes, 1/2 kop kimchi of gekocht uit potje, 2 e vocht van kimchi, 1 t sesamolie, 1 e lichte sojasaus, 1 e sesamzaad,
- Koreaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-08-2013Koreaans Bijgerecht10-20 min.
Kimchi (standaard & Betsjoe)
Chinese kool met Koreaanse kruiden
Ingredienten:, 2 kg. kool, Chinese, 250 gr. zeezout, 500 gr. rettich, 6 lente-uien, 6 teentjes knoflook, 200 gr. oester (eventueel), met oesters dan heet het Bestjoe Kimchi, 1 stukje (van 2,5 cm.) gemberwortel, 2 el. garnalenpasta, 2 el. keukenzout, 3 el. cayennepeper, 3 l. water,
- Koreaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-03-2006Koreaans Bijgerecht60-120 min.
Kal Bi Gim - Rundvlees in rijstwijn
Koreaans gerecht
1200 gr rundvlees met bot, in stukken van 3 cm (in Korea worden vaak stukken rundvlees met bot gebruikt. Onze zgn. spareribs, maar dan van rundvlees), 1/2 Japanse peer (of gewoon een appel), in reepjes, 4 eetlepels mirin, 3 eetlepels suiker, 5 walnoten, gepeld, 10 gedroogde dadels,, voor de saus:, 8 eetlepels sijasaus (kikkoman), 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels fijngesneden knoflook, 3 eetlepels in dunne ringen gesneden lente-uit, 2 eetlepels geroosterd sesamzaad, 2 eetlepels sesamolie
- Koreaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-01-2004Koreaans Hoofdgerecht> 120 min.
Dak busut jim (Koreaanse kip met lente-ui)
1 kg kipkarbonade, 2 teentjes knoflook, 3 lepels Chinese sojasaus, 1 lepel sesamolie, 1/2 theelepel chilipoeder, zout, peper, 12 gedroogde Chinese paddestoelen, 1 ui, 4 lente-uitjes, 140 g bamboescheuten, 2 lepels sesamzaad ongeroosterd, 2 lepels olie
- Koreaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2003Koreaans Hoofdgerecht0-10 min.
Kimchi Geegae
Een Koreaans recept van Chieh-Ling Tsai uit Taipei
1 pack of kimchi; around 2 pound;, (kimchi is a kind of spicy Korean cabbage, sauced with garlic, salt, Korean chilipowder, fish extractio, and some seasonings; Korean or Chinese market);, 1 pound fillet; sliced (pork, beef or chicken);, some garlic (chopped), some fresh chilies, sliced;, some parsley, minced;, ( to dd a bit italien style is not bad, or when you like spring onion, coriander, sage whatever);, 6 cups chicken broth ( if you prefer beef, fish, vegetable broth, even nice cold water);, 3 teaspoons oil.
- Koreaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2000Koreaans Hoofdgerecht20-30 min.
Koreaanse gefrituurde varkensblokjes (
Gefrituurd varkensvlees op z'n Koreaans.
500 gram varkens filet, 60 ml water, 1 ei, 6 eetlepels maizena, beetje zout, 3 teentjes knoflook, 2 lente uitjes, 750 ml olie (om te frituren),
- Koreaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-2006Koreaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Bibimbap
Dit is een Koreaanse klassieker! Het bestaat uit rijst met een aantal groenten en eventueel vlees, die mooi gepresenteerd worden, maar die je voor het daadwerkelijk op te eten door elkaar mixt. Het ziet er leuk uit, is met al die groenten gezond, en is erg lekker. Het is ook gemakkelijk naar je eigen smaak aan te passen, omdat er flink wat toppings te bedenken zijn (google er maar eens naar). Hieronder staat mijn favoriete bibimbap:
Ik heb geen hoeveelheden aangegeven; maak simpelweg wat men per persoon eet. Indien nodig heb ik de hoeveelheden opgegeven bij de bereidingswijze., - Rijst, - wortel, - komkommer, - lente-uitje, - kimchi (toko), - champignons of shiitake, - spinazie, - rundergehakt, - olie, - sojasaus, - bruine suiker, - sesamolie, - zout, - knoflook, - gochujang (toko), - azijn,
- Koreaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-02-2016Koreaans Hoofdgerecht30-60 min.
Taugesalade
200 gr tauge, 1 verkruimelde gedroogde chilipeper, 1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad, 2 theelepels sesamolie, 1 eetlepel dunne ringen lente-ui, 1/2 theelepel fijngesneden knoflook
- Koreaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-01-2004Koreaans0-10 min.
Bulgogi (Gemarineerd rundvlees met zoete saus)
500-700 gr runderlende, 1 1/2 eetlepel suiker, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel sesamzaad, , Voor de garnering:, takjes peterselie, fijngehakte daikonkers (Japanse tuinkers)
- Koreaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2002Koreaans Hoofdgerecht0-10 min.
Bulkoki
Een heerlijk Koreaans hoofdgerecht.
1 kg. entrecote, 3 lente-uitjes, 4 teentjes knoflook, 5 el. sojasaus, 2 el. sesamolie, 50 gr. suiker, 2 el. sherry, 0.5 dl. runderbouillon, Peper, zwarte
- Koreaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-08-2004Koreaans30-60 min.
-
Koreaans
van reneeoskam , 10 recepten, 1 volgers
-
Koreaans
van Fritsjoop10 , 2 recepten, 0 volgers
-
Koreaans
van SaraPas , 2 recepten, 0 volgers
-
Koreaans
van Babette2013 , 1 recepten, 1 volgers
-
Koreaans
van pvb5315 , 1 recepten, 0 volgers
-
Koreaans
van caroline1966 , 1 recepten, 1 volgers
-
Koreaans
van Aletta_Sanders , 1 recepten, 0 volgers
-
Koreaans
van Michiel1951 , 1 recepten, 0 volgers
-
Koreaans
van angelique_e , 1 recepten, 0 volgers
-
korea
van ungila , 1 recepten, 0 volgers