1. Home
  2. Recepten
  3. Koolrabi

Koolrabi recepten (506)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

koolrabi

Heerlijke rauwe koolrabi met een sausje. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

1 koolrabi, knoflooksaus (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)

Voorbereiding

Koolrabi schillen en eventueel knoflooksausje maken

Bereidingswijze

Snij de koolrabi in plakken en daarna in reepjes.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Koolrabi

Een makkelijk recept voor koolrabi.

INGREDIENTEN

1 kg koolrabi, 40 gr boter, zout, aardappelmeel, ,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Koolrabi

INGREDIENTEN

750 g koolrabi, zout, ? vleesbouillontablet, 2 eetl. bloem, 1 theel. kerriepoeder, ? theel. paprikapoeder, 1 druppel tabasco, 100 g geraspte oude kaas.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken Koolrabi

Slank en lekker pittig.

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1/2 rode paprika, 1 tl gemberpoeder, 2 tl sambal tjampoer, 1 tl ketoembar, zout, zwarte peper(molen)2 el ketjeap manis, 1 el roerbakolie.

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Koolrabi gesmoord

INGREDIENTEN

1 kilo koolrabi * zout * boter * nootmuskaat.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koolrabi met bechamelsaus

INGREDIENTEN

1 kilo koolrabi * zout * 3 dl bechamelsaus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde koolrabi

Een "weer eens wat anders" groentegerecht!

INGREDIENTEN

2 kleine Koolrabi (dit is geen koolraap), 100 gr geraspte kaas (naar keuze), slagroom, boter, zout en peper

  • Duits Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Duits Bijgerecht
  •  0-10 min.

Koolrabi gebakken

INGREDIENTEN

1 kilo koolrabi * 1 ei * normuskaat * paneermeel * olie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koolrabi salade

Salade met koolrabi en hazelnoten

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 25 g gepelde hazelnoten, 1 sjalotje, 1/2 el boter, 1 tl kerriepoeder, 1 el mayonaise, 1 el zure room, 1/2 tl gemberpoeder, zout, peper

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  •  
  •  10-20 min.

Koolrabi- Courgettesalade

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 200 gram courgette, 50-75 gram walnoten, 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 3 eetlepels (soja)room,

  • Montignac
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.

Gesmoorde koolrabi

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Koolrabi 750 gram, Ui 1 stuks, Rode paprika 1 stuks, Zout, Boter, Kerriepoeder 1/2 eetlepel, Room 100 cc

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste koolrabi recepten
  • Eigen recept

Sla van Koolrabi

Koolrabi heeft een frisse smaak en is goed rauw te eten

INGREDIENTEN

Koolrabi, 1 grote wortel, gember op siroop, of verse gember, mayonaise

  • Europees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Europees
  •  0-10 min.

Gekookte koolrabi

Koolrabi

INGREDIENTEN

750 gram koolrabi (ong.4 stuks), 3 dl melk, 25 gram boter, 2.5 el bloem, zout, nootmuskaat, suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gekookte Koolrabi

Koolrabi past goed door salades of gekookt bij klassieke gerechten. Hier mijn variatie:

INGREDIENTEN

, 2 koolrabi, geschild en julienne gesneden, groentebouillon voor koken, zout, peper, iets aromat, maïzena/melk papje, boter, nootmuskaat,

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2016
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Koolrabi

1 PERSOONSGERECHT

INGREDIENTEN

1 koolrabi - peper - zout - bloem - bakboter - peterselie.

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Koolrabi roomsoep

Makkelijke en bijzonder lekkere roomsoep

INGREDIENTEN

-4 grote koolrabi, -4 dl groentebouillon, -zeezout, peper, snufje cayennepeper, -gistextract, -nootmuskaat, -room

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Koolrabi met cantharellen

Een bijzondere groente met een bijzondere paddestoel

INGREDIENTEN

1 koolrabi (let op: GEEN KOOLRAAP!!), 250 gram cantharellen, lepel boter

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2011
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

GESMOORDE KOOLRABI

Bron: Menu 1993

INGREDIENTEN

1 grote koolrabi of 2 kleine (ca 400 gr.), 15 gr. boter, 1 dl. appelsap, 1 tl. kruizemunt, zout, peper

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde koolrabi

INGREDIENTEN

1 koolrabi; 250 g gehakt (half om half); 1 ei; 2 eetlepels paneermeel, saus: spekreepjes; 1/4 liter bouillon; slagroom; peterselie; 1 theelepel bloem; 1 bosje peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

koolrabi gratin

Eens iets andersmet koolrabi, eerst gekookt daarna gegratineerd, zacht van smaak

INGREDIENTEN

2-3 koolrabi knolletjes, 200ml slagroom, 200 ml melk, 1 teentje knoflook, 1 el olijfolie, 125 gerookte spekjes, 100 g geraspte kaas, 1 el verse tijm ( blaadjes gerist)

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Koolrabi salade

Koolrabi salade

INGREDIENTEN

Ingredi├źnten, 1 koolrabi, lente uitjes, naar eigen smaak, 2 eetlepels sesamzaadjes, 150 gram salami, 1 deciliter olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel gembersiroop (je kunt ook honing nemen), peper,zout,tuinkers,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2013
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gesmoorde Koolrabi

Met zwitserse kaas

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 4 worteltjes, 1 sjalotje, 4 eetl. olijfolie, 5 dl. groentenbouillon, 200 gr. doperwten, 2 eetl. komijnzaad, 5 plakken emmenthaler kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Koolrabi salade

Dit recept heeft mijn vader afgelopen zondag bedacht en het was heerlijk, vandaar dat ik het graag met jullie wil delen. En het is ook nog eens makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 1 grote wortel,1 zoete puntpaprika, 15 zilveruitjes, zonnebloemolie,mayonaise, azijn, kerrie, peper, zout.,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Koolrabi met risottorijst

Nog een gevulde koolrabi, maar dan met een andere vulling.

INGREDIENTEN

200 gr. champignons1 kleine ui1 eetl. zonnebloemolie100 gr. risottorijst, 250 gr. paddestoelenbouillon5 gr. gladde peterselie2 eetl. creme fraichezout, vers gemalen peper700 gr. koolrabi (6 kleine)

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Koolrabi met champignons uit de oven

Weer een heerlijke ovenschotel met koolrabi en champignons. Lekker snel klaar en heel goed voor te bereiden.

INGREDIENTEN

750 gram koolrabi - zout, peper - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 30 gram boter - 2 eetlepels gehakte peterselie - 100 gram geraspte belegen Goudse kaas - 125 ml slagroom -, 2 eieren

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koolrabi met risotto-rijst

Eens wat anders dan die eeuwige vegetarische pasta voor vegetariers.Dit is erg lekker.!

INGREDIENTEN

200 g champignons (roze), 1 kleine ui, 1 el zonnebloemolie, 100 g risottorijst, 250 g paddestoelenbouillon, 5 g gladde peterselie (1/2 bos), 2 el creme fraiche, 1 snufje zout, 1 snufje vers gemalen peper, 700 g koolrabi (6 kleine),

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Koolrabi Salade

Een groentengerecht voor de Maagd, van 23-08 tot en met 23-09

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 25 gram gepelde hazelnoten, 1 sjalotje of kleine ui, 1/2 eetlepel boter, 1 theelepel kerrie, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel zure room, 1/2 theelepel gemperpoeder, zout en peper.

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Koolrabi met hersens

* Kelerabe nadevene mozgom *Een recept uit 'Eten is een ambacht' door Johannes van Dam. Zo eten ze hersens in Kosovo. Voorgerecht voor 8 personen, als hoofdgerecht geschikt voor 4 personen.

INGREDIENTEN

8 kleine koolrabi, zout, 400 g kalfshersens, 1 kleine ui, 1 ei, 1/4 l creme fraiche, boter, peper, peterselie

  • Joegoslavisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Joegoslavisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Koolrabi met risottorijst

INGREDIENTEN

200 g champignons (roze), 1 kleine ui, 1 el zonnebloemolie, 100 g risottorijst, 250 g paddestoelenbouillon, 5 g gladde peterselie (1/2 bos), 2 el creme fraiche, 1 snufje zout, 1 snufje vers gemalen peper, 700 g koolrabi (6 kleine),

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Koolrabi soep

INGREDIENTEN

300 gram koolrabi in blokjes, 1 teen knoflook gesnipperd, 1/2 ui gesnipperd, 40 gram feta, 1/2 theelepel tijm, 150 gram room, 1 eidooier, scheut witte vermouth, 800 ml kippenbouillon ( van 2 tabletten), 1/2 theelepel karwijzaadjes, Peper, zout ., 1/4 wortel, enkele champions

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde koolrabi

Heerlijk wintergerecht

INGREDIENTEN

-8 even grote koolrabi knollen (circa 1,5 kg), -zout, -150 g rundergehakt en 100 g varkensgehakt, -1 ei, -witte peper, -1/2 geraspte ui, -4 eetlepels vers wit brood kruim van 1 sneetje, -2 eetlepels melk, -30 g vet gerookt spek, -1/4 l hete bouillon, -1 th lepel bloem, -4 eetlepels zure room, -peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koolrabi met mosterdsaus

Heerlijke romige koolrabi.

INGREDIENTEN

4 middelgrote koolrabi's (+/- 800 gram)- 35 gr margarine - 30 gr bloem - 200 ml slagroom - 100 ml melk - 1 el grove mosterd - mespunt bouillonpoeder - peterselie, bieslook, peper en zout naar smaak - 50 gram geraspte kaas.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

koolrabi met kaassaus

De bekende koolrabiknol met een kaassausje uit de oven.

INGREDIENTEN

3 koolrabi's, zout, 25 gr. boter, 3 el. bloem, 3 dl. melk, 1 tl. mosterd (zelf gebruiken we meer, dit is afhankelijk van je smaak), 100 gr. geraspte jongbelegen Leidse kaas (andere kaas kan ook, ook hiervan kun je uiteraard meer gebruiken als je dat lekker vindt), versgemalen witte peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Koolrabi salade

Koolrabi salade met walnoten en olijventapenade

INGREDIENTEN

2 koolrabi`s, 50 gr gepelde walnoten, 1/2 potje groene olijventapenade (AH), 2 el olijfolie, 1 el dille, 3 el citroensap, peper

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2011
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gevulde koolrabi

Nee, koolrabi is niet de Duitse naam voor koolraap, maar een veel te onbekend staaltje van Hollandse teeltvakmanschap. Zoals het hartje het lekkerste gedeelte van de artisjok is, zo is ook de verdikking van de stengel van een koolrabi een bijzondere delicatesse. Lichtgroen of zachtpaars van schil, wit van binnen en pittig van smaak. Rauw of gesmoord, gevuld of gefrituurd mag ik je uitnodigen voor een nieuw culinair avontuur?

INGREDIENTEN

1 ui4 worteltjes2 eetl. tomatenpuree4 koolrabi's a 250-, 300 gr.zout1 eetl. boter200 gr gekookte ham1 eetl., bouillonpoeder4 plakken kaasbieslook

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel van koolrabi

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (kruimig), zout, 2 koolrabis, 1 zakje witte sauspoeder, 2 eetlepels creme fraiche, 150 g geraspte Leerdammer of belegen Goudse kaas, 3 1/2 dl melk, 25 g boter of margarine, peper, nootmuskaat, 60 g ongezouten cashewnoten, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

kalkoen met koolrabi

Kleurig gerecht om te serveren, gemakkelijk klaar te maken

INGREDIENTEN

400 gr kalkoenfilet, 2 eetl sherry, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 koolrabi's, 1 cm gemberwortel, (of bakgember uit een potje), 3 eetl sojaolie, 1 teen knoflook, 50 gr rozijnen, zout, peper, 1 theel suiker,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde koolrabi

INGREDIENTEN

2 koolrabi?s;, 2 eetl. mais;, ? rode paprika;, 200 gr broccoli;, 1 ei;, 1 dl. creme fraiche of room culinair;, snufje nootmuskaat;, zout en peper;, 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Koolrabi met Kervelsaus

Apart groentegerecht

INGREDIENTEN

4 Koolrabi's - bosje Kervel - 4 el. zure Room - 20 gr. Pijnboompitten - Zout - Zwarte Peper

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde koolrabi

INGREDIENTEN

800 gr. koolrabi, zout, 200 gr. geraspte jong belegen kaas, 1/8 liter zure room, ? theelepel zwarte peper, ? theelepel karwij, ? theelepel nootmuskaat, 2 eetlepels paneermeel, 1 eet lepel boter, 2 eetlepels gehakte peterselie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste koolrabi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top