Koolhydraatarme cake
De structuur van deze cake lijkt veel meer op een "gewone"cake dan een gemaakt met amandelmeel.
Ingrediënten 14 personen
100 gram roomboter, 100 gram roomkaas (aldi, lidl), 3 eieren, 1 tl vanille aroma, 80 gram ery pure (steviala) of andere Erythritol zoetstof, 1 pakje houdbare of verse slagroom (200ml), 10 gram bakpoeder, 1/4 tl xantaangom (als je dit niet hebt kan je het weglaten), 60 gram whey perfection vanille (body&fit) of andere goed oplosbare proteïne poeder, 50 gram kokosmeel, snufje zoutBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht 135 gradenzorg dat de roomboter en roomkaas op kamertemperatuur zijn, anders even 30 sec in de magnetron.roomboter en roomkaas goed mengen, daarna de eieren ,slagroom en vanille erdoor mixen.mix alle droge ingrediënten goed door elkaar. daarna alles bij elkaar doen en met de elektrische mixer goed mengen. je ziet nu dat er een stevig beslag ontstaat dat bijna niet meer vloeit.proef even of je het zoet genoeg vind,(verliest iets van de zoetkracht tijdens het bakken maar niet veel) voeg anders nog wat zoetstof toe.doe het beslag in de ingevette cakevorm en plaats ongeveer 60 minuten in de oven, of totdat een saté prikker er droog uitkomt