Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt
Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!
450 gr rode kool met appel (diepvries) 250 gr rundergehakt aardappelen (zoveel als je gewend bent) paneermeel kerrie paprikapoeder zout, peper en knoflookpoeder
Schil de aardappelen en kook ze (met zout). Ontdooi ondertussen de rode kool met appeltjes(op een zacht vuurtje). Bak het rundergehakt rul en kruid het met veel kerrie, wat zout en een beetje peper en knoflookpoeder. Als het gehakt klaar is, dan zet je het vuur uit. Vet een ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven voor op ongeveer 175 ?C. Als de aardappelen gaar zijn, maak je er met een beetje melk en een klontje margarine (of boter) puree van. Kruid deze puree met een beetje paprikapoeder. Als de rode kool warm is, giet je hem heel goed af. Vervolgens doe je een laagje (iets minder dan de helft) aardappelpuree in de ovenschaal. Hier bovenop doe je een dun laagje paneermeel om het vocht van de rode kool te kunnen 'vangen'. Hierop komt de rode kool en daar bovenop het gehakt. Bovenop komt de rest van de aardappelpuree. Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat hem daar ongeveer een half uur staan. Ondanks dat de ingredienten in principe al gaar zijn, is dit heel belangrijk, omdat zo de smaken goed kunnen 'mengen'.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-11-2004Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Pittige Rijst Met Kip En Witte Kool
Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.
1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2001Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Mihoen Singapore
Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.
250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-2007Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
ouderwets lekkere rode kool met een geheim.
Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.
-1 rode kool.zeer fijn gesneden., -1 ltr. water., -5 eetl.suiker., -4 kruidnagels., -2 kaneelstokjes., -1 laurierblad., -4 gekneusde peperkorrels., -[geheim]1/2 steranijs., -[geheim]1 eetl.gedroogde gember.[djahe]., -[geheim]1 glas rode port., -[geheim]3 plakjes ontbijtkoek., -4 in stukjes gesneden appel., -1 dl. azijn., -[geheim]3 eetl.lindehoning., -mespuntje zout.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2000Frans Bijgerecht30-60 min.
rode kool met appels
Een bekend gerecht in een eigentijds jasje. Minder gekruid dan voorheen toen vooral de specerijen de smaak van de rode kool (te) sterk beinvloedden. Rode kool is vrijwel het gehele jaar door verkrijgbaar. Toch beschouwen we in ons land de rode kool als een typische herfst- en wintergroente. In Frankrijk daarentegen wordt rode kool, net als zuurkool, graag 's-zomers gegeten. Vroeger werden er naast appels ook wel rozijnen en/of krenten in de rode kool verwerkt. Dat doet men niet of nauwelijks meer. Ook de kruiderij is wat minder opvallend dan in de tijd van onze (over)grootmoeders die vrij royaal omsprongen met peperkorrels, kruidnagelen en kaneel.
1 middelgrote rode kool ca. 1.4 kg - zout - 6 zwarte peperkorrels - licht gekneusd - 6 kruidnagels - 1 pijpje (ca. 5 cm.) kaneel - 1 klein laurierblad - 1 grote ui, gesnipperd - 2 zure appels, in kleine stukjes gesneden - 40 gr. boter - 30 gr. suiker.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-10-2001Nederlands Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Rode kool met appel (basisrecept)
Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken.
500 gram rode kool, fijngesneden, 3 goudrenetten (als die er nog niet zijn Elstar), 1 theelepel kaneel, 3 kruidnagels, 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes, Peper, Zout, Allesbinder, 3 eetlepels bruine suiker, 1/4 liter water
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2012Internationaal Bijgerecht30-60 min.
Langzame Stoofschotel Met Rode kool en Appel
De heilige drie-eenheid van rodekool, appel en kruidnagel, maar dan met extras en heel langzaam in de oven gestoofd. Zo lekker heb je rodekool nog nooit gegeten!
1 kg rodekool - 450 gr. zure appels (goudrennetten, geschild en in kleine stukjes) - 450 gr. (rode) uien, kleingesneden - 1 a 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1/4 v/e muskaatnoot, geraspt - 1/4 tl kaneel - 4 kruinagels, fijngestampt of 1/4 tl kruidnagelpoeder - 3 afgestreken el bruine basterdsuiker - 3 el wijnazijn - 15 gr. boter - versgemalen zwarte peper
- Engels Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2004Engels Hoofdgerecht10-20 min.
Rode Kool
Het originele rodekool recept! Vries de helft in!
1 rode kool (ruim 1 kilo), of 800 gr. gesneden rode kool, 200 gr. suiker, 60 gr. boter, 1 flinke ui, 1 appel, 1 groot laurier-blad, 2 kruidnagels, 1 dl. rode bessensap, 1,5 dl. water, 30 gr. rijst, 1 dl. azijn, zout, peper, 1 theel. gemalen kaneel.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-1999Nederlands Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes
Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !
1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie
- Chinees
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2013Chinees10-20 min.
Strudel met rode kool en brie
Rode kool met aardappels is zo saai;) Dit is een superlekker, wat zoetig, hoofdgerecht. Zo klaar en weer eens wat anders!
Voor 2 personen: 4 plakjes bladerdeeg, een potje rode kool met appel, 1 appel (elstar), 1 (rode) ui, 1 teentje knoflook, ca. 4 eetlepels balsamicoazijn, ca. 1 eetlepel appelstroop, een handjevol rozijntjes, rozemarijn, peper, zout, brie, En eventueel voor erbij te serveren: rucola en pijnboompitjes
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2014Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
RODE KOOL
Een recept van Weight Watchers uit mijn afvalperiode (het is dus slank!), maar ik had de rode kool nog nooit zo lekker gegeten
- 1 rode kool, - 1 appel (Boskoop), - 1 sjalot, - 1 eetl. plantaardige olie, - 200 ml. droge rode wijn, - 100 ml. water, - 2 eetl. rode wijnazijn, - 1 laurierblad, - 4 kruidnagels, - kaneelstokje, - 3 eetl. rozijnen, - zout en peper uit de molen, ,
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-2006Frans Bijgerecht30-60 min.
Rode Kool
Rode kool met de smaak van vroeger
Rode kool( 1 1.5 kg), 2.5 dl azijn, 250 gr suiker, 10 kruidnagelen, 5 laurierblaadjes en 1 kaneelstokje.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-07-1999Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Gegratineerde rundvleesschotel met rode kool
Een recept van Sonja Bakker
350 gram mager rundvlees, 2 uien, 1 scheut olijfolie, 2 dl bouillon, tijm, laurier, 1 pot rode kool, aardappelmeel, 2 grote goudrenetten, aardappelpuree van een kilo aardappelen, 50 gram geraspte 30+ kaas en 3 el paneermeel.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2007Nederlands20-30 min.
Rode Kool
De groente die het meest vanuit de diepvries en uit potten gegeten wordt. Lastig om te maken, maar niet met dit recept. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid, zodat ik wat in de vriezer kan stoppen.
1 kilo rode kool * 1 eetlepel azijn * 1 ui of 3 sjalotjes * 1 eetlepel boter * 3 dl water zout * 2 kleine of 1 groot laurierblad * 4 kruidnagelen * 1 1/2 theelepel kaneel * 3 zure appels * 1 volle eetlepel appelstroop
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2000Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Rode kool
Zoek niet verder, maar probeer dit recept. Dit is de allerlekkerste. Van mijn moeder.
1 rode kool, 4 grote Goudreinetten, 200 gram suiker, 3 eetlepels azijn, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, snufje zout, 1 kaneelstokje.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2002Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Rode Kool
Zo smaakt gewone rode kool het allerlekkerst
*1 rode kool of 500 gr. gesneden rode kool, *2 uien, *2 appels, *1 eetlepel azijn, *1 laurierblad, *1 tl. kaneel, *1 tl. komijnzaad, *2 tl. koriander, *1/4 tl. cayennepeper, *2 kruidnagelen, *zout, *2 dl. sinaasappelsap, *2 dl. water
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-02-2000Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Rode Kool
5 kilo rode kool, 1 liter rode wijn, 3 blikken appelmoes, 3 kaneelstokjes, peper, zout
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
rode kool
Rode kool appelen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-10-2004Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Rode Kool
Bijdrage van Janou
250 gr rode kool, 2 eetlepels water, 1 appel, 2 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 1/2 eetlepel azijn, eventueel kaneel en suiker, ,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-06-1999Hoofdgerecht0-10 min.
Rode Kool
Bij wild is rode kool gewild. Een eenvoudig recept/
Een potje rode kool, 1 schijfje citroen, 3 kruidnagelen.
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-12-1999Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Rode kool
5oo gr. rode kool, 1 gesnipperde ui, 4 laurierbladen, 2 kruidnagels, tijm, peper, zout, kaneel, azijn, suiker, 250 gr.appelmoes en rode wijn.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-01-1999Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Rode kool
Dagdagelijkse groente, voor meerdere dagen.
1 rode kool,1 grote ui,6 eetlepels witte suiker, 2 laurierbladen, 1/2 halve kruidnoot geraspt, zout,1 afgestreken soeplepel kaneel,een klont boter, 3 grote zure appels.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-11-2004Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Rode Kool
Lekker zoet en gezond
Verse Rode Kool, een pot appelmoes, zout en kaneel poeder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Rode Kool
1 rode kool, 2-3 goudreinetten, zout, 1 laurierblad, 5 kruidnagelen, suiker. azijn, boter.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2001Nederlands30-60 min.
Rode Kool
Door alle culinaire invloeden vergeten we wel eens hoe lekker een gewoon basis-recept kan zijn. Daarom kunt u voortaan elke keer een basis-recept voor groente, vlees of vis op onze site vinden. BRON:www.C1000.nl
1 rode kool (ca. 900 g), , 4 kruidnageltjes, , 1 eetlepel suiker, , zout, , 30 g boter, , 2 eetlepels (kruiden)azijn, , peper, , (aardappelmeel)
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-2001Nederlands Bijgerecht0-10 min.
rode kool
Reken per persoon 200 g rode kool
750-1000 g rode kool,1 uitje, laurierblaadje, 2 kruidnagels, zout, 2 appels, azijn, suiker.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Rode kool
Eindelijk kan ik het! Lekkere rode kool maken. Door een combinatie van oude recepten en de ervaring van mijn schoonmoeder.
1 middelgrote rode kool (ca. 1 kilo), 1 pijpkaneel, 6 kruidnagelen, Wat zwarte peperkorrels, 1 laurierblad, zout naar smaak, 0,5 dl azijn (ik gebruik 4% kruidenazijn), 3 dl kokend water, 1 goudreinet appel, 30 gram suiker, klont boter
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-01-2014Nederlands30-60 min.
Rode kool
Met appeltjes en gember
1 kleine rode kool, heel fijn gesneden, 2 kleine appels, geschild, 3 bolletjes stemgember, scheutje gembersiroop, scheut citroensap, 2 el bruine basterdsuiker, 1/2 tl zout, laurierblaadje
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-09-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Rode Kool
1 rode kool--2 appels (goudrenetten)--2 kruidnagels--2 jeneverbessen--1 eetl. azijn--1 theel. zout
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-2001Nederlands Bijgerecht30-60 min.
rode kool
Zo maak je rode kool, net als oma het vroeger deed. Lekker lang zachtjes laten koken tot de kool heerlijk zacht is. En lekker met appeltjes en wat appelmoes, heerlijk!
1 rode kool, ongeveer een kilo, 6 kruidnagels, zout, 1 laurierblaadje(s), 2 jeneverbessen, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel stroop, 2 eetlepels azijn, 2 cox's orange pippin, 1 eetlepel boter, 1 theelepel suiker
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-03-2014Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Rode Kool
Zoals mijn oma die maakte
1 kg. rode kool4 a 5 laurierblaadjes10 kruidnagels500 gr goudreinetten1 a 2 lepels azijn2 schepjes suiker4 dikke uienpeper en zoutbeetje boter
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-11-2002Nederlands Bijgerecht> 120 min.
rode kool met appelstroop en kaneel
1 kleine rodekool (ca. l kilo), 2 appels, 2 eetlepels appelstroop, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels allesbinder, zout
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-03-2001Bijgerecht30-60 min.
Rode kool
Lekker recept om rode kool in te maken van m'n schoonzus!
1/2 rode kool, 20 g vetstof, 1 ui, 2 el azijn, 1 dl water, peper en zout, 1/2 kg appelen, 50 g suiker, kaneel
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-11-2003Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Rode kool
Ik had altijd moeite om rode kool goed klaar te maken, ik kreeg het nooit lekker. Nu heb ik dit oude recept gekregen van de oma van mijn buurvrouw en nu kan ik zelfs rode kool lekker krijgen!
1 Rode kool, 2 beetje zure appels, 2 kopjes water, 1 kopje dessertrijst, 1 kopje suiker, 1 kopje azijn, zout, peper, nootmuskaat, 1 laurierblad, kaneel, 2 kruidnageltjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-01-2012Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Rode kool
Gewoon lekkere rode kool.
750 gram Rode kool, 4 à 5 appels goudrenet of elstar, 2 Kruidnageltjes, 1 theelepel Kaneel, 2 blaadjes Laurier, 2 à 3 eetlepels Suiker, 2 eetlepels Azijn
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-10-2014Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Rode Kool
Lekker met het Hachee recept!
1 pond rode kool, 1 kleine ui, 2 goudrenetten, 1 bl. laurier, 1 theel. kaneel, scheutje azijn.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Rode Kool
Rode kool is in vele Zweedse families een traditioneel gerecht, samen met de ham op Kerstavond. Maar het wordt ook vaak gewoon gegeten in combinatie met ham, varkensvlees, spareribs of andere soorten vlees.
1 rode kool - zonder stronk - ongeveer 1 kilo, 1 rode ui, 4 zure appels, 2 el margarine of plantaardige olie, 8 kruidnagels, 5 Jamaica pepers, 1-2 el suiker, 3 el rode wijnazijn en/ of citroensap, zout naar smaak.,
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-11-1999Bijgerecht60-120 min.
Rode kool
1 rode kool van 1 kg in reepjes geschaafd, 3 laurierblaadjes, 5 kruidnagels, 1 grote ui fijngesnipperd, azijn, 4 el bruine basterdsuiker, gewone suiker, zout, 1 goudbouillonblokje, aardappelmeel, olie.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2002Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Rode Kool
1 kilo rode kool., 4 eetlepels boter., 1 eetlepel suiker., 1 theelepel zout., 5 eetlepels water., 5 eetlepels azijn., 4 eetlepels rode bessenjam., 1 geraspte appel., ,
- Scandinavisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-07-2000Scandinavisch Bijgerecht30-60 min.
rode kool
Rode kool met cashew noten
800 g gesneden rode kool, 4 laurierbladen, 75 g cashew noten, 4 appelen, 6 kruidnagelen, 4 eetlepel rozijnen, zout, 1 dl creme fraiche, 2 theelepel kaneel
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-12-2006Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Rode Kool
- rode kool, - zuot, kruidnagel, laurier, - suiker, - appelen, - azijn
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-12-2000Nederlands Bijgerecht30-60 min.