1. Home
  2. Recepten
  3. Konijnenpeper

Konijnenpeper recepten (4)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Konijnenpeper

INGREDIENTEN

1 kilogram tam of wild konijn, 150 gram in blokjes gesneden ontbijtspek, 3 deciliter rode wijn, zout, peper, bloem, 75 gram boter, 1 schoongemaakte en fijngesneden ui, 1 in plakjes gesneden worteltje, ? in blokjes gesneden selderieknol, 2 eetlepels Cognac, 3 kruidnagels, 1 laurierblad, mespuntje gedroogde tijm, 1 eetlepel wijnazijn, 2 theelepels suiker.

Bereidingswijze

Verdeel het konijn in zo klein mogelijke stukken, of laat dit door de poelier doen. Bak de blokjes spek in een pan uit. Schenk de wijn bij de blokjes spek en het spekvet. Neem de pan van het vuur af en marineer de stukjes konijn tenminste 6 uur in het spek-wijnmengsel. Haal de stukjes konijn uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de stukjes konijn met wat zout en peper en wentel ze daarna door wat bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukjes konijn rondom bruin. Voeg de ui, de plakjes wortel, de blokjes selderie, de Cognac, de kruidnagels, het laurierblad, de tijm, de azijn, de suiker en de marinade toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de stukjes konijn in ongeveer. 1? uur gaar stoven. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de konijnenpeper en bind het gerecht eventueel nog bij met wat met water aangemaakte bloem.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

konijnenpeper

INGREDIENTEN

1 kilo konijn, laurierblaadjes, peper en zout, 1 ui, 1 goudreinet

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Konijnenpeper met bier

Als groot liefhebber van wild maak ik graag hazenpeper, maar omdat (tam) konijn makkelijker verkrijgbaar is (het ligt bij ons in de supermarkt gewoon in het schap) kwam ik op het idee om deze konijnenpeper te maken. In plaats van rode wijn, die ik meestal toevoeg, heb ik hier bruin bier (Grimbergen dubbel) gebruikt. Het bleek een uitstekende combinatie te zijn. Toen ik de gegaarde konijn van de botten afhaalde bedacht ik dat ik het recept net zo goed 'pulled rabbit ' had kunnen noemen  Let wel op met het toevoegen van zout, want de spekjes en de bouillon bevatten voldoende zout zodat extra toevoegen niet nodig is. De Stoofpeertjes-met-bier-en-sinaasappel die ik met hetzelfde bier maakte, waren een perfecte combinatie.

INGREDIENTEN

- 4 konijnenbouten (1 kilo), - 250 gram gerookte spekreepjes, - 6 sjalotjes, - ¼ knolselderij, - 2 flesjes bruin bier (ik had Grimbergen dubbel), - 2 blaadjes laurier (of 4 kleine), - 4 jeneverbessen, - 3 kruidnagels, - enkele takjes tijm, - 4 teentjes knoflook, - 300 ml (wild)bouillon of fond, - 4 el grove mosterd, - 2 el balsamico azijn, - olijfolie/boter, - peper (zout)

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2019
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Wild Konijn in Rodenbach met Hoornen des Overvloeds

Bereidingstijd: 1 uur 30 Voor: 6 personen Bron: Kreatieve Keuken

INGREDIENTEN

Wilde konijnen, peper en zout, 50 gr bloem, solo bakboter, 1/2 kg uien, in plakjes van 1/2 cm dikte, 3 flesjes Rodenbach van 25 cl, 1 l rundsbouillon, 1 kruidentuiltje: tijm, peterseliestengels en laurier, 1 teentje look, 400 gr hoornen des overvloeds (trompettes de la mort), 2 el gehakte peterselie, 1 theelepel maiszetmeel,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste konijnenpeper recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top