1. Home
  2. Recepten
  3. Konijnenpeper

Konijnenpeper recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Konijnenpeper

INGREDIENTEN

1 kilogram tam of wild konijn, 150 gram in blokjes gesneden ontbijtspek, 3 deciliter rode wijn, zout, peper, bloem, 75 gram boter, 1 schoongemaakte en fijngesneden ui, 1 in plakjes gesneden worteltje, ? in blokjes gesneden selderieknol, 2 eetlepels Cognac, 3 kruidnagels, 1 laurierblad, mespuntje gedroogde tijm, 1 eetlepel wijnazijn, 2 theelepels suiker.

Bereidingswijze

Verdeel het konijn in zo klein mogelijke stukken, of laat dit door de poelier doen. Bak de blokjes spek in een pan uit. Schenk de wijn bij de blokjes spek en het spekvet. Neem de pan van het vuur af en marineer de stukjes konijn tenminste 6 uur in het spek-wijnmengsel. Haal de stukjes konijn uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de stukjes konijn met wat zout en peper en wentel ze daarna door wat bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukjes konijn rondom bruin. Voeg de ui, de plakjes wortel, de blokjes selderie, de Cognac, de kruidnagels, het laurierblad, de tijm, de azijn, de suiker en de marinade toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de stukjes konijn in ongeveer. 1? uur gaar stoven. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de konijnenpeper en bind het gerecht eventueel nog bij met wat met water aangemaakte bloem.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

konijnenpeper

INGREDIENTEN

1 kilo konijn, laurierblaadjes, peper en zout, 1 ui, 1 goudreinet

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Wild Konijn in Rodenbach met Hoornen des Overvloeds

Bereidingstijd: 1 uur 30 Voor: 6 personen Bron: Kreatieve Keuken

INGREDIENTEN

Wilde konijnen, peper en zout, 50 gr bloem, solo bakboter, 1/2 kg uien, in plakjes van 1/2 cm dikte, 3 flesjes Rodenbach van 25 cl, 1 l rundsbouillon, 1 kruidentuiltje: tijm, peterseliestengels en laurier, 1 teentje look, 400 gr hoornen des overvloeds (trompettes de la mort), 2 el gehakte peterselie, 1 theelepel maiszetmeel,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste konijnenpeper recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top