konijn met kriek
1 konijn 2 flesjes kriek 1 bokaal krieken op lichte siroop 2 (bij voorkeur) rode uien peper, zout, tijm, laurier boter of margarine 2 koffielepels maiszetmeel suiker (facultatief)
Kleur de stukken konijn in wat vetstof. Leg ze daarna in een ovenschotel. Laat de fijngehakte uien hun wter afgeven in wat verstof en voeg ze bij het konijn. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Leng de bereiding aan met kriek en kriekensiroop tot het vlees onderzit. Laat /- 45 minuten bakken in de oven op 150?C. Wanneer het vlees gaar is, de stukken konijn uit de schotel halen, deze blussen en de saus binden met zetmeel. Bijkruiden en suiker toevoegen indien nodig. Giet de saus door een zeef en voeg de krieken toe. Warm een beetje op. Dien op met aardappelkroketten.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-2001Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Konijn Met Kriek
-1 kg inlands konijn, -1 bokaal noordkrieken op sap, -1 flesje Kriek Belle-Vue, -100 gr ontbijtspek in reepjes, -1 gehakte ui, -bruine suiker, -2 sneden brood ingestreken met mosterd
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-11-1999Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Konijn A La Kriek Lambic
Voor wie wat meer tijd heeft: konijn met kersenbier en pruimen. Erg lekker !!
4 Konijnenbouten, zout/peper, 1 flesje Kriek Lambic, 150 gr. gewelde pruimen (zonder pit), schil van 1 halve citroen, 1 eetlepel citroensap, 2 kruidnagels, mespunt kaneelpoeder, 40 gram boter, 2 dl. wildfond, 2 eetlepels kersenjam of cranberrygelei.
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-04-1999Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
konijnenbout met kriek en pruimen
Geur en smaak om U tegen te zeggen. Konijnenbouten die gaar gestoofd worden in Kriek-bier met kaneel en pruimen.
4 konijnenbouten, z p, 1 flesje Kriek, 150 gram gewelde pruimen zonder pit, schil van een halve citroen, 1 el citroensap, 2 kruidnagels, mespuntje kaneel, 40 gram boter, 2 dl wildfond, 2 el kersenjam of cranberrygelei
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-03-2000Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
konijn met pruimen
Eenpansgerecht
Benodigdheden, 1 konijn gesneden + konijnenkruiden (als je je konijn koopt vraag naar konijnenkruiden), 1 doos gedroogde pruimen, 1.5 kilo ajuin witte en rode, 2 flesjes oud brugs donker bier, en 1 kriek, 1 lepel honing, 1 lepel mosterd, peper zout en aromat (maggi), paar takjes verse thym, 3 laurierblaadjes vers uit de tuin, olijfolie boter, en 25 gram bloem,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-08-2005Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Vandaag voelde ik me net een tovenaar maar er waren een paar verschillen. In plaats van dat ik het konijn UIT de hoed toverde, ging het konijn IN de pan. Ik had geen toverstok maar een pollepel en het "grote spreukenboek" was in werkelijkheid het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken". Ik toverde een heerlijk gerecht op tafel namelijk Konijn op z`n Vlaams Misschien komt het wel omdat het restaurant "de Vlaamsche Pot" (in Brugge) er zo sprookjesachtig en betoverend uit ziet........... Dit is inmiddels het 2e recept uit het kookboek van Mario Cattoor en wie weet volgen er nog wel meer N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook heel goed maken met varkensvlees.
1 kg. konijn (in stukken), 2 fl. kriek (of bruin bier), 400 gr. gedroogde pruimen, 3 grote uien, 1 eetl. mosterd, 1 takje tijm, enkele blaadjes laurier, peper & zout, 50 gr. boter.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-01-2013Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Konijn op zijn Vlaams
We kennen konijn met pruimen, konijn gebakken...
1 in stukken gehakt konijn, , 4 sneetjes spek, , 2 uien en 1 lookteen, , 5 forse wortelen en een kwart knolselder, , een klein bakje champignons, , boter, peter, zout, ca. 5 klontjes suiker, een kleine halve kop azijn, sausbinder en graantjesmosterd., , 3 flesjes kriek (of een ander biertje naar keuze)en, , gekookte aardappeltjes.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-2004Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Gestoofd konijn met pruimen
Echt iedereen vindt dit lekker!
* 1 zakje gedroogde pruimen, * 2 dl witte wijn, * 4 achterbouten, * peper en zout, * 100 gr boter en een scheut olijfolie, * 1 flesje kriek (bier), * 2 el rozijnen, * 1 tl komijn,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-1999Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
smulkonijn
Heerlijk klaargemaakt konijn met kriekbier, krieken, rozijnen en pruimen
Vers tam konijn, rozijnen, krieken, pruimen, bloem, peper en zout, laurierblad, 3 uien, 2 flesjes liefst zoetere kriek, sap v d krieken en boter, 2 plakken ontbijtkoek en donkere chocolade.
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-07-2009Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.