Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Komkommer

Komkommer recepten (11.448) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtsaus

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak.

INGREDIENTEN

250 gram gemengde salade, rucola, 1 dl yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, pesto, 200 gram gerookte kipfilet, 2 rijpe avocados, 2 tomaten, halve komkommer, snufje (kruiden-)zout en peper. Eventueel een handje geroosterde pijnboompitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2008
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmwraps gevuld met salade

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.

INGREDIENTEN

2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tzatziki

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.

INGREDIENTEN

350 g Griekse (of Turkse) yoghurt. 1 komkommer. 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.2 uitgeperste teentjes knoflook.scheutje extra virgin olijfolie. zout en versgemalen peper naar smaak. Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

koude pastasalade met tonijn

Deze maaltijdsalade is heerlijk op warme dagen. Lekker meenemen naar het strand samen met een flesje wijn.

INGREDIENTEN

1 zak pasta bijv gekleurde spirali, 2 blikjes tonijn in olijfolie, olijven, zongedroogde tomaten, tomaten, paprika, komkommmer, olijfolie, mosterd, peper en italiaanse kruiden, mais, feta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turkse pizza (lekker snel)

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande

INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes 400 gr, 1 theel. paprikapoeder, 8 wrapstortillas;s, 1 krop ijsbergsla in reepjes, 1 komkommer, in plakjes, 250 ml. knoflooksaus,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Echte Griekse Tzatziki

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland.

INGREDIENTEN

500 gram Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), 1/2 komkommer, 3 teentjes knoflook, dille (gedroogd), citroensap, olijfolie, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2009
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Atjar van komkommer en rode paprika

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

INGREDIENTEN

1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pastasalade

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Frisse wraps met gerookte zalm en komkommer

INGREDIENTEN

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 wraps, * 1 komkommer, * 50 gram pijnboompitten, * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm, * 4 el groene pesto, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Jamie Oliver's pastasalade

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

komkommersalade

Lekker fris, 80 kcal p.p.

INGREDIENTEN

1 komkommer # 2 tomaten # 1 dl (bulgaare )yoghurt # 2 eetlpl mayonaise # 1 teentje knoflook # zout,peper # 1 eetlpl gesnipperde dille of peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Komkommer met kerrie-spread en garnaal

Voor 10 amuses/borrelhapjes. De garnaal er boven op maakt het af.

INGREDIENTEN

10 plakjes komkommer schuin gesneden, ½ cm dik, 10 voorgekookte grote garnalen, 1 tl kerriepoeder, 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden, 10 toefjes peterselie, zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

De ultieme Gazpacho

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

SOUVLAKI à l`écureuil

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

surinaamse komkommer

De lekkerste komkommer in zoetzuur ! recept komt van mijn schoonzusje !

INGREDIENTEN

- 2 komkommers - 1 liter witte natuurazijn - 3 teentjes knoflook - 4 rode uien - sambal naar smaak - 700 gram suiker (niet schrikken dit klopt echt ! )

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pastasalade Met Komkommer

Verassend lekker door de komkommer, cashewnoten en de kipfilet met cajunkruiden

INGREDIENTEN

400 gr. pasta (fusili), 350 gr. kipfilet in blokjes (kalkoenfilet), 1 komkommer, olie en azijn, gehakte cashewnoten, een paar blaadjes basilicum, cajunkruiden en 150 gr. geraspte jonge kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sandwiches voor een high tea

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.

INGREDIENTEN

KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Engels
  •  20-30 min.

KOMKOMMER

INGREDIENTEN

Komkommer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Komkommer

Komkommer in het zuur

INGREDIENTEN

Basilicum uien peper zout citroen olijfolie komkommer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

komkommer

INGREDIENTEN

*1 grote komkommer.*1 el palmsuiker.*2 eetlepels azijn.*1/2 theelepel zout.*1 eetlepel munt, fijngehakt.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Komkommer

INGREDIENTEN

1 Komkommer, 1 zakje dip saus voor chips, 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel water

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Komkommer

Ingemaakte komkommer in het zuur

INGREDIENTEN

2 grote komkommers, 2 dl. azijn, water, 50 gram basterduiker, 1 madam janet peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Komkommer

Een kruidig chinees gerecht

INGREDIENTEN

1 grote komkommer, zout, 3 el lichte sojasaus, mespunt 5 kruidenpoeder, 1/4 tl rode pepervlokken, 2 tl sesamolie, 1 el rijstazijn, 3 el vers gehakte koriander

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Komkommer Rondjes

Snelle borrelhapjes

INGREDIENTEN

1/4 Komkommer, 50 gr Verse roomkaas, 25 gr Gerookte zalmsnippers, Zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

komkommer

Het is snel en makkelijk te maken en vooral heel erg lekker

INGREDIENTEN

2 komkommers, azijn en suiker

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2014
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Garnalencocktail met komkommer

INGREDIENTEN

200 g Hollandse garnalen, ½ kleine komkommer, ½ sinaasappel, 2 eetlepels verse dille, fijngehakt, zout, versgemalen zwarte peper, 75 g waterkers, 100 g Griekse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, mespunt chilipoeder

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2007
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

komkommer

Het is heel lekker

INGREDIENTEN

Komkommer,zout,peper,suiker,ui,tomaat,azijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

komkommer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2007
  •  
  •  0-10 min.

kipburger met avocado,bacon en cheddar

INGREDIENTEN

Mosterdmayonaise, 600 g biologisch kipgehakt (ongekruid), 1 eierdooier, 1/2 el salie, 4 broodjes (bijv. Italiaanse bollen), 8-12 blaadjes sla, 12 plakken tomaat, 12 plakjes komkommer, 12 plakjes augurk, 1 rode ui, in halve ringen, 4 plakken cheddar, 8 plakken bacon, 1 avocado, ontpit, in plakken, olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt.

INGREDIENTEN

Zie bij de recepten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.

tonijn maaltijdsalade

Heerlijke tonijnsalade met groente

INGREDIENTEN

2x tonijn uit blik op olie basis, zakje rucola sla, 2 rode uien, paar zongedroogde tomaatjes op olie, spaanse peper, mango, komkommer, ansjovisfiletjes, handje groene ontpitte olijven, 2 eetlepels zilveruitjes, olijfolie, balsamico azijn, peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Thaise Zoetzure Komkommer

Lekker bijgerecht bij de thaise kip met cashewnoten.

INGREDIENTEN

* 2 komkommers, geschild en in reepjes gesneden, * 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd, * 3-4 gedroogde chilipepers, fijngehakt, * 5-7 eetlepels witte-wijnazijn, * 5 eetlepels suiker, * 1 theelepel zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.

Sushi (30 stuks)

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Surinaamse bami

Heerlijke surinaamse bami. De bami is licht pittig.

INGREDIENTEN

- 1 uitje, - 2 kipfilets, - 500 gr spaghetti. (hoe dunner de spaghetti is hoe beter), - 1 pot faja lobie bami. (te koop bij de toko, maar albert heijn heeft ze ook), - 1 el tomatenpuree, - bosje kouseband, - 2 teentjes geperste knoflook, - olie, - laos poeder (ook te koop bij ah), - zout en peper, - trassie oedang, , Evt. voor erbij:, -zure komkommer of gewone komkommer., - Tomaat in plakjes., - gebakken eitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde komkommer

Een overheerlijk borrelhapje waarvan iedereen het recept wil hebben! De vulling kun je ook gebruiken om andere dingen mee te vullen; zoals bleekselderij, cherrytomaatjes of eieren.

INGREDIENTEN

? 1 komkommer, ? 100 gr. gerookte zalm of zalmsnippers, ? 1 groene Spaanse peper, ? 1 sjalotje, ? 200 gr. verse kaas (Moret of gewoon een eigen huismerk), ? 1 eetlepel zoete chilisaus, ? 3 eetlepels fijngehakte koriander, ? zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

zoetzure komkommer

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 1/2 rode ui, 1/2 witteui, azijn, 1 madam janet, 1/2 kopje suiker, verse gember, 5 pimentkorrels, 2 kruidnagels

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appel/komkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ. Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top