Clubsandwich
Een heerlijke sandwich voor in het weekend of bij de picknick.
8 sneetjes casinobrood, mayonaise, 1 gekookt ei, 1 tomaat, 1/2 krop ijsbergsla, 1 komkommer, 2 plakjes ham, 2 plakjes gerookte kip, 2 plakjes kaas
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Snijd de sla in fijne reepjes en meng deze met de mayonaise. Snijd plakjes van de tomaat, komkommer en het ei.
Beleg 1 sneetje brood met de sla. Leg hierop een plak ham met daarop wat ei en dek af met een volgend sneetje. Beleg dit weer met sla, vervolgens met kip en tomaat en dek weer af met een sneetje brood. Beleg ook dit sneetje met sla, daarop kaas en komkommer. Leg hier het laatste sneetje bovenop. Snijd de sandwich overdwars door, en zet dit vast met een sateprikker. Herhaal dit met de rest van het brood.
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-06-20000-10 min.
Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)
Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!
500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht
- Aziatisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2012Aziatisch Bijgerecht20-30 min.
Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtsaus
Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak.
250 gram gemengde salade, rucola, 1 dl yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, pesto, 200 gram gerookte kipfilet, 2 rijpe avocados, 2 tomaten, halve komkommer, snufje (kruiden-)zout en peper. Eventueel een handje geroosterde pijnboompitjes.
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-01-2008Europees Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmwraps gevuld met salade
Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.
2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2008Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Tzatziki
Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.
350 g Griekse (of Turkse) yoghurt. 1 komkommer. 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.2 uitgeperste teentjes knoflook.scheutje extra virgin olijfolie. zout en versgemalen peper naar smaak. Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.
- Grieks Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-2004Grieks Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam
Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.
- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2008Voorgerecht20-30 min.
koude pastasalade met tonijn
Deze maaltijdsalade is heerlijk op warme dagen. Lekker meenemen naar het strand samen met een flesje wijn.
1 zak pasta bijv gekleurde spirali, 2 blikjes tonijn in olijfolie, olijven, zongedroogde tomaten, tomaten, paprika, komkommmer, olijfolie, mosterd, peper en italiaanse kruiden, mais, feta
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2002Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
Turkse pizza (lekker snel)
Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande
2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes 400 gr, 1 theel. paprikapoeder, 8 wrapstortillas;s, 1 krop ijsbergsla in reepjes, 1 komkommer, in plakjes, 250 ml. knoflooksaus,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-09-2006Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Echte Griekse Tzatziki
Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland.
500 gram Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), 1/2 komkommer, 3 teentjes knoflook, dille (gedroogd), citroensap, olijfolie, peper en zout.
- Grieks Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2009Grieks Bijgerecht10-20 min.
Atjar van komkommer en rode paprika
Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.
1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2004Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Pastasalade
Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.
*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-20050-10 min.
- Eigen recept
Hapjes / tapas
Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2011Internationaal30-60 min.
- Eigen recept
Frisse wraps met gerookte zalm en komkommer
* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 wraps, * 1 komkommer, * 50 gram pijnboompitten, * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm, * 4 el groene pesto, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-07-2009Frans10-20 min.
Jamie Oliver's pastasalade
Recept van Jamie Oliver.
- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2005Italiaans20-30 min.
komkommersalade
Lekker fris, 80 kcal p.p.
1 komkommer # 2 tomaten # 1 dl (bulgaare )yoghurt # 2 eetlpl mayonaise # 1 teentje knoflook # zout,peper # 1 eetlpl gesnipperde dille of peterselie.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2000Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Komkommer met kerrie-spread en garnaal
Voor 10 amuses/borrelhapjes. De garnaal er boven op maakt het af.
10 plakjes komkommer schuin gesneden, ½ cm dik, 10 voorgekookte grote garnalen, 1 tl kerriepoeder, 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden, 10 toefjes peterselie, zwarte peper uit de molen
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-07-2009Frans0-10 min.
De ultieme Gazpacho
Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!
2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2004Spaans20-30 min.
SOUVLAKI à l`écureuil
Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!
SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-01-2007Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
surinaamse komkommer
De lekkerste komkommer in zoetzuur ! recept komt van mijn schoonzusje !
- 2 komkommers - 1 liter witte natuurazijn - 3 teentjes knoflook - 4 rode uien - sambal naar smaak - 700 gram suiker (niet schrikken dit klopt echt ! )
- Surinaams Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-04-2001Surinaams Bijgerecht10-20 min.
Pastasalade Met Komkommer
Verassend lekker door de komkommer, cashewnoten en de kipfilet met cajunkruiden
400 gr. pasta (fusili), 350 gr. kipfilet in blokjes (kalkoenfilet), 1 komkommer, olie en azijn, gehakte cashewnoten, een paar blaadjes basilicum, cajunkruiden en 150 gr. geraspte jonge kaas.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-02-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Sandwiches voor een high tea
Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.
KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-2011Engels20-30 min.
KOMKOMMER
Komkommer
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-20000-10 min.
Komkommer
Komkommer in het zuur
Basilicum uien peper zout citroen olijfolie komkommer
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-07-2000Nederlands0-10 min.
komkommer
*1 grote komkommer.*1 el palmsuiker.*2 eetlepels azijn.*1/2 theelepel zout.*1 eetlepel munt, fijngehakt.
- Indonesisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-07-2001Indonesisch Bijgerecht0-10 min.
Komkommer
1 Komkommer, 1 zakje dip saus voor chips, 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel water
- Chinees Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-05-2005Chinees Bijgerecht0-10 min.
Komkommer
Ingemaakte komkommer in het zuur
2 grote komkommers, 2 dl. azijn, water, 50 gram basterduiker, 1 madam janet peper
- Surinaams Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-06-1999Surinaams Bijgerecht0-10 min.
Komkommer
Een kruidig chinees gerecht
1 grote komkommer, zout, 3 el lichte sojasaus, mespunt 5 kruidenpoeder, 1/4 tl rode pepervlokken, 2 tl sesamolie, 1 el rijstazijn, 3 el vers gehakte koriander
- Chinees Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-06-2000Chinees Bijgerecht30-60 min.
Garnalencocktail met komkommer
200 g Hollandse garnalen, ½ kleine komkommer, ½ sinaasappel, 2 eetlepels verse dille, fijngehakt, zout, versgemalen zwarte peper, 75 g waterkers, 100 g Griekse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, mespunt chilipoeder
- Vis Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-05-2007Vis Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
komkommer
Het is snel en makkelijk te maken en vooral heel erg lekker
2 komkommers, azijn en suiker
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-07-2014Voorgerecht0-10 min.
Komkommer Rondjes
Snelle borrelhapjes
1/4 Komkommer, 50 gr Verse roomkaas, 25 gr Gerookte zalmsnippers, Zout en peper
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-06-1999Goedkoop en snel0-10 min.
kipburger met avocado,bacon en cheddar
Mosterdmayonaise, 600 g biologisch kipgehakt (ongekruid), 1 eierdooier, 1/2 el salie, 4 broodjes (bijv. Italiaanse bollen), 8-12 blaadjes sla, 12 plakken tomaat, 12 plakjes komkommer, 12 plakjes augurk, 1 rode ui, in halve ringen, 4 plakken cheddar, 8 plakken bacon, 1 avocado, ontpit, in plakken, olie om te bakken
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
komkommer
Het is heel lekker
Komkommer,zout,peper,suiker,ui,tomaat,azijn
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-2002Goedkoop en snel0-10 min.
komkommer
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-07-20070-10 min.
Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.
Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt.
Zie bij de recepten
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-03-2006Internationaal0-10 min.
tonijn maaltijdsalade
Heerlijke tonijnsalade met groente
2x tonijn uit blik op olie basis, zakje rucola sla, 2 rode uien, paar zongedroogde tomaatjes op olie, spaanse peper, mango, komkommer, ansjovisfiletjes, handje groene ontpitte olijven, 2 eetlepels zilveruitjes, olijfolie, balsamico azijn, peper en zout,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2007Nederlands0-10 min.
Thaise Zoetzure Komkommer
Lekker bijgerecht bij de thaise kip met cashewnoten.
* 2 komkommers, geschild en in reepjes gesneden, * 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd, * 3-4 gedroogde chilipepers, fijngehakt, * 5-7 eetlepels witte-wijnazijn, * 5 eetlepels suiker, * 1 theelepel zout
- Thais Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2000Thais Bijgerecht10-20 min.
Sushi (30 stuks)
Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.
200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje
- Japans
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-07-2003Japans60-120 min.
- Eigen recept
Surinaamse bami
Heerlijke surinaamse bami. De bami is licht pittig.
- 1 uitje, - 2 kipfilets, - 500 gr spaghetti. (hoe dunner de spaghetti is hoe beter), - 1 pot faja lobie bami. (te koop bij de toko, maar albert heijn heeft ze ook), - 1 el tomatenpuree, - bosje kouseband, - 2 teentjes geperste knoflook, - olie, - laos poeder (ook te koop bij ah), - zout en peper, - trassie oedang, , Evt. voor erbij:, -zure komkommer of gewone komkommer., - Tomaat in plakjes., - gebakken eitje
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-06-2012Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde komkommer
Een overheerlijk borrelhapje waarvan iedereen het recept wil hebben! De vulling kun je ook gebruiken om andere dingen mee te vullen; zoals bleekselderij, cherrytomaatjes of eieren.
? 1 komkommer, ? 100 gr. gerookte zalm of zalmsnippers, ? 1 groene Spaanse peper, ? 1 sjalotje, ? 200 gr. verse kaas (Moret of gewoon een eigen huismerk), ? 1 eetlepel zoete chilisaus, ? 3 eetlepels fijngehakte koriander, ? zout en peper,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-11-2003Internationaal0-10 min.
zoetzure komkommer
1/2 komkommer, 1/2 rode ui, 1/2 witteui, azijn, 1 madam janet, 1/2 kopje suiker, verse gember, 5 pimentkorrels, 2 kruidnagels
- Surinaams Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2003Surinaams Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Appel/komkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade
Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ. Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.
1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-08-2011Nederlands Bijgerecht10-20 min.
-
Komkommer
van pedro1076 , 142 recepten, 2 volgers
-
garnalencocktail met komkommer
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
Groente: Komkommer.
van debora , 1 recepten, 0 volgers
-
komkommer
van ernadelwel , 1 recepten, 0 volgers
-
komkommer
van biggetje56 , 1 recepten, 0 volgers
-
komkommer
van yvette1971 , 1 recepten, 0 volgers
-
komkommerrecepten
van joskuijten , 1 recepten, 0 volgers
-
hetekip met komkommersalade
van richard61 , 1 recepten, 0 volgers
-
pittige komkommer salade
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers
-
Komkommer
van SweetKarin , 1 recepten, 0 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
lekkere salades
van lekkere_salades , 320 recepten, 0 volgers
-
Courgette
van roxy-floxsy , 35 recepten, 0 volgers
-
pectinevrij
van kookkabouter , 1 recepten, 0 volgers