Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Komijn

Komijn recepten (6.458) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

KIP TIKKA MASALA

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Turkse tortilla met yoghurtsaus

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauce

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pikante kip (dit is een slank recept)

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade. 

INGREDIENTEN

De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels), 1 el hot curry poeder, 1 el gemberpoeder, 1 el Gemalen komijn (djinten)., 1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder), 2 el. Abrikozenjam, 5 -6 el. Worcestershire sauce (inderdaad zoveel maar je kunt minder nemen), 3-4 el. Citroensap, 2 -3 el. tomatenpuree., Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl), 2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4), 2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el), 4 kipfilets, Eventueel zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turks Brood

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

INGREDIENTEN

....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree, , ....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

75 g zilvervliesrijst, 150 g biefstuk, in repen, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, in smalle ringetjes, 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan), 1-2 cm verse gember, geraspt, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 zak broccoliroosjes (300 g), 2 eetlepels (wok)olie, 1/2 limoen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaanse empanada`s

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 250 g rundergehakt, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1 eetl. bloem, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. rozijnen, 2 eetl. geschaafde amandelen, 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, 1 eetl. melk (Melkan)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige goed gevulde Mexicaanse ovenschotel

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 verse tomaten, fijngehakt, 1 rode paprika in blokjes, 1 blik (of pot) bruine bonen, 1 blikje mais, Klein potje olijven, olijfolie, 1 t chilipoeder, ½ t komijn, 1 ½ t paprikapoeder mild, ½ groene peper zonder zaad, fijn, Zwarte peper uit de molen, Zeezout (indien nodig naar smaak), 1 el citroensap, ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig, Verse peterselie (gesnipperd), 1 dl Koksroom of zure room, Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Nasi goreng (indonesisch:

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

rode linzensoep

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 1 ei, 1 grote halve ui (gesnipperd), Vers gemalen zwarte peper, 0.5 tl cayennepeper, Zeezout, 1 tl nootmuskaat of foelie, 1 tl gemberpoeder, 1,5 tl korianderpoeder, Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt), 2 el paneermeel, 2 el bloem, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Boter om in te bakken,  , Voor de saus:,  , 400 gr champignons of kastanje champignons, 1 uitje, 250 ml runderbouillon, 100 ml droge witte wijn, 3 el tomatenpuree, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roti Kip Kerrie

Lekker lekker

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

*Jamie Oliver's gebakken worteltjes met komijn en tijm

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren.

INGREDIENTEN

- 500 g worteltjes, liefst biologische, geschraapt, en heel, - 1/2 theelepel komijnzaad, geplet, - 1 handvol verse tijmblaadjes, - 4 klonten boter, - 1 glas Chardonnay, - zout en peper uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Wortelpuree met komijn

Een mezze, borrelhapje uit het Midden Oosten.

INGREDIENTEN

500 gram wortels, goed gaargekookt, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), Zout en cayennepeper of harissa, 3 eetlepels zwarte olijven, 50 gram pittige feta

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Champignons met komijn

Op Marokkaanse wijze.

INGREDIENTEN

500 g champignons, 4 el extra virgin olijfolie, 3-4 fijngehakte tenen knoflook, zout, 2 tl komijn, mespuntje chilipoeder, sap van 1/2 citroen, 3 el fijngehakte koriander

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Joods Voorgerecht
  •  20-30 min.

RUNDVLEES MET KOMIJN

ZI RAN NIU ROU "Komijn is geen specerij die veelvuldig wordt gebruikt in de Chinese keuken. De Oeigoeren gebruiken komijn om hun lamsspiesen op smaak te brengen en in stoofschotels en polo`s (de plaatslijke variatie van pilaf).

INGREDIENTEN

250 gr bijgesneden biefstuk, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 4 eetl. bakolie, 1+1/2 theel. fijngehakte gember, 2 theel. fijngehakte knoflook, 1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt (desgewenst)2 theel. gemalen komijn, 2-4 theel. gedroogde chilivlokken, naar smaak, 2 lente-uien. alleen het groen, fijngehakt, 1 theel sesamolie, , voor de marinade, 1 theel.shaoxingwijn (rijstwijn of droge sherry), 1/4 theel. zout, 1/2 t lichte sojasaus, 3/4 theel. donkere sojasaus, 1+1/2 theel. aardappelzetmeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.

Komijn Chilibroodjes

Lekker bij aardappelsoep met koriander.

INGREDIENTEN

4 plakken witbrood van 1 dag oud zonder korst , 1 el olijfolie , eenderde tl gemalen komijn , snufje gemalen chilipoeder , snufje zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Paddestoelen Met Komijn

INGREDIENTEN

500 gram paddestoelen (champignons), 4 tenen knoflook, 4 el. extra vergine olijfolie, zout, 2 tl. komijn, mespuntje chilipoeder, sap van een halve citroen, 3 el. fijngehakte verse koriander

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-1999
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Tomatensoep met komijn

NU MET DE HERFST EEN HEERLIJK HARTVERWARMEND SOEPPIE!!

INGREDIENTEN

2 groene paprikas 750 g rijpe tomaten, ontveld 15 g boter 2 el olijfolie 1 gesnipperde ui 3 fijngehakte knoflookteentjes 1/2 tl paprikapoeder 1 tl gemalen komijn 2 el fijngesneden peterselie 5 dl groentebouillon(tablet) 8 gedroogde vijgen zout vers gemalen peper croutons.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mini-wortelcakejes met komijn

Worteltjes zijn gezond, dat is bekend en ze zouden vooral goed zijn voor je ogen: je gaat er blijkbaar beter van zien..... Maar ik mankeer gelukkig niets aan mijn ogen om te zien dat deze wortelcakjes er overheerlijk uitzien. Voor wie ze ook wil maken volgt hieronder het recept:

INGREDIENTEN

200 gram jonge, gekookte worteltjes;, 180 gram bloem;, 2 eieren;, 3 eetlepels kwark;, 2 eetlepels geraspte kaas (bij voorkeur Emmenthaler);, 4 eetlepels olijfolie;, 1 zakje bakpoeder;, 1 dessertlepel komijnzaadjes, gegrilld in een droge koekenpan;, 1 dessertlepel gemalen komijn;, zout en witte peper naar smaak.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2008
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Spinaziesoep met komijn

En komijnekaascroutons. Noot van Danielle (hypoglykemie):ik mag geen 'gewoon' ciabattabrood, maar wel ciabatta con noci (dat is net iets bruiner, met noten, en ik kan er gelukkig goed tegen met mijn dieet!).

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 30 gr verse koriander, 2 el olijfolie, 1/2 pak (225 gram)spinazie a la creme, 1/2 l kippenbouillon, 2 tl komijnpoeder (djinten), 1 ciabattabroodje, zout en peper, 100 gr geraspte komijnekaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kip Met Komijn

Ik ben persoonlijk dol op komijn, ik hoop jullie ook na dit eenvoudige recept

INGREDIENTEN

2 el komijnzaadjes, 1 grote kip, in 8 stukken, 50 g boter, 2 uien in dunne ringen, 1/2 tl gemberpoeder, 1/4 tl saffraanpoeder, 4 el fijngesneden koriander, 20 zwarte olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wortelsoep met komijn

EEN LEKKER SOEPIE MET MAAR WEINIG CALORIEEN 193 EN 1 GRAM VET!!!

INGREDIENTEN

1 el olijfolie 1 grote ui fijngesneden 1 teen knoflook uitgeknepen 3 stengels bleekselderij in stukjes 1 el komijnpoeder 700 g wortels,in dunne plakken 900 ml plantaardige bouillon zwarte peper verse koriander om te garneren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

kipspiesen met komijn

INGREDIENTEN

800 gram kipfilet, 1 eetl olijfolie, 1 eetl. komijnzaad, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 takje koriander, fijngehakt, sap van 1 limoen, zout en vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aubergine-knoflooksoep met komijn

INGREDIENTEN

3 aubergines, 300 ml tomatensaus, 3 teentjes knoflook, 1 bosje koriander, fijngehakt, 3 tl komijn, peper, zout, 1 el olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  •  
  •  30-60 min.

Kip Met Komijn

INGREDIENTEN

, *2 eetlepels komijnzaadjes, *2 grote kippen, in 8 stukken, *zout en peper, *50 gram boter, *2 uien in dunne ringen, *? theelepel gemberpoeder, *? theelepel saffraanpoeder, *4 eetlepels fijngesneden koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met komijn

INGREDIENTEN

2 eetlepels komijnzaadjes, 2 grote kip in 8 stukken, zout, peper, 50 gr boter, 2 uien in dunne ringen, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/4 theelepel saffraanpoeder, 4 eetlepels fijngesneden koriander, 20 zwarte olijven .,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

KEBABS MET KOMIJN

Turks gerecht kalf of rundergehakt gekruid aan spies.lekker met rijst of pilaf en pita broodje met sla.

INGREDIENTEN

350 gr kalfs of rundergehakt.geraspte schil van citroen.1 eetl citroensap.1 teen knoflook,geschild en uitgeperst.1 theel gemalen komijn.zout.vers gemalen peper.1 kleine ui,geschild.olie om te grilleren.+liefs een nacht in de koelkast

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Turks
  •  20-30 min.

Courgettesoep met komijn

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek Viva Arabia van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Lees ook mijn boekrecensie over dit boek hier! http://www.smulweb.nl/artikelen/198297/Kookboekrecensie-viva-arabia-van-nadia-en-merijn 'Geen tijd, maar wel zin in echt eten: dan eten we altijd soep. Er zijn zo veel variaties mogelijk. Zoals deze kruidige courgettesoep.' zeggen Nadia en Merijn.

INGREDIENTEN

3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 courgettes, olijfolie, 0.5 el komijnzaad, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktpakketjes Met Komijn

Een soort luxe saucijzenbroodje

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 300 gr. gehakt, season all kruiden, 3 el peterselie, 1 losgeklopt ei, 2 el paneermeel, 2 tl djintan, 4 plakjes kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Goulashsoep met komijn

INGREDIENTEN

1 ui -, 1 teentje knoflook -, 1 eetlepel boter -, 2 eetlepels paprikapoeder -, 1 theelepel komijnpoeder -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep -, 250 gram runderreepjes -, 250 gram geschilde aardappels in dobbelsteentjes gesneden -, fijngesneden peterselie, , , , , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Hongaars
  •  20-30 min.

Goulashsoep met komijn

INGREDIENTEN

1 ui -, 1 teentje knoflook -, 1 eetlepel boter -, 2 eetlepels paprikapoeder -, 1 theelepel komijnpoeder -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep -, 250 gram runderreepjes -, 250 gram geschilde aardappels in dobbelsteentjes gesneden -, fijngesneden peterselie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Hongaars
  •  30-60 min.

spinaziesoep met komijn

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 30 g verse koriander, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 pak (225g) spinazie a la creme, 1/2 liter (kippen)bouillon, 2 theelepels komijnpoeder (=djinten), zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Goulashsoep met komijn

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 250 g runderreepjes, 250 g geschilde aardappels, in dobbelsteentjes gesneden, fijngesneden peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Hongaars
  •  30-60 min.

TURKSE STOOFPOT

Heerlijk Turks gerecht

INGREDIENTEN

800gr rundvlees,, zout, peper, 1 kopje olijfolie (ca 1dl ), 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 spaanse peper(zonder pitjes)( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig), 1 el marjolein, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl gemalen komijn, 2 uien, 6-8 tomaten of blik tomatenblokjes, 2,5 dl vleesbouillon, 1 takje basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vindaloo [Indiaas pittig curry gerecht]

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoofschotel met meiknolletjes en komijn

Alweer zo`n vreemde groente; meiknolletjes, ook wel blauwe raapjes genoemd. Ik wist weer eens niet wat ik met mijn groentepakket aan moest. Ik zag ze ook bij de Marokkaanse winkel liggen en heb een aantal verschillende recepten vanuit die Arabische hoek opgezocht en deze aangepast aan de spullen voorradig in mijn koelkast; voila. Ik vond het erg geslaagd en moest `m daarom maar delen met de rest van de wereld en toevoegen aan mijn digitale receptenboekje, vond ik dus. Bij deze.

INGREDIENTEN

2 uien, 1/2 courgette, 2 grote wortels (of kleine winterwortel), 2 meiknolletjes, 4 aardappels, 1 tomaat, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1/2 theelepel komijnzaad, 1/2 theelepel kurkuma, 1 bouillonblokje, mespuntje gemalen gedroogde chilipeper, zout, peper, olijfolie, water,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode Linzensoep met Kurkuma en Komijn

Rode linzen vallen tijdens het bereiden uit elkaar, daardoor ontstaat er een lekkere gebonden soep

INGREDIENTEN

2 uien - in dunne ringen gesneden, 2 teentjes knoflook - fijngesneden, 1-2 rode chilipepers - in dunne ringen gesneden, 30 - 40 gr boter, 1-2 tl gemalen kurkuma (geelwortelpoeder), 1-2 tl gemalen komijn, 1/1 - 1 tl harissa of paprikapoeder, 1 1/2 l. hete groente- of vleesbouilllon, 100-150 gr basmatirijst, 200 gr rode linzen, 3-4 el fijngesneden koriander, zout, peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verse guacamole met komijn

Avocado's over en dol op nacho's? Maak verse guacamole. Erg makkelijk te maken én natuurlijk lekker. Komijn lijkt een rare toevoeging maar geeft echt extra dimensie aan de dip. Gewoon proberen en smullen dus! 

INGREDIENTEN

3 avocado's, Sap van 1 limoen, Rode ui, Teentje knoflook, 1/2 rode peper, Flinke theelepel komijn, 2 Rijpe tomaten, Zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2015
  • Mexicaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top