Kokosrijst met grote garnalen lekker pittig Aziatisch
Heerlijke grote garnalen met een zalige pittige kokossaus. Hou je van garnalen en de Oosterse keuken dan moet je dit zeker proberen.
Ingrediënten 2 personen
12 grote gekookte garnalen zonder kop en schaal -, 1 flinke prei (alleen wit en lichtgroen gebruiken) -, 125 gram basmatirijst -, 30 gram verse gemberwortel -, 1/2 blikje kokosmelk (blikje van 1/2 ltr) -, 1 kippenbouillontablet -, cayennepeper naar smaak -, peper, zout -, 2 theelepels citroensap -, 1 theelepel suiker -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, wat peterselie of koriandergroenVoorbereiding
Prei schoonmaken en in plm. 2 cm brede schuine stukken snijden. Goed wassen. Rijst volgens de aanwijzing op de verpakking koken in water met zout. Gember schillen en raspen. Kokosmelk samen met de bouillontablet en de gemberwortel aan de kook brengen en plm. 15 minuten zachtjes wat laten inkoken. Op smaak brengen met peper, zout, cayennepeper, citroensap en suiker. Saus apart zetten. Olie verhitten in de wok. Garnalen hierin plm. 3 minuten rondom bruin bakken. Uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakken. In dezelfde pan de prei plm. 5 minuten al roerend bakken.
Bereidingswijze
Rijst en garnalen bij de prei voegen. Deel van de saus door de rijst roeren en de rest erbij geven. Garneren met fijngesneden peterselie of koriander.