1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Kokosnoot

Kokosnoot recepten (455)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fruitsalade Met Kokosnoot

INGREDIENTEN

1 verse kokosnoot 250 gr muskaatdruiven 1 ananas 500 gr peren ( Durondeau) 3 kiwis 1 eetlepel vloeibare honing 1 borrelglas kirsch kaneelpoeder 10 cl slagroom 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

De kokosnoot breken en het klapperwater opvangen. 50 gr vruchtvlees met de dun dunschiller in fijne reepjes snijden. Krokant bakken in een koekenpan met anty-aanbaklaag. De druiven wassen en van de steeltjes plukken, de ananas , de peren en de kiwis schillen en in stukje snijden. Alles fruit in een kom doen behalve de kokosreepjes. De honing mengen met 3 eetlepels klapperwater en de kirsch en wat kaneel erdoor roeren. Het sausje door het fruit mengen in coupe verdelen . de room stijfklopen met de vanillesuiker en een rozet op de fruitsalade spuiten.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

kokosnoot

INGREDIENTEN

1 blok kokos, pure creamed coconut [a 198 g, Ambition], 4 eieren [M], 150 g suiker, olie voor invetten, 1? dl slagroom, 1 rijpe mango, poedersuiker.

  • Aziatisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Aziatisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Taart met kokosnoot

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenceerde gesuikerde melk, 3 eieren, 50 gr. kokosnoot, 1 eetlepel creme fraiche (15 ml).

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  •  
  •  10-20 min.

Kokosnoot Chutney

Een aparte chutney, kan meteen gebruikt worden en smaakt heerlijk bij oosterse gerechten

INGREDIENTEN

1 kokosnoot, 4 groene pepers, 2,5 dl joghurt, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel donker mosterdzaad,1 eetlepel olie, 2 eetlepels gemberwortel (fijngemalen of poeder) , , , , , ,

  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kippenbouten met kokosnoot

INGREDIENTEN

, 4 grote kippenbouten, , 150 g boter, , vers gemalen peper en zout, , 1 stukje gekonfijte gember, , 1 koffielepel kerriepoeder, , 2 eetlepels rozijnen, , voor de saus, , 1 dl kokosmelk, , 2 dl verse room, , 100 g gemalen kokosnoot, , Voor de garnituur :, , 4 bananen, , 100 g roomboter, , 4 eetlepels bruine kandijsuiker, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taart met kokosnoot

NAGERECHT makkelijk 20 min 6 goedkoop van "vifke"

INGREDIENTEN

7 soeplepels bloem, 10 soeplepels suiker, 3 eieren, 100 g gesmolten boter, 1 pakjes kokosnoot in poeder (Vahine),

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Populaire fruit recepten
  • Eigen recept

Asperges met kokosnoot

INGREDIENTEN

2 bosjes asperges, geschild en in lengtes van 5cm gesneden, 1/4 kopje gedroogde kokosnoot, fijn gemalen, 50g garnalen, 1 grote ui, fijn gesneden, 1/4 kopje kokosmelk, zout en peper, , Dressing, 2 chilipepers, 2 tl limoensap, 2 tl suiker, 1/2 tl zout, , ,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kokosnoot Chutney

INGREDIENTEN

1 kop gehakte kokosnoot, 2 eetlepels channa dal, 3-4 groene chili pepers, 1 eetlepel verse, gehakte gember, handjevol korianderblaadjes, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel citroensap, 2 eetlepels yoghurt.

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Konijnenbouten met kokosnoot

Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 45 minuten; (voor 4 pers.)

INGREDIENTEN

4 grote konijnenbouten, 150 g boter, vers gemalen peper, zout, 1 stukje gekonfijte gember, 1 koffielepel kerriepoeder, 2 eetlepels rozijnen, , Voor de saus, 1 dl kokosmelk, 2 dl verse room, 100 g gemalen kokosnoot, , Voor de garnituur, 4 bananen, 100 g roomboter, 4 eetlepels bruine kandijsuiker

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Konijnenbouten met kokosnoot

INGREDIENTEN

4 grote konijnenbouten, 150 g boter, vers gemalen peper, zout, 1 stukje gekonfijte gember, 1 koffielepel kerriepoeder, 2 eetlepels rozijnen, , Voor de saus, 1 dl kokosmelk, 2 dl verse room, 100 g gemalen kokosnoot, , Voor de garnituur4 bananen, 100 g roomboter, 4 eetlepels bruine kandijsuiker,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Caribische kokosnoot

INGREDIENTEN

Rum

  •  
  •  
  • Geplaatst op02-05-2005
  •  
  •  
Nieuwste kokosnoot recepten

Kokosnoot taartjes

INGREDIENTEN

* 12 plakjes bladerdeeg, * 4 grote eieren, * 225 gr suiker, * 2 eetl (patent)bloem, * snufje zout, * 3 eetl geschaafde kokos + extra om te bestrooien, * poedersuiker om te bestrooien

  • Portugees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Portugees
  •  20-30 min.

Konijnenbouten met kokosnoot

INGREDIENTEN

4 grote konijnenbouten - 150 g boter - vers gemalen peper, zout - 1 stukje gekonfijte gember - 1 koffielepel kerriepoeder - 2 eetlepels rozijnen, Voor de saus : 1 dl kokosmelk - 2 dl verse room - 100 g gemalen kokosnoot, Voor de garnituur : 4 bananen - 100 g roomboter - 4 eetlepels bruine kandijsuiker

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kokosnoot snoepjes

Kaapverdische zoetigheid

INGREDIENTEN

1 kg kokosnootpoeder - 1.250 kg suiker - sap van 2 citroenen

  • Afrikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Kokosnoot granita.

INGREDIENTEN

125 g fijne tafelsuiker, 1 dl halfvolle melk, 3,5 dl kokosmelk, 4 eetlepels kokoslikeur (Malibu), eventueel: 2 verse kokosnoten, extra nodig: ijsmachine of ijslaatje.

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

smurfin kokosnoot !!

INGREDIENTEN

Rum

  •  
  •  
  • Geplaatst op13-07-2001
  •  
  •  

Tahiti Kokosnoot

Met ijs en likeur.

INGREDIENTEN

2kokosnoten-8bollen vanille ijs-8eetlepels batida de coco-100g geraspte kokos.

  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kokosnoot pudding

INGREDIENTEN

1 blik kokosmelk, 4 eetlepels kristalsuiker, 1 vanillestokje en 3 blaadjes gelatine

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Kipfilets Met Banaan En Kokosnoot

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 2 niet te rijpe bananen, 2 dl room, 1 el citroensap, 100 gr geraspte kokosnoot, 2 el vloeibare acaciahoning, een klontje boter, versgemalen peper en zout

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krokodil met basilicum & kokosnoot room

INGREDIENTEN

500g Krokodillen vlees, gesneden in reepjes 40ml olie 100g ui, fijn gesneden 150 ml Kokosnoot room 10g Bruine suiker 5g Koriander wortel, gesneden 40ml Vissaus 30g Basilicumblad, gesneden 3 rode spaanse pepers, heel fijn gesneden

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Curry met groenten, amandelen en kokosnoot

INGREDIENTEN

4 eetlepels geraspte kokosnoot, , 1 aubergine - versneden in blokjes, , 1 grote aardappel (+/-200 g), - versneden in reepjes, , 200 g wortelen - versneden in blokjes, , zout, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 gesnipperde ui, , 2 teentjes knoflook - geperst, , 2 eetlepels kerriepoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree (geconcentreerd), , 100 g erwtjes (blik is prima), , 4 eetlepels amandelpoeder, , 125 ml verse room

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Gevulde kokosnoot Paramaribo

INGREDIENTEN

5 kokosnoten, -100 gr schillerlocken, -100 gr groene haring, -100 gr gerookte paling, -100 gr gerookte makreel, -100 gr crabhuncs, -Ingredienten: Dressing., -, -50 cc olijfolie, -50 cc kokosmelk, -25 cc azijn, -5 gr zout, -3 gr mosterd, -5 gr peper uit de molen.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

krab in kokosnoot..

Dit is zo leuk en zo lekker, dit moet je echt een keer geprobeert hebben

INGREDIENTEN

1 blikje krab van 170 gr, 70 gr boter, 3 eetlepels boter, 2 dl melk, 1/2 dl zure room, 3 eetlepels witte wijn, zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie, 4 kokosnoten, gekookte rijst,, , Voor de garnering:, 4 plakjes citroen, 4 takjes peterselie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  20-30 min.

Witte Chocoladetaart met Kokosnoot

Afrikaans recept en dit zijn mijn gasten

INGREDIENTEN

, TAART: 120 gr. gesmolten, witte chocolade, gekoeld op kamertemperatuur; 360 gr. bloem, 1 tl. bakpoeder, 1 tl. zout, 200 gr. boter, 200 gr. rietsuiker, 200 gr. suiker, 3 grote eieren, 1 1/2 tl. vanille-extract, 250 ml. karnemelk;:, VULLING: 250 ml. volle room, 200 gr. suiker, 100 gr. boter, 3 grote eierdooiers, 1 tl. amandelextract, 100 gr. geroosterde pekanstukjes, 120 gr. geroosterde kokosvlokken; BELEG: 65 gr. boter, 3 eetlepels volle room, 1 tl. vanillextract, 60 gr. witte chocolade, gesmolten, gekoeld op kamertemperatuur, 260 gr. poedersuiker

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Geroerbakken kipfilet met limoen en kokosnoot

Recept met een Thais tintje

INGREDIENTEN

2 kipfilets a 125 gr.geraspte schil en sap van 1 grote, limoen1 1/2 dl. kokosmelk1 dessertlepel olijfolie1, groene chilipeper1 dessertlepel oestersaus4 eetl. verse, korianderblaadjes4 lente-uitjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kokosnoot bitterkoekjes taart

INGREDIENTEN

Voor het kruimeldeeg, , 200g bloem, gezeefd, 100g boter, in blokjes gesneden en gekoelde, 1 ei, geklopt, , Voor de vulling, , 2 el frambozenjam, (optioneel), 3 eieren, 225g poedersuiker, 1 tl gemalen kaneel, 150 g gedroogde kokos, 125g boter, gesmolten, poedersuiker, voor de afwerking

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Engels
  •  60-120 min.

thaise vleesschotel in kokosnoot

Heerlijk mals oosters gerecht

INGREDIENTEN

Een hele grote cocosnoot met zo mogelijk de dikke cocosvezels er nog aan., vlees of kip, oosterse groenten,thaise kruiden, kerrie, ananas, kokosmelk.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Savooiekool met kokosnoot en garnalen

Dat je van een Hollandse groene kool een exotische lekkernij kunt maken, bewijst dit recept wel.

INGREDIENTEN

1 kg. savooiekool1 teentje knoflook3 uien3 eetl. olie4 eetl. geraspte, kokos1 theel. kerrie100 gr. garnalen

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

bavarois van kokosnoot met warme chocoladesaus

Lekker dessert

INGREDIENTEN

10 gr gelatine,100 gr gemalen kokosmeel,1/2 l melk,3 pakjes vanillesuiker,100 gr griessuiker, 25 gr bloemsuiker, 4 eieren,1/4 l room., Chocoladesaus:2 dl melk,75 gr griessuiker,200 gr blokchocolade 1ei

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gevulde kokosnoot met garnalen en gerookte zalm

Een heerlijk recept uit de Ambiente een Curacaos trendyblad

INGREDIENTEN

1 kokosnoot om te vullen, 3 garnalen van 16-20 gram per persoon, geraspte kokos, 1 limoentje, zeezout naar smaak, witte wijn, 100 gram gerookte zalm, sla, kokosstroop,

  • Antiliaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Antiliaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Een gedurfde combinatie van smaken die super lekker smaken 

INGREDIENTEN

5 eieren, een beetje water, 1 snuifje fleur de sel, 100 g suiker, 1,5 dl room, boter voor de bakvorm, 250 g gezouten boter op kamertemperatuur, 250 g rietsuiker, 40 g bakpoeder, 250 g bloem, 100 g geraspte kokosnoot, 1 citroen (sap en zeste), 150 g knolselder, 50 g boter (voor de karamelsaus)

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2020
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Origineel en super lekker en daarenboven snel bereid ! 

INGREDIENTEN

5 eieren, 150 g knolselder, 1 citroen (sap en zeste), 100 g geraspte kokosnoot, 250 g bloem, 40 g bakpoeder, 250 g rietsuiker, 250 g gezouten boter op kamertemperatuur, boter voor de bakvorm, 1,5 dl room, 100 g suiker, 1 snuifje fleur de sel, een beetje water, 50 g boter (voor de karamelsaus)

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Gekruide Kip met Kokosnoot , Pilaff-rijst en Amandelen

Ja, als je van Kokos houd is dit echt het juiste recept voor jou!

INGREDIENTEN

700 gram kippenvlees, in stukjes, 1 tl zout, 1 tl paprikapoeder,1 tl peper, 6 eetl. Boter, 1 ui gehakt, 3 teentjes knoflook geplet, 100 gram amandelen. Geraspt en even in een droge koekenpan geroosterd 1 tl. tijmblaadjes, 1 laurierblad, 20 ml citroensap, 8o gram honing (ca. 3 eetlepels). 300 ml kokosmelk of gecondenseerde melk, 100 gram geraspte kokos., , VOOR DE PILLAFRIJST; 3 eetl boter,150 gram gebakken rijst, 600 gram kippenbouillon, 125 ml kokosmelk, 40 gram peterselie gehakt, 100 gram gehakte selderij, 100 gram sjalotjes gesnipperd, 100 gram kokosvlokken (of gemalen) 80 gram amandelschilfers., ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerde Kipfilets met verse kokosnoot in een vinaigrett

Deze kipfilet wordt gemarineerd in een vinaigrette

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet MARINADE: 1 el gember, versgeraspt 1 Spaanse peper, fijngemalen in de vijzel, 1 el neutrale olie, voor het bakken DRESSING: 1.25 dl slagroom 1-2 el rum 3 el citroensap, 40 gram vers kokosnootvlees, uit de schil, maar met het bruine vlies 300 gram rijpe meloen 1 kleine bindsla, 2 lente-uitjes fijngesneden.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geurige groene kipcurry

INGREDIENTEN

Geurige groene kipcurry, 4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden, olijfolie, 4 dl kokosmelk uit blik, 1 handvol gehakte pistachenoten, korianderblaadjes, , Groene currypasta, 6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt, 4-6 middelgrote groene pepertjes, van zaad ontdaan en fijngehakt, 2 tenen knoflook, 1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 1 eetl. korianderzaad, fijngewreven of geplet, 1/2 theel. zwarte peper uit de molen, (zee)zout en zwarte peper uit de molen naar smaak, een 1/2 handvol, limoenblaadjes, in stukjes gescheurd, 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt, 2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels, 3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels, 3 eetlepels extra virgin olijfolie, gehakte schil en sap van 1 limoen, , Salade/relish:, 16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden, 1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd, 1 theel. basilicum of koriander, een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt, 1 rood pepertje, dun gesneden, 1 eetl. olijfolie, zout en peper, sap van 1-2 limoenen,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver

Dit is een complete thaise maaltijd. De curry smaakt nog lekkerder in combinatie met de frisse, pittige salade. Al vele malen met veel succes voor vrienden gekookt.

INGREDIENTEN

- 500 gram kipfilet, - 1 bakje kastanjechampignons, - 1 aubergine, - currypasta, bij voorkeur zelf gemaakt, - 2 el vissaus, - 1 liter kokosmelk, - 1 el suiker, - gesneden verse rode pepers, - limoenblaadjes, - verse koriander, , voor de salade:, - 2 el olijfolie, - 2 rode pepers gesneden, - sap van 1 limoen, - halve komkommer in stukjes, - 6 tomaten in stukjes, - kokosnoot, gebruik de kokos in plakjes

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2008
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

verse santen

Veel werk maar wel het lekkerste.

INGREDIENTEN

1 kokosnoot

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Verse Santen

Veel werk maar wel het lekkerste.

INGREDIENTEN

1 kokosnoot,

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Groene kipcurry

Een recept van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden, olijfolie, 4 dl kokosmelk uit blik, 1 handvol gehakte pistachenoten, korianderblaadjes, , Groene currypasta, 6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt, 4-6 middelgrote groene pepertjes, van zaad ontdaan en fijngehakt, 2 tenen knoflook, 1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 1 eetl. korianderzaad, fijngewreven of geplet, 1/2 theel. zwarte peper uit de molen, (zee)zout en zwarte peper uit de molen naar smaak, een 1/2 handvol limoenblaadjes, in stukjes gescheurd, 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt, 2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels, 3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels, 3 eetlepels extra virgin olijfolie, gehakte schil en sap van 4 limoenen, , Salade/relish:, 16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden, 1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd, 1 theel. basilicum of koriander, een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt, 1 rood pepertje, dun gesneden, 1 eetl. olijfolie, zout en peper, sap van 1-2 limoenen,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kokospasta

Basisrecept voor currys

INGREDIENTEN

Verse kokosnoot

  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Indiaas
  •  10-20 min.
Nieuwste kokosnoot recepten
Populaire fruit recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top