1. Home
  2. Recepten
  3. Kokkels

Kokkels recepten (146)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kokkels met soja-balsamicosaus

Pittig voorgerecht

INGREDIENTEN

-350 g verse kokkels -1 th lepel olijfolie -1 sjalot (fijngesnipperd) -1 teen knoflook (uit de knijper) -1 th lepel fijngeraspte gemberwortel -1 el zachte sojasaus -1 el sherry -1 el balsamicoazijn -1 th lepel suiker -1 dl gevogeltebouillon -peper en zout -fijngehakte bieslook

Voorbereiding

-stoom de kokkels in 8 a 10 min gaar boven 5 dl water en laat daarna uitlekken

Bereidingswijze

-olie verhitten en de sjalot, look en gember fruiten -voeg de sojasaus, sherry en balsamicoazijn met de suiker erbij en breng aan de kook -voeg de bouillon erbij en laat inkoken tot 3/4 en kruid met peper en zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Tomatensoep met kokkels

Een ideale kans om voor de eerste maal met kokels kennis te maken....

INGREDIENTEN

-3 ansjovisfilets, -2 tenen knoflook (uit de knijper), -2 el olijfolie, -1 liter kokende visbouillon, -500 g gepelde tomaten in plakjes, -2 el kappertjes, -zout en peper, -3 el fijngehakte peterselie, -3 dl gekookte kokkels, -4 sneetjes geroosterd brood

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kip met kokkels

INGREDIENTEN

4 kippenbouten - 1 dikke plak rauwe ham in stukjes gesneden -100 gr chorizo, dik gesneden en in stukjes - 1 ui, gehakt - 2 flinke tenen knoflook, gekneusd - verse dragon - 1 blikje gezeefde tomaten - cognac - 3 dl rode wijn - 250 gr kokkels in de schelp - 200 gr kokkelvlees - 250 gamba's of grote garnalen - gehakte peterselie - 400 gr bleekselderij - 100 gram aardappelen - foelie - boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Portugal: Kokkels met wijn

* Ameijoas a Prata *Kokkels zoals ze bereid worden aan de Costa de Prata.

INGREDIENTEN

1,75 kg kokkels, 2 el olijfolie, 1-2 teentjes knoflook (geperst), handjevol peterselie, koriander en oregano (gemengd), 250 g tomaten, 4 el droge witte wijn, peper, zout

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Portugal: Kokkels met knoflookworst

* Ameijoas na cataplana *Kruidige, geurige schotel uit de Algarve, die in een cataplana wordt bereid, maar in een gewone pan of vuurvaste schaal met sluitend deksel kan ook.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 gesnipperde uien, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 75 g chorizo in stukjes, 75 g gerookte ham in blokjes, 1 tl piri-piri (zie piri-piri recept onder mijn eigen recepten) of tabasco naar smaak, 1 kg kokkels of andere schelpdieren, 1.1/2 el fijngehakte koriander, zout

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Verse gekookte kokkels

INGREDIENTEN

3 kg verse kokkels * 1 ui * 2 worteltjes * 1 prei * 1 stronk bleekselderij * verse peterselie * 2 dl droge witte wijn * verse tijm * zwarte peper van de molen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kokkels met witloof, kastagnechampignons en kerstomaatjes

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, gehakt - 2 teentjes look, gehakt - 3 el olijfolie - 500 gr kerstomaatjes, in twee gesneden - 250 gr kastagnepaddestoelen in schijfjes gesneden - 1 mespunt van elk : tijm, marjolein, oregano en basilicum - 4 stronken witloof, in stukken gesneden - 750 gr kokkels - een scheut sherry - 2 el boter - basilicumblaadjes ter garnering.

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Velouté van raapjes met garnalen en kokkels

INGREDIENTEN

200 gram rapen, 1 ui, teentje knoflook, 1 el bloem, boter, 1 liter visbouillon, 60 cl slagroom, 1 eierdooier, 1 kg verse kokkels van het wad, 1 ui, verse peterselie, 2dl droge witte wijn, peper, zout, 100 gram garnalen, 4 takjes dille

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kokkels met citroenmelisse en selderij

Lepelhapje

INGREDIENTEN

1 bleekselderij - 1/2 knolselderij - 1 kleine sjalot - 1 klein teentje knoflook - 40 kokkels - 2 takjes bladpeterselie - 1 dl. groentebouillon -- dl. witte wijn - 1 el. olijfolie bouquet garni (olijfolie met een kruidentuiltje in de fles) - 60 gr. boter - 6 blaadjes fijngesneden citroenmelisse - 1 kopje postelein

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Kokkels in antiboise (tomatendressing)

INGREDIENTEN

(voor 1 liter): 16 vleestomaten concassee (ontveld, zonder pitjes in kleine stukjes gesneden), 8 sjalotjes, 8 eetlepels olijfolie, 4 teentjes knoflook, 3 dl fond blanc of sterke bouillon, 3 dl tomatensap, 5 eetlepels citroenazijn, 2 eetlepels Aceto balsamico-azijn, peper-zout, dragon, basilicum, 400 gr kokkels.

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kokkels met witte wijn,knoflook en kruiden.

INGREDIENTEN

* 75 gr boter., * 100 ml olijfolie., * 200 gr sjalotten., * 6 ttentjes knoflook., * 2 laurierbladeren., * 1 theelepel gehakte tijm., * 300 ml witte wijn., * 100 ml Nolly Prat., * 4 eetlepels Pernod., * 2 citroenen,sap., * 1,25 kg kokkels., * 1 eetlepel gehakte peterselie., * 1 eetlepel gehakte dragon., * 1 eetlepel gehakte kervel., * 1 eetlepel gehakte bieslook., * Peper & zout.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste kokkels recepten

Spaghetti met tuinboontjes en kokkels

Pasta en zeevruchten voor het vakantiegevoel... Voorbereiding: 30 min., bereiding 25 min. voor 4 pers.

INGREDIENTEN

150 g jonge tuinboontjes (gedopt gewicht), 3 el olijfolie, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 1 kg kokkels, 1/4 l droge witte wijn, 500 g spaghetti, 12 kerstomaatjes, 2 el gehakte peterselie, versgemalen peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met tuinboontjes en kokkels

Pasta en zeevruchten voor het vakantiegevoel... Voorbereiding: 30 min., bereiding 25 min. voor 4 pers. van "vifke"

INGREDIENTEN

150 g jonge tuinboontjes (gedopt gewicht), 3 el olijfolie, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 1 kg kokkels, 1/4 l droge witte wijn, 500 g spaghetti, 12 kerstomaatjes, 2 el gehakte peterselie, versgemalen peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Portugal: Varkensvlees met kokkels

* Lombo de porco com ameijoas *Deze vreemde combinatie is een van de meest geliefde Portugese schotels; oorspronkelijk komt hij uit Alentejo

INGREDIENTEN

1 kg varkenslende in blokjes van 2,5 cm, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 el rode paprikapuree (zie mijn recepten onder sauzen/dressings: Portugese rode paprikapuree), 3 dl droge witte wijn, 1 laurierblaadje, 2 takjes koriander, peper, zout, 40 g spekvet (reuzel), 1 fijngesnipperde grote ui, 1 kg kokkels (schoongeboend en afgespoeld)

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Currystoofpot met Zeeuwse Kokkels

Zeeuwse kokkels op zijn Indonesisch.

INGREDIENTEN

Voor de Chapatis:, - 275 gr. volkorenmeel, - 1,25-1,50 ml. warm water - geklaarde boter, - zout, - bakplaat of pan, - folie, , , Voor de currystoof met Zeeuwse kokkels:, - 1 flinke kookpan;, - 1 kg mager runderstoofvlees, op smaak gebracht met peper en zout;, - 2 el witte wijnazijn;, - 2 tl kaneelpoeder;, - 3 flinke eetlepels pittige kerriepoeder;, - 2 flinke tenen knoflook, geperst of gehakt;, - 1 tl gemberpoeder;, - 1 laurierblad, verkruimeld;, - 1 tl kardemom/saffraan;, - 2 gesnipperde uien;, - 2 el ghee;, - een klein groen pepertje;, - gehakt 2,5 dl santen (kokosmelk), , - sap van een kwart citroen, - een flinke snuf cayennepeper naar smaak, - 1 kg verse kokkels in de schelp,

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Kokkels met chorizo en gedroogde ham

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie * 2 gesnipperde uien * 2 teentjes fijngehakte knoflook * 75 g chorizo in stukjes * 75 g gedroogde ham in blokjes * 1 theelepel piri-piri of naar smaak * 1 kg kokkels * 2 eetlepels fijngehakte koriander *, zout.

  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rog (vleugels) met witlof en kokkels

INGREDIENTEN

10 stuks rogvleugelfilets van 200 gr, 300 gr kokkelvlees (diepvr.), 400 gr kreukels (alikruiken vers), 3 uien, 3 stronken groene seldererij, 3 dl witte wijn, 1,5 kg witlof, 100 gr boter, ? citroen, 7 dl wijnazijn, 2 el verse bieslook, 2 kg aardappelen, 50 gr peterselie, ? schaal eetbare bloempjes, Peper, zout, nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rog (vleugels) met witlof en kokkels

INGREDIENTEN

10 stuks rogvleugelfilets van 200 gr, , 300 gr kokkelvlees (diepvr.), , 400 gr kreukels (alikruiken vers), , 3 uien, , 3 stronken groene seldererij, , 3 dl witte wijn, , 1,5 kg witlof, , 100 gr boter, , ? citroen, , 7 dl wijnazijn, , 2 el verse bieslook, , 2 kg aardappelen, , 50 gr peterselie, , ? schaal eetbare bloempjes, , Peper, zout, muskaatnoot, ,

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

In Witte Wijn Gestoofde Kokkels

INGREDIENTEN

250 gr kokkels, 1 dl droge witte wijn, 1 blaadje laurier, 5 gr boter, 1/4 citroen, zout, peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kokkels met gekonfijte paddestoelen en beurre blanc

INGREDIENTEN

1 kg kokkels, 140 gr boter, 4 sjalotten, 1 theel tijm-rozemarijn, 1 blaadje laurier, 2 teentjes knoflook, 2 dl witte wijn, scheut olijfolie., Voor de gekonfijte paddestoelen:, 150 gr boter, 150 gr shiitake, 150 gr mergelchampignons, 150 gr pieds de moutons, 1 teentje knoflook, 1 theel tijm-rozemarijn, peper & zout, olijfolie., ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ameijoas na cataplana (kokkels & knoflookworst)

INGREDIENTEN

2 lepels olijfolie, 2 gesnipperde uien, 2 tenen knoflook, 75 g chorizo in stukken, 75 g gerookte ham in blokjes, 1 theelepel piri-piri of tabasco naar smaak, 1 kg kokkels, 1.5 lepel gehakte koriander, zout

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Klassieke Paella met kokkels, mosselen en gamba's

Klassiek Valencians recept, zonder "herrie" of kunstmatige smaken!

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, 1 sjalot, genipperd, 1 rode paprika, brunoise, 1 Spaanse peper, gesneden, 150 gr. chorizo, brunoise, 3 tomaten, brunoise, 1 ltr. visboillion (Gallina Blanca), 250 gr. Bombarijst, 150 gr. kippendij, grof gesneden, 12 st. gamba's, 250 gr. kokkels, 250 gr. mosselen, 1 gr. saffraan, olijfolie, Bosje bladpeterselie.

  • Spaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2018
  • Spaans
  •  60-120 min.

Pladijs met mosselen, kokkels en gemarineerde groenten

Overheerlijk culinair gerecht ! De kokkels en mosselen zorgen voor het zilte karakter, de groene kruidensaus creëert dan weer de frisse toets die pladijs nodig heeft in dit gerecht.

INGREDIENTEN

700 g pladijs, citroensap, 2 stengels selder, 2 el bloemkoolroosjes en ½ bloemkool, 1 tomaat, 100 g gerookte paling, bloemkool, bieslook, 100 g beurre noisette (lichtgebruinde boter), 1 bot krulpeterselie, handvol kervel, 3 dl visfumet, 1 bot bieslook, dragon, handvol mosselen, handvol kokkels, zeekraal

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ameijoas a Prata (Portugese kokkels met wijn)

INGREDIENTEN

1.75 kg kokkels, 2 lepels olijfolie, 1 a 2 tenen knoflook, peterselie, koriander, oregano, 250 g tomaten, 4 lepels droge witte wijn, peper, zout

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

In witte wijn gestoomde mosselen met kokkels

INGREDIENTEN

3 kg kokkels * 1 kg mosselen * 2 dl droge witte wijn * 3 blaadjes laurier, 20 gr boter, 1 limoen * zout en zwarte peper van de molen

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kokkels met gekonfijte paddestoelen in beurre blanc

INGREDIENTEN

1 kg kokkels - 140 gr boter - 4 sjalotten - 1 theel tijm-rozemarijn - 1 blaadje laurier - 2 teentjes knoflook - 2 dl witte wijn - scheut olijfolie, Voor de gekonfijte paddestoelen : 150 gr boter - 150 gr shiitake - 150 gr grotchampignons - 150 gr pieds de moutons - 1 teentje knoflook - 1 theel tijm-rozemarijn - peper & zout - olijfolie

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Zeebaarsfilets met Kokkels (Medalhoes De Garoupa A Bulhao Pato)

Een heerlijk verfijnd zeegerecht uit Macau.

INGREDIENTEN

300 g zeebaarsfilets, 300 g kokkels, 2 dl olijfolie, 3 knoflookteentjes, 1/2 citroen, 10 g koriander, 30 g bloem, droge witte wijn

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

linguine a la vongole

Een heerlijk verrassend Toscaans recept dat maar weinig mensen kennen : spaghetti (of andere dunne lintpasta) met verse vongole (venusschelpen), of een stuk goedkoper met verse kokkels

INGREDIENTEN

400 gram spaghetti, pond verse vongole/venusschelpen of kokkels, scheutje olijfolie, 1 dl witte wijn., knoflook (naar smaak), piri piri pepertje (of spaanse peper), peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vispannetje

Vispannetje ala mijn zus, een waar feestmaal voor de vis liefhebber.

INGREDIENTEN

Verschillende vissoorten bv. kabeljouw, zalm,poon, mossels, garnalen, inktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, minimaal 4 tenen knoflook, 2 fijn gesneden uien, 2 tot 3 theelepels paprika poeder, 1 dl. port, 1 vis of kippebouillonblokje, en 0,5 liter water. Naar smaak peper en suiker.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

lombo de porco com ameijoas (porco alentejano)

Ik heb een tijdje in Portugal gewoond en gewerkt, en dit is mijn Portugees lievelingsgerecht. het recept vond ik in een portugees kookboek.

INGREDIENTEN

900g varkensvlees (in blokjes), 4 teentjes knoflook, 1 soeplepel "massa de piment?o" (=paprika/rodepepermengsel), 3 soeplepels reuzel(olie mag ook), 1 kg kokkels, 1 soeplepel zout

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cataplana

Een heerlijk Portugees visstoofpotje

INGREDIENTEN

400 gr stevige witvis (zeeduivel of zeewolf) in stukken, 20 mosselen, 12 garnalen met kop en schaal, 20 kokkels, 1 ui in ringen, 1 groene paprika in dunne reepjes, 2 tenen fijngesneden knoflook, 1 geschilde aardappel in 6 stukken, 1/2 fijngesneden spaanse peper zonder zaad, 2 ontvelde tomaten in blokjes, 1/2 l. visbouillon, 3 dl witte wijn, 1 el tomatenpuree, 1/2 bosje fijngehakte bladselderij, 1/2 bosje fijngehakte peterselie, 1 bosje fijngehakte koriander, 1/2 citroen, peper en zout, 1 tl. paprikapoeder, 1 laurierblad, olijfolie

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2013
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ameijoas na cataplana

Schelpdieren in Algarve-stijl; worden gekookt in een zgn. cataplana, een gewelfd gevormde, oorspronkelijk koperen snelkookpan. Als deze attractieve pan aan tafel geopend wordt, zijn de aroma's die vrijkomen van de gerookte ham, zeeverse schelpdieren, tomaten, paprika, piripiri en koriander, een verademing: de ware smaak van de Algarve. En de sappen worden verslonden met heerlijk brood, gemaakt van zuurdeeg. Het hele feestmaal wordt weggespoeld met een kruidige vinho verde als Quinta da Avelada, die u zo met grote teugen opdrinkt!

INGREDIENTEN

1 1/2 kg. schelpdieren (mosselen, kokkels en/of venusschelpen)3 eetl. extra virgine, olijfolie1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden4 teentjes knoflook, gepeld en in, plakjes gesneden4 dikke plakken gerookte, luchtgedroogde presunto (ham), in blokjes, gesneden (eventueel te vervangen door bacon of andere gerookte ham)1 chorizo, in, dobbelsteentjesca. 1 1/4 dl droge witte wijn5 verse tomaten1 groene paprika, ontzaad en in reepjes gesneden1-2 piripiripepers (of naar eigen smaak, je bent, gewaarschuwd!), ontzaad en in reepjes gesnedenhandvol grofgehakte, verse koriander, zoutzwarte peper

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tapas: Zeevruchten Met Koriander

Gemakkelijk, iets duurder, apart

INGREDIENTEN

1 kg gemengde zeevruchten; st. Jacobsschelpen, kleine inktvis, mosselen, kokkels, garnalen.

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Portugese kokkel-courgettesoep

INGREDIENTEN

Ingredienten: 1 kilo kokkels (schoongemaakt) of 200 gram gekookte kokkels, 1 fijngehakt teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 courgettes ( in dikke plakken gesneden), fijngeraspte schil van 1 citroen en wat sap, 1 eetlepel fijngehakte koriander, 1 liter groentebouillon, peper en zout., ,

  • Portugees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Portugees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Penne Ai Frutti Di Mare

Ofwel macaroni met schelpdieren

INGREDIENTEN

500 gram penne, 1 kilo kokkels, 1 kilo mosselen, ? dl. Slagroom, 1 glas witte wijn, 1 theel. kerrie, sap van ? citroen, tabasco, 150 gr. Krab, 100 gr. Garnalen, 2 eetl. fijngehakte peterselie, zout en peper., ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cocktail met Zeevruchten

INGREDIENTEN

1/2 kilo mosselen - 1/2 kilo kokkels - 75 gram garnalen - 75 gram krabvlees - peterselie - 1/2 eetlepel cognac - 1 dl slagroom - 1 ui - zout, peper - laurier - tomatenpuree - tijm.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Cocktail met Zeevruchten

INGREDIENTEN

1/2 kilo mosselen - 1/2 kilo kokkels - 75 gram garnalen - 75 gram krabvlees - peterselie - 1/2 eetlepel cognac - 1 dl slagroom - 1 ui - zout, peper - laurier - tomatenpuree - tijm

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zeevruchtencocktail met cognacroomsaus

Klassiek feestelijk voorgerecht dat steeds even lekker is en op voorhand gemaakt kan worden 

INGREDIENTEN

8 Scampi, 75 gram Noordzeegarnaal, 75 gram Krab, 500 gram Mosselen, 500 gram Kokkels, 2 Peterseliestengels, 1 tl Cognac, 1 takje Tijm, 1 dl Room, 1 blaadje Laurier, 1 Ajuin, 1 Kropsla, Tomatenpuree, Peper, Zout, Peterselie,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Cocktail Met Zeevruchten

INGREDIENTEN

1/2 kilo mosselen - 1/2 kilo kokkels - 75 gram garnalen - 75 gram krabvlees - peterselie - 1/2 eetlepel cognac - 1 dl slagroom - 1 ui - zout, peper - laurier - tomatenpuree - tijm

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste kokkels recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top