1. Home
  2. Recepten
  3. Kofte Kebab

Kofte kebab recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kofte kebab met tomatensaus en yoghurt

Yoghurtlu kofte kebabi

INGREDIENTEN

Voor de tomatensaus:, 1 klein fijngesnipperde ui, 2el extra virgin olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngeperst, 1 chilipeper ontzaden en fijn snijden, 750g gepelde fijngehakte tomaten of (2 blikjes gepelde tomaten in blokjes), zout en zwarte peper, 1el Tomatenketchup., , Voor de kebap, 2 -4 pita broodjes, 750g runder- of lamsgehakt, zout en peper, 1 middelgrote ui, fijngesnipperd, 50g fijngesneden bladpeterselie, 1tl sumak, 1/2 ltr naturel (volle) yoghurt of Turkse yoghurt 10%, 2el extra vergine olijfolie of 2el boter, 2-3 el pijnboompitten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Acili Antep Ezme (Turkse tomaten-pepersaus)

Een dikke, fris/pittige koude saus van fijngehakte tomaten, pepers, lente-uitjes en nog wat meer. Een heerlijke begeleider van gegrild vlees zoals köfte en kebab. Ook heerlijk bij gegrilde courgettes en aubergines, op een broodje of gewoon `zo` als meze.

INGREDIENTEN

4 middelgrote tomaten, zo smakelijk mogelijk, zaad verwijderd, 4 lente-uitjes (evt te vervangen door een rood uitje), 1 rode paprika, 1 spaanse peper (evt te vervangen door 1 theelepel chilipoeder), 1 eetlepel tomatenpasta, Sap van een halve citroen, Handje peterselie (vers) of wat meer, naar smaak, Olijfolie (extra vergine), Zout en peper, , Optioneel:, Munt en/of, 1-3 teentjes knoflook en/of, 1 theelepel Turkse granaatappelsiroop

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top