Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kofte Kebab

Kofte kebab recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kofte kebab met tomatensaus en yoghurt

Yoghurtlu kofte kebabi

INGREDIENTEN

Voor de tomatensaus:, 1 klein fijngesnipperde ui, 2el extra virgin olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngeperst, 1 chilipeper ontzaden en fijn snijden, 750g gepelde fijngehakte tomaten of (2 blikjes gepelde tomaten in blokjes), zout en zwarte peper, 1el Tomatenketchup., , Voor de kebap, 2 -4 pita broodjes, 750g runder- of lamsgehakt, zout en peper, 1 middelgrote ui, fijngesnipperd, 50g fijngesneden bladpeterselie, 1tl sumak, 1/2 ltr naturel (volle) yoghurt of Turkse yoghurt 10%, 2el extra vergine olijfolie of 2el boter, 2-3 el pijnboompitten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Acili Antep Ezme (Turkse tomaten-pepersaus)

Een dikke, fris/pittige koude saus van fijngehakte tomaten, pepers, lente-uitjes en nog wat meer. Een heerlijke begeleider van gegrild vlees zoals köfte en kebab. Ook heerlijk bij gegrilde courgettes en aubergines, op een broodje of gewoon `zo` als meze.

INGREDIENTEN

4 middelgrote tomaten, zo smakelijk mogelijk, zaad verwijderd, 4 lente-uitjes (evt te vervangen door een rood uitje), 1 rode paprika, 1 spaanse peper (evt te vervangen door 1 theelepel chilipoeder), 1 eetlepel tomatenpasta, Sap van een halve citroen, Handje peterselie (vers) of wat meer, naar smaak, Olijfolie (extra vergine), Zout en peper, , Optioneel:, Munt en/of, 1-3 teentjes knoflook en/of, 1 theelepel Turkse granaatappelsiroop

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top