1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Madeleines

Madeleines recepten (36)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Madeleines

Luchtig franse cake WW 1 point

INGREDIENTEN

2 eieren, 90 gr suiker geraspte schil van een citroen 1 snufje zout 100 gr bloem 1 koffielepel bakpoeder 100 gr minarine (dat is margarine van alpro) 1 koffielepel poedersuiker

Voorbereiding

Deeg moet een uur rusten!!!!

Bereidingswijze

De eieren met de suiker, de geraspte citroenschil en zout door elkaar kloppen. Bloem, bakpoeder en de minarine toevoegen en alles tot een glad deeg roeren. Het deeg een uur laten rusten! Madeleine vormpjes voor 3/4 vullen met deeg en in de voorverwarmde oven op de middelste richel bij 200 gr (gas stand 3) ca 10 minuten bakken. De afgekoelde madeleines eventueel met poedersuiker bestrooien.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Frans
  •  60-120 min.

Madeleines

Auteur Marcel Proust was dol op madeleines: voordat hij ze at doopte hij ze eerst in lindethee. Kcal p.st.: circa 65

INGREDIENTEN

Voor circa 25 stuks:90 gr poedersuiker, gezeefd; 50 gr bloem, gezeefd; 50 gr gemalen amandelen; 3 eiwitten; 100 gr gesmolten boter; 1 el geraspte citroenschil; boter om in te vetten.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Madeleines

INGREDIENTEN

2 grote eieren - mespuntje zout - 150 gram suiker - 150 gram bloem - 1 theelepel gist in poedervorm - 1-- gram boter

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Madeleines

INGREDIENTEN

- 250 gr zachte boter, - geraspte schil van 1 citroen, - 250 gr fijne suiker, - 250 gr bloem, - 6 eieren, - wat extra boter voor de vormpjes, - eventueel poedersuiker,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Madeleines

~~Om de snoeplust van hun meester te bevredigen, trachtten de patissiers van Stanislas elkaars verbeelding te overtreffen. Zo ontstonden enkele welgekende desserts zoals de Ali-baba, de voorganger van de Baba au rum, een cakeje dat sterk gearomatiseerd is met saffraan en gedompeld wordt in vino de Málaga. Het Midden Oosten was toen in de mode en de Madeleine leek daarbij aan te sluiten. Van de hertogelijke keukens verplaatste de madeleine zich naar de salons van Versailles. De dochter van Stanislas, koningin van Frankrijk, Marie Leszczynska, serveerde deze lekkernijen aan haar gasten.Na de dood van Stanislas in 1766, ging een van zijn patissiers, die de geheimen van de madeleines met zich meenam, voor zijn eigen rekening werken in Commercy. Volgens sommigen ging het om Pantaléon Colombé, de  stamvader van een herbergiers-, bakkers- en slagersfamilie die het geheime recept aan elkaar overdroegen. €De familie Colombé staat hoog gerangschikt in de lijst van de beste fabrikanten ooit en ze hebben al lang, en terecht, een goede reputatie.€ vertelt Dumont

INGREDIENTEN

200 gr. boter. 4eetlepels melk., 3 eieren. 100 gr kristalsuiker., 200 gr bloem  8 gr bakpoeder., zest van een onbespoten citroen of sinaasappel, of eetlepel citroenrasp (oetker),  

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2014
  • Frans
  •  10-20 min.

Madeleines

Lekker en gemakkelijk toetje, dat op het laatst voorzien zal worden van een glazuurlaagje. Dit recept is goed voor 12 stuks.....verrukkelijk !!!

INGREDIENTEN

-2 eieren en 60 g suiker, -geraspte schil van 1/2 citroen, -1/2 eetlepel rum, -60 g bloem en 60 g zachte boter, -boter om in te vetten, -bloem om te bestuiven, VOOR DE BEDEKKING:, -1/4 potje abrikozenjam, -2 eetlepels water, -100 g poedersuiker, -1 eetlepel citroensap, -1 eetlepel water

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  •  
  •  20-30 min.
Populaire koekjes recepten

Madeleines

.

INGREDIENTEN

200 gram ongezouten roomboter, 60 ml volle melk, 1 eetl. vloeibare honing, 3 stuks middelgrote eieren, 130 gram fijne kristalsuiker, 200 gram tarwebloem, 8 gram bakpoeder, 1 stuks citroen, schoongeboend

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2019
  • Frans
  •  30-60 min.

Madeleines

INGREDIENTEN

120 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder, 135 gr suiker, 4 eieren, geraspte schil van 1 citroen, 125 gr gesmolten boter, extra nodig: madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem, bestoven

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Madeleines

INGREDIENTEN

120 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder, 135 gr suiker, 4 eieren, geraspte schil van 1 citroen, 125 gr gesmolten boter, extra nodig: madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem, bestoven,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

madeleines

Lekker luchtig en met dat coco s poeder nog lekkerder

INGREDIENTEN

Voor 18 cakes, 120 g zelfrijsend bakmeel, 120 g margarine,120 g suiker, 2 eieren, , VOOR GARARINRING:, 100 A 150 G ABRIKOZEN OF FRAMBOZENjam, 100 G, GEDROOGDE KOKOS 9 A 18 BIGARREAUX, ANGELICA.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Madeleines

Weer een lekker koekje bij de thee(koffie kan ook)

INGREDIENTEN

150 gram suiker, zakje vanillesuiker, 175 gr. boter, 5eieren, 200 gr gezeefde bloem, 10 gr bakpoeder, 2 theelepels citroensap

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste madeleines recepten

Madeleines

INGREDIENTEN

100 gr.boter of margarine op kamer temperatuur., 100 gr.suiker., 2 eieren., 100 gr.bloem., 1/2 theel.bakpoeder., 2 eetl.abrikozenjam., 1 eetl.water., 50 gr.geraspte kokos.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

MADELEINES

INGREDIENTEN

Nog niet af, , body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040906122738.jpg)}--

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Madeleines

INGREDIENTEN

2 eieren, 125 gr boter, 125 gr poedersuiker, 100 gr bloem, ½ theelepel vanille extract, ½ theelepel citroensap, ¼ theelepel bakpoeder,

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  • Europees
  •  10-20 min.

franse madeleines

Ander recept van madeleines, heerlijk! Vooral als ze vers zijn

INGREDIENTEN

*120 lauwe gesmolten boter *100 d fijne suiker (evt fijnmalen) * 2 eieren *150 g zelfrijzend bakmeel * 1 eetlepel vloeibare honing *10 g vanillesuiker *snufje zout * evt. enkele dr. citroensap

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2006
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Limoen Madeleines

Madeleines zijn een klassier. Zo worden veelal met een citroensmaakje gemaakt, maar limoen bevalt me wat beter. Het recept is voor 18 gebakjes.

INGREDIENTEN

125 gram boter, 125 gram suiker, 125 gram bloem, 2 eieren, 1 limoen, 5 gram bakpoeder, beetje boter voor het insmeren van de bakvormpjes.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Koffie Madeleines

INGREDIENTEN

*90 gram boter, *125 gram kristalsuiker, *75 gram bloem, *2 theelepels oploskoffie, *100 gram gemalen amandelen, *4 grote eiwitten, *zout, *60 gram pure chocolade,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Madeleines met koffiesmaak

Voor zo'n 24 madeleines.

INGREDIENTEN

185 g boter * 65 g amandelpoeder * 75 g zelfrijzende bloem * 10 g oploskoffie * 180 g eiwit (4) * 185 g bloemsuiker * 1/2 eetlepel honing

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Winterse Madeleines

Lekkere madeleines. Niet moeilijk om te maken , zien er super uit als traktatie

INGREDIENTEN

, 200 g boter, 1 vanillestokje, 4/5 eieren eieren, 150 g suiker, 20 g bruine basterdsuiker, 5 g bakpoeder, 180 g bloem, 1 mespuntje zout, 1,5 eetlepel kaneel, 30 gr. blanke rozijnen, 30 gr. blauwe rozijnen, 30 gr. cranberrys, rum, Poedersuiker,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2016
  • Frans
  •  30-60 min.

Gevulde Madeleines

Kleine krenten en rozijnen cakejes.

INGREDIENTEN

125 gr. krenten, 125 gr. rozijnen, 1 of 2 eetl. rum, 250 gr. zachte boter, 250 gr. suiker, 1 eetl. vanillesuiker(zie mijn recept), 250 gr. eieren(ong.5 stuks., 250 gr. bloem,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Madeleines met honing.

INGREDIENTEN

Voor 24 stuks, . 125 g gesmolten boter, . 3 eieren, . 130 g fijne suiker, . 1 afgestreken eetlepel honing, . 150g bloem, . 1/2 zakje gistpoeder, . 1 onbehandelde citroen, . zout,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Madeleines uit librije`s atelier

Deze madeleines aten wij tot besluit van een kookworkshop in Librije s Atelier Thuis heb ik ze ook gebakken, circa 16 stuks, met behulp van een silicone-madeleinebakmatje

INGREDIENTEN

65 gr bloem, 150 gr boter, 150 gr eiwit (van 4 a 5 eieren), 185 gr poedersuiker, 65 gr amandelpoeder**, 2 gr bakpoeder

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  •  
  •  30-60 min.

Madeleines, heerlijke kleine cakejes.

Dit is een recept van Karin Luiten ik heb de tekst wat aangepast. Deze leuke cakejes smaken echt verrukkelijk. Ik heb al heel lang een uitgesleten Madeleine vorm in huis. Die vorm is van mijn vader geweest maar gek genoeg ben ik er eigenlijk nooit toegekomen om zelf deze lekkere cakejes te bakken. In dit recept zitten 4 bolletjes stemgember verwerkt maar de gembersmaak is zo subtiel dat ik denk dat zelfs gember haters ze lekker zullen vinden. De gemberbolletjes worden door een knoflookpers geknepen dus ze werden super fijn geknepen. Heb je geen Madeleine vorm neem dan neem je gewoon een cupcakevorm (ook leuk) en vul hem dan tot ongeveer de helft. Ik had de (hartjes) vormpjes tot driekwart gevuld maar vond ze een beetje te dik. Madeleines komen uit Frankrijk maar dit vind ik niet een echt Frans recept, meer een gewone (lekkere) Nederlandse versie. Het is voor ongeveer 12- 14 stuks (hangt van je vormpjes af). Mijn vorm is voor 9 Madeleines, ik hield wat over dus de rest in enkele hartjes vormpjes gedaan dat stond nog leuk ook. Misschien een idee voor de volgende Valentijnsdag? Ik kan geen fotos plaatsen helaas, zodra dat weer mogelijk is zal ik ze plaatsen.

INGREDIENTEN

- 100 g cakemeel, - (Geen cakemeel? Neem dan 100 g zelfrijzend bakmeel plus 1 theelepel bakpoeder), - 100 g boter, - 100 g suiker, - 2 eieren, - 4 bolletjes stemgember (uit een pot), - Snufje zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Madeleines met sinaasappel en amandel

Deze madeleines heb ik gemaakt tijdens een workshop bakken vanuit de Allerhande.Bij thuiskomst waren ze op voordat ik kon knipperen met mijn ogen!

INGREDIENTEN

200 gram boter, 60 mililiter melk, 3 eieren, 100 gram fijne kristalsuiker, 150 gram amandelspijs, 200 gram boter, 8 gram bakpoeder, 1 sinaasappel, 4 eetlepels amandelschaafsel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Madeleines Au Miel

Kleine cakejes in de vorm van schelpjes. In de buurt van Orleans (fr) ontstaan. Leuk en lekker.

INGREDIENTEN

2 eieren, 10 gr honing, 90 gr meel, snufje zout, 10 gr bruine suiker, 90 gr gesmolten boter (afgekoeld), 75 gr poedersuiker, 1/2 koffielepel bakpoeder.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse

Leuke caekjes(hartig mini taartje) als een amuse of voorgerechtje. Mooi geserveerd in een amuse schaaltje.

INGREDIENTEN

80 gram bloem, 1 zakje gist, 2 eieren, 5 el zonnebloemolie, 2 el geraspte gruyere geraspt, 2 dessertlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 mespuntjes nootmuskaat, Zout en peper, 1 plak gekookte ham,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Aardbei-vanilletrifle

Dit is een GEWELDIG sneller dan snel toetje! De trifle is simpel,heerlijk en o zo snel klaar. Recept is van Jamie!

INGREDIENTEN

-2 handenvol aardbeien en wa extra om te garneren., -1 eetlepel vanillesuikr of kristalsuiker., -2 1/2 dl slagroom., -1 vanillestokje,gespleten., -8 kleine rum babas of 8 madeleines of 4 muffins,gedrenkt in Limoncello(citroenlikeur., -5 dl vanillevla of custard., -Verse muntblaadjes.

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chocolademadeleines met fruit

In de winter- kersen uit Chili! Ik kreeg zin om te bakken.

INGREDIENTEN

voor de madeleines, 125 g boter, 100 g bloem, 25 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder, 125 g fijne kristalsuiker, 3 eieren, 1 tl oranjebloesemwater, , erbij, 2-3 (bloed)sinaasappels, sap van 1 sinaasappel, 1 kleine el suiker, 12 kersen (ontpit), 1 takje tijm

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Diplomaatpudding

INGREDIENTEN

3 eetlepels kirsch, 2 eetlepels water, 500 gram madeleines of lepelbiscuits, 1 potje zwarte bessenjam of pruimenjam van 450 gram, 1 bakje aardbeien, 2 eetlepels creme de cassis, peper uit de molen, 1/2 literblik abrikozen,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocolade – honingmadeleines

Ze zijn Mmmmmmmmmmmmmmmm jammie!!!!! De combinatie van chocolade + honing (échte natuurlijk) =

INGREDIENTEN

150g pure chocolade, 5 eieren, dooiers en witten gescheiden, 4 eetl honing, 125g suiker, 150g bloem, boter (om in te vetten)

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  •  
  •  60-120 min.

Honingmadeleines

In de Provence zijn de klassieke madeleines wat zachter en vochtiger, dit komt door toevoeging van honing !

INGREDIENTEN

-90 g zachte boter + kleine hoeveelheid gesmolten boter om de madeleinevormpjes in te vetten, -75 g fijne witte tafelsuiker, -2 th lepels gele basterdsuiker, -snufje zout, -1 el honing, -90 g bloem, -1 strak afgestreken th lepel bakpoeder, -2 eieren, -1 th lepel geraspte sinaasappelschil, -(desgewenst) poedersuiker

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Crème brulee met amaretto

Omdat ik wat eigeel over had na het bakken van madeleines, heb ik deze crème brulee gemaakt voor de volgende dag. Heerlijk en makkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 362 ml slagroom, 30 gr fijne kristalsuiker, 62 ml amaretto (likeur), poedersuiker

  • Fusion Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2010
  • Fusion Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis Van Peren Met Kastanjepuree

Creme fraiche en madeleines. Recept madeleines apart.

INGREDIENTEN

, 750 gr peren, geschild, in dunne schijven, 75 gr boter, gesmolten, 125 gr basterdsuiker, 2 eieren, 1 eidooier, 2 1/2 dl melk, 75 gr bloem, zout, 1 zakje vanillesuiker, , , , 1 blik kastanjepuree, creme fraiche, extra nodig: ruime ovenschaal, beboterd,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Crème brulee van mango met kardemom

Tussen de door mij uitgeknipte recepten trof ik deze crème brulee aan. Aangezien je voor het bakken van Madeleines 5 eiwitten gebruikt en je voor dit recept 5 eigelen nodig hebt, prima te combineren. Je kunt met deze hoeveelheid ook prima 6 (kleinere) vormpjes vullen.

INGREDIENTEN

2 rijpe mangos, 80 gr (fijne)suiker, 350 ml slagroom, 4 kardemompeulen, licht gekneusd, 5 eierdooiers, 50 gr rietsuiker

  • Fusion Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2010
  • Fusion Nagerecht
  •  60-120 min.

Madeleine , abrikozenkoekjes uit Frankrijk

INGREDIENTEN

75 gr suiker, 85 gr bloem, 2 eieren, vanillestokje, 85 gr boter, abrikozenmoes, vruchtenglazuur.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Boekweitpoffertjes met banaan en blauwe bessen

Een heerlijk, lekker en gezond ontbijt met boekweitpoffertjes, banaan en blauwe bessen voor een goede start in het weekeinde. Poffertjes stonden al lang op mijn to-do lijstje en het was een ideale gelegenheid om het boekweitmeel dat ik nog overhad van de kerstblini´s op te gebruiken.Een tijdje geleden heb ik een bakijzer uit de Tefal snack collectiongekocht. Door de uitwisselbare vormen kan er er vele verschillende zaken in bakken, van wafels over pannenkoeken tot madeleines en croquet. Dus misschien volgen er nog wel recepten in die richting. Andere gerechten die ik er al mee gemaakt heb zijn: Amerikaanse ricotta pannenkoeken met botermelk Blinis met gerookte zalm en appel-kaas creme En nu dus poffertjes, de Nederlandse mini-pannenkoeken. Ik herinner me nog dat ik die heb leren kennen als kind op vakantie in Zeeland. De grootste uitdaging bij het bakken is om het deeg in de vormpjes te krijgen. Dat moet natuurlijk relatief snel gaan en het is niet van met de soeplepel uitgieten. Ik doe het met twee koffielepels in €quenelle€-style  Bron: gerechtenweb

INGREDIENTEN

- 100 gram boekweitmeel, - 150 gram gewone bloem, - 1 koffielepel bakpoeder, - 150 ml melk, - 50 gram suiker, - 2 eieren, - 75 gram boter, - 1 koffielepel kaneel, - 1 pakje vanillesuiker, - zout, - 2 bananen, - een handvol blauwe bessen, - honing, - poedersuiker

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2019
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste madeleines recepten
Populaire koekjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top