Mini-sushiburgertjes
Ben jij ook zo dol op sushi? Het is tegenwoordig overal verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook zelf sushi maken. Voor een heerlijke variatie maken we mini-sushiburgertjes. Dit gerecht is heerlijk en ziet er ook nog eens prachtig uit!
Ingrediƫnten 6 recipe.people
60 g pijnboompitten, 1 bosje basilicum, blad geplukt, 1/2 bosje platte peterselie, blad geplukt, 65 g Parmezaanse kaas, geraspt, 150 ml olijfolie, versgemalen zwarte peper en zout, 1-2 el citroensap, 250 g sushirijst, afgespoeld, uitgelekt, handjevol krulsla, 250 g gerookte zalm, in plakjes, 1-2 el zwart sesamzaad, ,Bereidingswijze
1. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster pijnboompitten in enkele minuten goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen. Leg 6 blaadjes basilicum apart.2. Hak pijnboompitten, resterende basilicum, peterselie en Parmezaanse kaas met helft van olijfolie in het hakmolentje tot een grof mengsel. Giet resterende olijfolie erbij en pureer tot een vrij gladde pesto. Schep in een potje of schaaltje, roer er peper, zout en citroensap doorheen en zet in de koelkast.3. Bereid sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid uit op de bakplaat en laat afkoelen. Zet 2-3 uur in de koelkast.4. Verdeel de rijst in 2 delen. Vorm van 1 deel rijst 6 dikke, ronde schijfjes met je vingers; dit worden de onderkanten van de burgertjes.5. Vorm van het overige deel rijst 6 halve bolletjes door de rijst in het eierdopje of de bonbonbakvorm te drukken; dit worden de bovenkanten van de burgertjes.6. Bestrijk elke rijstonderkant met wat pesto en beleg met krulsla en een basilicumblad. Vouw er een plakje zalm bovenop en maak het burgertje af met een half bolletje rijst. Bestrooi de mini-sushiburgertjes met zwart sesamzaad.