1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Gevulde Koek

Gevulde koek recepten (68)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijke gevulde speculaas

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald. 

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel 125 gram donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels koek en speculaas kruiden (ik heb van Verstegen) je kan uiteraard een ander merk gebruiken) 150 boter in kleine stukjes gesneden. 2 eetlepels melk 2 eieren. 300 gram amandelspijs (ik heb een pakje van Baukje gebruikt) 1 theelepel geraspte citroenschil. Snufje zout. Bloem om het deeg op uit te rollen. Zakje garneeramandelen.

Bereidingswijze

Voorbereiding Zet alle ingrediënten van tevoren klaar. Snijd het blok amandelspijs in stukjes en dek af met folie. Zeef het bakmeel, basterdsuiker, zout en de koekkruiden boven een kom. Leg de boter erbij. Voeg melk toe en kneed de massa met een koele hand tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Smeer je bakblik of bakplaat in met boter en knip het bakpapier op maat. Bereidingswijze Haal het deeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen. Klop de eieren los, meng iets meer dan de helft met de citroenrasp door de amandelspijs. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties. Rol de eerste lap op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die in je vorm past. Druk het in je vorm. Verdeel met de bolle kant van een natte lepel de amandelspijs over het deeg en laat de deegranden vrij. Rol nu de andere deeglap uit. en druk de randen stevig dicht. Versier met amandelen en bestrijk met ei. Schuif de vorm (of bakplaat) net iets onder het midden van de oven. Bak hem in 35-40 minuten gaar (ik heb het op 40 minuten gehouden). Laat het in de vorm of bakplaat buiten de oven afkoelen.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

GEVULDE KOEK

Met dit weer is het in de bakkeuken heel gezellig.

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 150 gram boter, 100 gram witte basterdsuiker, 2 eieren, zout, 100 gram gemalen amandelen, 100 gram suiker, hele amandelen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2013
  •  
  •  30-60 min.

gevulde koek

Een ouderwetse lekkernij

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 g bloem, 150 g boter, 100 g basterdsuiker, een half ei, een ietsje zout, Voor de vulling heb ik gekozen voor ca 200 g kant-en klare amandelspijs.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gevulde koek met hazelnoot gemberspijs

Een nagerecht dat men vroeg moet plannen...De spijs kan 4 weken van te voren gemaakt worden; het deeg; 1 dag van te voren

INGREDIENTEN

125 gram hazelnoten zonder vlies, 1 gember bolletje, 100 gr suiker, 2 eieren, 2 ? eetlepel gembernat, 240 gram bloem, & 1 eetlepel voor het uitrollen, 150 gram boter of margarine, 100 gram gele basterd suiker ( witte kan natuurlijk ook ), 1 tl koekkruiden, ? theelepel kanneel, en een beetje zout,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas taartje

Het recept voor dit heerlijke speculaas taartje stond in een bijlage bij Libelle ergens in de jaren 70. Daarna heb ik al veel recepten van gevulde speculaas uitgeprobeerd, maar dit recept blijft favoriet. Ik heb deze keer amandelschaafsel gebruikt omdat ik geen hele amandelen in huis had. Allebei de soorten zijn natuurlijk te gebruiken. Lekker met Sinterklaas.

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel -, mespunt zout -, 2 afgestreken eetlepels speculaaskruiden -, 150 gram lichtbruine basterdsuiker -, 150 gram boter -, 1 lepel melk -, plm. 200 gram amandelspijs -, 50 gram ontvliesde amandelen of 50 gram amandelschaafsel -, om te bestrijken:1 eidooier -, 1 eetlepel melk

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevulde koeken

De lekkerste koeken zijn de zelfgemaakte gevulde koeken. Met dit recept maak je vrienden voor het leven (uitspraak van culinair journalist Lotje Deelman) LET OP: DEEG MOET 1 UUR RUSTEN IN DE KOELKAST!

INGREDIENTEN

, , 400 gram bloem, 250 gram roomboter, 200 gram basterdsuiker, Snufje zout, 2 eetl. Water, 14 halve (garneer) amandelen, 1 sinaasappel, 1 citroen, 200 gram amandel spijs, 2 eieren, , ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Populaire koekjes recepten

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

, 250 gr. zelfrijzend bakmeel, 125 gr. bruine donker basterdsuiker, 1 el koek- en speculaaskruiden, 150 gr. koude boter, 300 gr. amandelspijs, 2 eieren, 1/4 bakje garneeramandelen,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas

Zelfgemaakt het lekkerst. Dit recept is voor 1 grote of een paar kleine ronde gevulde koeken.

INGREDIENTEN

200 g zelfrijzend bakmeel, 125 g donkere basterdsuiker, 2 el koek- en speculaaskruiden (potje 20 g), 150 g roomboter, koud, 2 el melk, 2 eieren, 1 pakje amandelspijs (300 g), bloem om te bestuiven +, 1/2 zakje garneeramandelen (a 55 g)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas, is de favouriet van Sinterklaas.

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, zout naar smaak, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gr boter, 2 eetlepels melk, 1 portie Amandelpers, 50 gr witte amandelen, 1 eierdooier.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevulde Koeken

INGREDIENTEN

425 gram bloem, 225 gram boter, 250 gram basterdsuiker, 50 gram ei, 5 gram kaneel, 3 gram zout, citroenessence, 25 halve amandelen, , Voor de vulling:, 400 gram amandelspijs, 50 gram ei, citroenessence, 1 eetlepel slaolie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas

Nu Sint Nicolaas weer in Nederland is, is het weer tijd voor gevulde speculaas.

INGREDIENTEN

200 g zelfrijzend bakmeel125 g donkere basterdsuiker2 eetlepels koek- en speculaaskruiden150 g koude roomboter (ongezouten)2 eetlepels melk2 eieren1 pakje amandelspijs (300 g)1/2 zakje garneeramandelen (55 g)bloem om te bestuiven,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Nieuwste gevulde koek recepten

gevulde speculaas

INGREDIENTEN

200 g zelfrijzend bakmeel, , 125 g donkere basterdsuiker, , 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden, , 150 g koude roomboter (ongezouten), , 2 eetlepels melk, , 2 eieren, , 1 pakje amandelspijs (300 g), , 1/2 zakje garneeramandelen (55 g), , bloem om te bestuiven,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel - 125 gram donkere basterdsuiker - 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden - 150 gram koude ongezouten roomboter - 2 eetlepels melk - 2 eieren - 1 pakje amandelspijs a 300 gram - 1/2 zakje garneeramandelen a 55 gram - bloem om te bestuiven, ,

  • Spaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-2005
  • Spaans
  •  60-120 min.

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

? 200 g zelfrijzend bakmeel, ? 125 g donkere basterdsuiker, ? 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden, ? 150 g koude roomboter (ongezouten), ? 2 eetlepels melk, ? 2 eieren, ? 1 pakje amandelspijs (300 g), ? 1/2 zakje garneeramandelen (55 g), ? bloem om te bestuiven

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

gevulde koeken

Heerlijke suikervrije koek

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 275 gram rijstebloem, 175 gram plantaardige margarine, 125 gram rijstestroop, , Voor de vulling:, 100 gram amandelmeel, beetje rijstestroop,

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2005
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, Zout naar smaak, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 gr bruine basterdsuiker, 150 gr boter, 2 eetlepels melk, 1 portie amandelspijs, 50 gr witte amandelen, 1 eidooier

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevulde speculaasrepen

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 125 g bruine basterdsuiker, 1 eetl. speculaaskruiden of koekkruiden, 1 eetl. melk, 175 g boter, in blokjes, 2 eieren, 1 eetl. sinaasappellikeur, 300 g amandelspijs, bloem, 2 eetl. geschaafde amandelen, , , , ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde koeken

Een ambachtelijke bereide gevulde koek kost bij de warme bakker namelijk al gauw € 1,30 of meer. Vandaar dat ik in dit artikel ga uitzoeken hoe je zelf die heerlijke ambachtelijke gevulde koeken kunt maken en of dit echt veel goedkoper is dan die van de warme bakker.

INGREDIENTEN

- 150 gram boter € 0,70, - 2 eieren € 0,35, - een beetje zout € 0,01, - 200 gram bloem € 0,10, - 100 gram basterdsuiker € 0, 30, - 200 gram amandelspijs € 2,50, - 6 witte amandelen € 0,10, - beetje water € 0,00, - schone kwast € 0,00

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2013
  •  
  •  0-10 min.

Gevulde Speculaas

Sinterklaas, nog even en het is weer zover: Maak nu de lekkerste gevulde speculaas zelf

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, zout naar smaak, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gram boter, 2 eetlepels melk, 1 portie amandelspijs, 50 gram witte amandelen, 1 eidooier

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde koeken

INGREDIENTEN

* 200 g bloem, * 150 g roomboter, * 100 g basterdsuiker, * 1 ei, * enkele amandel of een pinda ongezout, * 125 g amandelspijs,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gevulde Koeken

Lekker gevulde koeken

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 gram bloem, 200 gram boter, 100 gram basterdsuiker, 1/2 losgeklopt ei, mespunt bakpoeder, Voor het vulsel:, 250 gram amandelspijs, wat losgeklopt ei, iets citroensap,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

600 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 300 gram bruine basterdsuiker, 300 gram koude boter in stukjes gesneden, ? dl melk, 3 eetlepels speculaaskruiden of koekkruiden, mestpuntje zout., Voor de vulling:, 250 gram amandelspijs, 2 eetlepels room, citroenrasp, , Voor de garnering:, los geklopt ei, amandelen, eetlepel water, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, Zout naar smaak, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 gr bruine basterdsuiker, 150 gr boter, 2 eetlepels melk, 1 portie amandelspijs, 50 gr witte amandelen, 1 eidooier

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

gevulde appels *

Neem harde appels, of liever stevige, ze mogen niet tot moes worden. Vul ze rijk. Maak er liefdesappels van. Wat dat zijn? Appels met liefde bereid.

INGREDIENTEN

4 grote elstar, 2 dikke plakken ontbijtkoek, 25 g zachte boter, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 3 eetl. gesnipperde gemberbolletjes, 50 g gehakte pecannoten, 4 kaneelstokjes, 2 eetl. poedersuiker,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Gevulde koeken

Zelf gemaakt, veel smakelijker!

INGREDIENTEN

300 gr boter, 250 gr bloem, 175 gr basterdsuiker, 2 eieren, 200 gr amandelspijs, 1 ei, iets water,

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

200 g zelfrijzende bloem, 100 g bruine basterdsuiker, 120 g boter, 1 eetlepel speculaaskruiden, 250 g amandelspijs, 1 eetlepel koffieroom, 1 ei, 20 g amandelen, zout.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gevulde kruidkoek.

Sinterklaas lekkernij

INGREDIENTEN

20 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr bruine basterdsuiker, 3 theel koek/speculaaskruiden, ? theel gemberpoeder, ? theel witte peper, 1 ei, 1 dl melk, 3 eetl gembersiroop of honing, 25 gr boter, 100 gr noten (hazelnoten, walnoten), 50 gr gembersnippers, boter om in te vetten, paneermeel.,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gevulde Amandelharten

Voor valentijn

INGREDIENTEN

125 gram basterdsuiker - 175 gram roomboter -, 250 gram bloem - 25 gram ei of melk - zout -, hele ontvliesde amandelen.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Gevulde speculaas

SINTERKLAAS

INGREDIENTEN

250 gr. zelfreizend bakmeel, zout, 2 eetl.speculaaskruiden, 150 gr. lichtbruine basterdsuiker, 150 gr. boter of margarine, 1 eetl melk, amandelspijs, 50 gr. amandelen, 1 eetl. melk,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel - zout naar smaak - 2 eetlepels speculaaskruiden - 150 gram bruine basterdsuiker - 150 gram boter - 2 eetlepels melk - 1 portie amandelspijs - 50 gram witte amandelen - 1 eidooier

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Spaans
  •  30-60 min.

Gevulde boterkoek

INGREDIENTEN

300 g bloem, 175 g basterdsuiker, mespunt zout, 2 zakjes vanillesuiker, 250 g harde boter of margarine (of half om half), 1 groot ei, 250 g (diepvries)amandelspijs, 1 zakje garneeramandelen, 50 g gepelde hazelnoten,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gevulde speculaas

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, , zout naar smaak, , 2 eetlepels speculaaskruiden, , 150 gram bruine basterdsuiker, , 150 gram boter, , 2 eetlepels melk, , 1 portie amandelspijs, , 50 gram witte amandelen, , 1 eidooier.,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gevulde Bienenstich

INGREDIENTEN

250 gram boter, 250 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker, 4 eieren, 500 gram bloem, 1 pakje bakpoeder.

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Duits
  •  20-30 min.

Gevulde speculaas.

INGREDIENTEN

600 gram bloem-, , 2 theelepels bakpoeder-, , 300 gram bruine basterdsuiker-, , mestpuntje zout-, , 300 gram koude boter in stukjes gesneden-, , ? dl melk-, , 3 eetlepels koekkruiden of speculaaskruiden., , Voor de vulling:, , 250 gram amandelspijs-, , twee eetlepels room-, , citroenrasp-, , Voor de garnering:, , Amandelen-, , los geklopt ei-, , eetlepel water.,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Gevulde kruidkoek

INGREDIENTEN

Nodig voor een cakevorm van 1 1/2 liter inhoud, 15 gr zachte magarine of boter, 250 gr zelfreizend bakmeel, 1/2 thl zout, 3 thl kaneelpoeder, 1/2 thl gemberpoeder, 1/2 thl anijszaadjes of gestampte muisjes, 1 mespunt nootmuskaat, 1 mespunt kruidnagelgruis, 50 gr bruine basterdsuiker, 100 gr gesnipperde dadels of gembernootjes, 50 gr amandelsnippers, 125 gr huishoudsiroop of 100 gr siroop en 3 el gembernat, 2 dl magere melk

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Gevulde boterkoek

Lekker met amandelspijs

INGREDIENTEN

250gr bloem, 225 gr koude roomboter, 125 gr fijne tafelsuiker, 1 snuf zout, 1 snuf kruidnagelpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 300 gr amandelspijs, 1 eidooier, 4 eetl bakgember, 2 eetl gembersiroop

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

gevulde appels

Een receptje met ontbijtkoek, van de pagina van Peijnenburg.

INGREDIENTEN

4 grote elstar appelen, 2 dikke plakken ontbijtkoek, 25 g zachte boter, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 3 eetl. gesnipperde gemberbolletjes, 50 g gehakte pecannoten, 4 kaneelstokjes, 2 eetl. poedersuiker, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

gevulde aardappelkoek

Lekker en voedzaam.

INGREDIENTEN

4 grote aardappels, 1 winterpeen, 2 uien, halve komkommer, 3 eieren, peterselie, knoflook, wat olijfolie en, peper en zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde kokoskoek

Een volkorenkoek met een verrassende bite...., die met een beetje aanpassing ook een notenkoek kan worden.

INGREDIENTEN

- 1oo gram volkoren speltmeel, - 100 gram havermout, - 50 gram kraksmakkers (gepofte granen), - 150 gram gerstemoutstroop, - 200 gram boter, - 1 pakje honingkokosbrood banaan, - handje geschaafde amandelen,

  • Biologisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Biologisch
  •  60-120 min.

Ge­vul­de spe­cu­laas met aman­del­mij­ter

Wij gaan echt niet wachten tot Sint deze kruidige koek meebrengt. We bakken €m lekker zelf.

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 125 g donkerbruine basterdsuiker, 1 el koek- en speculaaskruiden, 1 mespunt zout, 150 g boter, 300 g amandelspijs, 2 eieren, 25 g garneeramandelen

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

gevulde pannenkoekjes

Ook een lekker Licht tussendoortje, die vlug klaar is.

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 3 eetlepels bloem, 75 gr gemale kaas, 2 snede ham van ongeveer 1 cm dik, 1/2 l melk, bieslook & peterselie. dan een pannenkoeken deeg voor ongeveer 8 stuks(maar vervang de suiker door peper en zout)en 1 eigeel om ze dicht te plakken.

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Nieuwste gevulde koek recepten
Populaire koekjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top