Arepa Di Pampoena (Pompoen Pannenkoekjes)
Antiliaanse zoete pannekoekjes van pompoen. Lekker als nagerecht.
Ingrediënten 2 recipe.people
100 gram pompoen, 200 ml water, 1/2 theel. zout, 100 gram bloem, 1/2 theel. bakpoeder, ongeveer 100 ml melk, 1 ei, 2 eetl. rozijnen, 1/2 theel. kaneel, 2 eetl. margarine, 1 eetl. suiker.Bereidingswijze
Snij de pompoen in stukjes en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar in het water met zout. Giet de poempoen af, en prak hem fijn met een vork. Voeg de bloem, bakpoeder, melk, ei rozijnen, suiker en kaneel toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is (iets dikker dan pannekoek beslag). Laat de margarine heet worden in een koekenpan, en bak de arepa's met z'n drieen te gelijk in de pan tot ze goudbruin zijn. Warm eten. Eventueel met nog wat suiker bestrooien.