- Eigen recept
Hollandse erwtensoep
Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik.
400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworster, bos selderij.
Breng de spliterwten met 2 liter water, het rookspek, de hamschijf, laurierblaadjes en peperkorrels en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en selderijknol en snijd in blokjes. Schep het vlees uit de soep en snijd in blokjes. Voeg dit met de prei, wortel, aardappels en knolselderij bij de spliterwten en kook ca. 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Hak de selderij. Neem de worst uit de pan en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst met de selderij toe en warm nog ca. 5 minuten door.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-03-2009Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!
Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!
1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op29-10-2012Nederlands> 120 min.
Knolselderij
Heerlijke groenteschotel !
1 kg. schoongemaakte knolselderij, 3 eetlepels olijfolie, zout naar smaak,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-08-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Knolselderij
Knolselderij in een romige mosterddressing
2 theelepels goudkleurig mosterdzaad, 1 theelepel Dijonmosterd, 1/2 eetlepel balsemienazijn, 90 gram fromage fraise, 1 grote knolselderij.,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-2002Internationaal10-20 min.
Knolselderij rostikoekjes
Halve knolselderij, 1 eetl. bloem, 2 eieren, zout en peper
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-2010Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Kastanjepuree met knolselderij
Kastanjepuree met knolselderij smaakt uitstekend bij vrijwel alle wildgerechten (wild konijn, haas, ree, hert en wildzwijn). Ook bij gerechten met varkensvlees doet de puree het uitstekend. Gebraden varkensfricandeau met gebakken spruitjes en kastanjepuree met knolselderij is een voorbeeld van een uitstekende combinatie.
1 kg gram tamme kastanjes (750 gram gepeld gewogen), - 500 gram knolselderij (400 gram schoongemaakt gewogen), - 1 eetl. limoen of citroensap, - 60 gram boter (op kamertemperatuur), - 2 eetl. slagroom, - eventueel 1 a 2 eetl. melk, - zout, - witte peper uit de molen, - 1 eetl. fijngesneden bieslook,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2001Nederlands Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Zalige pompoensoep met knolselderij
Eindelijk een pompoensoep die ons heerlijk smaakte. De knolselderij geeft een bijzonder accent. Pompoen heeft zelf weinig smaak, maar deze combinatie is fantastisch. De zure room is het puntje op de i. Proberen dus! Tip van Zizypha bij reacties: Bak de laurierbladeren mee met de ui ! Vet houdt smaak beter vast dan water.
Plm.1,25 kilogram pompoen (liefst Hokkaido-pompoen rond oranje), 150 gram knolselderij, 1 ui, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 laurierblad, 1 ½ eetlepel kerriepoeder, 1 ½ liter water, 3 groentebouillontabletten, zout, peper, 3 eetlepels fijngesneden peterselie of selderijblad, zure room
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2008Nederlands20-30 min.
knolselderij soep
Vaak gebruik je voor een gerecht een halve knolselderij en houd je een helft over. Met deze lekkere soep maak je je knolselderij op.
3 - 4 sjalotjes, knoflook, 3 tot 4 ons knolselderij (een halve), 2 aardappels, groentebouillon, bakje mascarpone
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2013Nederlands20-30 min.
knolselderij puree
Winters gerecht
De grootste knolselderij, 1 citroen, pakje room 2 dl, peper, zout, nootmuskaat
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-2000Frans Bijgerecht30-60 min.
gegratineerde knolselderij
Recept volgens de mehode Montignac.
1 knolselderij, 2 of 3 tomaten, 1 ui, 1 1/2 ons kaas, 1 bekertje creme fraiche .
- Montignac Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2000Montignac Voorgerecht30-60 min.
Knolselderij gehakttaartje
Hartige taart met gehakt en knolselderij.
9 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid1/2 knolselderij (a 1 kg)2 eieren300 g gehakt half-om-half1 bekertje crème fraîche (125 ml)100 g jonge kaas, geraspt3 el sladressing balsamico (fles 270 ml)1 zak eikenbladslamelange (200 g)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-02-2010Hoofdgerecht30-60 min.
mediteranne knolselderij
Lekker bijgerecht in combinatie met andere Italiaanse gerechten. Lekker bij gestoofd lams en rundvlees.
* 1 knolselderij, * 1 dl melk, * water, * 8 blaadjes salie, 5 gedroogde tomaten op olie, 2 eetlepels olijfolie, 25 gram boter, 2 eetlepels gesnipperde peterselie, parmezaanse kaas
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-01-2000Italiaans Bijgerecht10-20 min.
Chips van knolselderij
1/2 knolselderij, ? olie om te frituren, ? zeezout,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2003Nederlands Bijgerecht20-30 min.
KNOLSELDERIJ BALLETJES.
Weer eens wat anders als garnituur.
1 Knolselderij, 50 gr.boter, peper en zout.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-01-2000Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Chips van knolselderij
? 1/2 knolselderij, ? olie om te frituren, ? zeezout,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-01-2002Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Knolselderij met noten
Heel eenvoudig en net weer iets anders
-400 g knolselderij, -4 el walnoten, -2 el notenolie, -1 th lepel groentebouillonextract, -snufje tijm
- Belgisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-03-2004Belgisch Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Knolselderij salade
Lekker recept en beslist anders dan de gekochte versie! Heel makkelijk te maken. Heerlijk bij een barbecue,succes verzekerd.
Voor de saus:, 4 eetlepels mayonaise., 4 eetlepels room of yoghurt., 1-2 eetlepels citroensap., zout en peper., Voor de salade:, 250 gram fijngeraspte knolselderij., 250 gram fijngeraspte appel (zoet zuur)., 50 gram grof gehakte walnoten., 4 schijven ananas klein gesneden., Wat citroensap.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-12-2004Nederlands10-20 min.
Knolselderij- appelsalade
Deze frisse salade wordt hier samen met stevig notenbrood gegeten. In de nazomer, als de eerste appels er zijn, is dit gerecht op zijn best.
1/2 geschilde knolselderij, sap van halve citroen, versgemalen peper, zout, 1 grote rode ongeschilde appel, 5 eetlepels mayoniase, 2 eetlepels walnoten, 1 notenbrood, 1 eetlepel olijfolie.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-08-2011Nederlands10-20 min.
Chips van knolselderij
Snack of bijgerecht.
1/2 knolselderij, olie om in te frituren (b.v. Zonnebloemolie), zeezout, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-200130-60 min.
knolselderij gratin
1 knolselderij 2 of 3 tomaten 1 ui 1 1/2 ons kaas bekertje creme fraiche
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-09-2002Belgisch Bijgerecht30-60 min.
knolselderij rozetjes
1 grote knolselderij, 1 el citroensap, 1 el room, 50 gram geraspte kaas, peper en zout
- Montignac Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2003Montignac Bijgerecht30-60 min.
Friet van knolselderij
Lekker met zelfgemaakte mayonaise! Eet smakelijk!
1 knolselderij, 1 eetlepel paprikapoeder, verse peterselie, peper en zout naar smaak
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-2016Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Gegratineerde knolselderij
600 gram knolselderij, in kleine dobbelsteentjes, 50 gram boter of margarine, 1 dl bouillon, van tablet, zout, peper, 30 gram gruyere kaas, geraspt
- Vegetarisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-07-2002Vegetarisch Bijgerecht30-60 min.
Provencaalse knolselderij
1 knolselderij, in blokjes, 1 winterwortel, in schijfjes, 25 g boter, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook uit de pers, 1 rode paprika, in reepjes, 1 tl provencaalse kruiden, 1 el tomatenpuree, 2 dl kruidenbouillon, zout, peper, 50 g geraspte kaas,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-2002Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Knolselderij met kerrie
Simpel maar succesvol
1 kleine knolselderij, 2 eetlepels citroensap, 25 gr. boter, 1 theelepel mild kerriepoeder, 1 eetlepel gembersiroop, zout, peper, 2 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte bladselderij.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2002Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Gefrituurde knolselderij
Knolselder frietjes zijn heerlijk als warm hapje bij de lunch of als groente bij de warme maaltijd, zelfs als borrelhapje bestrooid met zout is het heerlijk
-1 knolselderij (circa 500 g), -2 l water, BESLAG:, -80 g bloem; 5 eetlepels melk; 1 ei, -zout,witte peper;geraspte nootmuskaat
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2002Belgisch20-30 min.
Rucolasoep met knolselderij
Een lekkere soep met een aparte smaak. Heel makkelijk en snel te maken! Ook geschikt voor vegetariers.
Boter of olie, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, pak rucolasla (c.a. 125 gram), tuinkruidenbouillonblokken, 1 knolselderij, pakje koksroom, peper, zout, , In de supermarkt heb je vaak rucola-slamix. Daar zitten dus ook andere sla-soorten bij. Probeer aan verse rucola te komen, maar als dat niet lukt kun je ook die slamix gebruiken. Ik heb de soep zelf ook ooit gemaakt met slamix en dat smaakt ook prima.
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-2003Vegetarisch20-30 min.
Knolselderij met pesto
Energie 690 kCal- Eiwit 11 g- Vet 59 g- Koolhydraten 29 g (per eenpersoonsportie)
1 kleine knolselderij, gewassen en geschild, 100 g bloem, 100 ml zonnebloemolie, 1 zakje selderij (40 g), 25 g parmezaanse kaas, grofgeraspt, 55 g walnoten, 1 teentje knoflook, 1 dl olijfolie
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2009Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Knolselderij Met Pompoen
Verrassend recept.
300 gr pompoen. 200 gr knolselderij met loof. 1 banaan. 2 el rozijnen. 1 ui. 1 teentje knoflook. 2 el geschaafde amandelen. 2-3 el olie. 1 tl kerrie. 1/2 tl gemberpoeder.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-03-1999Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Spekjestaart met knolselderij
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 knolselderij, 3 (rode) uien, zout, 125 g magere spekreepjes, bloem om uit te rollen, 4 eieren (M), 1 dl room culinair, 1 el gedroogde oregano,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gegratineerde knolselderij
600 gr knolselderij, 100 geraspte Zwitserse kaas, peper, zout, verse peterselie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Knolselderij Salade
Een hele frisse aparte salade
2 bekers zure room, sap van 1 citroen, 2 eetl honing, 2 eetl sesamzaadjes, 100 gr rozijnen, 1/2 knolselderij, 2 appels, 100 gr belegen kaas, 100 gr walnoten
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-04-2000Nederlands20-30 min.
Knolselderij met tomatensaus
1/2 of 1 kleine knolselderij, zout, 1/4 rode paprika, 1/2 ui, 1/2 kleine prei, 1/2 teentje knoflook, 1 eetlepel olie, 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 1/2 dl gepureerde tomaten, eventueel geraspte kaas,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2004Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Aardappelgratin Met Knolselderij
Een recept voor de combinatie-magnetron
500 gram aardappelen (Charlotte of Nicola, gewicht = ongeschild), 1/2 knolselderij (ongeveer 500 gram), 2,5 dl. room, zout en peper, 150 gram geraspte pittige kaas, 25 gram boter
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-1999Belgisch Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Knolselderij, winterwortelsoep
Een halve knolselderij over en nog wat winterwortels.... daar kwam dit heerlijke soepje uit. Lekker op een winterse dag, maar smaakt ook prima in de andere jaargetijden
Halve knolselderij, 4 winterwortels, 2 teentjes knoflook, 300ml bouillon, melk of kookroom, scheutje olijfolie,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2016Nederlands30-60 min.
Knolselderij soepje
Een makkelijk en gezond soepje! Variant op die van Jamie Oliver die het met kookroom en walnoten maakt.
- 1 knolselderij, - 2 teentjes knoflook, - klein bosje tijm, - (kippen/groente)boullionblokje (of zelfgetrokken), - 1 blaadje laurier, - water, - peper en zout, - klontje roomboter, - scheutje olijfolie
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-02-201420-30 min.
spruitjes met knolselderij
Een lekkere winterschotel
500 gr. spruitjes--200 gr. knolselderij--175 gr. mager gerookte spek--50 gr. boter--1 ui--zout--nootmuskaat--100 gr. geraspte kaas--1 eetl. paneermeel
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-2001Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
schnitzel met knolselderij.
1 kleine knolselderij, 75 g boter of margarine, 1 glas sherry, zout, peper, 2 takjes peterselie, 4 varkensschnitzels a 100 g, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. bouillonpoeder.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-01-2002Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Gehaktschijf met knolselderij.
1 ui, ? kleine knolselderij, 1 eetl. citroensap, 400 g varkensgehakt, 3 eetl. paneermeel, 2 eetl. koffieroom, zout, peper, ? theel. paprikapoeder, 3 eetl. boter of margarine, 1 takje peterselie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-05-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Gegratineerde Knolselderij
Met een laagje Gruyere.
600 gr. knolselderij in kleine dobbelsteentjes (ongeveer 1 grote knol), 50 gr. boter, 1 dl. vleesbouillon, zout, peper, 30 gr. Gruyerekaas
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-1999Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Knolselderij En Tuinkers
Frisse rauwkorstsalade. Lekker voor de slanke lijn.
1 knolselderij, 2 eetl. citroensap, 1 bakje tuinkers, 6 eetl. magere yoghurt, 1 eetl. mosterd, peper, zout, mespuntjes kerriepoeder, 1 eetl. kappertjes, bosje radijsjes.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2001Nederlands30-60 min.
-
knolselderij
van els33 , 16 recepten, 0 volgers
-
knolselderij
van bigmama41 , 1 recepten, 0 volgers
-
knolselderij
van wpgdewit , 1 recepten, 0 volgers
-
knolselderij
van edithje81 , 1 recepten, 0 volgers
-
Knolselderij
van Sassebassie , 1 recepten, 0 volgers
-
Knolselderijgestoofd
van Janny_van_Delden351 , 1 recepten, 0 volgers
-
knolselderij
van brendaatje1989 , 1 recepten, 0 volgers
-
Knolselderijsoep met spekjes
van pol62 , 1 recepten, 0 volgers
-
knolselderij
van jiska1985 , 1 recepten, 0 volgers
-
peen en uien knolselderij
van gerardzalm , 1 recepten, 0 volgers