1. Home
  2. Recepten
  3. Knolselderij

Knolselderij recepten (2.449) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Hollandse erwtensoep

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik.

INGREDIENTEN

400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworster, bos selderij.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Knolselderij

Heerlijke groenteschotel !

INGREDIENTEN

1 kg. schoongemaakte knolselderij, 3 eetlepels olijfolie, zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Knolselderij

Knolselderij in een romige mosterddressing

INGREDIENTEN

2 theelepels goudkleurig mosterdzaad, 1 theelepel Dijonmosterd, 1/2 eetlepel balsemienazijn, 90 gram fromage fraise, 1 grote knolselderij.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Knolselderij rostikoekjes

INGREDIENTEN

Halve knolselderij, 1 eetl. bloem, 2 eieren, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kastanjepuree met knolselderij

Kastanjepuree met knolselderij smaakt uitstekend bij vrijwel alle wildgerechten (wild konijn, haas, ree, hert en wildzwijn). Ook bij gerechten met varkensvlees doet de puree het uitstekend. Gebraden varkensfricandeau met gebakken spruitjes en kastanjepuree met knolselderij is een voorbeeld van een uitstekende combinatie.

INGREDIENTEN

1 kg gram tamme kastanjes (750 gram gepeld gewogen), - 500 gram knolselderij (400 gram schoongemaakt gewogen), - 1 eetl. limoen of citroensap, - 60 gram boter (op kamertemperatuur), - 2 eetl. slagroom, - eventueel 1 a 2 eetl. melk, - zout, - witte peper uit de molen, - 1 eetl. fijngesneden bieslook,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalige pompoensoep met knolselderij

Eindelijk een pompoensoep die ons heerlijk smaakte. De knolselderij geeft een bijzonder accent. Pompoen heeft zelf weinig smaak, maar deze combinatie is fantastisch. De zure room is het puntje op de i. Proberen dus! Tip van Zizypha bij reacties: Bak de laurierbladeren mee met de ui ! Vet houdt smaak beter vast dan water.

INGREDIENTEN

Plm.1,25 kilogram pompoen (liefst Hokkaido-pompoen rond oranje), 150 gram knolselderij, 1 ui, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 laurierblad, 1 ½ eetlepel kerriepoeder, 1 ½ liter water, 3 groentebouillontabletten, zout, peper, 3 eetlepels fijngesneden peterselie of selderijblad, zure room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

knolselderij soep

Vaak gebruik je voor een gerecht een halve knolselderij en houd je een helft over. Met deze lekkere soep maak je je knolselderij op.

INGREDIENTEN

3 - 4 sjalotjes, knoflook, 3 tot 4 ons knolselderij (een halve), 2 aardappels, groentebouillon, bakje mascarpone

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

knolselderij puree

Winters gerecht

INGREDIENTEN

De grootste knolselderij, 1 citroen, pakje room 2 dl, peper, zout, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

gegratineerde knolselderij

Recept volgens de mehode Montignac.

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 2 of 3 tomaten, 1 ui, 1 1/2 ons kaas, 1 bekertje creme fraiche .

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Montignac Voorgerecht
  •  30-60 min.

mediteranne knolselderij

Lekker bijgerecht in combinatie met andere Italiaanse gerechten. Lekker bij gestoofd lams en rundvlees.

INGREDIENTEN

* 1 knolselderij, * 1 dl melk, * water, * 8 blaadjes salie, 5 gedroogde tomaten op olie, 2 eetlepels olijfolie, 25 gram boter, 2 eetlepels gesnipperde peterselie, parmezaanse kaas

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Chips van knolselderij

INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, ? olie om te frituren, ? zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

KNOLSELDERIJ BALLETJES.

Weer eens wat anders als garnituur.

INGREDIENTEN

1 Knolselderij, 50 gr.boter, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Knolselderij gehakttaartje

Hartige taart met gehakt en knolselderij.

INGREDIENTEN

9 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid1/2 knolselderij (a 1 kg)2 eieren300 g gehakt half-om-half1 bekertje crème fraîche (125 ml)100 g jonge kaas, geraspt3 el sladressing balsamico (fles 270 ml)1 zak eikenbladslamelange (200 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chips van knolselderij

INGREDIENTEN

? 1/2 knolselderij, ? olie om te frituren, ? zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Knolselderij met noten

Heel eenvoudig en net weer iets anders

INGREDIENTEN

-400 g knolselderij, -4 el walnoten, -2 el notenolie, -1 th lepel groentebouillonextract, -snufje tijm

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Knolselderij- appelsalade

Deze frisse salade wordt hier samen met stevig notenbrood gegeten. In de nazomer, als de eerste appels er zijn, is dit gerecht op zijn best.

INGREDIENTEN

1/2 geschilde knolselderij, sap van halve citroen, versgemalen peper, zout, 1 grote rode ongeschilde appel, 5 eetlepels mayoniase, 2 eetlepels walnoten, 1 notenbrood, 1 eetlepel olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chips van knolselderij

Snack of bijgerecht.

INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, olie om in te frituren (b.v. Zonnebloemolie), zeezout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  •  
  •  30-60 min.

knolselderij rozetjes

INGREDIENTEN

1 grote knolselderij, 1 el citroensap, 1 el room, 50 gram geraspte kaas, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Montignac Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Knolselderij salade

Lekker recept en beslist anders dan de gekochte versie! Heel makkelijk te maken. Heerlijk bij een barbecue,succes verzekerd.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, 4 eetlepels mayonaise., 4 eetlepels room of yoghurt., 1-2 eetlepels citroensap., zout en peper., Voor de salade:, 250 gram fijngeraspte knolselderij., 250 gram fijngeraspte appel (zoet zuur)., 50 gram grof gehakte walnoten., 4 schijven ananas klein gesneden., Wat citroensap.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

knolselderij gratin

INGREDIENTEN

1 knolselderij 2 of 3 tomaten 1 ui 1 1/2 ons kaas bekertje creme fraiche

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Friet van knolselderij

Lekker met zelfgemaakte mayonaise! Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 1 eetlepel paprikapoeder, verse peterselie, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde knolselderij

INGREDIENTEN

600 gram knolselderij, in kleine dobbelsteentjes, 50 gram boter of margarine, 1 dl bouillon, van tablet, zout, peper, 30 gram gruyere kaas, geraspt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Knolselderij met kerrie

Simpel maar succesvol

INGREDIENTEN

1 kleine knolselderij, 2 eetlepels citroensap, 25 gr. boter, 1 theelepel mild kerriepoeder, 1 eetlepel gembersiroop, zout, peper, 2 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte bladselderij.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gefrituurde knolselderij

Knolselder frietjes zijn heerlijk als warm hapje bij de lunch of als groente bij de warme maaltijd, zelfs als borrelhapje bestrooid met zout is het heerlijk

INGREDIENTEN

-1 knolselderij (circa 500 g), -2 l water, BESLAG:, -80 g bloem; 5 eetlepels melk; 1 ei, -zout,witte peper;geraspte nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Provencaalse knolselderij

INGREDIENTEN

1 knolselderij, in blokjes, 1 winterwortel, in schijfjes, 25 g boter, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook uit de pers, 1 rode paprika, in reepjes, 1 tl provencaalse kruiden, 1 el tomatenpuree, 2 dl kruidenbouillon, zout, peper, 50 g geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rucolasoep met knolselderij

Een lekkere soep met een aparte smaak. Heel makkelijk en snel te maken! Ook geschikt voor vegetariers.

INGREDIENTEN

Boter of olie, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, pak rucolasla (c.a. 125 gram), tuinkruidenbouillonblokken, 1 knolselderij, pakje koksroom, peper, zout, , In de supermarkt heb je vaak rucola-slamix. Daar zitten dus ook andere sla-soorten bij. Probeer aan verse rucola te komen, maar als dat niet lukt kun je ook die slamix gebruiken. Ik heb de soep zelf ook ooit gemaakt met slamix en dat smaakt ook prima.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gegratineerde knolselderij

INGREDIENTEN

600 gr knolselderij, 100 geraspte Zwitserse kaas, peper, zout, verse peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knolselderij Salade

Een hele frisse aparte salade

INGREDIENTEN

2 bekers zure room, sap van 1 citroen, 2 eetl honing, 2 eetl sesamzaadjes, 100 gr rozijnen, 1/2 knolselderij, 2 appels, 100 gr belegen kaas, 100 gr walnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Knolselderij met pesto

Energie 690 kCal- Eiwit 11 g- Vet 59 g- Koolhydraten 29 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

1 kleine knolselderij, gewassen en geschild, 100 g bloem, 100 ml zonnebloemolie, 1 zakje selderij (40 g), 25 g parmezaanse kaas, grofgeraspt, 55 g walnoten, 1 teentje knoflook, 1 dl olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Knolselderij Met Pompoen

Verrassend recept.

INGREDIENTEN

300 gr pompoen. 200 gr knolselderij met loof. 1 banaan. 2 el rozijnen. 1 ui. 1 teentje knoflook. 2 el geschaafde amandelen. 2-3 el olie. 1 tl kerrie. 1/2 tl gemberpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knolselderij met tomatensaus

INGREDIENTEN

1/2 of 1 kleine knolselderij, zout, 1/4 rode paprika, 1/2 ui, 1/2 kleine prei, 1/2 teentje knoflook, 1 eetlepel olie, 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 1/2 dl gepureerde tomaten, eventueel geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Knolselderij, winterwortelsoep

Een halve knolselderij over en nog wat winterwortels.... daar kwam dit heerlijke soepje uit. Lekker op een winterse dag, maar smaakt ook prima in de andere jaargetijden

INGREDIENTEN

Halve knolselderij, 4 winterwortels, 2 teentjes knoflook, 300ml bouillon, melk of kookroom, scheutje olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Spekjestaart met knolselderij

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 knolselderij, 3 (rode) uien, zout, 125 g magere spekreepjes, bloem om uit te rollen, 4 eieren (M), 1 dl room culinair, 1 el gedroogde oregano,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin Met Knolselderij

Een recept voor de combinatie-magnetron

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen (Charlotte of Nicola, gewicht = ongeschild), 1/2 knolselderij (ongeveer 500 gram), 2,5 dl. room, zout en peper, 150 gram geraspte pittige kaas, 25 gram boter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktschijf met knolselderij.

INGREDIENTEN

1 ui, ? kleine knolselderij, 1 eetl. citroensap, 400 g varkensgehakt, 3 eetl. paneermeel, 2 eetl. koffieroom, zout, peper, ? theel. paprikapoeder, 3 eetl. boter of margarine, 1 takje peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

schnitzel met knolselderij.

INGREDIENTEN

1 kleine knolselderij, 75 g boter of margarine, 1 glas sherry, zout, peper, 2 takjes peterselie, 4 varkensschnitzels a 100 g, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. bouillonpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

spruitjes met knolselderij

Een lekkere winterschotel

INGREDIENTEN

500 gr. spruitjes--200 gr. knolselderij--175 gr. mager gerookte spek--50 gr. boter--1 ui--zout--nootmuskaat--100 gr. geraspte kaas--1 eetl. paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde Knolselderij

Met een laagje Gruyere.

INGREDIENTEN

600 gr. knolselderij in kleine dobbelsteentjes (ongeveer 1 grote knol), 50 gr. boter, 1 dl. vleesbouillon, zout, peper, 30 gr. Gruyerekaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Knolselderij soepje

Een makkelijk en gezond soepje! Variant op die van Jamie Oliver die het met kookroom en walnoten maakt.

INGREDIENTEN

- 1 knolselderij, - 2 teentjes knoflook, - klein bosje tijm, - (kippen/groente)boullionblokje (of zelfgetrokken), - 1 blaadje laurier, - water, - peper en zout, - klontje roomboter, - scheutje olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2014
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top