Rosti van vergeten groenten
Vergeten groente
Ingrediënten 4 personen
2Aardappels,grof geraspt,1 pastinaak,grof geraspt,1 wortel,grof geraspt,250 gram knolraap,grof geraspt,15 gram boter,plus klondje voor het invetten bakblik,1 el zonnebloemolie,1 grote ui ,fijngehakt,2.5 cm gemberwortel geschild en geraspt,1 groot ei,geklopt,1 el witte bloem,zout ,peper,200 gram bacon,krokant gebakken,verse peterselieVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Doe de geraspte groente in een doek en knijp het vocht eruit.Verwarm de boter en olie in een koekenpan fruit de ui en de gember 5 min.
Bereidingswijze
Leg de geraspte groenten in een kom roer de ui ,de gember , het ei en de bloem goed door elkaar en breng het opsmaak met peper en zout. Leg het mengsel in een ingevet bakblik van 20 cm doorsnee.Bak de rosti in 35 min gaar ,totdat die goudbruin is en krokant.