Knapperig Knoflookbrood
1 grote baguette/ciabatta - 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst - 2 eetl. olijfolie - 2 eetl. gehakte verse peterselie - 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde - 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde. 1/2 theel paprika poeder - 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.
Verhit de oven voor op 180 C. Meng knoflook en olie in een schaaltje. In een ander schaaltje de kruiden mengen met de kaas, goed mengen. Het brood insnijden, ongeveer 10 dikke plakken, niet helemaal insnijden. De snijkanten van het brood besmeren met knoflook olie, bestrooien met het kruiden mengsel. Het brood in aluminiumfolie wikkelen en afbakken in de oven, 10-15 minuten. Onmiddelijk serveren.
Om in te vriezen Maar inplaats van het brood te wikkelen in aluminium folie, in plastic wikkelen en invriezen. Om te bereiden, uit plastic folie halen en in aluminim folie afbakken in een voorverwarmde oven op 180 C, 25-30 minuten.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-09-2000Frans Voorgerecht10-20 min.
Knoflookbrood
HEERLIJK STOKBROOD MET KNOFLOOK EN OLIJFOLIE
1 voorgebakken stokbrood 4 teentjes knoflook, 6 el olijfolie 1 theelepel gedroogde oregano 2 tl grof zeezout
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-01-2006Internationaal10-20 min.
knoflookbrood
HEERLIJK BIJ DE BARBECUE
1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-06-2000Bijgerecht20-30 min.
Knoflookbrood
Recept voor de BBM
350 gr. witte bloem/210 ml. melk/2 tl. knoflookpoeder/2 el. gedr. peterselie/1 el. suiker/1 tl. zout/1 el. olie/5 gr. gedr. gist
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op04-03-2004Internationaal> 120 min.
Knoflookbrood
Heerlijk zelfgebakken knoflookbrood
1 pak witbrood mix1 eetl. cajun kruiden2 eetl. olijfolie1 eetl., gevriesdroogde uitjes1 theel. gedroogde basilicum of Italiaanse kruiden1 theel., knoflookpoedervers gemalen 4 seizoenen peper naar smaak1 theel. zout
- > 120 min.
- Geplaatst op10-05-2003> 120 min.
knoflookbrood
Oud (stok)brood opmaken
Oud brood of stokbrood, olie, knoflook, (zee)zout
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-06-2002Bijgerecht0-10 min.
Knoflookbrood
Voor dit recept raad ik je aan het deeg zelf te maken, het loont echt de moeite. Gebruik een keukenmachine of kneed het deeg met de hand.
Voor het deeg (2 porties*):, , 15 gram kristalsuiker, 7 gram gedroogde gist, 240 milliliter warm water, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout, 350 gram patentbloem, , Toppings:, , 3 eetlepels gezouten roomboter, verse peterselie naar smaak, 3 teentjes knoflook, 1 bol mozzarella, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, , *De helft van het deeg vries je straks gewoon in, dit kun je later prima nogmaals gebruiken.
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-2016Italiaans Bijgerecht20-30 min.
Knoflookbrood
Lekker recept voor een hartig knoflookbrood
*1 el gedroogde gist, *2.5 dl warm water, *3 el olie, *1 tl zout, *1/4 tl suiker, *360 g wit meel, *12 uitgeperste teentjes knoflook
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-01-199960-120 min.
Knoflookbrood
1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-04-2003Bijgerecht10-20 min.
Knoflookbrood
Een goede tapas begint bij een homp lekker brood. Maar nog lekkerder is knoflookbrood. Deze is makkelijk te maken.
1 stokbrood, 4 gekneusde knoflooktenen, 1/2 kop olijfolie>,
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-08-20020-10 min.
Knoflookbrood
Een bijgerecht dat zo lekker is dat je het hoofdgerecht bijna zou vergeten
1 a 2 stuks voorgebakken stokbrood, boter of margarine, verse knoflook, selderie, citroen, peper, zout
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-01-1999Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Knoflookbrood
Dit brood past zowel bij vleesfondue, visfondie, Chinese fondue als kaasfondue.
150 gr boter - 2 tot 3 teentjes knoflook - zout - peper - 1 stokbrood.
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-1999Goedkoop en snel Bijgerecht20-30 min.
Knoflookbrood
Knoflookbrood met Mozzarella
* 1 stokbrood, * 4 eetlepels olijfolie, * 3 teentjes knoflook, * 4 eetlepels tomatensaus, * 2 eetlepels pesto, * 1 bol mozzarella, * 3 takjes peterselie, * 6 stuks zwarte olijven zonder pit
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-199910-20 min.
Knoflookbrood
Dit kan ook goed in de oven en is een lekker hapje bij feestjes
* 1 groot vers stokbrood, * 12 tenen knoflook gehakt, * 5 eetl fijngesneden munt, * 5 eetl fijngesneden peterselie, * 1 theel gedroogde tijmblaadjes, * 150 gr boter op kamertemperatuur losgeklopt, * zout en peper
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-2011Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Knoflookbrood
Variatie op een recept van "the Naked Chef"
*1 pak Koopmans broodmix;*1 bol knoflook;*flinke bos rozemarijn;*olijfolie;*zeezout
- Multi-cultureel
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-09-1999Multi-cultureel60-120 min.
knoflookbrood
1 afbakstokbrood, 4 el olijfolie, 1 teen knoflook, oregano
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-05-2005Italiaans0-10 min.
knoflookbrood
Heerlijk bijvoorbeeld bij mosselen
Bij de molen (b.v. in Dommelen) herbes meel halen. (of mix zelf wat herbes de provence door het meel), olijven (zwart), 3 teentjes knoflook.
- > 120 min.
- Geplaatst op06-10-2001> 120 min.
knoflookbrood
Snel en lekker als borrelhapje of voorafje. Niet aan te raden als je morgen een sollicitatiegesprek hebt!!!
1 vers stokbrood, verse pesto, verse knoflook, verse parmezaanse kaas
- Mediterraan
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-02-2000Mediterraan0-10 min.
Knoflookbrood
Tapas- warm opdienen
4 sneden wit brood of stokbrood; 2 eieren; 2 eetlepels melk; 2 teentjes knoflook; 3 eetlepels olijfolie; peper en zout
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-05-2003Spaans10-20 min.
Knoflookbrood
Weight Watchers, vegetarisch, 2 porties, 120 Kcal p.p. OF totaal p.p.: 1 V, 1 ZLekker als voorafje of met een frisse salade.
2 theel olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 theel fijngehakte basilicum, 1/2 theel fijngehakte oregano, msp zout, 60 gr stokbrood in dunne plakjes,
- Slanke keuken Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-12-2002Slanke keuken Bijgerecht10-20 min.
Knoflookbrood
Knoflookbrood
1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-2003Nederlands20-30 min.
Knoflookbrood
1 grote baguette/ciabatta, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst, 2 el olijfolie, 2 el gehakte verse peterselie, 2 el vers gehakte tijm of 2 tl gedroogde, 2 el vers gehakte marjorein of 2 tl gedroogde, 1/2 tl paprika poeder, 2 el geraspte parmezaanse kaas (optioneel)
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-03-20100-10 min.
Knoflookbrood
Heerlijk recept en wanneer je de knoflookteentjes door (gehakte)geroosterde uien vervangt, heb je een heerlijk uienbrood!
250 gr tarwebloem, half pakje droge gist, 1/8 l melk of water, 1 afgestreken theelepel zout, 10 teentjes knoflook, 1 el olie, bloem om te kneden, olie om in te vetten
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-200060-120 min.
Knoflookbrood
Broodbakamchine recept
*500 gr wit broodmix all-in (met gist), indien men gewoon broodmix gebruikt dan nog gist toevoegen), *1 eetl cajun kruiden, *30 ml olijfolie, *1 eetl gedroogde uitjes, *1 theel gedroogde basilicum of italiaanse kruiden, *1 theel knoflookkruiden, *vergemalen vierseizoenen peper naar smaak, *1 theel zout
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2003> 120 min.
Knoflookbrood
Pittig borrelhapje
1 stokbrood, 100 gram zachte boter. 2 eetl. gehakte peterselie, 2 teentjes knoflook uit de knijper en wat zout.
- Multi-cultureel
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-12-2000Multi-cultureel0-10 min.
Knoflookbrood
Tapa
Gesneden witbrood,olijfolie,knoflookpasta, peterselie,zout en peper
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-10-1999Spaans0-10 min.
Knoflookbrood
Heerlijk bij bv bbq je eet je vingers er bij op!!
1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-02-200220-30 min.
knoflookbrood
Lekker voor bij de barbeque
150 gr boter, 3 teentjes knoflook, zout en versgemalen peper, 1 stokbrood
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-05-2000Italiaans Bijgerecht10-20 min.
Knoflookbrood
Het lekkere bijgerecht voor tijdens de bbq
1 groot, dik stokbrood (hoe verser, hoe beter), 12 tenen knoflook, gehakt, 5 el. gesneden munt, 5 el. gesneden peterselie, 1 tl. gedroogde tijmblaadjes, 150 gram boter, op kamertemperatuur, losgeklopt
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-200220-30 min.
knoflookbrood
Lekker bij de borrel of buffet of zoiets
1 stokbrood, 100 gram zachte boter, 5 tenen knoflook, zout en peper, 1 theelepel vers gehakte kruiden (naar keuze),
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2002Frans20-30 min.
Knoflookbrood
1 stokbrood, 100 g boter, 5 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 1 tl citroensap, 2 el groene peper,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-05-1999Bijgerecht10-20 min.
Knoflookbrood
1 stokbrood - 100 gram boter - citroensap - 2 teentjes knoflook - peterselie - zout en peper
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2005Nederlands30-60 min.
knoflookbrood
HEERLIJK BIJ DE BARBECUE
1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-06-200020-30 min.
Knoflookbrood
Lekker bijgerecht of op en zomeravond met een glas wijn
1 Frans stokbrood, 1 in teentjes verdeelde bol knoflook, olijfolie,
- Internationaal Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-05-1999Internationaal Bijgerecht60-120 min.
Knoflookbrood
Eenvoudige bereiding
240gr. zachte boter, 2eetl. fijngeknipte peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 grote stokbroden
- Mediterraan
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2000Mediterraan30-60 min.
Knoflookbrood
Stokbrood gevuld met kruidenboter
- bruin of wit stokbrood, - kruidenboter, - aluminiumfolie
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-01-2000Nederlands Bijgerecht0-10 min.
knoflookbrood
1 wit stokbrood, 4 tenen knoflook, 125 gram boter (even zacht laten worden), zout, paprikapoeder, 100gr geraspte kaas
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-02-2007Bijgerecht20-30 min.
Knoflookbrood
1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-200020-30 min.
Knoflookbrood.
10 gr. verse gist., 500 gr. witte bloem., 300 ml. water., 8 gr. zout., 10 gr. suiker., 20 gr. boter., 2 teentjes knoflook, gesnipperd., 2 eetl. peterselie., 50 gr. boter.
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-11-20050-10 min.
knoflookbrood.
2 stokbroden - 8 tenen knoflook - zout - 250gr boter - bosje peterselie - glaasje pernod - cayennepeper.
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-200020-30 min.
Knoflookbrood
1 groot Frans stokbrood, 125 gr boter, 1 teentje knoflook fijngewreven, 2 eetlm gehakte peterselie, alu-folie
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-2001Goedkoop en snel10-20 min.
-
knoflookbrood
van 48Jacqueline , 1 recepten, 0 volgers
-
Knoflookbrood
van Lilian62 , 1 recepten, 0 volgers
-
knoflookbrood oven
van ostle , 1 recepten, 0 volgers