Kletskoppen
Heerlijk ouderwetse zelfgemaakte kletskoppen!
25 gram boter of margarine 25 gram bloem 55 gram bruine basterdsuiker 20 gram amandelen (walnoten kan ook) Mespunt kaneelpoeder
Hak de noten in de vijzel heel fijn en rooster ze in de koekenpan. Oven voorverwarmen op 225 graden.
Smelt de boter in een pannetje (niet laten koken). Haal het van het vuur en voeg de suiker toe. Roer het goed door elkaar. Voeg nu de bloem in gedeeltes toe. Goed mengen. Voeg tot slot de noten toe. Als het deeg te kruimelig is, een beetje water toevoegen. Maak 15 balletjes (formaat soepbal) en leg ze 8 cm uit elkaar op de bakplaat. Druk ze iets plat. Doe de bakplaat ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven (tot de koekjes zijn uitgelopen). De boel niet laten aanbranden. Haal ze eruit, laat het even afkoelen. Haal de kletskoppen voorzichtig van de bakplaat, en laat ze verder koud worden. Nu zijn ze helemaal hard. Eet smakelijk.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-05-2010Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
Uit een kookboek dat ik op mijn werk heb gekregen toen Kerst en ik verloofden, tante Puntje als je dit leest laat het dan even weten.
75 gram boter, 200 gram bruine basterdsuiker en 50 gram gewone suiker, 1 of 2 lepels water,100 gram bloem, 0,5 theelepel kaneel, iets zout, 125 gram gehakte amandelen of pinda's, wat boter voor de bakplaat
- Regionaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-1999Regionaal30-60 min.
KLETSKOPPEN
* 135 gramwitte basterdsuiker, * 60 gram bloem voor patisserie, * 2 gram kaneel, * 2 gram zout, * het merg uit 1 vanillestokje, * 75 gram zachte boter,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-12-2004Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
25 g boter of margarine, 100 g witte basterdsuiker, 50 g bloem, zout, ? theelepel kaneel, 40 g blanke amandelen, grof gehakt
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2004Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
Kletskoppen
50 g bloem, 1/2 theel.gemberpoeder, 50 g Becel voor koken,(roer)bakken en braden, 2 eetl.stroop, 1 eetl.slagroom, 1 eetl.gembernat, 4 eetl.fijngehakte bakgember, (sesamzaad of gehakte pinda's), 2 eetl.suiker
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
50 gr. ontvliesde amandelen, 75 gr. boter of margarine, 250 gr. bruine basterdsuiker, 100 gr. bloem, zout, water,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-2009Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
200 g bruine basterdsuiker, 100 g boter, 75 g bloem, 100 g geschaafde amandelen, 1/2 tl zout, 1/2 tl kaneel, 1 el water
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2003Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
Kletskoppen Bron:www.Becel.nl
50 g bloem *, 1/2 tl. gemberpoeder *, 50 g Becel voor koken,(roer)bakken en braden *, 2 el stroop *, 1 el slagroom *, 1 el gembernat *, 4 el fijngehakte bakgember(sesamzaad of gehakte pinda's), 2 el suiker *
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-07-2003Nederlands0-10 min.
kletskoppen
Gewoon een heel lekker koekje, dat ook nog eens heel makkelijk te maken is.
250 gram basterdsuiker, 100 gram bloem, 75 gram boter, 75 gram amandelen.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2000Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
Een recept uit 1933,voor elctrisch koken.
125 g donkerbruine basterdsuiker, 50 g boter, 40 g bloem, 25 g amandelen.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2003Nederlands30-60 min.
Kletskoppen
50 gr gepelde amandelen,150 gr bruine bastaard suiker,50 gr bloem en 40 gr zachte boter
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2000Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
KletskoppenBron:Becel
50 g bloem *, 1/2 tl gemberpoeder *, 50 g Becel Voor koken,(roer)bakken en bradeb *, 2 el stroop *, 1 el slagroom *, 1 el gembernat *, 4 el fijngehakte bakgember *, (sesamzaad of gehakte pinda's), 2 el suiker *
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-06-2002Nederlands0-10 min.
Kletskoppen.
125 gr boter, 200 gr bruine basterdsuiker, 50 gr suiker, 100 ge bloem, ? theel kaneel, mespunt zout, 125 gr gepelde, grof gehakte amandelen., ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2004Nederlands30-60 min.
Kletskoppen
150 gram bloem, 300 gram donkerbruine basterdsuiker, 100 gram boter, 100 gram amandelen, kaneel, wat water
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2002Kinderkeuken10-20 min.
Kletskoppen
100 gram amandelen, 75 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 125 gram bloem, 1/2 theelepel kaneel, 1 1/2 eetlepel water.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-04-2001Nederlands30-60 min.
Kletskoppen.
Lekker koekje voor bij de koffie,maar ook lekker voor bij een coupe ijscréme.
* 150gr boter., * 500gr lichte basterdsuiker., * 250gr bloem., * 125gr fijngehakte of gemalen amandelen., * 100gr water.
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-01-2010Belgisch Nagerecht0-10 min.
Kletskoppen
Heerlijke koekjes waar je de boter in proeft
150 g bruine suiker, 75 g bloem, 75 g amandelpoeder, 75 g boter, 2 el water, 1 mespuntje maagzout (eventueel)
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-02-2013Belgisch0-10 min.
Kletskoppen
110 gram bruine basterdsuiker * 40 gram boter * 55 gram bloem * beetje zout * beetje kaneel * 1 eetlepel water * 150 gram grof gehakte amandelen.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-01-2007Nederlands0-10 min.
kletskoppen
Heerlijke Bush en Bush koekies oftewel DE KLETSKOP.
250 gram basterdsuiker, 75 gram gehakte amandelen, 125 gram Zeeuwse bloem, 75 gram boter, 1/2 theelepel kaneel, 1 gram zout
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2003Nederlands10-20 min.
Kletskoppen
20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-05-2002Nederlands0-10 min.
Kletskoppen
Voor 24 koekjes
20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-04-2003Nederlands60-120 min.
Kletskoppen
De after-dinner koffie moet een juweel zijn.Een kroon op de maaltijd, het TOPPUNT van de avond.
125 gram boter, 200 gram basterdsuiker, 50 gram fijne tafelsuiker, 1/2 theel. kaneel, 100 gram bloem, 125 gram blanke grofgehakte amandelen, zout.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2002Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
250 gram bruinebasterdsuiker - 75 gram gehakte amandelen - 125 gram, zeeuwse bloem - 75 gram boter - 1/2 theelepeltje kaneel - 1 gram zout
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-2000Nederlands10-20 min.
Kletskoppen
125 g amandelen zonder vlies, 125 g zachte boter, 250 g bruine basterdsuiker, 125 g bloem, mespunt kaneel, mespunt zout
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-04-1999Nederlands10-20 min.
Kletskoppen.
25 gr.boter, 100 gr.basterdsuiker, zout, 10 gr.water, 40 gr.bloem, ? theel.kaneel, 25 gr. gehakte pinda's of amandelen.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2000Goedkoop en snel10-20 min.
Kletskoppen
110 gram bruine basterdsuiker, 40 gram boter, 55 gram bloem, een snufje zout, een snufje kaneel, 1 eetlepel water, 150 gram hazelnoten.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-12-2000Nederlands10-20 min.
KLETSKOPPEN
Met zoete amandelen en kaneel
, * 200 g witte basterdsuiker, * 100 g boter, * 100 g bloem, * 100 g gepelde zoete amandelen, * 1 dl water, * 1 tl kaneel
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-08-2002Internationaal10-20 min.
Kletskoppen
20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-03-1999Nederlands0-10 min.
kletskoppen
Een overheerlijk koekje met amandel.
- 40g bloem, - 125g lichtbruine basterdsuiker, - 50 g boter of margarine, - 1 dessertlepel water, - 25g amandelen, - mespunt kaneel, - klein snufje zout
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-12-2002Nederlands10-20 min.
Kletskoppen
* 125 g kristalbloem, * 75 g boter, * 100 g witte basterdsuiker, * 100 g bruine basterdsuiker, * 1 - 2 el koud water, * 1/2 tl kaneel, * 50 g blanke amandelen,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2004Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
75 gram boter, 100 gram bloem, 250 gram gezeefde basterdsuiker, snufje zout, 1-2 eetlepels water
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2003Nederlands0-10 min.
Kletskoppen.
* 150 gr boter., * 500 gr basterdsuiker of bleke cassonadesuiker., * 250 gr bloem., * 125 gr gemalen amandelen., * 100 gr water.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-2009Belgisch30-60 min.
kletskoppen
Knapperig koekje
*60 g boter of margarine*200 g bruine bastersuiker*4 eetl. water*100 g bloem*mespunt kaneel*flinke hand gezouten pinda's
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-200210-20 min.
Kletskoppen
Lekker ouderwets
Voor ca 25 stuks, , 50 gr gepelde amandelen, 150 gr bruine basterdsuiker, 50 gr bloem, 40 gr zachte boter
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-03-2000Nederlands10-20 min.
Kletskoppen
25gr boter*80gr bruine basterdsuiker*30grbloem*een mespunt kaneel*snufje zout*1el water*40gr grof gehakte ongezouten pinda's.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-09-2000Nederlands20-30 min.
kletskoppen
150 gr. amandelen-35 gr. boter-, 100 gr. bruine suiker-50 gr. bloem-zout-, snufje kaneel-1 eetlepel water
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-2002Nederlands10-20 min.
Kletskoppen
125 gr. kristalbloem, 75 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker, 100 gr. bruine basterdsuiker, 1-2 el. koud water, 1/2 tl. kaneel, 50 gr. blanke amandelen.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-10-2000Nederlands20-30 min.
Kletskoppen
10 gram gepelde amandelen, 15 gram boter, 50 gram bruine basterdsuiker, 1/4 eetlepel water, zout, 15 gram bloem, 1/4 theelepel kaneel.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2003Nederlands20-30 min.
IJs met kletskoppen.
? 250 ml kaneelijs, ? 16 kletskoppen (koekjes)., ,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-06-2004Nederlands Nagerecht30-60 min.
kletskoppen met chocoladerand
8 kletskoppen, 75 g extra bittere chocolade
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-07-2005Nagerecht0-10 min.