1. Home
  2. Recepten
  3. Klaar In 10 Minuten

Klaar in 10 minuten recepten (37)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Aardappelgratin in 10 minuten!

Snelle aardappelgratin voor 1 of 2 personen, bereid in de magnetron.

INGREDIENTEN

200 gram aardappel, 40 gram geraspte pittige kaas, 40 ml kookroom, paprikapoeder, oregano, peper, zout

Bereidingswijze

Schil een grote aardappel en snijd hem in dunne plakjes. Doe de aardappelschijfjes (rauw!) met een klein beetje aanhangend vocht in een magnetronschaal. Bestrooi heel lichtjes met een klein beetje zout. Kook de aardappels in een afgesloten schaal op vol vermogen ongeveer 2 minuten. Laat met de deksel op de schaal 2 minuten nagaren. Controleer of aardappelen vrijwel gaar zijn. Zo niet, verleng de kooktijd dan met 1 minuut en laat nog een extra minuut nagaren. (Kooktijd afhankelijk van hoeveelheid aardappels en vermogen magnetron). Giet eventueel overtollig vocht af. Verdeel de room over de aardappels en bestrooi met het paprikapoeder, oregano (klein beetje), peper. Verdeel de geraspte kaas over de aardappels. Zet de schaal nu weer 2 minuten op vol vermogen in de magnetron, maar nu zonder deksel. Laat weer 2 minuten nagaren zonder deksel.

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Roerbakken In 10 Minuten

INGREDIENTEN

1 pak eiermie, roerbakgroente naar keuze, 300 gram rosbief, 1 ui, enkel teentjes knoflook, water, zout, medium sherry, ketjap manis, (zonnebloem)olie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

10 Minuten stamppot

INGREDIENTEN

1 pak puree voor stamppot (270 gr Maggi) = 600 ml melk =, 1 el boter of margarine = 3 pakjes biologische ham a 100gr., 1 zak panklare andijvie (400 gr) 1 zakje worteljulienne(150 gr), 2 el mosterd.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

10 minuten pasta

Een simpel gerecht

INGREDIENTEN

1 zakje cup a soup extra champginon, 1 middelmatig blik groente naar keuze en 1 bakje smeerkaas naar keuze (slanki, eru )

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2012
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Erwtensoep in 10 minuten

"alleen oma kon goede erwtensoep maken" FOUT start met -smart-low calory- koken. Smart- want je gebruikt een snelkookpan. Low Calory-want je kookt de soep in maar 2 keer 5 minuten dus nauwelijks energiegebruik en géén kans op aanbranden

INGREDIENTEN

Beetje gejokt, oma heeft geholpen en wat slimme duitse koks. Hier komt ie:, , pak spilterwten, halve knolselderij, dikke prei, dikke winterwortel, grote normale ui, twee schouderkarbonades (mag ook hamlappen is magerder), 200 gr gerookt spek aan een stuk, minimaal één rookworst, twee runderbouillonblokken, ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dame blanche taartjes in 10 minuten

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij.

INGREDIENTEN

100 g pure dessertchocolade + 10 blokjes à 5 g., 60 à 70 % cacao, 3 eieren, 80 g suiker, 50 g boter (toevoegen in klontjes), 1 eetlepel meel, klontje boter en een beetje meel voor de vormpjes

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Gevulde eieren - 10 variaties maken

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Chocoladesoesjes (10 stuks)

Komt er onverwacht bezoek dan heb je maar weinig ingredienten nodig om een lekkere traktatie bij de koffie te maken.

INGREDIENTEN

50 gr bloem, 40 gr boter, Beetje zout, 80 cc water, 2 eieren, 2 dl slagroom, 1 el candarel, 25 gr pure chocolade, 25 cc kookroom light,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2010
  •  
  •  30-60 min.

Oma`s Hamkaastaart (10 minuten werk, 30 minuten oven)

Lekkere bladerdeegtaart met ham en kaas.

INGREDIENTEN

Voor 2 grote eters (3 of 4 kleine eters):, 6 plakjes bladerdeeg, 250 gram beenham (of andere gekookte ham), 250 gram jong belegen kaas in plakjes, 1 ei of een scheutje melk

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijke Havermout Pannenkoekjes In Minder Dan 10 Minuten

Deze havermout koekjes zijn heerlijk als ontbijt. Je kan ze eten met bijv. wat suiker, chocoladepasta of honing. Havermout wordt langzaam verteerd, zodat u uw tussendoortjes kunt overslaan. Ze zijn ook nog eens gezond.

INGREDIENTEN

- 75g Havermoutvlokken, - 100ml Melk, - 1 Ei, - Optioneel 1 banaan, - Boter

  • Europees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2019
  • Europees
  •  0-10 min.

Muffins met 10 variaties

INGREDIENTEN

50 gram boter of margarine, 250 gram bloem, 60 gram suiker, 2,5 tl bakpoeder, zout, 2 eieren, 1,5 dl mel

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  • Internationaal
  •  30-60 min.

10 heerlijke verschillende barbecue

Gemarineerde zalm Salsa kipfilets met groene salade Rundvlees en groenten spiezen Citroen-Knoflook- Kippenvleugels of drumsticks Gepofte aardappelen Aardappelsalade Satésaus Varkenssaté Gegrilde banaan met slagroom Aardbeien tortillas verschillende recpten op de bbq voor een complete maaltijd

INGREDIENTEN

Gepofte aardappelen, 4 grote aardappelen (geschrobd) en 15 minuten gekookt, 3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden), 2 tl knoflookpoeder, 3 el boter, zout en peper, 4 stukken aluminiumfolie, 125 ml zure room, 4 el bacon instukjes, Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Strooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een half uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel)., , Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over., , Salsa kipfilets met salade, (4 personen), 2 dubbele kipfilets, 125 ml teriyaki saus, 2 tomaten, ontveld en in stukjes, 1/2 ui, gehakt, 2 tl gehakte jalapeno pepers, 2 tl fijngehakte koriander, 4 el mosterd, 4 el honing, 1,5 el suiker, 1 el olie, 1,5 el azijn, 1,5 el citroensap, 350 g gemengde groene sla, 1 blik ananas stukjes (450 g), 1 zak tortilla chips, Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast., , Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast., , Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten., , Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten)., , Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing., , Geef de tortilla chips erbij., , , , , Citroen-knoflook kippenvleugels, 4 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 el mosterd, 6 knoflookteentjes (fijngehakt, 2 tl zout, 1 el gemalen zwarte peper, 1 kilo kippenvleugels of drumsticks, , Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken., , Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade., , , , Rundvlees en groenten spiezen, (8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten), 500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm, 1 ui medium in 8 parten gesneden, 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 el olijfolie, 1 el chilisaus, 1/4 tl gemberpoeder, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 doosje champignons, 1 bakje cherry tomaten, Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren., , Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika., , Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten., , , , , Aardbeien tortillas, 4 tortillas, , 200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola, , 250 g aarbeien, , 2 el boter, gesmolten of vloeibaar, , 1 el suiker, 0.5 tl kaneel, Rol de tortillas in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje., , Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op., , Bestrijk ze met de helft van de boter., , Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om., , Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortillas op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  > 120 min.

Moorkoppen, Ca. 10 Stuks

INGREDIENTEN

1 dl water,mespunt zout,50 gram boter,50 gram bloem,2 eieren. Voor de vulling: 2 dl slagroom50 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker. Voor het glazuur: 50 g bittere chocolade,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

10 lekkere werelddips

Gebruik als dippers: stokbrood, met olie besprenkeld ciabattabrood, allerlei soorten chips en tortillachips, toastjes, rauwe groenterepen zoals: wortel, paprika, bleekselderij, komkommer etc.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  •  
  •  10-20 min.

Italiaanse kipflapjes (10 stuks)

INGREDIENTEN

, 2 el mascarpone, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 225 g kipfilet, 25 g zwarte olijven en of zongedroogde tomaatjes, 1 teentje knoflook, 1 lente-ui, 2 takjes dille, 2 takjes tijm, 10 plakjes bladerdeeg, 1 eidooier, 50 ml room,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Indiaas naanbrood (10 stuks)

Een lekker broodje voor bij een Indiaas gerecht.

INGREDIENTEN

~~125 g boter, 500 g tarwebloem, 1 zakje gedroogde gist, 10 g zout, 150 g Griekse yoghurt, 150 ml lauwwarm water, 4 takjes koriander, 3 teentjes knoflook, 1 tl versgemalen zwarte peper, olie om in te vetten

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2014
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Kerststerren (circa 10 stuks)

INGREDIENTEN

, 150 gram marshmallows, 50 gram boter, 125 gram witte chocolade, 3 vanillestokjes, bakpapier, , , , ,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Bretonse gehaktballen (10 balletjes)

INGREDIENTEN

400 gr basisgehakt ? 2 theel mosterd ? ? kopje fijn gesneden soepgroenten (diepvries mag) ? bloem - 75 gr boter ? 1 eetl mosterd

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Moorkoppen, Ca. 10 Stuks

INGREDIENTEN

1 dl water, mespunt zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:, 2? dl slagroom, 50 gram suiker, ? pakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 50 g bittere chocolade

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Brioches 10 kleine Van Culinoor

INGREDIENTEN

150 g meel van harde tarwe, 150 g bloem, snufje zout, 1 thl gist, 60 g boter, 70 ml melk, 25 g suiker, 2 eieren.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

piccolo broodjes ( 10 stuks)

INGREDIENTEN

500 g tarwebloem, 20 g verse gist, 8 gr zout, 300 ml ijskoud water

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Europees
  •  60-120 min.

Roerei met ham 10

INGREDIENTEN

1 el ongezouten boter, 120gr gekookte of gegrilde ham in dikke plakken, 4 grote eieren, 2el creme fraice, zout, peper, 2tl vergeknipte bieslook.

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Kwarkflensjes (? 10 stuks)

INGREDIENTEN

Flensjes: 50 g bloem, zout, 1 groot ei, 2 dl melk, boter., Vulling: 3 eieren, 100 gram suiker, 80 gram boter, 1 potje kwark, 60 gram rozijnen, geraspte schil van een citroen.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Chocolade-bietentaart (10 ? 12 punten)

INGREDIENTEN

Cacaopoeder om te bestuiven, 225 gr. Gekookte bieten (kookvocht bewaren), 115 gr. Zachte ongezouten boter, 425 gr. Gele basterdsuiker, 3 eieren, 1 el vanille-essence, 75 gr. melkchocolade, gesmolten, 225 gr. bloem, 2 tl bakpoeder, ? tl zout, 120 ml. Karnemelk, chocoladekrullen (naar keuze), , Chocolade-ganache, , 4,75 dl slagroom, 500 gr. pure of melkchocolade van goede kwaliteit, in stukjes, 1 el. Vanille essence,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Foo yong hai 10

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook voor de saus, 1 blikje tomatenpuree voor de saus, 200 g doperwten voor de saus, 3 kopjes bouillon of visnat voor de saus, 1 lepel suiker voor de saus, 1 lepel ketjap voor de saus, djahe voor de saus, 2 lepels reuzel of olie voor de saus, zout voor de saus, 2 preien voor de omelet, 2 uien voor de omelet, 2 worteltjes voor de omelet, selderij voor de omelet, 1 blikje bamboescheuten voor de omelet, 1 blikje krab of garnalen voor de omelet, 10 eieren voor de omelet, zout, peper, reuzel, , De krab of garnalen kunt u vervangen door schelvisfilet (zonder graat) of ham.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

10 dipsauzen voor bij chinese dumplings

Zien ook mijn artikel Chinese dumplings

INGREDIENTEN

EEN ALGEMENE SAUS VOOR HARTIGE DUMPLINGS, 1/4 kopje sojasaus, 1 e rijstwijn, 1 e rijstwijn azijn, 2 t suiker, 1 e lente-ui, fijn, 1+1/2 e knoflook,fijn, 2 e sesamolie, 2 t chili-olie of chili saus, , Meng goed., Kan ook gegeten worden met gestoomde groenten of witte rijst., , DUMPLING DIPSAUS MET SOJASAUS EN AZIJN, 1/2 kop sojasaus, 3 e Chinese zwarte azijn of Worcestersaus, , Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen, , DUMPLING DIPSAUS MET SOJASAUS, AZIJN EN CHILI OLIE, 1 / 2 kop sojasaus, 2 e Chinese zwarte azijn of Worcestersaus, 1 e chili-olie of chili pasta met knoflook, , Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen., Als variatie voeg jij 1 e geraspte gemberwortel of gehakte knoflook door de saus., , RODE DUMPLING SAUS, Genoeg voor ongeveer 20 dumplings, 2 eetlepels zoete chilisaus, 1 e citroensap, 2 t gehakte gember, 1 grote teen knoflook, fijngesneden, , Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen, , CHINESE DUMPLING SAUS MET SESAMOLIE , 1/2 kop sojasaus, 1 e sesamolie, 1 e gehakt lente-uitjes, 1 t gehakte knoflook, , Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  • Chinees
  •  10-20 min.

rozijnen-ricotta buideltjes (ongeveer 10 stuks)

INGREDIENTEN

1 pak diepvries filodeeg (225 gram), 100 gr boter of olijfolie, 300 gr ricotta, 75 gr. suiker, 3 eierdooiers, 75 gr geraspte parmezaanse kaas, 100 gr blanke rozijnen.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2006
  •  
  •  30-60 min.

Kerststerren (circa 10 stuks, bonbon)

Kerststerren (circa 10 stuks, bonbon)

INGREDIENTEN

150 gram marshmallows, 50 gram boter, 125 gram witte chocolade, 3 vanillestokjes, bakpapier

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

Er gaat bijna niks boven een lekkere stukje vlees op de BBQ. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

Hete specerijen bbq kippenvleugels, , VOOR MARINADE:, 1 t zout, 1 volle t versgemalen zwarte peper, 1 volle t knoflookpoeder, 1 volle t cayennepeper, 1 volle t pikante paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1 t korianderpoeder, 1/2 t karwijzaad, geplet of gemalen, 4 e olijfolie, , 1. Meng marinade ingrediënten tot een gladde pasta., 2. Meng marinade door kippenvleugels., 3. Marineer voor 8-24 uur. (hoe langer hoe beter, maar niet korter dan 3 uur), 4. Rooster kippenvleugels op bbq op indirecte vuur. (d.w.z. dat de vleugels niet direct over de kolen liggen), 5. Rooster ze 15 min. aan ene kant dan keren en nog 15 min aan andere kant en erna 15 min. om en om tot boterzacht en mooi gekleurd., 6. Controleer of ze gaar zijn, anders rooster je ze verder tot door en door gaar., , Gemarineerd lamskoteletten op BBQ, , 1 kg lamskoteletten van de rib, , voor marinade en saus:, 30 ml zonnebloemolie, 2 uien in halve ringen gesneden, 25 ml bruine suiker, 3 laurierbladeren, gescheurd, 1 vol e kerriepoeder, 60 ml bruine azijn, 1/2 t citroenrasp, 40 ml abrikozenjam, 190 ml water, 2 t zout, 8 zwarte peperkorrels, geplet, , 1. Fruit ui in olie tot zacht., 2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes voor 15 min., 3. Laat marinade afkoelen., 4. Smeer vlees in met marinade en laat voor zo 8 uur marineren., 5. Rooster vlees op BBQ of in oven., 6. Kook marinade saus voor 10 min. en verdeel over koteletten., , Gemarineerd lamskarbonades voor BBQ, , 12 lamskarbonades, 3 takjes verse tijm, fijn, 2 takjes verse rozemarijn, fijn, 3 e peterselie, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn of tabasco, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 e korianderzaad, gemalen zeezout (1 t per 500 g vlees), zwarte peper, geraspte schil en sap van 1 citroen, olijfolie (genoeg om smeerbaar te maken), , 1. Rooster de korianderzaden in droge koekenpan tot iets gekleurd en geuren vrijkomen. Erna maal je het fijn in koffiemolen of plet dit grof met een koksmes., 2. Meng alle marinade ingrediënten en meng het vlees erdoor., 3. Marineer vlees voor tenminste 1 uur., 4. Rooster karbonades op matig kolen tot krokant, maar nog sappig van binnen. (15-20 min. afhangende van voorkeur van graad van gaarheid moet dit langer of korter roosteren)., , Kippenbouten voor op bbq, , 4 kippenbouten, 3 e olijfolie, 150 ml witte wijn, 1 t pittige paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1/2 t zwarte peper, 1 t zout, 125 ml chutney of sinaasappel marmelade of ananas jam, 3 e balsamicoazijn, 2 t mosterd, 3 e tomaten ketchup, 3 e sojasaus, , Voorbereiding, , 1. Kook kippenbouten zachtjes voor vijftien minuten en laat afkoelen en leg bouten naast elkaar in schaal., 2. Meng de olie, wijn, chilipoeder of paprika, komijn, peper, zout, chutney, azijn, mosterd, ketchup en sojasaus tot een marinade., 3. Schenk marinade over kip en marineer afgedekt in koelkast voor twee uur of langer. (waarbij jij het af en toe keren), , Bereidingswijze, , 4. Braad kip op matig vuur op BBQ tot gaar en mooi goudbruin van kleur terwijl je het met marinade bestrijkt en af en toe keren., , Surinaams kipsate voor BBQ, , 4 halve kipfilets in sate grote stukjes gesneden, VOOR MARINADE:, zoete ketjap (manis), zoute ketjap (asin), oestersaus, laos poeder, maggi uit flesje, mespunt ve-tsin, zout, , 1. Meng marinade ingredienten en marineer stukjes kip voor 2 uur erin., 2. Rijgt stukjes kip in op sate stokjes., 3. Rooster over kolen tot gaar, maar niet droog.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

lollys van parmezaan, maanzaad en sesamzaad (10 lolly's)

~~Super easy om te maken, maar met een feestelijk resultaat.

INGREDIENTEN

~~boter, voor het invetten, 80 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt, 1 tl maanzaad, 1 tl sesamzaad, eventueel een beetje paprikapoeder

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  •  
  •  10-20 min.

Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kaneelijs (10

INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, , 1 tl kaneel, , 50 g amandelspijs (bij de bakker), , 75 g rozijnen, , 10 velletjes bladerdeeg, , 2 eidooiers, , 60 g suiker, , 10 bol kaneelijs, , 5 eidooiers, , 100 g suiker, , ? ltr Calvados, , 2 dl Cider, , ? vanillestokje, , 2 dl room, , 50 g boter, , 80 g suiker, , 3 eiwitten, , 65 g bloem, , mintblaadjes voor garnering

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Een 10 scorende maaltijdsoep: Spaanse witte bonen soep met k

Deze overheerlijke soep werd in nummer 10 van landelijk genieten met een 10 beoordeeld

INGREDIENTEN

, 2 eetl. olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 aardappelen, geschild en in blokjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 theel. paprikapoeder, 1 pot kippenbouillon met vlees (3 volle potten heet water nog toevoegen), 1 klein blikje tomatenpuree van 70 gram, 2 rijpe_trostomaten, ontveld en in stukken, 100 g chorizo in blokjes, 80 g serranoham, in blokjes, 1/2- maximaal 1 heel, kippen bouillonblokje, 1 pot witte bonen, uitgelekt en afgespoeld (potje van 330 gram), 1/2 kool (groen, wit of spitskool),in repen, (ik heb ongesneden spitskool gebruikt en als hoeveelheid: een vol soepbord, een beetje opgehoogd, kool in kleine reepjes), Géén extra zout meer toevoegen!!!!!!!! Hooguit een ietsje peper als je dat lekker vindt, ik vond het niet nodig., (Gewoon eerst even proeven),

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2012
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

10 euro 3 gangen menu voor 2: hoezo crisis?

Voorgerecht: indase linzensoep met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter hoofdgerecht: pittig rijstgerecht met rundergehakt,parika, sla en knoflooksaus nagerecht: zelfgemaakt aarbeienijs OF zoet notengebakje

INGREDIENTEN

Ga naar de TOKO, boter 80 cent, afbak stokbroodje 50 cent, 2 tomaten 40 cent, 1 ui 30 cent, 3 kopjes linzen 80 cent, bol knoflook 50 cent, , rijst 80 cent, rundergehakt, 300 gram, 2 euro, 1 rode paprika (50 cent), sla 1 euro, , bakje aardbeien (rijp!!!) 2 euro, yoghurt 0,5 liter 60 cent, schep suiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2009
  •  
  •  0-10 min.

Groene Theecake (7? X 10 X 18 Cm.)

INGREDIENTEN

115 g. bloem - 15 g. groene theepoeder(Japanse macha) - ? thl. bakpoeder - 3 eieren - 75 g. kristalsuiker - 75 g. ama-natto (geconfijte azukibonen) - 65 g. lichtgezouten zachte boter - geklopte slagroom voor het serveren.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top