Kiymali Cep Boregi
Kiymali Cep Boregi Boomstammentjes met gehakt Is een turks voorgerecht (meze)
1 pakje bladerdeeg bloem voor het uitrollen 500 g rundergehakt 1 ui 1 Spaanse peper 2 teentjes knoflook 1 tl zout 1 el paprikapoeder ( mild) ? el tomatenpuree ? bosje peterselie zout peper 1 -2 eiwitten olijfolie om in te frituren
De plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad leggen. Een beetje olijfolie in een koekenpan verhitten en het rundergehakt daarin met een vork losmaken en bakken. De ui pellen, snipperen, met de fijngehakte Spaanse peper en de geperste teentjes knoflook aan het vlees toevoegen en meebakken. Het vlees kruiden met paprikapoeder. De tomatenpuree erdoor roeren en de gewassen en gehakte peterselie toevoegen. Bestrooien met peper en zout. Het eiwit met een beetje water los kloppen. Uit de plakken bladerdeeg kleine rechthoeken snijden en deze met het eiwit bestrijken. De vulling aan een lange zijde van de rechthoeken gelijkmatig verdelen. Daarna de rechthoeken oprollenen de randen goed aandrukken. De lengte van de boomstammetjes varieert van 8 tot 15 cm. De boomstammetjes in pruttelende olijfolie goudgeel bakken. Ze kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.
- Turks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-2003Turks Voorgerecht10-20 min.
.Kiymali Cep Boregi
Boomstammetjes met gehakt
1 pakje bladerdeeg, bloem voor het uitrollen, 500 g rundergehakt, 1 ui, 1 Spaanse peper, 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 el paprikapoeder (mild), 2 el tomatenpuree, 1/2 bosje peterselie, zout, peper, 1 - 2 eiwitten, olijfolie om in te frituren,
- Turks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2003Turks Voorgerecht20-30 min.
Kiymali Cep Boregi
Met pittig gehakt gevulde deeg rolletjes (borek)
1 pak filodeeg of bladerdeeg., wat bloem. 5 ons rundergehakt, 1 ui gesnipperd, 1 spaanse peper gesnipperd(zonder pitjes),2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 e.l. milde paprikapoeder, 2 e.l. tomatenpuree (het liefst eigen gemaakte), 1/2 bosje fijngeknipte peterselie, zout, peper, 1 a 2 eiwitten en olijfolie om in te frituren.
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-2000Turks20-30 min.
Kiymali Cep Boregi
Turks voorgerecht
Plakjes filodeeg, 500 gr lamsgehakt, 1 fijngesnipperde ui, 1 zeer fijngehakte spaanse peper, 2 geperste teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 1/2 bosje peterselie fijngehakt, 1 a 2 eiwotten, frituurolie
- Turks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-08-1999Turks Voorgerecht10-20 min.
Kiymali Cep Boregi
Boomstammetjes met gehakt
1 pakje bladerdeeg, bloem om uit te rollen, 500 gr rundergehakt, 1 ui gesnipperd, 1 spaanse peper gesnipperd, 2 teentjes knoflook geperst, 1 tl zout, 1 el paprikapoeder, 2 el tomatenpuree, 1/2 bosje peterselie, zout en peper, 1-2 eiwitten, olijfolie om in te frituren
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-2000Turks30-60 min.
Kiymali Cep Boregi
Boomstammetjes met gehakt!
Dit hebt je er voor nodig:, 1 pakje bladerdeeg *, bloem voor het uithollen *, 500 g rundergehakt *, 1 ui *, 1 Spaanse peper *, 2 teentjes knoflook *, 1 tl zout *, 1 el paprikapoeder(milt), 2 el tomatenpuree *, 1/2 bosje peterselie *, zout,peper *, 1-2 eiwitten *, olijfolie om in te frituren *
- Turks Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-09-2001Turks Voorgerecht0-10 min.
Turkse pittige boomstammetjes met gehakt
Kiymali Cep Boregi! Heerlijke boomstammetjes, die zowel warm als koud gegeten kunnen worden. Eenvoudige ingredienten en makkelijk te bereiden!
* 1 pakje bladerdeeg, * bloem voor het uitrollen, * 500 g rundergehakt, * 1 ui, * 2 Spaanse pepers, * 2 teentjes knoflook, * 1 tl zout, * 1 el paprikapoeder (mild of scherp naar smaak), * 2 el tomatenpuree, * 1/2 bosje peterselie, * zout, * peper, * 1-2 eiwitten, * olijfolie om in te frituren
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2006Turks10-20 min.
Boomstammetjes met gehakt
In het Turks heet het Kiymali Cep Boregi
* 1 pakje bladerdeeg, * 500 g rundergehakt, * 4 sjalotjes, * 1 spaanse peper, * 2 teentjes knoflook, * 1 theelepel selderiezout, * 2 eetlepels paprikapoeder, * 2 eetlepels tomatenketchup, * 1/2 bosje peterselie, * peper, * 1-2 eiwitten, * olijfolie om in te frituren
- Turks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-11-2003Turks Voorgerecht10-20 min.