Kippensoep, een lekker medicijn bij verkoudheid en griep
Het recept is 2x daags een flinke kom. Niet alleen bij griep en verkoudheid maar overal goed voor. Soms wordt er nog wel eens wat lacherig over gedaan maar dat zulke kippensoep een geneeskrachtige werking heeft is allang bewezen. En baat het niet dan schaadt het niet. Ik heb in ieder geval nog nooit zo een lekker medicijn gehad. Van de geur alleen al knap je al op en je voelt je al gauw weer helemaal kip lekker.Natuurlijk hoef je niet perse ziek te zijn want deze soep is voor iedereen een heerlijk en gezonde soep ;)TIP: Maak een grote pan want je kunt ook gemakkelijk een paar porties invriezen om achter de hand te hebben.
Ingrediënten 10 personen
Voor de bouillon:, - 1 (soep)kip van +/- 1 kg , - 3 à 4 cm verse gember, - 1 rode peper (of 1 volle tl sambal), - 4 teentjes knoflook (of 1 bolletje Chinese knoflook), - 1 ui, - 3 kruidnagels, - 2 blaadjes laurier, - enkele takjes tijm, - 2 stukjes foelie, - 4 kippenbouillon tabletten en 4 maggiblokjes, , Groentevulling:, - 1 zoete aardappel, - 1 flinke pastinaak , - 3 wortels, - knolselderij, - 3 st bleekselderij, - 1 prei, - bosje bladselderij, - bosje peterselieBereidingswijze
- Spoel de soepkip goed af en zet die met voldoende water op het vuur (pan ongeveer voor ¾ vol). Breng aan de kook en draai het vuur laag zodat het nog een beetje borrelt. Haal eventueel schuim weg met een schuimspaan.- Schil de gember, de knoflook en de ui. Snij de ui in grove stukken en hak de gember, de knoflook en de peper. Voeg dit samen met de kruidnagel, laurier, tijm en foelie toe.- Voeg ook de bouillon tabletten en maggiblokjes toe. - Laat dit geheel minimaal 4 uur op een klein pitje staan om een goeie bouillon te trekken en haal er dan de kip uit. Vis ook de laurierblaadjes, foelie, kruidnagels en tijmtakjes uit de bouillon (met een schuimspaan). - Schil de aardappel, pastinaak, wortels en knolselderij, snij dit allemaal in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bouillon. Laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken en voeg dan de prei en gesneden bladselderij toe. - Haal al het kippenvlees van de botten en doe dit ook weer terug in de pan. - Vul de pan eventueel met meer water en maak de soep op smaak met peper, zout of meer bouillon/maggi.- Voeg op het laatste moment de gesneden peterselie toe.