1. Home
  2. Recepten
  3. Kippenlever Amuse

Kippenlever amuse recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pate Van Kippenlever

Lekker als amuse bij een diner of zomaar eens op een druilerige avond om lekker te smikkelen.

INGREDIENTEN

1 pond kippenlever, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, en mespuntje pimentpoeder, peper, zout, 1/4 ltr, slagroom

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippenlever paté

Heerlijke kippenlever paté.  Voor op brood, bij de borrel, amuse of voorgeregt.

INGREDIENTEN

- 250 gr kippenlevers, - 2 plakken bacon in reepjes, - 1 ui gesnipperd, - 30 gr gezouten roomboter, - 3 takjes verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde, - 1 teentje knoflook, fijn gesneden, - 3 laurierbladen, - 100ml port (of rode wijn), - 20 ml room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2015
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Brulée van kippenlever

Waarom een sjalot? De sjalot is een smaakversterker in dit gerecht en geeft deze een bite. Soort gerecht: Als voorgerecht, amuse of bittergarnituur

INGREDIENTEN

250 g kippenlevertjes, 1 grote sjalot, 1 teentje knoflook, 2 takjes verse tijm, 2 eetlepels cognac, 2 eetlepels madeira, 3 eetlepels (witte) dessertwijn, 1 dl slagroom, ongezoet, ½ dl melk, 100 g eidooier, 25 g eiwit, 1½ dl gevogeltebouillon, 50 g rozijnen, 1 eetlepel olijfolie, 25 g boter, 2 g kleurzout, en zout en peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top