Pate Van Kippenlever
Lekker als amuse bij een diner of zomaar eens op een druilerige avond om lekker te smikkelen.
1 pond kippenlever 1 grote ui 1 teentje knoflook 1 laurierblaadje en mespuntje pimentpoeder peper, zout 1/4 ltr, slagroom
Kippenlever spoelen en zeentje verwijderen. Ui snijden in blokjes. knoflook pellen
Bak de kippenlever met de ui, knoflook en laurierblaadje goudbruin, Doe het geheel over in de keukenmachine. voeg slagroom en pimentpoeder toe en pureer het geheel tot een fijne emulsie. Doe het over in een, met platicfolie beklede bakvorm en laat het, minstens 24 uur, opstijven in de koelkast. Eventueel kan, bij het gebrek aan een klein bakblik, het ook opgerold worden in alufolie.
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2000Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kippenlever paté
Heerlijke kippenlever paté. Voor op brood, bij de borrel, amuse of voorgeregt.
- 250 gr kippenlevers, - 2 plakken bacon in reepjes, - 1 ui gesnipperd, - 30 gr gezouten roomboter, - 3 takjes verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde, - 1 teentje knoflook, fijn gesneden, - 3 laurierbladen, - 100ml port (of rode wijn), - 20 ml room
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2015Afrikaans20-30 min.
Brulée van kippenlever
Waarom een sjalot? De sjalot is een smaakversterker in dit gerecht en geeft deze een bite. Soort gerecht: Als voorgerecht, amuse of bittergarnituur
250 g kippenlevertjes, 1 grote sjalot, 1 teentje knoflook, 2 takjes verse tijm, 2 eetlepels cognac, 2 eetlepels madeira, 3 eetlepels (witte) dessertwijn, 1 dl slagroom, ongezoet, ½ dl melk, 100 g eidooier, 25 g eiwit, 1½ dl gevogeltebouillon, 50 g rozijnen, 1 eetlepel olijfolie, 25 g boter, 2 g kleurzout, en zout en peper, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-06-200730-60 min.