1. Home
  2. Recepten
  3. Kippenlever

Kippenlever recepten (202) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kippenlever

Kippenlever, spek, champignons en tomaten. Als éénpans gerecht te bereiden.

INGREDIENTEN

Ca 500 gr. Kippenlevertjes 200 gr. Gerookt spek, 250 gr. champignons, 2 à 3 rode uien ca 4 cm doorsnee, 4 à 5 fatsoenlijke trostomaten, naar smaak peper, zout, kipkruiden en/of (hot-)kerry

Voorbereiding

Ui in hele kleine stukjes snijden, spek en tomaten (ontveld)in dobbelsteentjes snijden, champignons borstelen en in plakjes snijden. De levertjes ontvellen, de galgangen en evt de galblaas verwijderen en bloedvaten eruit en in 2en of 3en delen.

Bereidingswijze

Bak de dobbelsteentjes spek lichtbruin, in datzelfde vet de klein gesneden uitjes glazig aanfruiten. Vervolgens de lever toevoegen en nagenoeg garen. Vervolgens de champignons toevoegen en aankoken en het laatst de tomaten toevoegen, laat het geheel even doorkoken en smullen maar. Kruiden naar smaak toevoegen. Eventueel de levertjes in een koekenpan aanbakken en op het laatst toevoegen en het geheel doorgaren.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kippenlever

Lekker bij de lunch of diner

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Pate Van Kippenlever

Lekker als amuse bij een diner of zomaar eens op een druilerige avond om lekker te smikkelen.

INGREDIENTEN

1 pond kippenlever, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, en mespuntje pimentpoeder, peper, zout, 1/4 ltr, slagroom

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken kippenlever.

Lekker gebakken met ui en champions.

INGREDIENTEN

Kippenlever, bakje champions, 2 uien, zout en peper.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

kippenlever met tuinbonen

Snel klaar en heeeel lekker

INGREDIENTEN

1 grote ui*doosje champignons*300 gram tuinbonen*zout peper, sambal*en ong. 350 gr. kippenlever*azijn*sambal(naar smaak)*klei beetje water*eetlepel mosterd.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kippenlever bitterballetjes

12 stuks bitterballetjes gemaakt van kippenlevers

INGREDIENTEN

60 gram boter, 200 gram kippenlever, 50 gram augurken, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel paprikapoeder, 2 Eieren, peterselie of dille, 60 gram paneermeel

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Salade met kippenlever

INGREDIENTEN

50 gram jonge bladspinazie - 1/4 friseesla - 2 eetlepels arachide-olie - 2 dikke plakken ongerookte bacon zonder zwoerd - 1 sne oud brood - 115 gram kippenlever - 5 kerstomaatjes - zout en peper

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Omelet Met Kippenlever.

INGREDIENTEN

200gr kippenlever/1 el.boter/zout en peper/2cl rode port/2 el.kippenbouillon/wat tijm/1 el. boter (VOOR DE OMELETTEN):/2 eieren/zout en peper/2 el.boter.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kippenlever paté

Heerlijke kippenlever paté.  Voor op brood, bij de borrel, amuse of voorgeregt.

INGREDIENTEN

- 250 gr kippenlevers, - 2 plakken bacon in reepjes, - 1 ui gesnipperd, - 30 gr gezouten roomboter, - 3 takjes verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde, - 1 teentje knoflook, fijn gesneden, - 3 laurierbladen, - 100ml port (of rode wijn), - 20 ml room

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2015
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Sb.PETEH MET KIPPENLEVER

Pittige kippenlever - Van garnalen kan dit gerecht ook worden gemaakt

INGREDIENTEN

, 500 g kippenlevertjes of 250 g garnalen, 3 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 3 rode lomboks, 1 tl trassi, 1 tl asem, 1 tl laos, 1 tl goela djawa, 2 salamblaadjes, 4 djeroek poeroet blaadjes, 1 stengel sereh, 10 petehbonen, ? cm santen, zout, olie,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kippenlever met ketjap

Eenvoudig en smakelijk.

INGREDIENTEN

300 gr. kippenlevertjes, 2 grote uien, ketjap manis, adjinomoto (i.p.v. Vetsin), 1 tl sambal oelek, boter of margarine.

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Spaghettischotel met kippenlever

Als je gek bent op kippelevers (zoals mijn vader) probeer dit eens!

INGREDIENTEN

400 g spaghetti, 75 g mager spek, 250 g gehakt, 150 g kippelevertjes, 400 g gesneden soepgroenten, klein blikje tomatenpuree, 2 dl bouillon, boter, 50 g geraspte kaas, scheutje room, 1 ui

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Kippenlever Met Mosterdsaus

INGREDIENTEN

1 ui, 3 eetl. boter of margarine, 400 g kippelevers, 1 teentje knoflook, 1 eetl. bloem, 1 dl. witte wijn, zout, peper, 1? eetl. mosterd, 2 eetl. Bulgaarse yoghurt.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

eieren en kippenlever

Slanke keuken

INGREDIENTEN

2 eieren, goed losgeklopt2 el kippenbouillon 2 kippenlevertje (vet en velletjes verwijderd)uienzout naar smaak mespuntje cayennepeper

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Kippenlever met banaan

Kippenlevers, lekker romig en zoet

INGREDIENTEN

400 gr. kippelever, 1 zakje kerriesaus, 4 eetl. geraspte kokos, 3 niet al te rijpe bananen, 1 eetl. milde kerriepoeder, 50 gr. boter of margarine, 0.25 ltr slagroom, 2 eetl. ketjap manis, 2 eetl. maizena

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Toastje met kippenlever

INGREDIENTEN

200 g kippenlevertjes/1 sjalotje/1/2 eetl kappertjes/6 eetl olijfolie/2 eetl groge witte wijn/zout/peper/6 sneetjes witbrood/4 sprietjes bieslook

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kippenlever pastei

Heerlijk als voorafje op een toastje of bij de borrel! Een heerlijke zelf gemaakteleverpastei waarbij je alle registers open kunt trekken! Hoe decadent wil je het hebben? Lever Room Boter Alle verdere ingredienten naar keuze om het uw fijnproevers naar de zin te maken!

INGREDIENTEN

Kippenlevers: ca 500 gram, 2 Sjalotten, fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, Azijn voor het zuurtje:, ca 15 ml sherryazijn of, ca 7 ml witte wijnazijn + 10 ml witte balsamico azijn, 150 gram boter, 100 ml room, 25 ml cognac (of vieux) om af te blussen, 10 gram zeezout (of kleurzout om de kleur van de pastei langer te bewaren), peper naar smaak,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Brulée van kippenlever

Waarom een sjalot? De sjalot is een smaakversterker in dit gerecht en geeft deze een bite. Soort gerecht: Als voorgerecht, amuse of bittergarnituur

INGREDIENTEN

250 g kippenlevertjes, 1 grote sjalot, 1 teentje knoflook, 2 takjes verse tijm, 2 eetlepels cognac, 2 eetlepels madeira, 3 eetlepels (witte) dessertwijn, 1 dl slagroom, ongezoet, ½ dl melk, 100 g eidooier, 25 g eiwit, 1½ dl gevogeltebouillon, 50 g rozijnen, 1 eetlepel olijfolie, 25 g boter, 2 g kleurzout, en zout en peper, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  •  
  •  30-60 min.

kippenlever met sherry-tomatensaus

Lekker als warm borrelhapje. Maar met stokbrood en salade ook goed als maaltijd

INGREDIENTEN

250 gr. kippelevertjes, peper en zout, 1 theelepel tijm, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels zoetzure uitjes, 3 eetlepels droge sherry en 2 dl. kant en klare tomatensaus.

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Kippenlever met jachtsaus

INGREDIENTEN

500 g kippelevertjes, bloem, 1 grote rode paprika, 1 grote ui, 250 g champignons, zout, peper, 50 g boter of margarine, 1 zakje jachtsaus, 2 eetl. melk, tabasco of sambal.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kippenlever met paprika

INGREDIENTEN

500 gram kippenlevers -, 2 eetlepels olie -, 2 gehakte uien of 4 gepelde gehalveerde sjalotten -, 2 a 4 teentjes kleingesneden knoflook -, 1 rode paprika in reepjes -, 1 gele paprika in reepjes -, 1 groene paprika in reepjes -, 2 dl rose of appelsap -, 2 theelepels Worcestershiresauce -, zout en peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KIPPENLEVER PATE

Uit suid-afrika

INGREDIENTEN

500 g hoenderlewers -, 80 ml sjerrie/port -, 250 g botter -, 1 groot ui, fyn gekap -, 30 ml brandewyn -, 1 knoffelbol -, bietjie olyfolie -, 5 ml Engelse mosterdpoeier -, 2 ml gemengde kruie -, knippie neutmuskaat -, paar druppels Tabasco/chillisous -, sout en swartpeper na smaak -, 125 ml slagroom,

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

KIPPENLEVER SATÉ

Voor oven grill of op BBQ Één recept uit Zuid-Afrika.

INGREDIENTEN

500 g kippenlevertjes, 125 ml olijfolie, 1/4 e rozemarijn, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 30 ml witte wijnazijn, 1 t geraspte citroenschil, 1 t zout, stukjes rode paprika

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Mous­se van kip­pen­le­ver

Een makkelijk en super lekker voorgerecht. Dit recept is voor 8 personen. Serveer met geroosterd brood, kleine zure augurkjes, waterkers en partjes citroen. Als je het serveert tijdens een feestje, zet het dan naast het broodrooster met wat brood en laat mensen zelf pakken.

INGREDIENTEN

500 g boter, olijfolie, 2 rode uien (fijngesnipperd), 2 tenen knoflook (fijngesnipperd), 1 bakje tijm (alleen de blaadjes), 1 kg kippenlevers (schoongemaakt), 12½ ml brandy (of cognac), ½ bakje salie (alleen de blaadjes)

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

KIPPENLEVER RISOTTO

Hoenderlewer Risotto

INGREDIENTEN

500g hoenderlewer -, 2 gekapte uie -, vars knoffel (na smaak) -, 1 pakkie gesnyde sampioene -, gekapte groenrissies en chilli (na smaak) -, sout en vars gemaalde swartpeper

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijst met kippenlever (WW)

Voor 1 persoon; 3 groente-variaties, 4 eiwit-variaties, 3 vet-variaties, 2 zetmeel-variaties en 10 Kcal / 40 Kj

INGREDIENTEN

100 gr gesnipperde ui, 1 eetl dieetmargarine, 120 gr kippenlever, 100 gr in plakjes gesneden wortel, 1 zure in blokjes gesneden augurk, 1 eetl tomatenpuree, 1/2 eetl juspoeder, ca. 1 dl water, peper en zout, dragon, 120 gr gekookte rijst, 30 gr geraspte kaas,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kippenlevertjes met Aardappelsticks (sambal van kippenlever)

INGREDIENTEN

3 theelepels Knoflook, < Pinda-Satesaus, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), 1-2 Madam Jeanette peper, handjevol Aardappelsticks (frietsticks), 1/2 ui, 1/4 rode paprika, 2 theelepels tomatenpuree, 350 gram kippenlever, 15 eetlepels olie, 2 takken selderij, zout

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Sambal goreng van kippenlever

INGREDIENTEN

4 stuks lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, -400 gr. kippenlever, -2 dl. bouillon, van tablet, -1 stuk ui, rode, -3 teentjes knoflook, gehalveerde, -0.5 el. kemiriepasta, -2.5 el. citroensap, -1 el. olie, -1 tl. laos, gemalen, -0.5 tl. zout,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sambal Goreng Kippenlever

Lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

- 4 Lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, 500 gram Kippenlever, 2 dl Bouillon, van tablet, 1 Rode ui, 3 tenen Knoflook, halve eetlepel Kemiriepasta, 2,5 eetlepel Citroensap, 1 eetlepel Olie, 1 theelepel gemalem Laos, halve theelepel zout

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Romige tagliatelle met kippenlever

INGREDIENTEN

2 dunne plakken pancetta, 200 g kippenlever, 2 el plantaardige olie, 1 sjalot, gesnipperd, ½ rode peper, ontzaad en in dunne reepjes, 4 el cognac, 1 glas witte wijn, 3 el slagroom, 120 g koude boter, in kleine blokjes, 10 blaadjes salie, gescheurd, 1 el plantaardige olie, 250 g tagliatelle, 3 el parmezaanse kaas, 2 el bladpeterselie, peper en zout (uit de molen)

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagna Bolognese met kippenlever

INGREDIENTEN

1 ui, -2 wortels, -50 gr. ontbijtspek, -100 gr. kippenlever, -400 gr. rundergehakt, -70 gr. tomatenpuree, -40 gr. boter, -40 gr. bloem, -100 gr. kaas, Parmezaanse, -1 dl. wijn, rode, -2 dl. bouillon, -0.5 el. kruidenmix, Italiaanse, -6 dl. melk, -2 el. olijfolie, -0.5 pakje lasagnevel, -1 stengel bleekselderij, -Nootmuskaat, -Peperkorrel, zwarte, gemalen, -Zout,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Kippenlevertjes met Aardappelsticks (sambal van kippenlever)

INGREDIENTEN

3 theelepels Exotimex Knoflook, -Faja Lobi Pinda-Satesaus, -2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), -1-2 stuks Madam Jeanette peper, -handjevol Aardappelsticks (frietsticks), -1/2 ui, -1/4 rode paprika, -2 theelepels tomatenpuree, -350 gram kippenlever, -15 eetlepels olie, -2 takken selderij, -zout,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagna Bolognese met kippenlever

INGREDIENTEN

1 ui -, 2 wortels -, 50 gram ontbijtspek -, 100 gram kippenlever -, 400 gram rundergehakt -, 70 gram tomatenpuree -, 40 gram boter -, 40 gram bloem -, 100 gram Parmezaanse kaas -, 1 dl. rode wijn -, 2 dl. bouillon -, 1/2 eetlepel Italiaanse kruidenmix -, 6 dl. melk -, 2 eetlepels olijfolie -, 1/2 pakje lasagnevellen -, 1 stengel bleekselderij -, nootmuskaat -, zwart gemalen peperkorrels -, zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Romige tagliatelle met kippenlever

INGREDIENTEN

2 dunne plakken pancetta, 200 g kippenlever, 2 el plantaardige olie, 1 sjalot, gesnipperd, ½ rode peper, ontzaad en in dunne reepjes, 4 el cognac, 1 glas witte wijn, 3 el slagroom, 120 g koude boter, in kleine blokjes, 10 blaadjes salie, gescheurd, 1 el plantaardige olie, 250 g tagliatelle, 3 el parmezaanse kaas, 2 el bladpeterselie, peper en zout (uit de molen)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kippenlever Op Zijn Japans

Kippelever op een pittige manier

INGREDIENTEN

2 eetl lichte soja saus, 2 eetl sherry met 1/2 theelepel suiker, 500 gr kippelevers schoongemaakt en gehalveerd, 2 eetl arachide-olie, 1 groene paprika in stukjes, 4 voorjaarsuitjes in plakjes, 1 teentje knoflook geperst, 2,5 cm verse gemberwortel geschild en geraspt, 1/4 theel cayennepeper, 2 eetl suiker, 3 eetl donkere soja saus, 1 theel sesamolie, reepjes eadijs om te garneren,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

sambal goreng kippenlever

Pittige kippenlevertjes

INGREDIENTEN

, 100 g petehbonen, 500 g kippenlevertjes, 1? el sambal ulek, 1 ui, 3 knoflooktenen, 1 a 1? tl trassi, 2 schijfjes laos, 3 daon salam, 2 a 3 kopjes dikke santen, zout, suiker, ? kopje olie,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kippenlever in het pannetje

INGREDIENTEN

500g kippenlevers, melk, 50g boter, 150g ontbijtspek, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1dl rode wijn, 1dl kippenbouillon (tablet), zout, peper, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 laurierblad, 1 theelepel tijm, 1 klein potje zilveruitjes,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

KALFSROLLETJES MET KIPPENLEVER EN HAM

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, , VOOR VULLING, 100 g kippenlevertjes, 1 uitje, fijn, 3 e boter, zout, peper, 3 plakken fijngesneden ham, 2 e peterselie, fijn, 1/4 t gedroogde salie, 1/4 t tobasco, 1+1/2 t worcestersaus, , VOOR JUS:, bloem, 50 ml witte wijn, 3 e tomatenpuree, 100 ml runderbouillon, 1/2 bekertje zure room (2 - 3 e), 2 e bloem

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Slanke Eenpansmaaltijd Met Kippenlever

Lekker voor de lijn en alles zit erin

INGREDIENTEN

1/2 bakje kippenlevertjes, champions, paprika, ui, aardappel

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pate van eenden- en kippenlever met laurier

INGREDIENTEN

250 gram eendenlevertjes -, 250 gram kippenlevertjes -, 250 gram ongezouten boter -, 1 grote ui -, 2 teentjes knoflook -, 3 eetlepels marjolein, bieslook en peterselie -, 2 eetlepels Grand Marnier -, 2 verse laurierblaadjes -, 90 gram warme gesmolten boter, , , ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gebakken kippenlever met ui en champignons

INGREDIENTEN

4 ons kippenlevers * 1 bakje champions * 2 uien * zout * peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste kippenlever recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top