- Eigen recept
Kippenlever
Kippenlever, spek, champignons en tomaten. Als éénpans gerecht te bereiden.
Ca 500 gr. Kippenlevertjes 200 gr. Gerookt spek, 250 gr. champignons, 2 à 3 rode uien ca 4 cm doorsnee, 4 à 5 fatsoenlijke trostomaten, naar smaak peper, zout, kipkruiden en/of (hot-)kerry
Ui in hele kleine stukjes snijden, spek en tomaten (ontveld)in dobbelsteentjes snijden, champignons borstelen en in plakjes snijden. De levertjes ontvellen, de galgangen en evt de galblaas verwijderen en bloedvaten eruit en in 2en of 3en delen.
Bak de dobbelsteentjes spek lichtbruin, in datzelfde vet de klein gesneden uitjes glazig aanfruiten. Vervolgens de lever toevoegen en nagenoeg garen. Vervolgens de champignons toevoegen en aankoken en het laatst de tomaten toevoegen, laat het geheel even doorkoken en smullen maar. Kruiden naar smaak toevoegen. Eventueel de levertjes in een koekenpan aanbakken en op het laatst toevoegen en het geheel doorgaren.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-2010Hoofdgerecht20-30 min.
kippenlever
Lekker bij de lunch of diner
Zie bereiding
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-02-2002Indonesisch20-30 min.
Pate Van Kippenlever
Lekker als amuse bij een diner of zomaar eens op een druilerige avond om lekker te smikkelen.
1 pond kippenlever, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, en mespuntje pimentpoeder, peper, zout, 1/4 ltr, slagroom
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2000Frans Voorgerecht20-30 min.
Gebakken kippenlever.
Lekker gebakken met ui en champions.
Kippenlever, bakje champions, 2 uien, zout en peper.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-07-2000Goedkoop en snel10-20 min.
Kippenlever bitterballetjes
12 stuks bitterballetjes gemaakt van kippenlevers
60 gram boter, 200 gram kippenlever, 50 gram augurken, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel paprikapoeder, 2 Eieren, peterselie of dille, 60 gram paneermeel
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2000Internationaal10-20 min.
kippenlever met tuinbonen
Snel klaar en heeeel lekker
1 grote ui*doosje champignons*300 gram tuinbonen*zout peper, sambal*en ong. 350 gr. kippenlever*azijn*sambal(naar smaak)*klei beetje water*eetlepel mosterd.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-2004Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Salade met kippenlever
50 gram jonge bladspinazie - 1/4 friseesla - 2 eetlepels arachide-olie - 2 dikke plakken ongerookte bacon zonder zwoerd - 1 sne oud brood - 115 gram kippenlever - 5 kerstomaatjes - zout en peper
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2004Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Omelet Met Kippenlever.
200gr kippenlever/1 el.boter/zout en peper/2cl rode port/2 el.kippenbouillon/wat tijm/1 el. boter (VOOR DE OMELETTEN):/2 eieren/zout en peper/2 el.boter.
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-01-200010-20 min.
- Eigen recept
Kippenlever paté
Heerlijke kippenlever paté. Voor op brood, bij de borrel, amuse of voorgeregt.
- 250 gr kippenlevers, - 2 plakken bacon in reepjes, - 1 ui gesnipperd, - 30 gr gezouten roomboter, - 3 takjes verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde, - 1 teentje knoflook, fijn gesneden, - 3 laurierbladen, - 100ml port (of rode wijn), - 20 ml room
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2015Afrikaans20-30 min.
Sb.PETEH MET KIPPENLEVER
Pittige kippenlever - Van garnalen kan dit gerecht ook worden gemaakt
, 500 g kippenlevertjes of 250 g garnalen, 3 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 3 rode lomboks, 1 tl trassi, 1 tl asem, 1 tl laos, 1 tl goela djawa, 2 salamblaadjes, 4 djeroek poeroet blaadjes, 1 stengel sereh, 10 petehbonen, ? cm santen, zout, olie,
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2001Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Kippenlever met ketjap
Eenvoudig en smakelijk.
300 gr. kippenlevertjes, 2 grote uien, ketjap manis, adjinomoto (i.p.v. Vetsin), 1 tl sambal oelek, boter of margarine.
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-05-2000Hoofdgerecht0-10 min.
Spaghettischotel met kippenlever
Als je gek bent op kippelevers (zoals mijn vader) probeer dit eens!
400 g spaghetti, 75 g mager spek, 250 g gehakt, 150 g kippelevertjes, 400 g gesneden soepgroenten, klein blikje tomatenpuree, 2 dl bouillon, boter, 50 g geraspte kaas, scheutje room, 1 ui
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2000Internationaal20-30 min.
Kippenlever Met Mosterdsaus
1 ui, 3 eetl. boter of margarine, 400 g kippelevers, 1 teentje knoflook, 1 eetl. bloem, 1 dl. witte wijn, zout, peper, 1? eetl. mosterd, 2 eetl. Bulgaarse yoghurt.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-04-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Kippenlever met banaan
Kippenlevers, lekker romig en zoet
400 gr. kippelever, 1 zakje kerriesaus, 4 eetl. geraspte kokos, 3 niet al te rijpe bananen, 1 eetl. milde kerriepoeder, 50 gr. boter of margarine, 0.25 ltr slagroom, 2 eetl. ketjap manis, 2 eetl. maizena
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
eieren en kippenlever
Slanke keuken
2 eieren, goed losgeklopt2 el kippenbouillon 2 kippenlevertje (vet en velletjes verwijderd)uienzout naar smaak mespuntje cayennepeper
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-05-1999Slanke keuken0-10 min.
Toastje met kippenlever
200 g kippenlevertjes/1 sjalotje/1/2 eetl kappertjes/6 eetl olijfolie/2 eetl groge witte wijn/zout/peper/6 sneetjes witbrood/4 sprietjes bieslook
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-04-2003Voorgerecht10-20 min.
Kippenlever pastei
Heerlijk als voorafje op een toastje of bij de borrel! Een heerlijke zelf gemaakteleverpastei waarbij je alle registers open kunt trekken! Hoe decadent wil je het hebben? Lever Room Boter Alle verdere ingredienten naar keuze om het uw fijnproevers naar de zin te maken!
Kippenlevers: ca 500 gram, 2 Sjalotten, fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, Azijn voor het zuurtje:, ca 15 ml sherryazijn of, ca 7 ml witte wijnazijn + 10 ml witte balsamico azijn, 150 gram boter, 100 ml room, 25 ml cognac (of vieux) om af te blussen, 10 gram zeezout (of kleurzout om de kleur van de pastei langer te bewaren), peper naar smaak,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2014Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Brulée van kippenlever
Waarom een sjalot? De sjalot is een smaakversterker in dit gerecht en geeft deze een bite. Soort gerecht: Als voorgerecht, amuse of bittergarnituur
250 g kippenlevertjes, 1 grote sjalot, 1 teentje knoflook, 2 takjes verse tijm, 2 eetlepels cognac, 2 eetlepels madeira, 3 eetlepels (witte) dessertwijn, 1 dl slagroom, ongezoet, ½ dl melk, 100 g eidooier, 25 g eiwit, 1½ dl gevogeltebouillon, 50 g rozijnen, 1 eetlepel olijfolie, 25 g boter, 2 g kleurzout, en zout en peper, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-06-200730-60 min.
kippenlever met sherry-tomatensaus
Lekker als warm borrelhapje. Maar met stokbrood en salade ook goed als maaltijd
250 gr. kippelevertjes, peper en zout, 1 theelepel tijm, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels zoetzure uitjes, 3 eetlepels droge sherry en 2 dl. kant en klare tomatensaus.
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-03-2001Spaans10-20 min.
Kippenlever met jachtsaus
500 g kippelevertjes, bloem, 1 grote rode paprika, 1 grote ui, 250 g champignons, zout, peper, 50 g boter of margarine, 1 zakje jachtsaus, 2 eetl. melk, tabasco of sambal.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2002Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Kippenlever met paprika
500 gram kippenlevers -, 2 eetlepels olie -, 2 gehakte uien of 4 gepelde gehalveerde sjalotten -, 2 a 4 teentjes kleingesneden knoflook -, 1 rode paprika in reepjes -, 1 gele paprika in reepjes -, 1 groene paprika in reepjes -, 2 dl rose of appelsap -, 2 theelepels Worcestershiresauce -, zout en peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
KIPPENLEVER PATE
Uit suid-afrika
500 g hoenderlewers -, 80 ml sjerrie/port -, 250 g botter -, 1 groot ui, fyn gekap -, 30 ml brandewyn -, 1 knoffelbol -, bietjie olyfolie -, 5 ml Engelse mosterdpoeier -, 2 ml gemengde kruie -, knippie neutmuskaat -, paar druppels Tabasco/chillisous -, sout en swartpeper na smaak -, 125 ml slagroom,
- Afrikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op03-05-2005Afrikaans> 120 min.
- Eigen recept
KIPPENLEVER SATÉ
Voor oven grill of op BBQ Één recept uit Zuid-Afrika.
500 g kippenlevertjes, 125 ml olijfolie, 1/4 e rozemarijn, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 30 ml witte wijnazijn, 1 t geraspte citroenschil, 1 t zout, stukjes rode paprika
- Multi-cultureel Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-02-2009Multi-cultureel Bijgerecht60-120 min.
Mousse van kippenlever
Een makkelijk en super lekker voorgerecht. Dit recept is voor 8 personen. Serveer met geroosterd brood, kleine zure augurkjes, waterkers en partjes citroen. Als je het serveert tijdens een feestje, zet het dan naast het broodrooster met wat brood en laat mensen zelf pakken.
500 g boter, olijfolie, 2 rode uien (fijngesnipperd), 2 tenen knoflook (fijngesnipperd), 1 bakje tijm (alleen de blaadjes), 1 kg kippenlevers (schoongemaakt), 12½ ml brandy (of cognac), ½ bakje salie (alleen de blaadjes)
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-07-2018Belgisch Voorgerecht30-60 min.
KIPPENLEVER RISOTTO
Hoenderlewer Risotto
500g hoenderlewer -, 2 gekapte uie -, vars knoffel (na smaak) -, 1 pakkie gesnyde sampioene -, gekapte groenrissies en chilli (na smaak) -, sout en vars gemaalde swartpeper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-2003Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Rijst met kippenlever (WW)
Voor 1 persoon; 3 groente-variaties, 4 eiwit-variaties, 3 vet-variaties, 2 zetmeel-variaties en 10 Kcal / 40 Kj
100 gr gesnipperde ui, 1 eetl dieetmargarine, 120 gr kippenlever, 100 gr in plakjes gesneden wortel, 1 zure in blokjes gesneden augurk, 1 eetl tomatenpuree, 1/2 eetl juspoeder, ca. 1 dl water, peper en zout, dragon, 120 gr gekookte rijst, 30 gr geraspte kaas,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-2003Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Guy's runderstoof met kippenlever
Heerlijke zelf bedachte runderstoofschotel met kippenlever
2 winterwortel (die halfgrote), 2 stronken selderij, 2 rode ui, Knofje, 200 gr champions, Blik tomaten stukjes 400 gr, 500 gr goed rund stoofvlees, 250 gr kippenlever, 3 plakken ontbijtkoek, Peper zoeut, Laurier, Halve liter pils (heineken of zo), Bloem
- Fusion Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-12-2019Fusion Hoofdgerecht> 120 min.
Kippenlevertjes met Aardappelsticks (sambal van kippenlever)
3 theelepels Knoflook, < Pinda-Satesaus, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), 1-2 Madam Jeanette peper, handjevol Aardappelsticks (frietsticks), 1/2 ui, 1/4 rode paprika, 2 theelepels tomatenpuree, 350 gram kippenlever, 15 eetlepels olie, 2 takken selderij, zout
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2003Surinaams30-60 min.
Sambal goreng van kippenlever
4 stuks lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, -400 gr. kippenlever, -2 dl. bouillon, van tablet, -1 stuk ui, rode, -3 teentjes knoflook, gehalveerde, -0.5 el. kemiriepasta, -2.5 el. citroensap, -1 el. olie, -1 tl. laos, gemalen, -0.5 tl. zout,
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2002Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Sambal Goreng Kippenlever
Lekker bijgerecht
- 4 Lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, 500 gram Kippenlever, 2 dl Bouillon, van tablet, 1 Rode ui, 3 tenen Knoflook, halve eetlepel Kemiriepasta, 2,5 eetlepel Citroensap, 1 eetlepel Olie, 1 theelepel gemalem Laos, halve theelepel zout
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-2000Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Romige tagliatelle met kippenlever
2 dunne plakken pancetta, 200 g kippenlever, 2 el plantaardige olie, 1 sjalot, gesnipperd, ½ rode peper, ontzaad en in dunne reepjes, 4 el cognac, 1 glas witte wijn, 3 el slagroom, 120 g koude boter, in kleine blokjes, 10 blaadjes salie, gescheurd, 1 el plantaardige olie, 250 g tagliatelle, 3 el parmezaanse kaas, 2 el bladpeterselie, peper en zout (uit de molen)
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-01-2010Hoofdgerecht10-20 min.
Lasagna Bolognese met kippenlever
1 ui, -2 wortels, -50 gr. ontbijtspek, -100 gr. kippenlever, -400 gr. rundergehakt, -70 gr. tomatenpuree, -40 gr. boter, -40 gr. bloem, -100 gr. kaas, Parmezaanse, -1 dl. wijn, rode, -2 dl. bouillon, -0.5 el. kruidenmix, Italiaanse, -6 dl. melk, -2 el. olijfolie, -0.5 pakje lasagnevel, -1 stengel bleekselderij, -Nootmuskaat, -Peperkorrel, zwarte, gemalen, -Zout,
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Italiaans60-120 min.
Kippenlevertjes met Aardappelsticks (sambal van kippenlever)
3 theelepels Exotimex Knoflook, -Faja Lobi Pinda-Satesaus, -2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), -1-2 stuks Madam Jeanette peper, -handjevol Aardappelsticks (frietsticks), -1/2 ui, -1/4 rode paprika, -2 theelepels tomatenpuree, -350 gram kippenlever, -15 eetlepels olie, -2 takken selderij, -zout,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2002Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Lasagna Bolognese met kippenlever
1 ui -, 2 wortels -, 50 gram ontbijtspek -, 100 gram kippenlever -, 400 gram rundergehakt -, 70 gram tomatenpuree -, 40 gram boter -, 40 gram bloem -, 100 gram Parmezaanse kaas -, 1 dl. rode wijn -, 2 dl. bouillon -, 1/2 eetlepel Italiaanse kruidenmix -, 6 dl. melk -, 2 eetlepels olijfolie -, 1/2 pakje lasagnevellen -, 1 stengel bleekselderij -, nootmuskaat -, zwart gemalen peperkorrels -, zout,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-09-2002Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Romige tagliatelle met kippenlever
2 dunne plakken pancetta, 200 g kippenlever, 2 el plantaardige olie, 1 sjalot, gesnipperd, ½ rode peper, ontzaad en in dunne reepjes, 4 el cognac, 1 glas witte wijn, 3 el slagroom, 120 g koude boter, in kleine blokjes, 10 blaadjes salie, gescheurd, 1 el plantaardige olie, 250 g tagliatelle, 3 el parmezaanse kaas, 2 el bladpeterselie, peper en zout (uit de molen)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kippenlever in het pannetje
500g kippenlevers, melk, 50g boter, 150g ontbijtspek, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1dl rode wijn, 1dl kippenbouillon (tablet), zout, peper, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 laurierblad, 1 theelepel tijm, 1 klein potje zilveruitjes,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-08-2009Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kippenlever Op Zijn Japans
Kippelever op een pittige manier
2 eetl lichte soja saus, 2 eetl sherry met 1/2 theelepel suiker, 500 gr kippelevers schoongemaakt en gehalveerd, 2 eetl arachide-olie, 1 groene paprika in stukjes, 4 voorjaarsuitjes in plakjes, 1 teentje knoflook geperst, 2,5 cm verse gemberwortel geschild en geraspt, 1/4 theel cayennepeper, 2 eetl suiker, 3 eetl donkere soja saus, 1 theel sesamolie, reepjes eadijs om te garneren,
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-07-1999Japans Hoofdgerecht30-60 min.
sambal goreng kippenlever
Pittige kippenlevertjes
, 100 g petehbonen, 500 g kippenlevertjes, 1? el sambal ulek, 1 ui, 3 knoflooktenen, 1 a 1? tl trassi, 2 schijfjes laos, 3 daon salam, 2 a 3 kopjes dikke santen, zout, suiker, ? kopje olie,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-08-2001Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
KALFSROLLETJES MET KIPPENLEVER EN HAM
4 kalfsschnitzels, , VOOR VULLING, 100 g kippenlevertjes, 1 uitje, fijn, 3 e boter, zout, peper, 3 plakken fijngesneden ham, 2 e peterselie, fijn, 1/4 t gedroogde salie, 1/4 t tobasco, 1+1/2 t worcestersaus, , VOOR JUS:, bloem, 50 ml witte wijn, 3 e tomatenpuree, 100 ml runderbouillon, 1/2 bekertje zure room (2 - 3 e), 2 e bloem
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2009Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Slanke Eenpansmaaltijd Met Kippenlever
Lekker voor de lijn en alles zit erin
1/2 bakje kippenlevertjes, champions, paprika, ui, aardappel
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-01-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
Pate van eenden- en kippenlever met laurier
250 gram eendenlevertjes -, 250 gram kippenlevertjes -, 250 gram ongezouten boter -, 1 grote ui -, 2 teentjes knoflook -, 3 eetlepels marjolein, bieslook en peterselie -, 2 eetlepels Grand Marnier -, 2 verse laurierblaadjes -, 90 gram warme gesmolten boter, , , ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-05-2004Nederlands10-20 min.
-
kippenlevertjes
van johnpolman , 9 recepten, 0 volgers
-
Kippenlevertjes
van burgt , 5 recepten, 0 volgers
-
Kippenlever
van nelad , 1 recepten, 0 volgers
-
kippenlever pate
van karpers50 , 1 recepten, 0 volgers
-
Kippenlevertjes
van JohnPolman1 , -1 recepten, 0 volgers