1. Home
  2. Recepten
  3. Kippendijen

Kippendijen recepten (323)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Indische kippendijen

Pittig kipgerecht

INGREDIENTEN

1 kilo kippendijen 1 grote ui 4 rode lomboks (of meer natuurlijk) flink stuk gember 10 cm. ongeveer 5 tenen knoflook 1 blikje tomatenstukjes santen of kokosmelk 2 theelepels laospoeder 2 theelepel ketoembar 1 theelepel serehpoeder Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Marinade: Ui, lomboks, gember en knoflook in de blender heel fijn maken. De kippendijen in deze marinade doen en een hele nacht laten intrekken.

Bereidingswijze

De kippendijen met de marinade aanbakken in wat olie, een vijf minuten. Daarna de rest van de ingrediënten toevoegen en een uurtje laten pruttelen. Daarna de kippendijen er uit halen en de saus fijnmaken in de blender. De kippendijen warm houden in de oven, eventueel even 5 minuten grillen. Daarna de saus er weer bijvoegen.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hete kippendijen

Tegengekomen op Elsjes recepten. Heerlijk. Het hele gezin is er dol op.

INGREDIENTEN

8 kippendijen, 3 eetlepels gembersap, 2 eetlepels tomaten ketchup, 5 teentjes knoflook, 1 citroen (rasp en sap), 2 spaanse pepers, 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels komijn, 3 eetlepes ketjap manis, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels olijfolie, zout en peper, peterselie

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippendijen Met Chutney

INGREDIENTEN

* 1 eetlepel boter. *1 middelgrote ui,in stukjes. *1/2 rode paprika,ontveld en in blokjes gesneden. *3 eetlepels blanke rozijnen. *2 kruidnagels.*1/2 dl rodewijnazijn.*2 eetlepels lichtbruine suiker. *3 eetlepels gehakte pecan-of walnoten.*1 kleine theelepel fijngehakte salie.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippendijen op Grootmoeders wijze

Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes bier gepikt heeft Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk gerecht mee gemaakt De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus.

INGREDIENTEN

- 1 kilo kippendijen, - 250 gram sjalotten, - 1 flesje bruin bier (Ik had Leffe dubbel), - 1 el bruine suiker, - 1 takje verse tijm, - 1 laurierblad, - 10 jeneverbessen, - 2 kruidnagels, - zwarte peper, zeezout, nootmuskaat, - olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden kippendijen met zoetzure uien

De dijen van een kip zijn heerlijk zacht en sappig. Laat deze traktatie, aangevuld met zoetzure uien, daarom niet aan je voorbijgaan. Weer eens wat anders na al die zware winterkost. Een gemakkelijk recept en met een uurtje klaar!

INGREDIENTEN

500 g kippendijen zonder been, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl grof zeezout, 0.5 tl versgemalen zwarte peper, 1 zoete ui, gesnipperd, 250 ml droge witte wijn, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 el honing, 2 el boter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kippendijen in fruit

Vinden de kinderen ook heerlijk!

INGREDIENTEN

4 kippenpoten, 2 sinaasappels, 2 appels(Elstar), 2 eetl. zonnebloemolie, 1 ui, 1 blik tomatenblokjes, 1 rode, groene en rode paprika, 500 g. aardappelen(binten), 1 teen knoflook, boter, melk, olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

kippendijen met gestoofde paksoi en kerrierijst

Heerlijk totale hoofdgerecht

INGREDIENTEN

KIP: 700 gr kippendijen, 5 dl kippenbouillon, 50 gr bloem, 0,5 liter zonnebloemolie, , RIJST: 1 ui, 1 el kerriepoeder, 200 gr rijst, 3 dl kippenbouillon, , PAKSOI: 1 krop paksoi, 5 el sojasaus, 3 el gembersiroop, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, , eventueel 1 el gebakken sesamzaadjes

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gegrilde kippendijen met honing-balsamicoglazuur

Dit eenvoudige glazuur is een makkelijke en heerlijke manier om extra smaak aan de kip of wild, zoals eendenfilets.

INGREDIENTEN

-8 kippedijen (elk 180 g met vel en bot), -2 el olijfolie, - zout en versgemalen zwarte peper, -4 eetlepels honing, -2 eetlepels balsamico azijn, -1 el gehakte verse salie of 1,5 th lepel gedroogde salie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gestoofde kippendijen met pompoen

Met de recepten van Swinckels leer je hoe je Swinckels bier in gerechten kunt gebruiken. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

4 stuks kippendijen, 660 milliliter Swinckels, 100 milliliter kokosmelk, 1 stuks sinaasappel geraspt, 1 stuks gember ca. 3 cm, 4 stuks sjalotten, 1 stuks fles pompoem, 2 eetl rozemarijn, 2 eetl tijm, 5 eetl olijfolie, 3 eetl zonnebloemolie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kippendijen in pittige saus

Lekkere kip met een pittige saus en kippedij is erg lekker mals.

INGREDIENTEN

4 kippendijen, 1 gele paprika in blokjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook heel fijn gesnipperd, 125 gram champignons, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tomatenblokjes 400 gram, 100 gram diepvrieserwtjes, 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden of als je wilt verse kruiden, 1 flinke scheut witte vermouth of witte wijn, maar niet persé nodig als je er niet van houdt, Arachideolie en een klontje boter, Peper en zout uit de molen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pittig: Thaise kippendijen

Lekker pittige en sappige kip uit Thailand. Je kunt het ook mat kipfilet maken natuurlijk - of net wat je lekker vind. Altijd goed, altijd Smullen!

INGREDIENTEN

750 gr kippendijen, in stukken gesneden, 2 el Thaise vissaus, 1 el vloeibare honing, 1 Spaanse peper, in ringetjes, 2 rode uien, fijngesneden, 1/2 stengel sereh, gekneusd, 1 volle tl korianderpoeder, 1 volle tl kurkuma

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kippendijen recepten

Gestoofde kippendijen met venkel en wortel

Voor dit gerecht kun je ook kippenborst gebruiken, maar de dijen hebben iets vet en maken dit gerecht heerlijk smaakvol.

INGREDIENTEN

2 ontbeende kippendijen, 1 venkel, 1 flinke wortel, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 1/4 kippenbouillonblokje, 250 ml. water, bakolie.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rendang Ajam (kippendijen stoofschotel)

Ik ben gek op kip en op kokos dus dit recept is een van mijn favorieten uit de Indische keuken Het is een recept van Danny Jansen maar zoooo lekker dat ik hem gewoon moet delen met iedereen, en het is best makkelijk te maken  

INGREDIENTEN

8 Kippendijen, 2 rode uien, 3 tenen knoflook, 4 rode pepers, 2 serehstengels (citroengras), 2 cm verse gemberwortel, 6 Kemirinoten (toko), 1 tl koenjit (kurkuma), 200 ml kokosmelk, 500 ml water, 2 Indische limoenbladen (toko), 1/2 kippenbouillon blokje, zonnebloemolie, 350 gr witte rijst, kroepoek

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Rucolastamppot met gevulde kippendijen

Ook zo'n zin in een lekkere stamppot? Deze rucolastamppot met gevulde kippendijen is waanzinnig van smaak. De rucola maakt het geheel fris en knapperig en de sappige kippendij met knapperig korstje en heerlijke vulling maakt het geheel helemaal af. 

INGREDIENTEN

2 eieren, versgemalen peper en zout, 4 kippendijen, 4 el tomatentapenade, 1 bol mozzarella, in plakken gesneden, 100 g panko (Japans broodkruim, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 4 takjes kerstomaatjes, 600 g aardappelen, geschild en in stukken gesneden, 100 g rucola, 1 el creme fraiche

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Surinaamse bami met kippendijen

Ik ben dol op Surinaamse bami, ik haalde het voorheen altijd bij de toko maar ik maak het sinds kort zelf... ik deel graag mijn recept met jullie!

INGREDIENTEN

- 400 gram spaghetti, - kippendijen, 4 tot 5 stuks, - halve surinaamse peper, - 2cm gember, - 2 tot 3 tenen knoflook, - handje taugé, - paksoi, - bami groentepakket: prei, spitskool, wortel etc., - paksoi (chinese groente), - 1 theelepel chinese 5 kruidenpoeder, - ketjap manis, - zoute sojasaus, -trassi, -selderij, - maggie blokjes 4 stuks,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2018
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gestoofde kippendijen met spek

 

INGREDIENTEN

· 2 grote uien, · 3 teentjes knoflook, · 50 gram zeeuws spek (o.i.d.), · Scheutje witte droge wijn, · 1 eetlepel kokosolie, olijfolie of roomboter, · 4x flinke kippendijen, · 100 ml water, · 200 ml kokosmelk, · Zout, zwarte peper, koriander, kurkuma naar smaak

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippendijen met Dikke Ketjap

Heerlijk vleesgerecht met malse kippendijen en dikke ketjap.

INGREDIENTEN

4 Kippendijen, Go-Tan Dikke Ketjap Rode Peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippendijen met Dikke Ketjap

Gemakkelijk te bereiden recept met kippedijen

INGREDIENTEN

4 Kippendijen, Go-Tan Dikke Ketjap Rode Peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippendijen met kerrie, erg lekker!

Heerlijke kippendijen met Masala kerrie

INGREDIENTEN

± 400 gram kippendijen/medaillons, 1 grote ui, halve rode of groene paprika, 1 eetlepel kerrie, half bakje kastanje champignons, half theelepeltje djintan, 2 deciliter kippenbouillon, maizena om het iets te binden en peper/zout.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen

Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met tofu.`

INGREDIENTEN

12 st gamba, 300 gr kippendijen, 1 st paksoi, 1 st winterwortel, 1 zak glasnoodles, 1 tl madras curry, zonnebloemolie, 2 dl kokosmelk, 2 el aardappelzetmeel

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gestoofde kippendijen in honingsaus

Zoete malse kip met parelcouscous. Probeer het eens! https://chivanne.nl/gestoofde-kippendijen-in-honingsaus/

INGREDIENTEN

75 gram bacon, , 500 gram kippendijtjes, , 1 ui, , 1eetlepel honing, , 5takjes tijm, , 1 blokje kippenbouillon, , ¼ e theelepel kardemom, , ¼e theelepel komijn, , snufje saffraan of anders een halve mandarijn, , 1 eetlepel citroensap, , peper en zout, , 1 eetlepel bloem, , 125 gram was-/bospeentjes, , couscous, , olie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippendijen in Franse uiensoep met slagroom

Heerlijk maar zwaar gerecht. Dit recept heb ik van de kippenpoelier op de markt. Je moet dit in verband met de calorieën niet iedere week eten, maar voor zo af en toe is dit echt een aanrader

INGREDIENTEN

Ca. 1 kg kippendijen, 1 bakje slagroom a 500 ml., 1 pakje Franse uiensoep

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Frans
  •  60-120 min.

Heerlijke kippendijen uit de oven

Ik vond dit recept van Jamie Oliver op internet en heb ervan gesmuld

INGREDIENTEN

4 biologische kippendijen, 4 tomaten, 2 uien, 2 paprika's rood en/of groen, 2takjes rozemarijn, 2 tenen knoflook, Olijfolie, Paprikapoeder, Tijm, Peper en zout, Balsamico azijn

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2017
  • Frans
  •  60-120 min.

Kippendijen met citroen uit de oven

Kippendijen uit de oven, sappig en heeeel erg lekker! Dit is Smullen!

INGREDIENTEN

6 kippendijen zonder bot, in stukken gesneden, 1 grote citroen, schoongeboend en in dunne plakken, (Versgemalen) peper en zout, Olijfolie, 1 tl oregano, 1 flinke sjalot, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 dl kippenbouillon, 0.5 dl witte wijn of droge vermouth, 1 tl chiliflakes

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Plakkerige Kippendijen uit de slowcooker (Paleo)

Sinds kort ben ik een trotste bezitster van een Crockpot of slowcooker. Dit gerecht heb ik hierin klaargemaakt echt een groot succes! Het kan ook in een Tajine zie foto van mijn kookvriend Ger1958 of zoals ik al eerder geprobeerd heb in de Romertopf.Natuurlijk kan het ook in een pan met een goed sluitende deksel je voegt namelijk niet veel vocht toe en door het condens wat er in de pan ontstaat gaart het vlees en krijg je een saus.

INGREDIENTEN

* Kippendijen - 1 kg, *Tapioca meel 2 eetlepels (bloem), *Zwarte peper - 1/2 theelepel, *Kokosolie - 2 eetlepels (archideolie), *Cashewnoten - 100 gram, *Lente-uitjes, *Witte sesamzaadjes - 2 eetlepels, Voor de saus:, *Knoflook - 3 teentjes geperst, *Tomatenpuree groot blikje, *Kokosbloesemsuiker - 1 eetlepel (bruine suiker), *Verse gember - 1 cm, geschild en geraspt (1 theelepel Djahe), *Sesamolie - 1 eetlepel, *Rijstazijn - 2 eetlepels (appelazijn), * Coconut aminos - 3 eetlepels verkrijgbaar PuurMieke internet (thaise vissaus), *Chilivlokken - snufje, *Keltisch zeezout - 1/2 theelepel

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Italiaans gevulde kippendijen met courgetti in tomatensaus

Het is gemakkelijk om met heel weinig ingrediënten een Italiaanse twist te geven aan een recept. Met mozzerella, tomaat en basilicum maak je deze heerlijk gevulde kippendijen. 

INGREDIENTEN

4 kippendijen versgemalen peper en zout, 4 el zongedroogde tomaten tapenade, 8 blaadjes verse basilicum + extra voor de garnering, 1 maxi bol mozzarella 4 el zonnebloemolie (Reddy Bakken & Braden), 1 knoflookteen, 1 ui 800 ml tomaten polpa (gezeefde tomaat), 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 1 blokje groentebouillon, 400 g courgetti (courgette spaghetti)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kippendijen uit de oven met krieltjes en rode bieten

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingredienten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet.

INGREDIENTEN

4 kippendijen, 4el rode pesto, 5 tomaten, 5 rode bieten, voorgekookt, 26 zwarten olijven, 800g krieltjes in schil, Peper en zout naar smaak

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip tandoori met extra liefde

=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws.  

INGREDIENTEN

300 gram kippendijen of kippenhaasjes, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 25 gram geroosterde cashewnoten, 250 gram zilvervliesrijst, 30 gram peterselie of koriander, 100 gram volle kwark, 1 theelepel kurkuma, , Voor de marinade: , 1 limoen , 2 knoflooktenen, 1 rode peper, ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 cm verse gember, 1 theelepel kurkumapoeder, 4 kruidnagels, ½ theelepel nootmuskaat, 2 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, Peper en grof zeezout, 100 gram volle kwark

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Krokante kip met ananas-chilisaus

INGREDIENTEN

250 g kippendij (ontveld) of kipfilet, 1 groene paprika, 1 ui, 1 komkommer (optioneel), 100 g ananas (blikje), 10 stuks gedroogde chili, 3 tenen knoflook, 2 tl olie, 1 pakje MeiAsia Ananas-Chili woksaus, 50 g bloem, 25 g maïzena, 100 ml water, ½ tl zout, 300 ml plantaardige olie,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sticky chicken

Sticky chicken is makkelijk en snel klaar te maken en overheerlijk! Je maakt nooit genoeg!

INGREDIENTEN

1 kilo kippendijen, 100 ml ketchup, 100 ml ketjap manis, 100 ml vloeibare honing, 100 gr bruine suiker, 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel mosterd, peper, zout, twee teentjes knoflook fijngesneden, stukje gemberwortel, geschild en fijngesneden

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaans kipstoofpotje

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb.

INGREDIENTEN

1 el gemberpoeder + 1 el verse gember geraspt (heb je geen verse gember dan laat je dat weg), 1 el komijnpoeder, 5 tenen fijngesneden knoflook (of minder naar smaak) 2 el Ras el hanout (verkrijgbaar bij Turkse/Marokkaanse supermarkt & slagers), Wat saffraandraadjes, ± 900 gram kippendijen, 3 el olijfolie (de gewone geen extra vergine), Klontje roomboter, 3 grote uien (in halve ringen), 2 handen gesneden peterselie, 1 kaneelstokje, ± 75 g groene olijven zonder pit, 1 flinke tl Pul biber, 1 gekonfijte citroen (ik had 2 kleintjes zie foto ingrediënten), Ps Heb je geen gekonfijte citroen neem dan een halve gewone citroen, boen goed af en snijd in dunne plakken., Vers gemalen peper en zout naar smaak, Marokkaans (of Turks) brood.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Surinaamse kip met zoete aardappel

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161

INGREDIENTEN

500 gram zoete aardappels 250 gram kippendijen of kipfilet in stukjes 1 gesnipperde ui 2 flinke tenen knoflook, gesnipperd250 gram sperziebonen 1 rode Spaanse peper, gesnipperd zonder de zaadjes 2 el zonnebloemolie 1 dl hotsatésaus ( kant en klaar Wijko) 2 el gehakte bladselderij peper en zout uit de molen vloeibare Blue Band met roombotersmaak

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roerbak uit de wok

*Gebruik in roerbakgerechten het liefst vlees van de kippendijen. Hieraan zit wat meer vet en bindweefsel dan in kipfilet. Het wordt daarom ook niet droog bij verhitting op hoge temperatuur in een wok. Kipfilet wel.   *Met baking soda kun je vlees malser maken. In de Chinese keuken doen ze dat ook. Let op: gebruik niet te veel anders krijg je een zeepsmaak.

INGREDIENTEN

400 g broccoli, 4 el olie, 200 g kipdijvlees, in stukjes*, 1/2 tl baking soda*, 1 rode ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 cm gemberwortel, geraspt, 1 rode peper, zaden verwijderd, in ringetjes, 250 g champignons in kwarten, 1 rode paprika, in reepjes, 75 g cashewnoten, grof gehakt, 4 el oestersaus, 2 el chilisaus, 800 g gekookte rijst, 2 el koriander, vers gehakt,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Coq au Riesling (gestoofde kip in Riesling)

Dit is een andere versie van `Coq au Vin` maar dan uit de Franse Elzas! Wist ik veel dat daar een apart recept voor was, maar ik kwam het tegen in een oud Duits blad, dan word je nieuwsgierig en ga je proeven. Ik moet zeggen dat het verrassend is. Erg lekker voor de mensen die van kip houden. Dus als je van kip houd ga het proeven want de smaaksensatie is geweldig. De hoeveelheid kip voor grote eters kun je misschien beter opvoeren tot 1,5 kilo als het om 4 personen gaat. Wij met z`n tweetjes eten ons hiermee (zoals onderstaand) volledig rond en is er ook nog iets over voor dag twee. Nog lekkerder, maar dat geldt voor bijna alle stoofjes. Elke streek in Frankrijk heeft wel wat, z`n eigen recept of ding. Neem nou bijvoorbeeld Elzasser zuurkool dat is ook zoiets. Een enorme `bourgondische` schranspartij die ik er nog wel eens goed opzet als ik dat weer eens maak.

INGREDIENTEN

1,2 kg drumsticks (of kippendijen of kipkarbonades), 2 el olijfolie, 3 teentjes knoflook (fijn), 250 gr gerookte spekblokjes, 1 dikke prei (in fijne halve ringen), 3 blaadjes laurier, 250 gr oesterzwammen (paddenstoelen), 1 fles (750 ml) Riesling, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Takje rozemarijn, Bosje dille gesnipperd

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Portugese kip piri-piri

Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken. De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix) Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen. Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq. TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje.

INGREDIENTEN

- 1 kg kippendijen (8stuks), - 1 el piri piri kruidenmix, - 4 el olijfolie, - sap van 1 limoen (of citroen), - 4 tenen knoflook, - 1 laurierblaadje

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2017
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip Yakitori

INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder,, Voor de Yakitorisaus:,, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ovenschotel: Indonesische jachtschotel met kip

Heerlijke ovenschotel met malse kip nu het wat frisser wordt.

INGREDIENTEN

1 kg kippendijen, zonder been, 500 ml kippenbouillon (check, hoeveelheid die nodig is om, kippendij onder te laten staan), eetlepels olijfolie, ui, in halve ringen, bosje lente-ui, in stukken van 5 cm, 200 g wortel, in plakjes, 200 g gesneden spitskool, 200 g gebroken sperziebonen, 2 hardgekookte eieren, in plakjes, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel rietsuiker, 800 g aardappelpuree, 50 g paneermeel, 25 g boter, handvol cashewnoten, grof gehakt, zeezout

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2014
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Kipcurry in Griekse yoghurt gemarineerd

Het specerijenmengsel voor deze curry maak je zelf en dat proef je! De saus is romig maar licht en bereid met yoghurt en amandelen.

INGREDIENTEN

* 4 el Griekse yoghurt, * 1 tl komijn, * 2 tl gemalen koriander, * 1 tl kardemom, * 1 tl kurkuma(koenjit), * 4 kippendijen zonder bot, elk in 4 stukken, * 1 el zonnebloemolie, * 1 ui in dunneringen, * 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt, * 1 groene chilipeper, fijngehakt en evt wat voor garnering, * 1 t knoflook, fijngehakt, * 100 ml kippenbouillon, * 2 el fijngemalen amandelen, * 1 tl garam masala

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romertopf zuurkool met kip

Een heerlijk Romertopf recept waarbij de paprika goed tot zijn recht komt. Geinspireerd op een recept van Kramer 1274

INGREDIENTEN

250 gram zuurkool halve rode paprika 2,5 lepel creme fraiche 2 el currysaus cajun of kipkruiden 4 kippendijen met of zonder bot, zonder vel 2 el ontbijtspek blokjes fijngehakte peterselie peper uit de molen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chao Mian (chinese bami)

Dit is een recept voor chinese bami die erg lijkt op wat je in China zelf in restaurantjes kan eten. Een van de belangrijkste geheimen om het zo te krijgen is dat je dunne "steamed tarwe noodels" gebruikt, die zijn net wat zachter van struktuur (verkrijgbaar bij de toko/chinese supermarkt).  Eventueel kan je ook "chow mein" noodles van lidl of aldi kopen. (ze weten niet hoe je het spelt...).

INGREDIENTEN

125 gram dried steamed noodles (dit is essentieel), 2 kippendijen (met vel, vind ik lekkerder), 2 of 3 lenteuitjes, eventueel soepgroente., 100 gram tauge, 1 TL 5 spices poeder, 1 EL Maizena, 3 El chinese lichte soja saus, 1 EL sesamolie, 2 EL arachide olie.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippendrumsticks met Marokkaanse kruiden

Ik had drumsticks in de vriezer plus gekookte rijst en ik was mijn vriezer leeg aan het maken. Ik keek op internet en zag wat interessante Marokkaanse ingrediënten, leek mij leuk en ze stonden mij wel aan. Dus even `gestoeid` met de vertaling naar mijn smaak en dit is het geworden. Let op! Het gerecht neemt ongeveer 1 uur in beslag als je de drumsticks (of karbonades) een nacht hebt laten marineren. Zoniet dan moet je de marineertijd erbij rekenen. Ook geschikt voor in de slowcooker. Op 13.09.2012 heb ik dit een keer gemaakt met kipkarbonades, door de rijst heb ik een geraspte courgette gedaan. Het was weer heerlijk. Ondertussen heb ik dit al vele keren gemaakt. Van de week (juni 2013) gemaakt met kippendijen, dus welke kipdelen je ook neemt het is altijd lekker. Ik heb een paar nieuwe foto erbij geplaatst.

INGREDIENTEN

Voor in de vijzel:, 3 grote vette knoflooktenen., 1 tl zeezout vlokken `Maldon sea Salt flakes` o.a. bij AH of eventueel gewoon zeezout. (de `flakes` hebben een fijnere smaak) maar aan gebrek aan.. gebruik gewoon zeezout., ½ tl gerookte paprikapoeder., 1 flinke tl komijnzaad., 1½ tl kurkuma (geelwortelpoeder), 40 ml olijfolie., Voor in de braadpan:, 6 kippendrumsticks (of kipkarbonades/ kippendijen), 40 ml olijfolie (of minder naar smaak), 2 uien, grof gesneden., 1 (goed gewassen- liefst biologische- citroen, (helft voor in gerecht en rest te gebruiken voor garnering)., Snufje saffraandraadjes (als je die hebt), Wat groene olijven (ontpit)(optioneel) Lust je geen olijven laat je ze weg., Wat koriander naar smaak. Vind je koriander niet lekker? Vervang het dan door peterselie., Water

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2012
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
Nieuwste kippendijen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top