Kippastei
Makkelijk en snel klaar.
1 plak bladerdeeg (450 g), 200 g kipfilet, 100 g doperwten, 100 g tauge, ? paprika, ? ui, 2 stukjes wortel, 6 etlepels soja sauce, (vaak te vinden in toko's),2 teentjes knoflook fijn geperst, 2 th spice powder, 3 takjes selderie, peper, zoet.
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2000Surinaams30-60 min.
Kippastei
Smikkelen maar.
4 kippebouten, ca. 1 kg., 2 kippebouillon tabletten, 2 uien, 1 groene paprika, 3 vleestomaten,75 gr. rauwe ham, 25 gr. boter, zout en versgemalen peper, 300 gr. bloem, 1 zakje bakpoeder, 150 gr. magere kwark, 5 eetlepels olie, 5 eetlepels melk, 50 gr. geraspte oude Goudse kaas, 1 ei
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-08-2005Internationaal30-60 min.
Kippastei
Lekker vooraf te maken
4 uien, ca 400 gram kipfilet, zout, versgemalen peper, 35 gram boter, 6 el. fijngehakte peterselie, ? tl. gemberpoeder, ? tl. geelwortel, 1 tl. kaneel, 150 gram blanke amandelen, 1? el. suiker, 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 4 eieren, 6 el. slagroom, 3 el. amandelschaafsel
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-12-2000Engels Hoofdgerecht60-120 min.
kippastei
Een heerlijk gerecht met een aparte smaak. Echt iets voor een dineetje
4 ons kipfilet, 50 gr bloem, 50 gr. boter, 1 dl. Bulgaarse joghurt, 2 uien, 1 courgette, 3 theelepels kerry, 1 pot vleesfond, groene pepertjes, 5 velletjes bladerdeeg, eventueel zout en peper, 1 eidooier (eiwit wordt niet gebruikt)
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-200130-60 min.
- Eigen recept
Kippastei
4 st. kippenbouten (ca. 1 Kg.), 2 st. kippenbouillontabletten, 2 st. uien, 1 st. groene paprika, 3 st. vleestomaten, 75 gr. rauwe ham, 25 gr. boter, zout, peper, 300 gr. bloem, 1 zakje bakpoeder, 150 gr. magere kwark, 5 el. olie, 5 el. melk, 50 gr. geraspte kaas, 1 st. ei
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-12-2008Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kippastei
Een hartige taart gevuld met kip en diverse groeten.
1 pakje bladerdeeg (diepvries), 500 gram kipfilet, 2 grote uien, 250 gram champignons, 25 gram boter en boter om in te vetten, 200 gram sperziebonen (diepvries), 1 eetlepel bloem en bloem om uit te rollen, 3 eetlepels Room Culinair, 3 eetlepels medium dry Sherry, gedroogde basilicum, gedroogde rozemarijn, peper en zout, 1 eierdooier,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-01-2001Internationaal30-60 min.
Surinaamse kippastei
Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.
500 g kipfilet, 1 grote ui, 3 rode pepers, 2 vleestomaten, 1 bosje peterselie, flinke lepel eendenvet of boter, 4 el ketjap asin (of Japanse sojasaus), 250 ml kippenbouillon, 2-3 eieren, 7-8 plakjes bladerdeeg, 300 g Parijse worteltjes ], 50 g doperwtjes, 1 el kappertjes, 1 flinke el piccalilly], 3 el paneermeel
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-02-2005Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Surinaamse kippastei
400 g kipfilet, 100 g margarine, 1 teentje knoflook, 1 theelepel vetsin, 2 grote tomaten, 2 uien, 2 takjes selderij, 1 1/2 bouillonblokje, 2 eetleepls tomatenpuree, 1/2 liter blik doperwten, 1/2/ liter blik wortelen, 1 1/2 eetlepel kappers, 4 augurken, 2 eetlepels zilveruitjes, 2 pakjes diepvries bladerdeeg (bevroren laten tot gebruik)
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-06-2003Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
PORCINI KIPPASTEI
Ik ben gek op recepten van Donna Hay, ze lukken altijd en zijn makkelijk om te maken. Zo ook deze lekkere kippasteitjes.
16 gram gedroogde funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood), 60 ml kokend water, 2 eetl. olijfolie, 1 ui in ringen gesneden, 1 teen knoflook gehakt, 3 a 4 kippedijfilets in stukjes, 2 eetl. bloem, 250 ml kippebouillon, 100 gr. doperwtjes (diepvries), handje grofgehakte peterselie, 24 plakjes kant en klaar bladerdeeg (12x12) ontdooid, losgeklopt ei om in te kwasten, uienringen als topping, rucolasalade voor erbij
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-201230-60 min.
Spaanse Kippastei
1 pak wit broodmix, boter, 2 eetlepels slaolie, 3 dubbele kipfilets (in stukken), 1 rode en 1 groene paprika in reepjes, 2 uien in ringen, 3 vleestomaten zonder schil, 15 / 20 zwarte olijven zonder pit, 1 theelepel paprikapoeder peper/zout, 1/2 theelepel tijm, 1 dl. bier
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-12-1998Spaans30-60 min.
Kippastei met broccoli
Lijkt me lekker
500 g broccoli in roosjes, 25 g boter, 500 g kipfilet in blokjes, 1 ui, gesnipperd, 3 el bloem, 300 ml kippenbouillon op kamertemperatuur, 200 ml melk (+ een beetje extra), 200 g maïs, 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-2014Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Surinaamse Kippastei
400 gram kipfilet, 100 gram margarine, 1 teentje knoflook, 1 theelepel vetsin(smaakversterker), 2 grote tomaten, 2 uien, 3 takjes selderij, 1 ? bouillonblokje, 2 eetlepels tomatenpuree, ? liter blik wortelen, 1 ? eetlepel kappers, 4 augurken, 2 eetlepels zilveruitjes, 2 pakjes diepvries roomboterbladerdeeg (bevroren laten tot gebruik),
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2000Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Marokkaanse kippastei
16 stuk(s) filodeegvelletjes, 500 gram kipfilet, 1 theelepel(s) gemberpoeder, 3 eetlepel(s) olie, 50 gram roomboter, 1 stuk(s) ui, 1 stuk(s) citroen, 1 theelepel(s) kaneel, 1 theelepel(s) koenijt, 2 theelepel(s) piment, 15 gram koriander, 30 gram peterselie, 110 gram amandelen, blank, 1 pakje(s) poedersuiker, 5 stuk(s) eieren,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-04-2012Marokkaans30-60 min.
Surinaamse kippastei
400 gram kipfilet, 100 gram margarine, 1 teentje knoflook, 1 theelepel vetsin (smaakversterker), 2 grote tomaten, 2 uien, 3 takjes selderij, 1 ? bouillonblokje, 2 eetlepels tomatenpuree, ?liter blik doperwten, ? liter blik wortelen, 1 ? eetlepel kappers, 4 augurken, 2 eetlepels zilveruitjes, 2 pakjes diepvries roomboterbladerdeeg (bevroren laten tot gebruik)
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2004Surinaams20-30 min.
Surinaamse kippastei
Ook lekker als onderdeel van een buffet
2 el zonnebloemolie, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tomaat (groot), in stukjes, 500 gr kipfilet in blokjes, 2 bouillontablet kip, 100 ml water, 200 gr diepvrieserwtjes, 1 kleine winterwortel in blokjes, 3 middelgrote aardappelen, in blokjes, , Kruidnagel, kaneel en nootmuskaat (mespuntje) of piment, 4 augurken in blokjes, 2 el peterselie, of neem gedroogde, 1 pakje bladerdeeg of Danone croissants (6 reuze), 2 hardgekookte eieren, 2 theelepels kappertjes, flinke lepel goede kerrie, bijv. massala, evt. lepel sambal of een vers spaans pepertje
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2016Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Marokkaanse kippastei
Marokkaanse kippastei. Verrukkelijk, om je vingers bij op te eten.
** 14 vellen filobladerdeeg, ** 500 gram kipfilet, ** 1 grote ui, ** 1 eetlepel olijfolie, ** ca. 60 gram boter, ** 1 theelepel gemberpoeder, ** 1/2 theelepel piment, ** 1 theelepel koenjit, ** 1 theelepel kaneel, ** 1 snufje saffraan, ** 1 theelepel citroenrasp, ** zout, ** (versgemalen) peper, ** 100 gram blanke amandelen, ** 30 gram verse peterselie, ** 15 gram verse koriander, ** 5 eieren, ** poedersuiker, ** kaneelpoeder,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-04-2004Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Kaaps-Hollands Kippastei
Een Zuid-Afrikaanse overheerlijke pastei
400 gram bladerdeeg, 1 1/2 pond kipfilet, 1 grote ui, fijngesneden, zout en peper, 125 ml droge witte wijn, 250 ml kippenfond, 10 zwarte peperkorrels, 3 kruidnagels, 6 pimentbessen, 2 el sago, 2 eierdooiers, losgeklopt, citroensap, 200 gram ham in blokjes, 3 hardgekookte eieren, in plakjes, 1 eierdooier vermengd met wat melk,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-08-2002Afrikaans30-60 min.
Gekruide kippastei
Prima ovenschaal
-4 stukken kip met bot (elk 350 g), -geraspte schil en sap van 1 citroen, -40 g boter, -250 g champignons (in schijfjes), -2 el bloem, -3,5 dl melk, -2 el vers gehakt bieslook, -2 el vers gehakte peterselie, -1 laurierblad, -1 th lepel venkelzaad, -1,5 dl zure room, -zout en peper, -600 a 700 g vers gemaakte aardappelpuree, -4 el hete melk, -60 g boter, -melk om te glaceren
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-08-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Romige kippastei
50 g boter, 4 kippenpoten, 1 ui, gesnipperd, 1,5 dl melk, 1,5 dl zure room, 4 sjalotjes, in kwarten, 20 g verse blaadjes peterselie, fijngehakt, 225 g bladerdeeg, 2 eieren geklutst en wat extra, om te glaceren, 1,2 dl slagroom, zout en zwarte peper,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-06-2005Internationaal60-120 min.
Traditioneel: Surinaamse kippastei
Lekkere kippastei in bladerdeeg.
400 gram kipfilet, 100 gram margarine, 1 teentje knoflook, 1 theelepel vetsin (smaakversterker), 2 grote tomaten, 2 uien, 3 takjes selderij, 1 ? bouillonblokje, 2 eetlepels tomatenpuree, ?liter blik doperwten, ? liter blik wortelen, 1 ? eetlepel kappers, 4 augurken, 2 eetlepels zilveruitjes, 2 pakjes diepvries roomboterbladerdeeg (bevroren laten tot gebruik)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-06-2002Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Kippastei a la Jamie
Een heerlijke en simpele pastei, aangepast voor twee personen, waar je op een doordeweekse dag mee voor de dag kunt komen.
2 enkele biologische kipfilets 4 lente uitjes 150 gram champignons 2 tenen geperste knoflook 1 el bloem 1 flinke tl pittige mosterd 1 flinke el crème fraiche 2 dl kippenbouillon van een tablet ½ tl verse tijm mespunt nootmuskaat vers bladerdeeg uit de koeling peper uit de molen olie 1 ei
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-201120-30 min.
Bijzondere marokkaanse kippastei
Ontzettend lekkere Marokkaanse kippastei!!
200 gr boter, 700 gr kipfilet (in stukjes gesneden), 1 grote ui, 3 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 2 tl komijnpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl saffraandraadjes, gekweekt in 2 el warm water, 1,25 dl kippenbouillon, zout en peper, 4 eieren, losgeklopt, 25 gr versie koriander, gehakt, 3 el bladpeterselie, gehakt, 50 gr amandelen, gehakt, 30 gr poedersuiker, 375 gr filodeeg, extra poedersuiker
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-01-2010Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Marokkaanse kippastei (oftewel Bastila)
Lekker gevulde kippastei. Afkomstig uit Spanje (werd gemaakt met duiven)en toen overgewaaid naar Marokko waar wat minder duiven waren en dus werd het hoofd ingredient veranderd in kip. Er zijn veel verschillende manieren om het te maken en dit is er een van:
-Twee kippen of ongeveer een kilo kipfilee, -Kruiden voor de kip en een ui en tomaat en ook een teentje knoflook en een beetje olie en zout en als laatste een beetje peterselie., -Acht tot twaalf eieren (naar eigen smaak meer of minder kan ook), -Acht tot tien uien (of meer of minder), -Een pak filodeeg van de turkse of marokkaanse winkel (El warka), -Ongeveer een kilo amandelen, -Een beetje kaneel, -Een beetje poedersuiker of gemalen suiker, -Een beetje peterselie, -Eventueel ook een pak bladerdeeg van de supermarkt (zo'n pak met tien plakjes)
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-05-2002Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Marokkaanse kippastei (oftewel Pastila)
Lekker gevulde kippastei. Afkomstig uit Spanje (werd gemaakt met duiven)en toen overgewaaid naar Marokko waar wat minder duiven waren en dus werd het hoofdingredient veranderd in kip. Er zijn veel verschillende manieren om het te maken en dit is er een van.
-Twee kippen of ongeveer een kilo kipfilet, -Kruiden voor de kip en een ui en tomaat en ook een teentje knoflook en een beetje olie en zout en als laatste een beetje peterselie., -Acht tot twaalf eieren (naar eigen smaak meer of minder kan ook), -Acht tot tien uien (of meer of minder), -Een pak filodeeg van de Turkse of Marokkaanse winkel (El warka), -Ongeveer een kilo amandelen, -Een beetje kaneel, -Een beetje poedersuiker of gemalen suiker, -Een beetje peterselie, -Eventueel ook een pak bladerdeeg van de supermarkt (zo'n pak met tien plakjes)
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-05-2003Marokkaans60-120 min.
Pastei Sranang = Surinaamse kippastei
Gerecht van Sandhia
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-10-2002Surinaams Voorgerecht60-120 min.
Kip-pastei met aardappels en erwtjes
Een heel lekker gerecht uit de Surinaamse keuken. Je kunt natuurlijk varieren qua vulling, that`s up 2 you!
1 doosje bladerdeeg (ontdooid), 400 gr iets kruimige aardappelen (in blokjes van ca een halve cm), 2 el zonnebloemolie, 2 uien (gesnipperd), 3 tenen knoflook (gesnipperd), 400 gr kipfilet (in reepjes), 2 Maggi bouillonblokjes (die kleine, je weet wel), 1 el kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat, 1/2 bosje selderij (fijngesneden), 200 gr tuinerwtjes (diepvries, ontdooid), 1 ei (losgeklopt), 100 gr jong belegen komijnekaas (geraspt)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2012Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Pittige zoete kippastei
Koken vind ik niet erg, maar verzinnen wat te eten wel. Daarom heb ik dit jaar een scheurkalender aangeschaft met iedere dag een recept.
Pot kersen zonder pit, 3 fijngehakte gemberbolletjes, 4 ons kipfilet in stukjes, zout en peper, 2 teentjes knoflook, 1 zakje poeder voor kerriesaus, 200 ml creme fraiche, 2 el paneermeel, 50 gr geraspte kaas, 2 el melk, boter, 1 pakje bladerdeeg, 2 tl sambal,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2017Engels30-60 min.
Zuid Afrikaans bonengerecht met kippastei
Recept uit Zuid-Afrika en heerlijk met kippepastei(zien mijn recepte)
500g witte bonen uit blik zonder vocht(of bonen naar keuzen zelf gaargemaakt) - 2 eieren - 1 vol t mosterdpoeder - 1 t zout - 250ml azijn 100g suiker 15 g maismeel
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-2003Multi-cultureel Bijgerecht10-20 min.
keshi yena (kaas-pastei)
Dit is een recept uit het warme Curacao
2 takjes peterselie -, 2 uien -, 2 gewelde pruimen -, 5 zwarte olijfen zonder pit -, 300 gr kipfilet -, 2 eetlepels olie -, 1dl gezeefde tomaten -, 1,5 eetlepel piccalilly -, 50 gr rozijnen, zout, peper -, 3 eieren -, 2 eetlepels panneermeel -, 10 plakken gesneden belegen 30 kaas of 40 ( /- 300 gr).,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2000Antiliaans Hoofdgerecht30-60 min.
Keshi Yena
Kippepastei uit Curacao
2 takjes peterselie ;, 2 uien ;, 2 gewelde pruimen ;, 5 zwarte olijfen zonder pit ;, 300 gr kipfilet ;, 2 eetlepels olie ;, 1dl gezeefde tomaten ;, 1,5 eetlepel piccalilly ;, 50 gr rozijnen, zout, peper ;, 3 eieren ;, 2 eetlepels panneermeel ;, 10 plakken gesneden belegen 30+ kaas of 40+ (+/- 300 gr) ;, 2 takjes peterselie, 2 uien, 2 gewelde pruimen, 5 zwarte olijfen zonder pit, 300 gr kipfilet, 2 eetlepels olie, 1dl gezeefde tomaten, 1,5 eetlepel piccalilly, 50 gr rozijnen, zout, peper, 3 eieren, 2 eetlepels panneermeel, 10 plakken gesneden belegen 30+ kaas of 40+ (+/- 300 gr),
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2003Hoofdgerecht30-60 min.