1. Home
  2. Recepten
  3. Kipmarinade

Kipmarinade recepten (36)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kipmarinade

Ook voor kalkoen of fazant

INGREDIENTEN

10 eetlepels zonnebloemolie - 2 el olijfolie - 1 teen knoflook, fijngehakt - 2 eetlepels citroensap - zout - peper - ? el Provencaalse kruiden

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de marinade.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2003
  •  
  •  0-10 min.

Kipmarinade

Dit gerecht is cholestorolvrij.

INGREDIENTEN

2 volle eetlepels groentebouillonkorrels, 2 eetlepels barbecuesaus, 1 theelepel rijstazijn, 1 1/4 dl kokend water, 2 eetlepes natriumarme ketjap, 1 theelepel gedroogde tuinkruiden, snufje paprikapoeder, snufje knoflookpoeder, snufje uienpoeder, versgemalen peper,

  • Biologisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Kipmarinade

INGREDIENTEN

, 1,2 dl sojasaus, 60 ml plantaardige olie, 60 ml rode wijnazijn, 1 theelepel oregano, 1/2 theelepel basilicum, 1/2 theelepel knoflookpoeder met peterselie, 1/4 theelepel peper,

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Henk's Kipmarinade

Recept van mijn beste vriendin d'r echtgenoot. Deze marinade is om je vingers bij op te vreten!

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (of ander vlees), 1 zakje Conimex Sate Marinademix, beetje water, ketjap, kipkruiden, knoflookpoeder, uitje of sjalotje

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Henk's Kipmarinade

De lekkerste kipmarinade die ik ooit heb geproefd! Geschikt voor DS en GBP

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (of ander vlees), 1 zakje Conimex Sate Marinademix, beetje water, ketjap, kipkruiden, knoflookpoeder, uitje of sjalotje

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frisse kipmarinade

Mijn favoriete kipmarinade: lekker voor kipstokjes op de barbecue, maar ook heel lekker door een salade. Ik heb het ook een keer als kleine borrelhapjes gemaakt.

INGREDIENTEN

- 2 eetlepels mosterd, - 2 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepels honing, - 1 eetlepel witte-wijnazijn, - twee theelepels dragon, - 1 teentje knoflook, fijngehakt, - 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Oosterse Kipmarinade

Een eenvoudige manier om een kruidige marinade voor bv. kip te maken

INGREDIENTEN

Ketjap manis, citroensap, sate-kruiden of garam masala of kerrie djawa, een paar tenen knoflook, twee flinke theelepels stemgember (met siroop)

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Indische kipmarinade

INGREDIENTEN

Kipfilet in blokjes * ketjap * nassikruiden van de toko * knoflook * gember (pot)* citroensap

  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Italiaanse pastasalade met kip en pijnboompitten

Overheerlijke pastasalade waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, kost wel wat tijd

INGREDIENTEN

-3 handjes pasta (penne of farfalle), -500 gram kipfilet, -150 gram ham-blokjes (achterham), -12 zwarte olijven ontpit, -8 kerstomaatjes, -1 el pijnboompitten, Kruiden voor kipmarinade:, -1 tl rozemarijn, -1 tl pizzakruiden (bij C1000 van Silvo), -2 tl paprikapoeder, -1 tl hot curry, -1 tl tijm, -1 tl kummel, -1 tl basilicum, -1 tl marjolein, -1/2 tl knoflookpoeder, -snufje zout, -scheut olijfolie, Voor de ham-marinade:, -snufje nootmuskaat, -1 tl uienpoeder, -1 tl paprikapoeder, -1 tl oregano, -scheutje olijfolie, De dressing:, -5 el mayonaise (liefst zelfgemaakt), -2 tl poedersuiker, -2 el witte wijnazijn, -2 el honing, -1 tl dragon, -1 tl dille, -1 tl franse mosterd (fijn), -citroenpeper, -3 el zoetzure rauwkostsalade, -1 tl basilicum, -2 bosuitjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kip tandoori met extra liefde

=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws.  

INGREDIENTEN

300 gram kippendijen of kippenhaasjes, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 25 gram geroosterde cashewnoten, 250 gram zilvervliesrijst, 30 gram peterselie of koriander, 100 gram volle kwark, 1 theelepel kurkuma, , Voor de marinade: , 1 limoen , 2 knoflooktenen, 1 rode peper, ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 cm verse gember, 1 theelepel kurkumapoeder, 4 kruidnagels, ½ theelepel nootmuskaat, 2 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, Peper en grof zeezout, 100 gram volle kwark

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarisch Bbq Gerecht

Dit gerecht is cholestorolvrij.

INGREDIENTEN

500 gr tofu, Basismarinade of kipmarinade (zie recepten, anders), 2 eetlepel olijfolie,

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
Nieuwste kipmarinade recepten

Kip aan spies

Chich taouk - Libanese keuken - mezze zou van het Arabische werkwoord tamazzara komen, wat 'degusteren met kleine hapjes' betekent.

INGREDIENTEN

400 g wit van kip, , Marinade:, , 2 theekopjes citroensap, zout, 1 theekopje arachideolie, 1 tl paprikapoeder

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zoetzure kip

Slank Recept Van Het slimfast Plan!

INGREDIENTEN

2 kipfilets (a 100 g), 2 el zoetzure kipmarinade, 1 el olie, 50 ml water, 1 afgestreken tl aardappelmeel, 400 g gekookte (kriel)aardappelen, 300 g gekookte doperwten met worteltjes

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoetzure kip

Voor 2 personen; Voedingswaarde per portie: 489 kcal.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (a 100 g), 2 el zoetzure kipmarinade, 1 el olie, 50 ml water, 1 afgestreken tl aardappelmeel, 400 g gekookte (kriel)aardappelen, 300 g gekookte doperwten met worteltjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Duivelse Kip

INGREDIENTEN

1 kip, Marinade: 1,5 dl. olijfolie, 2 kleine rode pepers (gehakt), zout, peper

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.

duiveltjesvlees

Gemarineerde kip met toevoegingen.

INGREDIENTEN

8 ons kip, water nassikruiden, ketchap, ketchup, sambal, azijn, uien, champignons, pindakaas, slagroom

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aziatische kip met woknoedels en groente in kokossaus

Eenpans wokgerecht met subtiele smaken.Ik had roerbakgroenten kant en klaar gekocht,maar het is veel lekkerder om de groenten zelf te snijden.Bij de super heb ik rijstolie ontdekt. Neutraal en je kunt er mee wokken, frituren en bakken. Heeft een neutrale smaak.

INGREDIENTEN

Voor de kipmarinade; 600 gr (scharrel)kipfilet, 2 el sesamolie, 1 el japanse sojasaus, 1 tl koenjit,1 tl laos, 1 cm verse gemberwortel, ., 300 gr. instant noedels of mie, rijstolie naar behoefte, 3 lenteui, 1/2 witte kool, 1 prei, 1 groene paprika, 1 rode ui, 1 rode peper, 1 el vissaus, 2 el oestersaus, 1/2 blikje kokosmelk, verse koriander.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2013
  •  
  •  20-30 min.

Geroosterde gerookte kip

Geroosterde kip, ligt gerookt. Op zeer lage temperatuur bereiden, zodat alle sappen in het vlees blijven en de kip niet droog wordt. Het duurt langer, maar intussen kun je dan een rosé met je gasten drinken en lekker met ze kletsen. Het resultaat is verbluffend.

INGREDIENTEN

1 flinke kip, , Marinade:, 3 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel selderiezout, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel mosterd, 1/2 theelepel cayennepeper, , Vulling:, 1/2 eetlepel marinade, 1/2 citroen in plakjes, 1 middelgrote ui, geschild en in plakjes

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

KIP MET CHINESE KOOL

Gefrituurde Kool

INGREDIENTEN

125 g kip, MARINADE: 2 tl sherry, 1 volle tl geraspte gember, 4 tl eiwit, snufje zout snufje peper;, 250 g Chinese of savooie of spitskool, 2 voorgeweekte Chinese paddestoelen, 60 g bamboescheuten, AROMATISCHE SAUS: 6 el kippenbouillon, 2 el sherry, 1 volle tl geraspte gember, zout naar smaak;, BINDMIDDEL: 3 afgestreken tl maizena, 4 tl water

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chinees gestoofd kip met rijst

Een eenvoudig en makkelijk te maken gerechtje uit de Chinese keuken.

INGREDIENTEN

8 drumsticks, uitgebeend en in kleiner stukjes gesneden (bewaar botten voor bouillon) of als jij de uitbenen niet zo zien zitten, gewoon drumsticks (2 per persoon), olie voor bakken, 4 sjalotten, in halve ringetjes gesneden, 4 Chinese gedroogde paddenstoelen, geweekt in warm water en in plakjes gesneden, zoveel pandanrijst benodigd, gewassen, kippenbouillon om rijst te koken (voeg minder vocht bij rijst dan normaal benodigd zijn om rijst te koken, want de kipmarinade zorgt ook voor vocht), , KIP MARINADE: , 1 e donkere Chinese sojasaus, 2 e lichte Chinese sojasaus, 1 e oestersaus, 1 /2 e sesamolie, 1 e droge sherry, witte peper, 1 t suiker, , SMAAKMAKERS VOOR RIJST: , donkere Chinese sojasaus, zout, indien nodig

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

roergebakken kip

Kip met verschillende groenten

INGREDIENTEN

, 125 g kip, MARINADE:, ? tl zout, 1 tl sherry, / 4 tl eiwit, 1 volle tl maizena;, 90 g bamboescheuten, 60 g verse paddestoelen?, 1 groene paprika, 4 tl grof gesnipperde ui, 2 plakken gember, ?Gebruik geen gekweekte champignons of oesterzwammen, want deze geven te veel vocht af, AROMATISCHE SAUS:, 1 afgestreken tl zout, 1 afgestreken tl suiker, 1 tl sesamolie, 4 tl sherry, snufje monosodium glutamaat [ve-tsin], zwarte peper,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roerbakkip met cashewnoten en spruitjes

Het is een lastige keuze, maar wanneer ik een favoriete keuken zou moeten kiezen, zou ik toch waarschijnlijk gaan voor de Aziatische. Eenvoudige, gezonde en vaak snel te bereiden gerechten boordevol smaak, dat typeert deze keuken. Ook deze roerbakkip met cashewnoten en spruitjes is daar een goed voorbeeld van. Serieus, zelfs de afhaalchinees kan hier niet aan tippen!

INGREDIENTEN

Voor de kipmarinade:, , 400 g kipfilet, in repen gesneden, 2 el ketjap manis, 1 kleine tl sambal oelek, 1 el sesamolie, 1 el donkerbruine basterdsuiker, 1 el citroensap, 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, , Roerbak groenten, 175 g champignons, schoongeborsteld en gehalveerd (grote champignons in vieren snijden), 150 g spruiten, beetgaar gekookt en gehalveerd, 1 rode paprika, in smalle repen gesneden, Handje cashewnoten, licht geroosterd in een droge koekenpan, , Voor de saus, 2 el ketjap manis, 1 tl bruine suiker, 1 el sesamolie, 3 el water, Verder, Zonnebloemolie om in te bakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KIP MET ZWARTE BONEN

Gefrituurde kip met Chinese paddestoelen

INGREDIENTEN

125 g kip, Marinade: 1 afgestreken tl zout, 2 tl sherry, 4 tl eiwit, 2 volle tl maizena;, 2 gehakte teentjes knoflook, 1 el gehakte zwarte bonen, 3 voorgeweekte Chinese paddestoelen, 1 kleine groene paprika, Aromatische Saus: 1 tl sherry, 1 afgestreken tl suiker, snufje zwarte peper, 2 el soja, 1 tl sesamolie, 4 el water, 1 afgestreken tl monosodium glutamaat [ve-tsin], Bindmiddel: 3 afgestreken tl maizena, 4 tl water

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chilikip met sinasappelschil (Gor pei lut ji gai)

Dit is een van de mildere schotels uit de westelijke provincie Sichuan

INGREDIENTEN

, , , Kipmarinade:, 2 tl lichte sojasaus, 1 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 1/2 tl zout, 1/2 tl witte peper, 1/2 tl geroosterde Sichuanpeper, 1/2 tl suiker, 1 tl maizena, aangeleng met 1 el water, , Overig:, 500 gr kipfilet, in repen van 5 cm lang, 1/2 tl chili-olie, 3 el arachide-olie, 1 tl fijngehakte gember, 4 lente-uien, het wit in rechte stukjes van 5 cm, het groen diagonaal in stukjes van 5 cm, 1 gedroogde rode chilipeper, ontpit en gehakt, 2 el verse sinasappelschil, 1 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry, , Saus:, 1/2 tl maizena, 1 el kippebouillon, 2 el lichte sojasaus,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Variatie op gestoomde Char Choy -kip met gepekeld mosterd

Geschikt voor zowel kip als mager varkensvlees. Even naar de toko om gepekeld mosterdwortel en boomoortjes op te halen? Is zo gedaan... Mosterdpekel komt uit een pakje, zien foto. (deze pakje is meegenomen uit China zo het kan zijn dat de verpakking in NL er anders uitziet? lekker met http://www.smulweb.nl/recepten/1421390/Groenten-bami-met-kip-en-hoisinsaus BAMI

INGREDIENTEN

1 kipfilet, in kleiner stukjes gesneden, 60 g gepekeld mosterdwortel, 3 boomoortjes, geweekt in warm water voor 20 min. en erna stengel verwijderen en in stukjes scheuren (bewaar weekwater). (koop bij toko), 3 teentjes knoflook, fijn, zout (weinig), 2 lente-uitjes, in diagonale plakjes gesneden voor garnering, , VOOR KIPMARINADE, 1 e maizena, 1 e suiker, 2 t oestersaus, 2 e rijstwijn of droge sherry, 1/2 t gemalen witte peper, 2 t sesamolie, 1 e pindaolie of zonnebloemolie

  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

kip

INGREDIENTEN

Kip met rijst met, Prei., Potje saus van de Aldi.,( Quick and Easy)

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2006
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sambal boontjes met hete kip.

Een heerlijk recept

INGREDIENTEN

300 gram sperziebonen, 1 theelepel djinten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djahé, 1 ui fijngesneden, 1 eetlepel tomatenpuree, limoensap, 3a4 eetlepels sambal badjak (of zoveel als je lekker vind), 2, 3a4 eetlepels sambal badjak (of zoveel als je lekker vind), 2 teentjes knoflook,geperst, arachideolie, bouillonblokje, zilvervliesrijst, Voor de hete kip:, 2a3 kippenbouten (kan natuurlijk ook met kippendibeen filet) dan de tijd aanpassen, marinde voor kip Lee Kum Kee), sambal badjak

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jamaicaanse Jerk Kip

INGREDIENTEN

4 hele kippenbouten of het gewicht in drumsticks, , Voor de jerkmix (kip marinade), 3 habanero pepers (zijn superheet, gebruik anders gewone of M Janette), 3 tenen knoflook, 2 theelepels tijm, ½ theelepels nootmuskaat, 3 bosuitjes, 2 pommodori tomaatjes, Sap van een ½ limoen, 80 ml arachide olie, 5 dl yoghurt, , Voor de couscous, 1 pond couscous (snelkook uit de supermarkt), 1 rode paprika klokhuizen eruit en in kleine blokjes gesneden, 1 klein stukje verse gember geschild en geraspt of poeder, 3 pruimen liefst vers, anders gedroogd, 50 gr krenten, Sap en rasp van 2 sinaasappelen, 2 uien gesnipperd, 4 tenen knoflook geperst, Snuf nootmuskaat, Snuf koriander gemalen, Snuf kerriepoeder, Snuf paprika poeder, Olijfolie, 2 citroenen

  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2011
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipsate heel anders!

Astrid Veltman is iemand die een macht aan recepten heeft verzameld. In een van die bestanden (o.a. te vinden op http://home.wanadoo.nl/cnorren/astrid/) vond ik deze kipmarinade... Daar ben ik op voort gaan borduren. Eerst proberen, dan oordelen!!!

INGREDIENTEN

Kipfilet (in sate-klare brokken gesneden), 2 dl witte droge wijn, een kaneelstokje, een scheut citroensap, een lepel honing, een handje muntblad

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  •  
  •  20-30 min.

Teriyaki van kip met pittige yoghurtsaus

Teriyaki van kip met pittige yoghurtsaus

INGREDIENTEN

3 eetl. lichte sojasaus, 3 eetl. oestersaus, 2 eetl. rode wijnazijn, 0,6 dl droge sherry, 1-2 eetl. kippebouillon of water, 2 eetl. bruine suiker of honing, 2 knoflooktenen(uit de knijper), 500 g kippeborstfilet(in flinterdunne reepjes gesneden), 2 eetl. olie, 1 blik ingelegde paprikas(uitgelekt en gesneden), 1 eetl. maizena

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Thaise baguettes met kip

Handig om mee te nemen !

INGREDIENTEN

1 baguette, in vieren gesneden2 el citroensap2 tl sesamolie2 rode pepers, gehakt en van zaad ontdaan 2 tl sojasaus 2 stukken kipfilet, in dunne plakken1/3 kop basilicum1/3 kop koriander1/3 kop muntblaadjes12 sprieten bieslook, gehalveerd

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2001
  • Thais
  •  30-60 min.

Aziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curry

Lekker pittig stoofpotje uit Zuid-Ooste Azië  dat we eerst laten marineren alvorens verder te gaan met de bereiding .    Je kan dit gerecht ook serveren als maaltijdsoep; dan moet je er gewoon nog ½ liter kippenbouillon aan toevoegen (voor 4 porties)!

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 2 limoenen, 100 g cashewnoten, 1 potje verse koriander, 4 eetlepels siroop uit een bokaal opgelegde gember, 2 teentjes knoflook, 1 gousse pili-pilipeultje, 2 stengels citroengras, 1 cm verse gember, 220 g rode currypasta, 40 cl kokosmelk, 4 kippenbouten, peper, 470 g yoghurt natuur

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zachte kip tikka masala

Een zachte variante van de Indische kip tikka masala die makkelijk te bereiden is ; eerst 4 uur marineren .

INGREDIENTEN

Voor de gemarineerde kip:, 4 kipfilets, in blokjes, 275 gr Griekse yoghurt, 1 el geraspte gember, 2 el citroensap, 2 tl komijn, 1 el cayennepeper, 2 el geraspte look, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, , Voor de saus:, 4 el boter, 1 groene chilipeper, in stukjes, 2 el geraspte look, 0,5 tl cayennepeper, 1,5 tl garam masala, 1 tl komijn, 500 ml passata, 200 ml room, 2 tl suiker, 0,5 limoen, het sap, enkele takjes koriander

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2019
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Enchilada wrap met dirty rice en kip

Overheerlijk gerecht dat je zeker eens moet klaar maken ! 

INGREDIENTEN

120 g langkorrelige rijst, 1 kl gemalen komijn, 1 l groentebouillon, 1 el olie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 stengels bleekselderij, 1 blik kidneybonen ongeveer 400 g, 100 g fijne groene boontjes, 1 kleine handvol gehakte koriander, 150 g jonge spinazie, 1 el verse tijm, 1 snufje gerookt paprikapoeder, zout, peper, 500 g kippenreepjes, 125 g roomkaas, 2 el bloem, 8 kleine wraps, 100 g geraspte oude kaas, , kipmarinade:, 1,5 el mosterd, 1 el geroosterd paprikapoeder, 1 el chilipoeder, 200 ml room, 2 el honing

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchilada wrap met dirty rice en kip

Mexicaanse enchilada, makkelijk en lekker , wel eerst de kip minstens 4 u marineren 

INGREDIENTEN

120 g langkorrelige rijst, 1 kl gemalen komijn, 1 l groentebouillon, 1 el olie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 stengels bleekselderij, 1 blik kidneybonen ongeveer 400 g, 100 g fijne groene boontjes, 1 kleine handvol gehakte koriander, 150 g jonge spinazie, 1 el verse tijm, 1 snufje gerookt paprikapoeder, zout, peper, 500 g kippenreepjes, 125 g roomkaas, 2 el bloem, 8 kleine wraps, 100 g geraspte oude kaas, , kipmarinade:, , 1,5 el mosterd, 1 el geroosterd paprikapoeder, 1 el chilipoeder, 200 ml room, 2 el honing

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tikka Massala

Na een beetje experimeneren met kruiden en chili is dit tikka massala gerecht een favoriet geworden. Ik vind het een feest om mijn neus 'in' de marinade te steken en alle geuren te ruiken.  

INGREDIENTEN

Marinade:, Kipfiletblokjes 600gr, Yoghurt 1 cup, Knoflook 1,5 el (fijngesneden of in keukenmachine samen met de gember), Gember 1 el, Garam Masala 2 tl, Kurkuma 1 tl, Komijnpoeder 1 tl, Kashmiri chilipoeder 1 tl (of 0,5 tl gewone chilipoeder) (zelf hou ik het bij 0,25 tl aan chilipoeder, dat is al heet genoeg voor mij (zeker wanneer het restant de volgende dag wordt opgewarmd ), Zout 1 tl, , Saus:, Olie 2 el, Boter 2 el, Ui 1 grote, Knoflook 1,5 el, Gember 1 el, Garam Masala 1,5 el, Komijnpoeder 1,5 tl, Kurkuma 1 tl, Koriander 1 tl, tomatenpassata 400 gr, Kashmiri chili 1 tl (of minder/meer naar smaak), chilipoeder 1tl (optioneel), Zout 1 tl, Slagroom, ongeklopt 1,25 cup, Water 0,25 cup, Bruine suiker 1 tl, Koriander naar smaak, , Naan of rijst,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2021
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste kipmarinade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top