Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout
In 2005 Ik had Broccoli, kipfilet, voorgekookte aardappeltjes en 1 blik kippenragout en geraspte oude kaas in huis en eigenlijk moest "het op" zo is dit recept ontstaan. Het was heerlijk! Ik ben niet zo voor 1.2.3. voedsel maar als de nood aan de man is... dan is dit handig! Bovendien de Broccoli is natuurlijk vers (en gezond). In 2014 Het is nu 03.10.2014 en op 19-02-2005 maakte ik het voor het eerst en dit keer heb ik er fotos van gemaakt. Een paar weken geleden had ik het heel druk had en toen maakte ik weer eens dit recept. Het is net iets anders omdat het nu eenmaal een recept is wat veranderd kan worden. ;) Ik had aardappelpuree over van de vorige avond, broccoli lag vers in de groentela, blik kippenragout in de voorraadkast, geraspte kaas, stukje kipfilet plus aangebroken bekertje creme fraiche in de koelkast. Gewoon een gemaksschotel gemaakt die van pas komt voor restjes verwerken en nog lekker is ook.
Ingrediënten 4 personen
2005, 400 - 500 g broccoli, 400 g kipfilet,, 1 pak voorgekookte aardappelschijfjes, 1 blik kippenragout, (of eventueel andere ragout die je in huis hebt) Kerrie naar smaak. Wat geraspte kaas., , 2014, Struikje broccoli., Blik kippenragout., Kipfilet., Geraspte kaas., Wat creme fraiche. , Aardappelpuree (zelfgemaakt maar als nood aan de man is desnoods uit een pakje) , ,Bereidingswijze
2005 Doe de stukjes kipfilet en de stukjes broccoli in een ovenschaal. Giet de ragout eroverheen. Strooi er wat kerrie en de geraspte kaas overheen en schuif het in de oven voor ongeveer 20 minuten. Bak terwijl dit in de oven staat de aardappelschijfjes 2014 1. Terwijl de oven op temperatuur moest komen (180 graden) de kipstukjes eventjes voorbakken. 2. Broccoli in de pan, kook erover voor een paar minuutjes. 3. Ragout in de pan en de creme fraiche plus kipstukjes erbij, goed door elkaar roeren. 4. Koude aardappelpuree onder in de ovenschaal. 5. Broccoli erover. 6. Ragout vermengd met kip en creme fraiche erover verdelen. 7. Geraspte kaas erover. 8 In de oven voor ongeveer 20 minuten. 9. Ondertussen lekkere komkommersalade gemaakt, klaar.