De ultieme hete kip
MAKKELIJK & HEERLIJK
DIT MOET JE PROBEREN!
Dit was als kind mijn lievelingsgerecht en staat nog steeds wisselend op nummer 1!
Mijn moeder maakte het niet vaak maar als ze het maakte (vaste prik op mijn verjaardag) was en is het nog steeds een feest van smaken!
Om eerlijk te zeggen is het niet eens een moeilijk recept, alleen neemt het marineren tijd.
Als je daarnaast tijd besteed aan wat bijg …
Ingrediënten
- 1 kilo kip zonder bot (liefst pootfilet, vraag het de (Biologische) slager, anders kipfilet ), Of, - 1,5 kilo hele kippenpoten (meer smaak en minder droog, wel kluiven…), - Zout, - 250 gram roomboter, - 250 gram ui, - Sambal Badjak (extra heet) of Brandal (geen Oelek!), - Honing of flinke eetlepel suiker, - 2 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 kop Ketjap (de zoete zoals Manis) , - 1 mooie fles wijn (rood/wit/rosé) voor de kok, , LET OP!:, , Gebruik voor de Sambal en Ketjap GEEN Conimex! Ik gebruik voor de Sambal het merk Koningsvogel en voor de Ketjap de witte plastic flessen uit de Toko of de beter gesorteerde supermarkt. Eigen merken van de Toko zijn vaak ook heel OK.,