Kippendijen op Grootmoeders wijze
Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes bier gepikt heeft ;)Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk gerecht mee gemaakt :)De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus.
Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo kippendijen, - 250 gram sjalotten, - 1 flesje bruin bier (Ik had Leffe dubbel), - 1 el bruine suiker, - 1 takje verse tijm, - 1 laurierblad, - 10 jeneverbessen, - 2 kruidnagels, - zwarte peper, zeezout, nootmuskaat, - olijfolieBereidingswijze
- Verhit olie in een stoofpan en braad de kippendijen aan beide kanten bruin.- Voeg peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, kruidnagels en jeneverbessen toe. - Giet over dit alles het bier en laat het ongeveer 45 minuten, met het k op de pan, zachtjes stoven. Voeg indien nodig een beetje water toe.- Bak de sjalotten in een scheutje olie en strooi de suiker eroverheen waardoor ze mooi kleuren. (ongeveer 5 minuten, karameliseren)- Doe de sjalotten bij de kippendijen en laat het geheel nog 5 tot 10 minuten zachtjes stoven.- Bin de saus indien nodig met allesbinder of maizena.