Roerbak van kipgehakt met mango en komkommer
Ik raad je dit gerecht echt aan
Ingrediënten 4 personen
300 gr basmatirijst, 2 komkommers , 1 eetrijpe mango, 300 gr kipgehakt , 2 sjalotten , 1 rode peper, 2 el (aramide )olie, 1 bakje koriander (15 gr)Bereidingswijze
1.kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de komkommers in de lengte en verwijder met een lepeld e zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik. 2.Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.3.Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de sjalotten, rode peper en de komkommer toe en roerbak 3 min. mee. Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden. 4.Snijd de koriander grof. Serveer de rijst met de roerbak en bestrooi met de koriander.