Baharatli tavuk, turkse kruidige kipfilets
Een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere saus Serveren met witte rijst
Ingrediënten 5 personen
800 gram kipfilet in langwerpige repen geknipt, , , 60 gram boter, , , 1 ui snipperen, , , 1 teentje knoflook uitgeperst, , , 2 deciliter water, , , 2 eetlepels tomatenpuree, , , 1 tomaat in blokjes, , , 1 theelepel suiker, , , 1 theelepel zout, , , 1 mespunt peper, , 1 mespunt kaneel, , , 1 mespunt kruidnagelpoeder, , 2 eetlepels citroensap, ,Voorbereiding
Meng peper, zout, kruidnagelpoeder, kaneel en citroensap door elkaar. Bestrijk hiermee de de lange repen kipfilet. Laat dit ongeveer een uur in de koelkast staan.
Bereidingswijze
Laat de boter in een grote braadpan smelten bak hierin de kipfilets ongeveer 8 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze in een afgedekte schaal warm. Bak de uitjes en de knoflook in dezelfde pan totdat de uitjes zacht en glazig zijn. Doe water, tomatenpuree, tomaat en de suiker erbij breng het geheel aan de kook. Proef even of het niet te flauw van smaak is anders nog wat van de kruiden naar smaak bij doen Temper de warmtebron en voeg de kipfilet toe, dek de pan af en laat dit ongeveer een uur sudderen.