Surinaamse roti met kip
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten 4 personen
125 gram zelfrijzend bakmeel, zout, (versgemalen)peper, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 400 gram sperziebonen, 400 gram aardappelen, 500 gram kipfilet, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel(Surinaamse) kerriepoeder, 3 dl kippenbouillon, 1 zakje santen (Conimex), 1 eetlepel sojasaus, citroensapVoorbereiding
Pel en snipper de ui en tenen knoflook Snijd de peper met zaadjes in ringen Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken Snijd de kipfilet in grove stukken
Bereidingswijze
Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met een snufje zout en 75 ml water tot een deeg en kneed het zo'n 5 minuten tot het soepel en elastisch is. Verdeel de deeg in 4 ballen en laat deze afgedekt een half uur rusten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper zachtjes aan. Roer het kerriepoeder erdoor. Bak de stukken kip rondom bruin en schep de sperziebonen, aardappelen erdoor. Voeg de bouillon en santen toe en laat de curry zachtjes in 25 minuten gaar pruttelen (en het vocht verdampen!!!). Rol intussen de deegballen op een met bloem bestoven aanrecht uit tot dunne ronde lappen.Bak ze in een hete koekenpan een voor een knaperig bruin. Bestrijk de pan tussendoor steeds met een beetje olie. Breng de curry op smaak met sojasaus en citroensap.