Kip Tandoori In Tomatensaus
gemarineerde kipfilet met een subtiel gekruide tomatenaus
Ingrediënten
500 gr.kipfilet, 3tl. tandooripasta, 125 ml. volle yoghurt, 1 ui,fijngehakt, 1 tnt.knoflook,fijngehakt, 1 blik tomaten(375gr.),in kleine stukjes gesneden, 2 tl.chilipoeder, 2tl.suiker, zout en peper naar smaak, 125 ml. slagroom, 2eetl. koriander fijngehakt.Voorbereiding
Kipfilets in een platte schaal leggen.De tandooripasta en de yoghurt door elkaar roeren en de kip hiermee insmeren.Afgedekt in de koelkast zetten en minsten 3 uur laten marineren.
Bereidingswijze
de kipfilets in ca.12 min. grillen. De ui in 2 eetl. boter 3 min.fruiten.De knoflook,tomaten,chilipoeder en suiker toevoegen en onder geregeld roeren ca.6 min.zachtjes laten door koken.Zout en peper naar smaak toevoegen. Ondertussen de gare kipfilets in stukjes snijden en aan het prutje toevoegen samen met de slagroom en de koriander.Nog een paar minuten verwarmen en dirct serveren.