Ajam pangang
Deze recept heb ik zelf ontwikkeld tot wat het is, wel veel werk, maar overheerlijk. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …
Ingrediënten
750 g drumsticks, , VOOR MARINADE MIX:, 1 t suiker, 1 t zout, 1 t aromat, 1 kleine ui heel fijn gesnipperd, 1 plak gember, heel fijn gesnipperd of 1 t gemberpoeder, 1 e tomatenpuree, 1 t koriander, 1 e spekvet in heel kleine blokjes gesneden en uitgebakken, 1 e sojasaus, mespunt ve-tsin (of andere smaakversterker), 1 t serehpoeder, 1/2 t komijnpoeder, 1 e citroensap, 1/2 t trassie, 1/2 t zwarte peper, 1 kleine rode peper in heel kleine blokjes, , VOOR PANGANG SAUS, 70 g tomatenpuree, 1 t bruine suiker, 1+1/2 t maizena, 1 ui, fijn gesneden en glazig gefruit, 1 t zout, 1/2 kleine worteltje in heel kleine blokjes(gaat om milimeters groot), 1 t aromat, 1 e sojasaus, 1 e citroensap, 1 e olie, mespunt ve-tsin of andere soort smaakversterker, 1/2 t chilipoeder, 1 gaar kleine rode bieten in heel kleine blokjes (voor kleur), 1 e paprikapoeder, 1/2 t gemberpoeder, 1/2 t pimentpoeder, 1 t koreanderpoeder, 2 tenen knoflook, heel fijn gesnipperd of 1 t knoflookpoeder