Kip Tandoori
Authentieke kip tandoori
1/2 kg kipfilet 2 el yoghurt 2 el olie 1 el tandoori masala (of de mix hieronder) 1 el citroen sap zout naar smaak 1 tl chat masala verse koriander ----------- voor de tandoori massala 6 zwarte kardemoms 1/2 tl kaneel 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl foeli 1/2 tl chili 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl zout 1/2 tl venkelzaad
Kip in blokjes snijden. Meng de yoghurt en de kruiden en het citroensap en laat de kip een half uur marineren in de koelkast.
Smeer een grote ovenplaat in met olie (of gebruik bakpapier), leg vervolgens de stukjes kip erop en zet deze in de oven (200 c) c.a. l5 minuten smeer de kip in met wat extra olie en plaats nog 15 minuten in de oven.
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-201320-30 min.
- Eigen recept
Kip tandoori met extra liefde
=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws.
300 gram kippendijen of kippenhaasjes, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 25 gram geroosterde cashewnoten, 250 gram zilvervliesrijst, 30 gram peterselie of koriander, 100 gram volle kwark, 1 theelepel kurkuma, , Voor de marinade: , 1 limoen , 2 knoflooktenen, 1 rode peper, ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 cm verse gember, 1 theelepel kurkumapoeder, 4 kruidnagels, ½ theelepel nootmuskaat, 2 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, Peper en grof zeezout, 100 gram volle kwark
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2016Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
tandoori
Kip
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-04-2002Aziatisch Hoofdgerecht0-10 min.
Kip Tandoori
Kipfilet met kerriesaus
300 gr. kipfilet, zakje silvo tandoorikruiden, ui, knoflook, massala (kerrie), creme fraiche, 2 eetlepels zonnebloemolie of welke olie er voor handen is, 2 tomaten
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-1998Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Kip tandoori
De wereldkeuken ligt tegenwoordig binnen ieders bereik. Nu een uitstapje naar India met Kip-Tandoori.
1 kip in 8 stukken., 1 deciliter tandoori-pasta of 3 eetlepels tandoori-kruiden, 2 deciliter yoghurt, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olie, , Voor het gerecht kan een hele kip worden gebruikt. Wie niet van botjes houdt kan de kip vervangen door een pond kipfilet.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-03-1999Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
kip tandoori
1 pak Kip Tandoori van Knorr, 350 gr kipfilet, 125 ml creme frache
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-05-2001Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
Indiaas Curry gerecht
Knorr Kip Tandoori, 300-35- gr kipfilet, 125 ml creme fraiche (klein bekertje)
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-1999Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Kip tandoori
De kip moet minstens 6 uur marineren, houdt hier dus rekening mee. Je kunt ¿m ook de avond van tevoren maken en in de koelkast laten staan. Om de kip een extra rode kleur te geven, gebruiken ze in de Indiase keuken Tandoori kleurstof. Dit zou je kunnen gebruiken (bijvoorbeeld van een Toko). Gebruik, voor extra smaak, niet-gemalen versies van de kruiden en warm deze op in een bakpan voordat je ze fijnmaalt met een vijzel. Dit geeft het gerecht extra smaak. Verwacht hier niet een romige, sauzige tandoori zoals je hem misschien weleens gegeten hebt uit een pakje. Dit is het Indiase recept voor kip tandoori. De kip wordt oorspronkelijk gebakken in een hete kleioven (de tandoori), wat de smaak van de kip bijzonder lekker maakt.
* 350 gr kipfilet, * 2 cm verse gember, * 3 teentjes knoflook, * 3 eetl citroensap, * 1 rode peper, * 2 eetl verse koriander, * 60 ml yoghurt, * 1 theel gemalen koriander, * 0.5 theel gemalenkomijn, * 1 theel garam masala, * 0.5 theel zwarte peper, * 1 eetl tomaten puree, * naar smaak zout en peper,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-05-2011Indiaas Hoofdgerecht60-120 min.
Kip tandoori
Met rijst en komkommersalade
* 1 pak snelkookrijst, * 500 gr kipfilet, * 1 groene paprika, * 1 prei, * 150 gr peultjes, * 1 pakje Kruidenmix voor Kip Tandoori, * 1 bekertje creme fraiche, * 1 komkommer, * 1 tl komijnzaad, * 1 rode peper, * 125 gr Bulgaarse yoghurt,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-04-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
350 gram kipfilet, 4 eetlepels olie, 1 pak Kip Tandoori van Knorr, 1 bekertje creme fraiche (125 ml),
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2003Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
Heerlijk gerecht met exotisch tintje. Ook lekker voor kinderen.
400 gram kipfilet, 1/2 pakje kip tandoori van Honig, 1 bekertje creme fraiche, 200 gram peultjes, nasi/bamipakket van 400 gram, scheutje olie, 1 ui, 1 klein blikje peer, allesbinder, water
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-1999Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Kip tandoori
-
300 gram basmatirijst, 400 gram kipfiletblokjes, 1 zakje kruidenmix voor kip tandoori, 20 gram, 2 el zonnebloemolie, 400 gram oosterse wokgroenten, koelvers, 1 blik gepelde tomaten, 400 gram, 100 ml volle yoghurt
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2013Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
tandoori murghi (tandoori kip)
Een echte recept van een meneer uit india
15 drumsticks 3pp., yoghurt 1ltr.100 gr verse gember, 2 bollen knoflook., cayennepeper 2 theelepels, 3 citroenen., 2 eetlepels koriander., zout., tandori pasta (a.h)_, 1/2 fles., 2dl olie,
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-03-2000Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
Kip tandoori
300 g worteltjes, schoongemaakt en in plakjes, zout, 1 pak Knorr wereldgerechten, kip tandoori a 275 g, 2 el zonnebloemolie, 200 g kipfilet, in reepjes, 125 ml creme fraiche, 50 g studentenhaver, grof gehakt,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2003Hoofdgerecht20-30 min.
kip tandoori
300 gr worteltjes,schoongemaakt en in plakjes snijden, zout, 1 pak knnor wereldgerechten kip tandoori a 275 gr., 2 el zonnenbloemolie, 200 gr kipfilet,in reepjes, 125 ml creme fraiche, 50 gr studentenhaver, grof gehakt,
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2003Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
Kip tandoori
300 g worteltjes, schoongemaakt en in plakjes, zout, 1 pak Knorr wereldgerechten, kip tandoori a 275 g, 2 el zonnebloemolie, 200 g kipfilet, in reepjes, 125 ml creme fraiche, 50 g studentenhaver, grof gehakt,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2003Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Kip tandoori
Kip tandooribron:www.c1000.nl
300 g worteltjes, schoongemaakt en in plakjes, zout, 1 pak Knorr wereldgerechten, kip tandoori a 275 g, 2 el zonnebloemolie, 200 g kipfilet, in reepjes, 125 ml creme fraiche, 50 g studentenhaver, grof gehakt
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2003Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
300 gram worteltjes, schoongemaakt en in plakjes -, zout -, 1 pak Knorr wereldgerechten, kip tandoori a 275 gram -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 200 gram kipfilet, in reepjes -, 125 ml creme fraiche -, 50 gram studentenhaver, grof gehakt, , ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-2003Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
Koken op de camping
2 zakjes kruidenmix voor Kip Tandoori3 el. olie300 gr. pandan rijst300 gr. kipfilet in dunne reepjes6 bosuitjes in ringetjes gesneden1 mango in blokjes1 blikje babymais125 gr. creme fraiche
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2003Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
350 gram kipfilet , 4 eetlepels olie , 2 eetlepels magere yoghurt , 2 eetlepels rozijnen , 1 pak Kip Tandoori van Knorr , 1 bekertje creme fraiche (125 ml),
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-09-2002Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Tandoori
- 1 pak Knorr Kip Tandoori, met daarin:, - - 1 zakje Tandoori-marinade, - - 1 zakje Tandoori-saus, - - 1 zakje Indiase rijst, - Klaarzetten:, - 300 gram Kipfilet, - 250 cc (ml) Water, - 125 cc (ml) Creme fraiche, - Olie,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-09-2002Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kip tandoori
Ca. 500 g kipfilet, 1 zakje rijke kruidenmix voor Kip tandoori (Honig), 6 1/2 dl yoghurt, 1 klein Turks brood, 1 komkommer, 1 kleine rode ui, 2 vleestomaten, verse koriander, enkele blaadjes sla, mangochutney,
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-08-2001Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
Kip tandoori
Van "vifke"
Ca. 500 g kipfilet, 1 zakje rijke kruidenmix voor Kip tandoori (Honig), 6 1/2 dl yoghurt, 1 klein Turks brood, 1 komkommer, 1 kleine rode ui, 2 vleestomaten, verse koriander, enkele blaadjes sla, mangochutney,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-03-2002Hoofdgerecht> 120 min.
Kip Tandoori
(2 pers.):van "jerckbird"
2 kipfilets, 1 zakje tandoori kruiden (silvo), 2 uien, 1 pakje roomculinair, 1 zakje cashewnoten, ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
Van "Vifke"
4 Kipfilets, tandoori kruiden (2 1/2 tl ), scheut olie, ? eetl. Kerrie, ? eetl. Ketoembar, ? eetl gemberpoeder ? eetl anijs, , Voor de saus : 1 ? eetl. Tandoori kruiden 1 eetl. Aardappelzetmeel, ? theel. Chilikruiden, ? eetl. Kurkuma (Mierikswortel), ? 300 ml water 1 potje creme fraise, , Voor de rijst : rijst, 2 prei, 1 grote rode paprika, 3 tomaten, 1 theelepel Kurkuma handje vol rozijnen,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Tandoori Kip
Een heerlijk gerecht uit de Indische keuken
4 Kipfilets, tandoori kruiden (2 1/2 tl ), scheut olie, ? eetl. Kerrie, ? eetl. Ketoembar, ? eetl gemberpoeder, ? eetl anijs, Voor de saus : 1 ? eetl. Tandoori kruiden, 1 eetl. Aardappelzetmeel, ? theel. Chilikruiden, ? eetl. Kurkuma (Mierikswortel), ? 300 ml water, 1 potje creme fraise, , Voor de rijst :, rijst, 2 prei, 1 grote rode paprika, 3 tomaten, 1 theelepel Kurkuma, handje vol rozijnen, ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-11-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
Pakistaans kipgerecht. Lekker pittig en makkelijk klaar te maken.
= hele kipfilet, = tandoorikruiden, = 2 grote uien, = 1 theelepel kerrie, = 3 eetlepels tomatenketchup, = 3 eetlepels ketjap manis, = 2 eetlepels mango chutney, = 1 theelepel sambal,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-1999Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kip tandoori
De bijzondere smaak van kip tandoori, gebakken in je eigen oven.
- 500 gr kipfilet, - 250 ml volle yoghurt, - halve kleine ui, - 2 cm verse gember, - 4 teentjes knoflook, - 2 el korianderzaad, - 2 el komijnzaad, - 1 citroen, - zout, - 1 el milde paprikapoeder, - 1 tl rode voedingskleurstof (toko), - 1 tl chilipoeder
- Indiaas
- > 120 min.
- Geplaatst op30-03-2013Indiaas> 120 min.
Kip Tandoori
Bijzonder lekker, zacht en toch pittig van smaak en snel klaar. Een echte verrassing!
400 grs kipfilet (500 voor grotere eters), groot potje creme fraiche, blikje gemengd fruit, Tandoori kruiden van Silvo, Bulgaarse yoghurt, komkommer en witte rijst
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-09-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Kip tandoori
Een Tandoori is een klei oven die ze in India gebruiken.Tijdens onze reis door India hebben wij veel Tandoori gerechten gegeten, waaronder deze kip! Probeer maar eens hoe lekker!!!
500gr kipfilet, klein bekertje Bulgaarse yogurt, 1,5 tl tandoorikruid (koop je bij de toko}1 knoflookteen, scheutje zonnenbloemolie, wat verse munt.
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-01-2001Indiaas30-60 min.
Kip Tandoori
Sinfully Spicy says: The most popular dish from the Indian subcontinent which is relished the world over. Tandoori chicken is known for its vibrant orange color, the aromatic spices and the tender texture of chicken. The chicken can be marinated a day in advance and can be roasted, broiled or grilled just before serving. Marinating the chicken in yogurt along with a lots of spices & then slowly cooking in an evenly distributed temperature, makes it aromatic & tender on inside and the high temperatures of the oven /grill give it a crispy texture outside.The grilled option also infuses a smokiness which makes the flavor almost similar to the tandoor cooked version. Since I do not own a tandoor, I normally use my broiler to cook the chicken and it comes out wonderful every time. The first time I made it I used the orange food color because I was trying to make it appear restaurant like. But after that I stopped using food color and lived with it.
1.5 lb skinless chicken drumsticks [bone in works best], 1 tbsp canola oil for brushing, , Slices of red (Spanish) onion, tomato and lemon, for garnish [optional], , For the Tandoori Paste/Marinade:, , 3/4 cup plain yogurt, 1 tbsp lemon juice [preferably freshly squeezed], 2 tsp Red chili powder [or Cayenne powder ](as per taste), 1 tsp oil, 1.5 tsp dry coriander powder, 1.5 tsp fresh garlic paste, 1.5 tsp fresh ginger paste, 1/2 tsp turmeric powder, 2 tsp dry fenugreek leaves [kasuri methi, available at indian stores], 1/2 tsp ground cumin powder, 1/4 tsp ground cinnamon, Salt to taste, Few drops of orange food color [optional], , Note: This tandoori paste is readily available in indian grocery stores under the name "Tandoori Masala".You can also buy it instead of preparing at home.
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-2013Indiaas30-60 min.
Kip Tandoori
Op deze manier een snel Indiaas ovengerecht
10 a 12 kipdrumsticks, ca 2 dl volle yoghurt, 4 el tandoorikruiden, 2 t knoflook, 1/2 tl chilipoeder, 1 el munt vers gehakt, 1 el verse koriander, 1 tl gemalen koriander, 2 el citroensap, 2 el versgeraspte gember, zout naar smaak.
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-01-2002Aziatisch Hoofdgerecht60-120 min.
Kip Tandoori
Het beroemnde Tandoori-gerecht. Let op moet lang marineren!!!
1350 gr kipfilet in stukken, 250 ml yoghurt, 100 ml limoensap, 4 thl. Cayennepeper, 3 thl. Paprikapoeder, 1 kleine ui, gesnipperd, 5 knoflooktenen, gehakt, 1 eetl. Gemberwortel, fijngesneden, 0.5 thl. Kurkuma (geelwortel), zout
- Indiaas Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2003Indiaas Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Kip tandoori
Ingrediënten, , 1 hele kip, ontveld, 3 tl limoensap, 2 tl rode chili poeder, 2 dl yoghurt, 1 teentjes knoflook, 2 cm gemberwortel, 1 tl garam masala, 1 el olie, zout, naar smaak,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-08-2009Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Kip tandoori
- 1 dubbele kipfilet, - 1 zakje tadoori-kruiden, - 1 blik (½ liter) gemengde vruchtjes, - 1 klein bekertje crème fraiche, - ½ rode paprika,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-1998Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Tandoori
Omdat wij niet zo van de kant pakjes zijn probeerde ik deze tandoori uit. Zonder kleurstoffen en makkelijk te maken. Het resultaat was super lekker. Volgende keer gebruik ik wel iets meer peper en garam massala voor een iets pittiger resultaat.
8 biologische drumsticks 3 geperste tenen knoflook 20 gram verse gember 1 groene peper 8 el Griekse yoghurt sap van 2 limoenen 2 tl garam masala 1 ui 1 el boter als je het lekker vindt verse munt zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-201130-60 min.
kip tandoori
1 grote ui., 2 tenen knoflook., 1 rode paprika., 1 gele paprika., 100 gr.peultjes., 500 gr.kipfilet., 3 eetl.olie., 1 zakje kip tandoori-mix., 125 ml.creme fraiche.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-08-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
kip tandoori
1 kip in 4 delen, 10 safraandraadjes, 1 eetl geraspte gemberwortel, 1/2 fijngesneden ui, 3 teentjes knoflook, 2eetl korianderblaadjes, 1-2 thl chillipoeder, 1thl gemalen korianderzaadjes, 1thl gemalen komijn, 2-3 thl garam masala, 1/2-1 thl geelwortel, 1/2 thl zout, 1-2 eetl citroensap, 3-4 eetl volle yoghurt
- Indiaas
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-01-2007Indiaas0-10 min.
Kip Tandoori
Het meest bekendste gerecht uit India; eenvoudig, en bangelijk lekker .Dit recept is voor 60 stuks
-1,5 kg kipfilets (in blokjes gesneden), -500 g yoghurt, -75 ml witte wijnazijn, -1 eetlepel: citroensap ; paprikapoeder; cayennepeper ; koriander en komijn, -6 tenen knoflook (uit de pers), -1 eetlepel verse geraspte gember, -2 laurierblaadjes, -3 groene paprika's in blokjes,
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-03-2003Indiaas30-60 min.
Kip Tandoori
2 uien, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 zak roerbak groentemix (a 400 g), 1 duopak krieltjes (a 700 g), 2 pakken (struik) Kip in Romige Tandoorisaus (a 500 g), 3 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g)
- Indiaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2003Indiaas20-30 min.
Tandoori Kip
1 kg Kip, 70 gr Tandooripoeder, 125 ml volle yoghurt, 1 tl zout, 1 eetl mosterdolie (toko), 2 grote spaanse uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 2 eetl rode peperolie 2 limoenen,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2003Aziatisch Hoofdgerecht60-120 min.
-
Kip tandoori
van lisaburger , 1 recepten, 0 volgers