1. Home
  2. Recepten
  3. Kip Kebab

Kip kebab recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kip kebab

Kip kebab, traditioneel voor in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet, 1/4 kopje olijfolie, 1/4 kopje frisse lemon sap, een snufje kaneelpoeder, 2 teentjes geperste knoflook, zout, peper (zwarte), een groene paprika in stukjes, 2 uien, in ringetjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Turks
  •  10-20 min.

Kebab Van Kip.

INGREDIENTEN

1 kg.kipfilet2 uien, 2 teentjes knoflook, 6 el. gesmolten boter, 4 el. Sojasaus, 2 el. Citroensap, 1 el. bruine suiker, 2 el. gehakte korinander, zout, peper. Verder nodig: houten prikkers., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip kebab

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, 1 zakje Wokmix Kip, Curry Cocos(70 g, Honing), 2 sjalotten, 6 takjes peterselie, tabasco, 8 cherry tomaatjes, 8 blaadjes laurier.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  •  
  •  10-20 min.

kip kebab

Grillrecept met kipfilet

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet;1 zakje wokmix kip;, 70 gram curry cocos;2 sjalotjes;, 6 takjes peterselie;tabasco;, 8 cherry-tomaatjes;8 laurierblaadjes;, satestokjes.(evt.sambal)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

kebab van kip.

INGREDIENTEN

1 kg.kipfilet*2 uien*2 teentjes knoflook*6 el. gesmolten boter*4 el. sojasaus*2 el. citroensap*1 el. bruine suiker*2 el. gehakte korinander*zout*peper., Verder nodig: houten prikkers.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weekendhap: Heerlijke kip Dönner kebab

Nou vooruit dan maar, hier is dus nog een snelle, maar erg lekkere weekendhap om maar in die trend te blijven. Ook ik heb wel eens trek in een vette bek vooral op de zaterdag. Dit is lekker, lekker en lekker, niet eens zo ongezond of vet en nog snel te maken en klaar ook. Iedereen likt hier zijn vingers bij af. Smullen dus!

INGREDIENTEN

2 dikke kipfilets, 1 el olijfolie, 1 t oregano, ½ t chilipoeder, 1 t kurkuma, Zeezout, Snufje vers gemalen peper, 4 harde broodjes of Turks brood gesneden in hapklare brokken, Blaadjes knapperige sla, Plakjes tros tomaat, Plakjes komkommer, Grote ui gesneden in ringen, , De saus:, , 4 el (Griekse) yoghurt, 1 t mayonaise, 1 t ketchup, ½ t knoflookpoeder, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Turks
  •  10-20 min.

Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden.

INGREDIENTEN

500 gr kalfs, kip of kalkoenvlees, 2 rode paprika`s, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 tl tijm, 1 tl oregano, Munt (naar smaak), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, , Voor de tomatensaus:, , 1 blik gepelde tomaten óf blokjes, ½ tl Pul Biber (= hele scherpe paprika met chilipoeder), 1 tl honing, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de fetasaus, , 200 gr feta kaas, 200 ml melk, 1-2 tl maizena, 2 teentjes knoflook, ½ bosje verse peterselie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, , overig, , Zwarte olijven, Turks brood, Olijfolie, Vers gesnipperde peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  • Turks
  •  30-60 min.

zoetzure kebab

Potje zoetzure saus wat je normaal voor kip gebruikt kan ook zeker voor rundvlees gebruikt worden!

INGREDIENTEN

250 gram kebab ( bij de lidl verkopen ze dit in de diepvries ), potje zoetzure saus, witte rijst, eventueel een gesnipperd uitje en knoflook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

dürüm kebab (kip)

Dit behoort tot het fastfood maar is toch gezond en lekker.

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, , kip kruidenpasta:, 1,5 el tomatenpuree, 2 el Zonnebloemolie, 1/2 tl zout, 2 tl peper, 2,5 tl oregano of tijm, 2 tl piment, 2 tl komijn, 1 tl uienpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, , groenten voor in de wrap:, 1 vleestomaat in plakjes, 250 gr ijsbergsla of andijvie, 1 ui (in ringen), 1 komkommer in dunne plakjes, , 1 pak wraps of plain tortillas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Döner kebab (kip)

De meeste van jullie kunnen een broodje Döner wel na het uitgaan. Ik heb talloze recepten geprobeert en dit vond ik zelf een lekkere variant. Ik hoor graag wat jij er van vind.

INGREDIENTEN

500/600 gram kipfilet, 1 gepureerde middelmatige ui, 1 tn knoflook, 1 tl tijm, 1/2 tl zout, 1 tl zoete paprikapoeder (pulbiber), 1 tl zwarte peper, 1 el tomatenpuree, 1 tl perperpasta biber salaci, 5 el melk of yoghurt, 5 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Murgh Malai Kebab

Kip met knoflook

INGREDIENTEN

1 kg kipfilet, 5 teentjes knoflook, zout naar smaak, beetje roomboter, 1 citroen in schijfjes, , marinade;, 4 groene pepers, 15 gr verse gemberwortel, 2 dessertlepels witte azijn, 1 tot 1 1/2 liter volle yogurt, 3 th garam massala, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De echte Turkse Sis Kebab, lekker!!!

Voor de liefhebbers die net uit Turkije terugkomen van vakantie, hier het recept voor dat heerlijke gerecht uit dat fijne land!

INGREDIENTEN

700 gr kipfilet, schoongemaakt en in blokjes, 2 rode uien, in stukjes, 4 tenen knoflook, in stukjes, 4 el tomatenpuree, 2 el kurkuma, 2 el paprikapoeder, 1 tl gedroogde oregano, 2 dl volle (Turkse) yoghurt, P&z, Olijfolie, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-08-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Penne met overheerlijke Tomatensaus en kip!

Heerlijke Penne met zelfgemaakt tomaten saus en gemarineerde kip! geinspireerd op een recept van Jamie oliver.

INGREDIENTEN

- 2-3 teentjes knoflook, - olijfolie of zonnebloem olie, - oregano, - verse basilicum blaadjes (of anders basilicum gesneden), - 3 blikken gepelde tomaten, - 1 groot blikje tomatenpuree, - zeezout en peper, - scheut rodewijnazijn, , - kip reepjes 600 gram, - marinade: olijf-/zonnebloem olie, ketjap of curry, paprika poeder, kipkruiden, paar citroen drupjes. (of gewoon kant en klare gemarineerde kipreepjes van de AH met kebakkruide!), , - en een zak Penne, - evt. gesneden champignons erbij.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip Reshmi Kebabs

Kip Reshmi Kebab wordt gemaakt met blokjes kippenborst,( één nacht gemarineerd in een sappige mix van room, amandelen en kruiden).  Heerlijk op de barbecue, maar u kunt de kebabs ook grillen in de oven of in een grillpan. Geef er de tomatenchutney bij met Nigella en de vele kruiden...zie smulweb). Dit lekkere gerecht is origineel afkomstig uit Pakistan

INGREDIENTEN

500 g kippenfilet gesneden in blokjes, 1 theelepel zeezout, of naar smaak, 2 theelepels verse gemberpasta, 1 eetlepel verse knoflookpasta, 2 eetlepels uienpasta (bak 2 rode uien in maïsolie bruin, laat uitlekken op keukenpapier en maal ze fijn in de keukenmachine), ½ theelepel vers gemalen kardemompoeder, ½ theelepel vers gemalen zwarte peper, 50 g gemalen amandelen, 100 g dikke dubbele room (48%), 2 groene chilipepers, fijngehakt, 1 eetlepel gehakte korianderbladeren, , 1 eetlepel gesmolten ghee, ½ citroen, om te serveren,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2019
  • Indisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip-bab

Een eigen variatie op de Turkse kebab of kip kebab. Lekker makkelijk als weekendhap of als snelle lunch. Het grote voordeel als je zelf het vlees kruid is dat je meer of minder naar smaak kunt toevoegen. En alle kruiden die nodig zijn heeft bijna iedereen wel in zijn/haar keukenkastje staan. Haal bij de Turkse bakker een heerlijk vers Turks brood want dat smaakt hier uitstekend bij. De rode puntpaprika is overal makkelijk verkrijgbaar de groene variant daarentegen kun je het best bij de Turkse winkel halen. Als alternatief gebruik je gewone rode en groene paprika.

INGREDIENTEN

- 1 kg kipfilet, - 200 gram rode (punt)paprika, - 200 gram groene (punt)paprika, - 2 uien, - handvol koriander, - 1 limoen (sap), - 2 teentje knoflook, - 1 tl kaneel, - 1 tl paprikapoeder, - 1 tl komijnpoeder, - 2 tl oregano (marjolein), - peper en zout, - olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Couscous met kipkebab

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 courgettes, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 300 g couscous, 1 schaaltje kipfiletreepjes kebab (ca. 400 g), 1 bakje Italiaanse mix (50 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Frisse komkommersalade, verse munt, feta

Koud is hij het lekkerst, heerlijke salade met een klein Grieks tintje. Heerlijk fris, past prima bij geroosterd vlees (kebab), kip of hete curry gerechten. Je kan hem natuurlijk ook zo eten. Nog geen 10 minuten werk.

INGREDIENTEN

1 grote komkommer (biologisch), 1 citroen (sap), 2 e olijfolie, 200 gr feta (in blokjes), Verse muntblaadjes (uit de tuin), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-05-2014
  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wrap der afgewezen groente

Bezopen doen we allemaal domme dingen, maar één van de dingen die ik nooit begreep is het gedrag van dronken mensen om 4 uur `s nachts bij de kebab-zaak. De lallende medemens bestelt daar steevast een broodje kebab of Turkse pizza met alleen maar vlees en veel saus, maar `laat de groente maar zitten`. Laat dat nou waarschijnlijk het enige zijn wat wel is wat het lijkt. Die draaiende rol vlees kan zomaar een homp aan elkaar geplakte hamsterpezen zijn wat al 3 dagen ronddraait. Maar die komkommer in de bak is denk ik gewoon een komkommer. Op zich interesseert de komkommer me niet eens zoveel. Net zoals de tomaat. Maar dat alles gecombineerd met witte kool, uitjes en augurkjes maakt het heerlijk. Kool is hartstikke Hollands en heerlijk op een vettig broodje. Waarom ontwijken we het als de Zwarte Plaag? Kool en rauwkost, gecombineerd met vlees of rookvis in een wrap met een pittige yoghurtsaus is gewoon heerlijk. Met of zonder 15 rondklotsende biertjes in je buik.

INGREDIENTEN

1/2 witte kool, 2 rode uien, 1 wortel, 1 teentje knoflook, 1/2 verse peper, 1/2 citroen, Yoghurt en mayonaise/creme fraiche/slasaus, 1 pak wraps, Vis of Vlees: Ik gebruikte gerookte makreel (wat erg lekker hierbij is), maar je kan ook kip, gehakt of waar je ook maar zin in hebt erbij doen. Of, als je vegetarisch bent, helemaal geen vlees., , verse peterselie, komijn, paprikapoeder, dille

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gegrilde kipkebab met chili-fruitsaus

Kan ook bij een barbeque.

INGREDIENTEN

2 rode paprika's(in vierkantjes), 4 kipfilets(in blokjes), 4 dikke plakken bacon, olijfolie., CHILI-FRUITSAUS: 1 mango(zonder pit, in grove blokjes), 1,25 dl volle yoghurt, sap van 2 limoenen, fijngeraspte schil van 1 limoen, 1/3 kop verse koriander(gehakt), 1 jalapenopeper(van zaad ontdaan en gesneden).

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde Kipkebab Met Chilifruitsaus

Proteine 50 g; vet 1 0 g; koolhydraten 20 g; voedingsvezels 3 g; cholesterol 105 mg, 1565 kj (375 kcal)

INGREDIENTEN

* 2 rode paprika's, in vierkantjes, , * 4 kipfilets, in blokjes, , * 4 dikke plakken bacon, , * olijfolie, , Chili-fruitsaus, , * 1 mango, zonder pit, in grove blokjes, , * 1,25 dl volle yoghurt, , * sap van 2 limoenen, , * fijngeraspte schil van 1 limoen, , * 1/3 kop verse koriander, gehakt, , * 1 jalapenopeper, van zaad ontdaan, gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top