- Eigen recept
Maaltijdsalade Mango, Avocado, gerookte kip en meer...
Dit is voor mij echt een blijvertje, heerlijke salade met verschillende smaken.
1 mango, in blokjes 1 avocado, in blokjes 1 gerookte kipfilet, in blokjes 1 gele paprika, in blokjes 2 bosuitjes, in ringetjes 1 bakje basilicum, ontdaan van de takjes, dus alleen de blaadjes 1 zak veldsla, ontdaan van de zanderige kroontjes 1/2 zakje geschaafde amandelen, bij de bakproducten 1 citroen olijfolie kerriepoeder
De geschaafde amandelen even roosteren in een koekenpan, zonder olie of boter. Maak een dressing van het sap van de citroen. Meng het met een gelijk deel olijfolie en roer en een theelepel kerriepoeder bij.
De overige ingredienten goed door elkaar mengen in een grote slakom. De dressing erdoorheen scheppen. De salade over 2 borden verdelen en serveren met de geschaafde amandelen.
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-06-2009Slanke keuken10-20 min.
Pasta met kip & citroen/basilicumsaus
Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen.
400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-04-2008Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Surinaamse Massala Kip
Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.
500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-07-2005Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Spicy wrapfest
Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer!
- 4 grote wraps (kan je zelf maken, maar de feestgangers staan te wachten, dus nee), - 200g Biologische kip (bij je thuis hangen de slingers, dus gun die lieve kip ook gewoon een normaal leven), - Sambal brandal djawa (heerlijke sambal met citroen), - Een rode ui, - Een bosje verse(!) koriander, - Een zakje saté marinade voor de kip (kan je natuurlijk ook zelf maken, maar je hoort de onrust op de feestvloer al en je bent geen uitslover), - Voor de saté marinade nog wat ketjap en wokolie
- Thais
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2011Thais10-20 min.
De ultieme schnitzel
WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet
Ingrediënten, - 4 Kalf schnitzels, Of, - 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken), Of, - 4 Varkensschnitzels, TIP, Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!, - Zwarte peper uit de pepermolen, - Zout, - Bloem, - 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer), - Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood), - 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie, - 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé, - Eventueel 1 citroen
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-2010Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.
6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis
Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)
1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
citroen- kip of speklapje -citroen
Dit recept is van mijn vriendin. Geen idee hoe zij eraan gekomen is. Maar het smaakt heerlijk.
1 kilo kipfilet., 1 kilo uien., Sap van een citroen., 10 Citroen bladeren (des te meer, des te lekkerder), 1 stengel citroengras (gekneusd)., 6 a 7 eetl (komt niet zo nauw) Ketchap manis., zout peper., 3 eetl boter., (Paar kleine) rode peper(tjes) klein gesneden.(dat is voor iedereen verschillend), 2 tenen knoflook,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-10-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met citroen
1 panklare kip -, zout en peper -, 35 g boter of margarine of bak- en braadproduct-, 1 eetl. olie -, 1 dl kippenbouillon -, 1 grote citroen in schijfjes.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-03-2003Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Citroen Kip
Een van de beste en eenvoudigste manieren om kip klaar te maken. Weinig vet (gril!).
1 hele braadkip, 1 citroen, zout en peper.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-06-1999Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Kip met citroen
1 panklare kip -, zout en peper -, 35 g boter -, 1 eetlepel olie -, 1 dl kippenbouillon -, 1 grote citroen in schijfjes,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-10-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kip met citroen
Een tapasgerecht
1 citroen, 2 kipfilets, 1 sjalotje, 2 tenen knoflook, olijfolie, peterselie, eventueel zout en peper
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-09-2005Spaans0-10 min.
Kip met citroen
Een lekker kippetje,Goedkoop/ Makkelijk /01 u
1 kip :, 2 citroenen :, 2 sjalotten :, 1 dl room :, 2 soeplepels, gehakte peterselie :, 25 gr boter : Olie : 1 soeplepels, peper en zout, , , ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-07-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met citroen
1 dl (olijf)olie, 1 (mais)kip van ? 1 kg, zout peper, 1 citroen, 2 teentjes knoflook, 1/2 bosje peterselie, keukentouw.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-06-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Met Citroen
1 dl (olijf)olie, 1 (ma?s)kip van ? 1 kg, zout, peper, 1 citroen, 2 teentjes knoflook, 1/2 bosje peterselie, keukentouw
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-01-2000Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Kip met Citroen
Men neme 1 kip (1.000 a 1.200 gram) van goede kwaliteit. Neem toch een scharrelkip bij de slager, dus niet zon flauwe scharrelkip van Albert Heijn. Het kost een beetje maar dan heb je ook wat. De volgende ingredienten zijn peanuts. Je hebt verder nodig:, , * 2 tot 3 takjes rozemarijn, , * grof zeezout, , * 4 citroenen, , * partjes citroen bij het serveren, , * enkele tenen knoflook, ongeschild, , * gedroogde rode pepertjes,verkruimeld en eventueel te vervangen door grof gemalen zwarte peperkorrels,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2009Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Met Citroen
Lekker met de gefrituurde courgettes.
1 kip van ong. 1 1/2 kg, in stukken; 3-4 el olijfolie; zout; peper; 2 1/2-3 dl kippenbouillon (tablet); 3-4 lente-uitjes, in stukken; 3 eieren; 3 el citroensap; 1-2 el fijngesneden dille
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-2001Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met citroen
* 1,5 kg kip in stukken, * 3-4 eetl olijfolie, * naar smaak zout en peper, * 2.5-3 dl kippenbouillon, * 3-4 lenteuitjes in stukken, * 3 eieren, * 3 eetl citroensap, * 1-2 eetl fijngesneden dille,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-2011Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met citroen
2 teentjes knoflook, 1 citroen, 4 kippenbouten, zout en versgemalen peper, 50 gram boter, 3 eetlepels honing, 3 takjes tijm
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2010Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met citroen
4 borststukken (zonder vel), honing, sap van een citroen, sap van een grote sinaasappel, 1 eetlepel ketjap, boter, zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met citroen
1 pond kipfilet of kippe dij filet., Kipkruiden, 1 pond pasta (eigen keuze), 4 ons peterselie, 3 flesjes citroensap / of citroenen, 1 of 2 dl. kippebouillon,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-07-2002Frans10-20 min.
Kip met citroen
700 gram kippenborstfilet - 80 ml citroensap - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel gerasspte gember - 2 teentjes geplette knoflook - 2 eetlepels arachide-olie - 250 gram droge dunne eiermie - 1 dungesneden middelgrote ui - 1 dungesneden middelgrote rode paprika - 1 dungesneden stengel selderij - 4 dungesneden bosuitjes - 1/3 kop korianderblaadjes - Voor de citroensaus : 1 theelepel maismeel - 2 theelepels geraspte citroenschil - 80 ml citroensap - 500 ml kippenbouillon - 60 ml honing - 1 theelepel sambal oelek,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-09-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kip Met Citroen
4 kipfilets, 2 citroenen, 3 eetlepels olie, 1/4 1 droge witte wijn, 1/4 1 gevogeltebouillon, 1 koffielepel geraspte gember, 40 g koude boter, citroenmelisse, zout en peper van de molen,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Spaanse kip-rijstschotel met chorizo
In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken!
- 200 gram kipfilet, in blokjes;, - 100 gram chorizo, in plakjes;, - 1 ui;, - 2 teentjes knoflook;, - olijfolie;, - 150 gram rijst;, - zout & peper;, - el paprikapoeder;, - een flinke mespunt chilipoeder;, - 1 blik tomatenblokjes;, - 2 kippenbouillontabletten;, - halve citroen;, - lekker veel fijngehakte koriander of platte peterselie.,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-04-2005Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met knoflook en citroen van Nigella
* 150 ml witte wijn, * 3 eetl olijfolie, * 1 handjevol verse tijm, * 1 kip in 10 stukken (2.5kg), * 1 bol knoflook in teentjes verdeeld niet gepeld, * 2 citroenen zonder waslaagje in 8 stukjes
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-05-2011Multi-cultureel Hoofdgerecht> 120 min.
Kip met honing en citroen
Kotopoulo lemonatos, een klassiek Grieks gerecht.
* 1 kg kipdrumsticks, * 60 ml olijfolie, * 80 ml citroensap, * 1 el honing, * 1 el rozemarijn, * 1 tl oregano, * 4 teentjes knoflook, in dunne schijfjes, * 1 kippebouillonblokje, verkruimeld, * 2 tl maizena, * 125 ml water,
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-06-2005Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Jamie Oliver`s tagine met kip, olijven en citroen
Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram.
, *1 hele kip (ong. 1,5 kilo) in 4 stukken gehakt. Bouten kan natuurlijk ook., *2 of 3 kleine ingelegde citroenen (Marokkaanse winkel), kleingesneden, *1 grote of 2 kleine venkelknollen, *2 uien, *klein bosje verse koriander (of platte peterselie, als je niet van koriander houdt), *80 gr. zwarte en groene olijven zonder pit, *4 teentjes knoflook, in plakjes, *een flinke pluk saffraan, *500 ml. goede kippenbouillon, *beetje olijfolie, , Voor de marinade:, *1 volle theelepel gemalen koriander, *1 volle theelepel gemberpoeder, *1 afgestreken theelepel gemalen komijn, *2 eetlepels olijfolie, *beetje zout en peper, ,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-07-2011Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Kipstoofpot met citroen en oregano
Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!
4 kipdijstukken of 8 kipbraadsticks, 1 tl kaneel, 1 biologische citroen, schoongeboend, 6 teentjes knoflook, gehalveerd, 4 el olijfolie, 1 el verse oregano, grof gehakt, 150 ml droge witte wijn
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2014Hoofdgerecht30-60 min.
Kip met peperoni en citroen
Een recept uit het boek `Buiten eten` van Rose Marie Donhauser. Bij het recept staat vermeld;`Malse kuikenbouten, gesmoord met peperoni, tomaten en kruiden. Smaken koud ook prima. Dit gerecht kunt u dus van tevoren bereiden.` Wij hebben het warm gegeten dus over koud eten kan ik geen oordeel geven. Het is een heel smakelijk recept en ik zal dit beslist meer maken. De peperoni die ik gebruikt heb was de milde omdat ik in de winkel geen scherpe kon vinden. (de peperoni zit in een potje) de volgende keer neem ik meer peperoni. Ook heb ik de tomaten gewoon ontveld en in grove stukken gesneden i.p.v. de tomaten er heel met vel en al bij het gerecht te doen. Hieronder het recept zoals het in het boek staat vermeld. Ik heb het recept door twee gedeeld omdat ik het voor 2 personen maakte. Ik heb 1 hele grote tomaat (Coeur de Boeuf) en een kleine gewone tomaat gebruikt.
4 kippenbouten (van 200 gram per stuk), Zout en versgemalen peper, 4 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 4 vleestomaten, 4 groene peperoni (scherp of mild), 2 takjes rozemarijn, 4 eetl. Olijfolie, Sap van 1 biologische citroen, 25 gr kruidenboter.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-08-2011Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
italiaanse kip met citroen
Een verrassende combinatie, makkelijk te maken
600 g kip in stukken (bijv kipkarbonades), ontveld, kapje (schil) van 1 citroen, 5 g boter, ? el olijfolie, 1 heel teentje knoflook, ? el rozemarijn, 1 (gedroogde) rode peper, 3 el witte wijn, 1 el citroensap, 3 el (50 ml) kippenbouillon
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-07-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Kip geglaceerd met lavendel en citroen
Zoete lavendel voor keukengebruik, Een citroen, Tijm, Olijfolie, Honing (lavendel of bij gebrek daaraan gewone honing), Zout, Een kip in stukken of genoeg stukken kip voor vier personen
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-04-2012Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Kleverige kip met honing citroen en ketjap
Gebraden kippenpoten met honing citroen en ketjap
3 kippenpoten, 2 citroenen, bosje bladselderij, honing, ketjap, sherry (-azijn = oude sherry), verse tijmblaadjes
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2010Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Traybake met kip, paprika, citroen
Dit ovenschoteltje is puur zomers comfortfood. Weinig voorbereiding, de oven doet al het werk dus een super lekker ovenschoteltje en niet duur.
4 flinke kippenpoten met vel of 8-12 andere kipdelen met vel, 100 g crème fraîche, 4 tenen knoflook, geperst, 2 el grove mosterd, 200 ml kippenbouillon, 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes, 2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden, 2 el vloeibare honing, 1 citroen, in schijfjes, 25 g dragonblaadjes, fijngehakt, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout,
- Mediterraan
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-07-2015Mediterraan30-60 min.
Kip Met Citroen En Rozemarijn
Heerlijk fris recept voor een hele kip
Een hele kip, citroen, 3 takjes rozemarijn en een kipbouillonblokje, creme fraiche en een beetje maizena
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Platte kip met stroop en citroen
Wk-end project , dus nog niet op het bord geweest , hoeft ook niet om dit op voorhand al lekker tevinden.
2 teentjes knoflook, 2 el stroop, 2 el olie, sap van 1 citroen, 1 tl gerookt paprikapoeder, ½ tl chilipoeder, zout en peper, 1 grote kip, ½ bosje tijm, 1 citroen
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-05-2017Europees Hoofdgerecht30-60 min.
Griekse kip met aardappelen en citroen
* 6 kip drumsticks, * 500 gr aardappelen, * 2 eetl olijfolie, * 1 citroen, * 1 eetl tijm, * 4 teentjes knoflook, * naar behoefte zout,
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2011Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Kip gevuld met citroen
- 1 kip van ca. 1 kg, - 1 citroen, - 1 venkelknol, - 2 el boter, - zout en versgemalen zwarte peper,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-02-1999Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Citroen en kerrie kip
Lekker en vlug maaltijd. Ik maak altijd de rijst eerst klaar (in machine) en koel het af. Net voordat de kip klaar is, snij ik wat verse groenten die ik wat roer bak en dan de rijst toevoeg.
, 3 stukken borstvlees zonder vel in stukjes gesneden, 1 Gr.Paprika, 3 Gr. Zout, 1/2-1 Gr. Peper (Cayenne), , 2 geklopte eieren, 110 Gr. Paneermeel of brood kruimels, 1/2-1 Tl. Italiaanse kruiden, , 50 Gr. Suiker, 120 Ml. Citroen Sap, 3 1/2 Gr. Kerrie poeder, mespunt knoflook poeder.,
- Canadees
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-05-2011Canadees30-60 min.
Perfecte saté
Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-)
- 1 kilo kipfilet (liefst pootfilet, vraag het de (Biologische) slager, anders borstfilet ) of anders kalkoenfilet, - 250 gram ui, - Sambal Badjak (extra heet) of Brandal (geen Oelek!), - Honing of flinke eetlepel suiker, - 2 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 kop Ketjap (de zoete zoals Manis), , LET OP!:, , Gebruik voor de Sambal en Ketjap GEEN Conimex! Ik gebruik voor de Sambal het merk Koningsvogel en voor de Ketjap de witte plastic flessen uit de Toko of de beter gesorteerde supermarkt. Eigen merken van de Toko zijn vaak ook heel OK.
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2010Internationaal10-20 min.
Marokkaanse Kip Met Olijven En Citroen
3 eetlepels olijfolie, 1 kip in stukken of 1 kilo drumsticks, zout en peper, 2 uien in ringen, 2 teentjes knoflook fijngehakt, ? theelepel gemberpoeder, ? theelepel koenjit (kurkumapoeder), ? theelepel gemalen komijn, 1 citroen in stukken, 100 g groene olijven, , , Om te garneren: gehakte verse koriander en stukken citroen, ,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2000Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kip gevuld met kruiden en citroen
.
1 stuks hele kip (ca. 1.3 kg), op kamertemperatuur, 1 stuks citroen, schoongeboend, 15 gram rozemarijn, takjes, 15 gram verse tijm, 6 tenen knoflook, 6 eetl. traditionele olijfolie
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-04-2019Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.