Gemengde groenten en aardappeltjes uit de braadzak
Makkelijk te maken gerecht, alles in een braadzak en dan in de oven. Je hebt er verder geen omkijken naar. Helemaal als je er ook een kip gerecht in de braadzak bij maakt. Je kunt de gerechten van te voren in de braadzakken klaarmaken. Heb je eters dan hoef je niet lang in de keuken te staan, oven voorverwarmen, ovenschalen met braadzakken erin en een uur later kun je eten.
Ingrediënten 6 personen
1 kilo kleine aardappels, van een vastkokende soort, 250 gram champignons, 2 courgettes, 6 kleine uien, 1 bol knoflook, 3 theelepels zout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 3 eetlepels olijfolie, 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden, 3 theelepels suikerVoorbereiding
Zie bereidingswijze.
Bereidingswijze
Zet de oven aan op 180 graden. Spoel de aardappelen af, snijd ze doormidden of in vieren, doe in een pan met water en een theelepel zout en kook ze in circa 10 minuten net niet gaar. Borstel de champignons schoon en snijd in vier kwarten. Doe de champignons in de braadzak. Spoel courgettes af, dep droog met keukenrolpapier, verwijder beide uiteinden, snijd in plakken van circa 1 centimeter dik en die vervolgens doormidden. Doe de courgettes in de braadzak. Snijd de uien in 4 kwarten, haal de buitenste laag eraf maar laag de onderkant er aan zitten zodat de kwarten niet uit elkaar vallen. Snijd eventuele lange wortels er wel af. Doe de ui kwarten in de braadzak. Snijd de bovenkant en onderkant van de bol knoflook af, maak alle teentjes los, pel ze en snijd hele grote knoflooktenen even doormidden. Doe de knoflooktenen in de braadzak. Doe 2 theelepels zout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 3 eetlepels olijfolie, 3 theelepels Italiaanse kruiden en 3 theelepels suiker in de braadzak. Doe de aardappels in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Doe ze daarna in de braadzak. Maak de braadzak dicht en meng dan alles goed door de inhoud van de zak voorzichtig te schudden en rond te bewegen. Leg de braadzak zo plat mogelijk in een ovenschaal en geef met een schaar aan de onderkant van de braadzak een knipje. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.