Champignonragout met tuinkruiden
Een lekker voorgerechtje, dat bij (vrijwel) iedereen in de smaak valt!
Ingrediënten 4 recipe.people
2 el olijfolie; 1 sjalotje (gesnipperd); 1 teentje knoflook (gesnipperd); 1 dunne steel prei (ringetjes); 250 gr kastanjechampignons (gehalveerd, als ze groot zijn in 3'en); 2 el peterselie (fijngesneden); 2 el bladselderij (fijngesneden); 2 el bieslook (fijngesneden); 2 el maggiplant (fijngesneden); 25 gr boter; 25 gr bloem; 3 dl melk; 1/2 kippenbouillontablet; 1 el citroensap; zout en peper; 4 harde witte bolletjes (van kapje ontdaan en uitgehold, voorverwarmd op 180 gr C).Voorbereiding
zie ingr. lijst
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook en prei aan ca 3 minuten. Voeg dan de champignons, peterselie, selderij, bieslook en maggiplant (lavas) toe en bak nog een minuutje of 2 door, haal het pannetje van het vuur. Smelt de boter in een ander steelpannetje, voeg de bloem toe en bak een minuutje of 2 op laag vuur. Doe de melk er al roerende door. Blijf roeren tot de roux kookt en voeg het citroensap en het halve bouillontablet toe. Breng evt op smaak met peper en zout en voeg de champignoninhoud toe uit het andere pannetje en laat door en door warm worden.