Indische kip met rijst en kouseband
Typisch oosters: zoet en pikant. In plaats van kouseband kun je ook sperciebonen gebruiken..
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gr pandanrijst; 2 el zonnebloemolie; 1 pakje boemboe voor ajam smoor (Conimex); 4 kipfilets (in blokjes); 1 blik tomatenblokjes op sap; 1 bosje kouseband(schoongemaakt en in stukjes van ca 4 cm); 2 el gembersiroop (Royal Mail); 4 el gebakken uitjes (bv van Improba).Voorbereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe. Doe de kipfiletblokjes erbij en bak rondom bruin. Voeg dan de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en stoof de kip in ca 15 minuutjes zachtjes gaar, met het deksel schuin op de pan. Breng evt op smaak met peper&zout. Doe er dan de kousenband bij en stoof een minuutje of 10 mee. Proef de saus en doe er de gembersiroop bij.