(Kilic Sis)
Turks grillgerecht
600 g zwaardvisfilets 1 paprika 1 in schijfjes gesneden ui 2 in vieren gesneden citroenen laurierbladeren 1 bosje fijngehakte peterselie ? kopje citroensap
De zwardvisfilets in ca. 3 cm lange blokjes snijden, met de schijfjes ui,stukjes paprika,citroen en de laurierbladeren aan vleespennen steken.Deze op een houtskoolgrill of onder een elektrische grill aan beide kanten goed roosteren.Er citroensap overheen gieten en met peterselie opdienen.
- Turks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-04-1999Turks Hoofdgerecht20-30 min.
Kilic Baligi Izgarasi
Gegrilde zwaardvis steak
1 kilo zwaardvis, 1 ui geraspt, sap van een citroen, 1 e.l. olijfolie, 2 tenen knoflook uit de pers, 1 e.l. koriander zaadjes gekneusd, een snufje cayennepeper en wat gemalen grof zeezout., , Voor de dressing;, 2 e.l. olijfolie, 2 a 3 e.l. citroensap, 2 e.l. fijngeknipte peterselie en een snufje kaneelpoeder.
- Turks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-08-2000Turks Hoofdgerecht20-30 min.
Domatesli Kilic Baligi
Zwaardvis met tomaten
1 kg zwaar vis in grove stukken gesneden, pond tomaten ontveld en in stukjes., 5 e.l. olie, sap van 2 citroenen, zout peper, 1 t.l. paprikapoeder.
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2000Turks Hoofdgerecht30-60 min.