Wrap geroosterde kikkererwten-avocado
Verrassende variant op de bekende falafelwrap. Gezond, vega en lekker gekruid.
Ingrediënten 2 personen
pakje wraps (volkoren, boekweit of spelt), 2 avocado's, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 blik groot blik kikkererwten (400 gram), 250 ml magere yoghurt, 1 eetlepel fijngehakte koriander, 3 eetlepels yofresh, olijfolieBereidingswijze
1. Laat de kikkererwten uitlekken en droog ze een kwartier op keukenpapier.2. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak ondertussen het kruidenmengsel in een kom: 1 fijngesneden teen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel olijfolie.3. Meng de kikkererwten door het mengsel en spreid ze over het bakpapier op de bakplaat en zet voor 20 minuten in de oven, halverwege de kikkererwten een keer omrollen.4. Doe in de blender: 1 avocado, een halve ui, de koriander, 1 grofgehakte teen knoflook, yoghurt en yofresh blendt dit tot een mooi egaal sausje.5. Snijd de overige avocado en de halve ui in plakjes/blokjes.6. Bestrijk een wrap met het avocado-sausje, bedek met kikkererwten, avocado, ui, evt. yofresh.