Kikkererwt-sesamruitjes
Knapperige oriëntaalse hapjes,lekker om te dippen,als tussendoortje of als mezze.
Ingrediënten
* 300 g gedroogde kikkererwten,, * 2 oudbakken broodjes (geen kadetjes),, * 2 fijngehakte uien,, * 6 ragfijn gehakte knoflooktenen,, * 1 bos verse koriander,fijngehakt,, * 1 bos bladpeterselie,alleen de blaadjes,fijngehakt,, * 1 opgehoopte eetl gemalen komijn,, * 1 opgehoopte eetl korianderpoeder,, * 2 theel zout,, * versgemalen zwarte peper,, * 4 eetl bloem,, * 1 zakje bakpoeder,, * 4 eetl olijfolie,, * 3 eetl sesamzaad.Voorbereiding
Week de kikkererwten minstens 12 uur (bijv `s nachts) in ruim koud water. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
Laat de kikkererwten uitlekken en hak ze fijn in de keukenmachine. Week de broodjes in koud water,knijp ze goed uit en wrijf ze fijn met de vingers. Doe de gemalen kikkerewten,brood,ui,knoflook,koriander,peterselie,komijn,korianderpoeder,zout en versgemalen peper in de grote kom en meng grondig door elkaar. Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed deze erdoor. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Kwast het bakpapier op de bakplaat in met 1 eetl olie en bestrooi met 1 eetl sesamzaad.Schep het kikkererwtmengsel hierop en verdeel deze gelijkmatig met de handen over de bakplaat,zorg dat je een rechthoek krijgt van ca. 25cmx25cm,druk het mengsel goed aan. Bedruppel de bovenkant met de rest van de olie en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koek gedurende 30 minuutjes. Haal nu kort uit de oven en snij de koek in 3 cm lange repen,snij deze vervolgens in 4 cm grote ruitjes. Verdeel de ruitjes met wat afstand over het bakblik,schuif de bakplaat weer in de oven en bak de kikkererwt-sesamruitjes in 10 minuten knapperig.